Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Για ποιο λόγο;;

Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα σήμερα το πρωί στο σάιτ PRESSARIS ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος κατά 99% θα αποτελέσει παρελθόν.

Εγώ κατευθείαν αναρωτήθηκα για ποιο λόγο να φύγει και θα σας εξηγήσω παρακάτω αναλυτικά το σκεπτικό μου όσον αφορά αυτή μου την άποψη.



Πρώτα απ' όλα, ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά μας έσωσε. Ήρθε εδώ, ρίξαμε 4άρα στη Λιβαδειά, χάσαμε καθαρά λόγω ατυχίας στη Γιάννενα, φέραμε Χ εντός με Πάνθραξ (η μόνη γκέλα) και έπειτα κάναμε 2 νίκες και 1 ισοπαλία που μας κράτησαν στην κατηγορία, κάτι που όταν ήρθε έμοιαζε ακατόρθωτο.

Επίσης, είναι εξαιρετικός ψυχολόγος. Είδαμε τους παίκτες να παίζουν με πάθος και με αυταπάρνηση μέσα στο γήπεδο, κάτι που είναι ξεκάθαρα δουλειά του ίδιου. Επίσης, οι παίκτες ήταν μια γροθιά εντός και εκτός γηπέδου. Το ότι ήταν εξαιρετικός ψυχολόγος αποτυπώνεται και στα λόγια των παικτών αφού όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα.

Συνεχίζοντας, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ήταν ίσως ο μόνος από τους 5 προπονητές που είχε ο ΆΡΗΣ αυτή τη σεζόν που έκανε ορθολογικές επιλογές 11άδας. Και σε σύστημα-φιλοσοφία, αλλά και σε πρόσωπα. Δεν είδαμε ούτε Γιαννίτση δεξί μπακ, ούτε Παπαστεριανό 10άρι ούτε Γιαννιώτα φορ. Ο κάθε παίκτης στη θέση του και αυτό μετράει.

Πέρα από τα παραπάνω, έδειξε να ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται και να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του συλλόγου. Φαίνεται από τη δουλειά του, τα λόγια του και τις αντιδράσεις του. Έχει δεθεί με τον λαό και το σήμα της ομάδας παρότι είναι μόλις λίγους μήνες εδώ.

Τέλος, ο κυριότερος λόγος που δεν θέλω να φύγει είναι το ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Έχει ήδη στο μυαλό του ποιοι παίκτες είναι υπό αποχώρηση, σε ποιες θέσεις θέλουμε ενίσχυση και ποιοι νεαροί θα πρωοθηθούν. Αυτά για να τα καταλάβει ο νέος προπονητής που θα έρθει και αν έρθει, θα χρειαστεί εβδομάδες για να δει τα βίντεο, να συμβουλευτεί ανθρώπους, κλπ. Γι' αυτό θέλω να μείνει ο Σούλης ώστε να έχουμε ορθολογικό αγωνιστικό σχεδιασμό.

Τώρα θα υπάρξουν πολλοί που θα μου πουν ''Καλά ρε Νικ, θα τερματίσεις ψηλά στο πρωτάθλημα και θα κάνεις Ευρωπαϊκές πορείες με τον Σούλη;;''. Και θα απαντήσω σε αυτούς, λέγοντας ότι του χρόνου Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ. Πάρτε το χαμπάρι και μην κάνετε όνειρα!

Να ξεκαθαρίσω, ότι δεν είμαι δικηγόρος του Σούλη ούτε τον θεωρώ Μουρίνιο επειδή έκανε 4 νίκες και μας έσωσε. Αλλά πιστεύω πως με βάση το στόχο που θα έχουμε του χρόνου, που αναγράφεται παραπάνω, είναι ιδανικός για να μείνει.

Καταλήγοντας, πιστεύω πως ο Σούλης πρέπει οπωσδήποτε να μείνει και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το εξηγούν αυτό. Το να φέρεις έναν Έλληνα που δεν είναι για ψηλά (Παράσχος και Χατζηνικολάου που ακούγονται, γελάμε ομαδικά που λέει και ο ΒαρδΑρης) ή έναν τυχάρπαστο ξένο, κράτα τον Σούλη για να έχεις μία αξιοπρεπή πορεία του χρόνου..

14 σχόλια:

RedDragon είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 12:27 μ.μ.

Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο αλλάζουμε τον Παπαδόπουλο.

Έχουμε βρει κάποιον καλύτερο;

Προσωπικά δεν τον θεωρώ κάποιο σπουδαίο προπονητή, ούτε θεωρώ ότι αυτός μας έσωσε.

Απλά όπως γράφεις κ εσύ Nick η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση οπότε θα κινηθεί όπως περίπου κινήθηκε κ φέτος.

Βέβαια αυτό που λες για την Ευρώπη δεν ισχύει κ τρανό παράδειγμα είναι ο Πας. Ο οποίος πέρυσι δεν πήρε αδειοδότηση αλλά έστησε καλή ομάδα κ διεκδικεί μέχρι κ την έξοδο στο Tσου λου!!!


