Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κεφάλαιο Γιαννιώτας

Καλησπέρα σε όλους. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε το όνομα του Γιαννιώτα να αναγράφεται σε πολλά αθλητικά σάιτ και πολλές αθλητικές εφημερίδες.

Οι φήμες όσο πάνε και πληθαίνουν για τον εξτρέμ του ΆΡΗ που αποτελεί όπως και να το κάνουμε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα μας.

Θέλησα να κάνω ένα άρθρο για να σχολιάσω την όλη υπόθεση Γιαννιώτα.




Πορεία με τον ΆΡΗ

Ο Γιαννιώτας πρωοθήθηκε από την β' ομάδα στην πρώτη επί θητείας Τσιώλη το καλοκαίρι του 2011. Το βάπτισμα του πυρός βέβαια το πήρε στις 5 Νοεμβρίου του 2011, στο ντεμπούτο του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο, στην εντός έδρας ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Την επόμενη αγωνιστική, πέτυχε και το πρώτο του γκολ μόλις στην 2η επαγγελματική του εμφάνιση στο 0-1 επί του Όφη στο Ηράκλειο. Η σεζόν ήταν εξαιρετική και ο Γιαννιώτας αποτέλεσε τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, με πολύ καλές εμφανίσεις και 3 γκολ.

Όπως ήταν λογικό το καλοκαίρι αναπτύχθηκε έντονη φημολογία, όμως ο ίδιος προτίμησε να μείνει στον ΆΡΗ, που λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και τις χαμηλής ποιότητας ρόστερ, κλήθηκε να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές φέτος, μόλις στα 19 του χρόνια.

Η φετινή του σεζόν αφήνει ανάμικτα συναισθήματα. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως και τα 6 γκολ για έναν 19χρονο δεν είναι λίγα. Όπως και να 'χει, προκάλεσε πολλές φορές το θυμό των οπαδών για τις ατομιστίες του, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι νεαρός και κλήθηκε ξαφνικά να έχει πολύ βάρος στις πλάτες του.

Σενάρια

Τις περισσότερες φορές έχει γραφτεί για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κάνει μία προσπάθεια ελληνοποίησης του ρόστερ του, άλλες για τον Ολυμπιακό που κάνει το γνωστό παιδομάζωμα από τη Σούπερλιγκ αλλά και αρκετές για εξωτερικό και κυρίως για Γερμανία.

Η σωστή διαχείριση

Πιστεύω πως αν τον δώσουμε σε ομάδα του εξωτερικού θα ωφεληθούμε αμφότεροι, ο ΆΡΗΣ και ο ίδιος ο Γιαννιώτας. Αν πάει στον Ολυμπιακό θα δοθεί δανεικός σε κάποια μικρή ομάδα του πρωταθλήματος και αν πάει στον Παναθηναϊκό θα είναι μεταξύ πάγκου και κερκίδας γιατί θα γεμίσουν πάλι παλτά που θα παίρνουν τη θέση του.

Όσον αφορά εμάς, θα ωφεληθούμε και οικονομικά και ηθικά. Οικονομικά, διότι από ότι ακούγεται θα πάρουμε γύρω στο 500άρικο συν τα τροφεία, διόλου άσχημα λεφτά για τις εποχές μας. Ηθικά, διότι θα ξέρουμε ότι ένα δικό μας παιδί έχει τις προοπτικές να κάνει καλή καριέρα στο εξωτερικό.

Βέβαια, πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε αν όχι ανανέωση, μία αναπροσαρμογή συμβολαίου, διότι η ρήτρα των 150.000 είναι αστεία πραγματικά. Δεν πρέπει να τον χάσουμε με κάτω από 500.000.


11 σχόλια:

jim είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 3:53 μ.μ.

Εντάξει είναι νεαρός ο Γιαννιώτας και χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό. Είναι ταλαντούχος.

Μην ξεχνάμε και τις άθλιες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν φέτος όλοι οι παίκτες μας.. Πόσο μαλλον αν καποιος ειναι 19 χρονων οπως ο αυτός...

Μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί ακόμα καλύτερα. Η φετινή χρονιά δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του. Μπορεί πολλά παραπάνω.

Προσωπικά, ήμουν αυστηρός μαζί του φέτος και τούτο διότι πιστεύω ότι έχει δυνατότητες για πολλά παραπάνω. Τον πιστεύω ως παίκτη. Διαφωνώ με όσους δεν τον πιστεύουν.

Αλλα θέλει σκληρή δουλειά, καθόλου χαλάρωση και το μυαλό στο κεφάλι. Πράγμα δύσκολο για έλληνες νεους της εποχής μας.

Αν μπορεί η ομάδα να πάρει 500 και θέλει και ο ιδιος να φυγει εξω ας γινει το deal..

Ανώνυμος είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 4:04 μ.μ.

Eνταξει στον Παο φετος θα ναι βασικος σιγουρα..

Απορω αυτο με την αναπροσαρμογη ρητρας δεν το εχει σκεφτει κανεις εκει στην Παε?

Εννοειται οτι αν δεν γινει το παραπανω πρεπει να πουληθει ΤΩΡΑ

Μαράουντερ-3

Unknown είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 4:08 μ.μ.

Jim, εννοειται οτι εχει δυνατοτητες για πολλα παραπανω απο φετος. Τον βαρυναν καπως οι ευθυνες αλλα ειναι πολυ καλος. Εχει ολα τα φοντα να κανει μεγαλη καριερα.

Mαραουντερ, εδω ρε φιλε ειχαν τον Μαυρια και ποτε επαιζε ποτε οχι για να παιζουν κατι Εσπαρθα και κατι Καζιγιαμα τι λεμε τωρα. Νεκροταφειο ταλεντων ειναι και ο Παο και ο Οσφπ.

Ανώνυμος είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Καλα στον Παο ειναι παντελως ηλιθιοι..

Αλλα φετοςτο πε και "ο Αλ αφούζ" ότι δεν θα γίνουν τέτοια λάθη..

Μαράουντερ-3

Skolix είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 4:48 μ.μ.

Ειναι αναμφιβολα το μεγαλυτερο περιουσιακο μας στοιχειο αγωνιστικα, αν και θεωρω οτι στο μελλον ο Διουδης θα πιασει καλυτερα λεφτα (τον θεωρω γνησιοτερο ταλεντο).

Αναμεικτα συναισθηματα αφηνει η φετινη του χρονια. Προσωπικα κραταω την βελτιωση, αγωνιστικα και ως συμπεριφορα, στις τελευταιες στροφες του πρωταθληματος. Ειναι σιγουρα ταλαντουχος και εχει προοπτικες να κανει αξιοσεβαστη καριερα.

Θεωρω οτι το καλυτερο για ολους θα ηταν αν ανανεωθει το συμβολαιο του, να κατσει 2 χρονια ακομα στον Αρη ως πρωταγωνιστης (φυσικα να ειναι καλες οι συνθηκες, αν μη τι αλλο οχι χειροτερες απο φετος) και μετα να κανει κινηση για εξω. Οσφπ κ Παο ειναι νεκροταφεια (ειδικα οι κοκκινοι), χαμενος μονο θα βγει.

Ανώνυμος είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 5:12 μ.μ.

Για μένα τα σενάρια (τα οποία πάνω κάτω τα πάτε και εσείς) που μπορούμε να έχουμε όφελος είναι τα εξής(ξεκινώ από το καλύτερο προς το χειρότερο):

1. Να ανανεώσει ο Γιαννιώτας το συμβόλαιο του, να μεγαλώσει και η ρήτρα του γύρω στα 5οοχλ. (για να μην είναι απαγορευτική) καιαφού κάτσει ακόμα 1-2 χρόνια στην ομάδα και την βοηθήσει, να πουληθεί στο εξωτερικό και μαζί με την τροφεία να πάρουμε κοντά στο 1 εκαυομμύριο.

2. Να γίνει αναπροσαρμογή αφού εκλεγεί νέα διοίκηση στην ρήτρα του Γιαννιώτα ώστε να πάρουμε κάτι περισσότερο από τα 500χιλ. που ακούγεται ότι θα ναι το "πακέτο" μιας ενδεχόμενης πώλησης του στο εξωτερικό(όχι πως είναι λίγα-αλλά ο Συμπολίτης θυμίζω θα πάρει 1,2 εκατ. για τον Σταφυλλίδη)

3. Εφόσον δεν θα γίνει αναπροσαρμογή στην ρήτρα Γιαννιώτα και εφόσον δεν επιθυμεί να ανανεώσει. να πουληθεί το καλοκαίρι καθώς αν δεν πουληθεί τώρα δεν θα πουληθεί ποτέ και δεν θα πάρουμε με λίγα λόγια τπτ.


*Φυσικά για να έρθουν και αυτά τα ποσά θα πρέπει ο ίδιος ο Γιαννιώτας να κάτσει να δουλέψει ώστε να επωφεληθεί και αυτός και η ομάδα

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Unknown είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 5:23 μ.μ.

Υπο, ειτε γινει το 1 ειτε το 2 θα ειμαστε μια χαρα. Απευχομαστε το 3.

Ανώνυμος είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 5:27 μ.μ.

Ναι σου πα τα γράψα από το καλύτερο προς το χειρότερο. Αλλά και τα 500χιλ. για εμάς μια χαρά είναι Νίκο. Το σενάριο που πρέπει πραγματικά να απευχόμαστε να φύγει του χρόνου χωρίς να πάρουμε τπτ. Και δυστυχώς δεν είναι τόσο απίθανο να συμβεί....

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Ανώνυμος είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 5:27 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε... 6 Μαΐου 2013 στις 12:32 μ.μ.

Θα ήθελα να έχουν μια εργασία boob. Χρειάζομαι έναν πλαστικό χειρούργο από την Κωνσταντινούπολη.
gogusestetigi