Άρα το ότι δεν θα έχουμε ελεύθερες μεταγραφές δεν αποκλείει το να φτιάξουμε καλή ομάδα αρκεί να γίνει σωστός σχεδιασμός.

Πάντως η απόλυση του Παπαδόπουλου είναι κ λίγο unfair.

Ελπίζω αυτοί που το αποφάσισαν αυτό να έχουν κάποιο πλάνο κ να μην βαδίζουν με σύμμαχο την ελπίδα...

Unknown είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 12:32 μ.μ.

Πολυ σωστα τα λες Ρεντ. Σωστο σχεδιασμο θελει. Και αυτο οδηγει στην παραμονη του Σουλη, αφου ξερει την ομαδα και απλα ειναι ο καταλληλος για τον αγωνιστικο σχεδιασμο.

Αυριο θα ανεβασω ενα αρθρο για το αγωνιστικο κομματι και το θεμα της μη αδειοδοτησης.

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 12:47 μ.μ.

Θα συμφωνήσω μαζί σας, από την στιγμή που πάνω-κάτω οι στόχοι θα είναι οι ίδιοι το καλύτερο θα ναι να μείνει ο Σούλης για τους λόγους που αναφέρθηκαν πάνω.

Όπως είπε και ο Ρεντ όλα ξεκινάν από τον σχεδιασμό. Ο Πας με το ίδιο μπάτζετ(ίσως και λιγάκι χειρότερο) χτυπάει τσου λου!

Τώρα αν φύγει, όπως είπε κάποιος στο τσατ ο Χριστόπουλος του Πας θα ταν μια πολύ καλή λύση.

Υπολοχαγός

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 12:48 μ.μ.

Ο Σουλης τον"τελειωσαν" οι δηλωσεις του παιδια..

ΜΑΡΑΟΥΝΤΕΡ-3

Unknown είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 12:59 μ.μ.

Υπο απο Ελληνες μονο Χριστοπουλο και Τσιωλη. Ισως και Δωνη. Κανεναν αλλον.

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 1:20 μ.μ.

Τσιωηλης εχει συμβολαιο...δωνης ακριβο κασε

Μαράουντερ-3

Giorgos T. είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 1:20 μ.μ.

κοιταξτε, ολοι αγαπαμε τον σουλη μ αυτο που εκανε τις τελευταιες αγωνιστικες
σιγουρα εδωσε στην ομαδα στοιχεια που δεν ειχαμε δει....
το θεμα ειναι μπορει να προετοιμασει σωστα το καλοκαιρι μια ομαδα της α εθνικης? γιατι απο βιογραφικο που θυμαμαι εχει εργαστει μονο σε μικροτερες

στην τελικη, και εγω θα προτιμουσα να μεινει αλλα δεν νομιζω η παρουσια του η οχι στον παγκο μας του χρονου να αποτελεσει παραγοντα που θα καθορισει τους στοχους μας...

με απλα λογια,ουτε κρυο,ουτε ζεστη

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 1:34 μ.μ.

Συμφωνώ με τον Γίωργο

Υπολοχαγός

Skolix είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 1:51 μ.μ.

Και εγώ συμφωνώ ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να μείνει ο Σούλης. Έδειξε καλά στοιχεία, ξέρει την ομάδα και έδειξε και διάθεση να βγάλει νέους παίκτες.

Αν φύγει, που θα φύγει μετά και τις δηλώσεις του, θα ήθελα τον Αναστόπουλο. Θα φτιάξει μια σκληρή ομάδα που δε θα χάνει εύκολα. Στον ΟΦΗ φέτος πήγε εξαιρετικά, εστώ και χωρίς προετοιμασία (από τις παραλίες μαζεύτηκαν). Για παραπάνω, (βλ. Ατρόμητο και ομάδες που πάνε για Ευρώπη) δεν είναι.

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 2:03 μ.μ.

Ο Αναστοπουλος ειναι για ομαδα που στουχευει παραμονη..ας κρατησουμε σουλη

Μαράουντερ-3

Skolix είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 2:50 μ.μ.

Ποιος νομιζεις θα ειναι ο στοχος του χρονου; Η οσο το δυνατον ευκολοτερη και ταχυτερη παραμονη. Δε νομιζω οτι η ομαδα με αυτα τα προβληματα μπορει να στοχευσει παραπανω.

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 3:01 μ.μ.

Αυτο λεω..γιατι δεν κραταμε σουλη μιας που ειναι ιδιοι οι στοχοι

Μαράουντερ-3

Unknown είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Παιδια του χρονου ο στοχος θα ειναι η πιο ευκολη παραμονη απο οτι φετος. Ευρωπη παρα πολυ δυσκολο. Γι' αυτο και λεμε να κρατησουμε Σουλη.

Skolix είπε... 27 Μαΐου 2013 στις 5:11 μ.μ.

Ναι, οπως ειπα και εγω Σουλη θελω, αλλα επειδη λογικα θα φυγει θα ηθελα Αναστο ως καλη λυση.