Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της επόμενης σεζόν

Καλησπέρα σε όλους. Όπως σας είπα, σήμερα έχουμε ένα άρθρο όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Θα δούμε ποιοι παίκτες πρέπει να φύγουν, σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση και ποιοι πρέπει να μείνουν.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατευθύνω τη διοίκηση να κάνει τα παρακάτω. Απλά γράφω την άποψή μου, είτε σωστή είτε λανθασμένη.





Τέρμα

Ο Βελλίδης κατά 99% φεύγει. Και πολύ καλά θα κάνει θα πω εγώ. Τραγική σεζόν είχε, είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Πρέπει να μείνει με νύχια και με δόντια για βασικός και αναντικατάστατος ο Διούδης, για 2η επιλογή πίσω του ο Γκελής που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτόν. Αν χρειαστεί 3ος, ας ανέβει ο Παπαδόπουλος από τις ακαδημίες.

Στόπερ

Ο Πουλίδο πρέπει να μείνει όπως και να έχει. Και να είναι βασικότατος του χρόνου. Πρέπει όμως να πλαισιωθεί με έναν πολύ ποιοτικό ώστε να δέσουν και να μην έχουμε τα φετινά τραγελαφικά στην άμυνα. Ο Γιαννίτσης ας μείνει αλλά για πάγκο, ο Παπαζαχαρίας δεν κάνει ότι κι αν λέμε, οπότε πρέπει να έρθει ένας καλός Έλληνας (όπως πέρυσι ο Παντίδος, μακάρι να τον ξαναφέρουμε) για να συμπληρωθεί το καρέ.

Μπακ

Στα δεξιά δε θέλουμε ενίσχυση. Για βασικός ο Ψυχογιός και πάγκο ο Ηρακλής είμαστε μια χαρά. Ας μην είμαστε πλεονέκτες. Στα αριστερά, για πάγκο ο Τσουκάνης και ο Μαργαρίτης ας φύγει ή καλύτερα ας πάει κάπου δανεικός. Για βασικός  χρειαζόμαστε επιεγόντως ποιοτικό αριστερό μπακ για βασικότατο, αφού ο Ζαραδούκας θα μετρήσει για μία άνω των 24 αν μείνει, που είναι πολύ δύσκολο.

Αμ. χαφ

Εκεί έχουμε μία πληρότητα και κάποιοι πρέπει να φύγουν. 4 είναι αρκετοί. Ο βασικότατος πρέπει να είναι ο MVP της φετινής σεζόν κατά τη γνώμη μου, Παπαστεριανός (πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό του), που θα πλαισιωθεί με κάποιον αντάξιο από την ξένη αγορά, που θα είναι πολύ καλύτερος του Κοέλιο. Για να συμπληρωθεί μία καλή 3άδα, θα πρέπει να βελτιωθεί ο Τριανταφυλλάκος που το 'χει και το έδειξε σε μερικά ματς, και τους 4 θα συμπληρώνει ο Νταμαρλής. Ο Αντωνιάδης ας πάει κάπου δανεικός ενώ ο Γιώρης δεν πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο από ότι ακούω. Οι Οικονομόπουλος Κοτσαρίδης δεν κάνουν.

Μεσοεπιθετικοί

Εδώ θέλουμε τουλάχιστον 6-7 (όχι μεταγραφές ρε, 6-7 να είναι στο ρόστερ). Στα πλάγια έχουμε για βασικό Γιαννιώτα (αν μείνει) και για πάγκο Καζναφέρη, Σουνά, Καραγιάννη. Αν αποκτηθεί ένας καλός αριστεροπόδαρος θα είμαστε κομπλέ για τα εξτρέμ. Επίσης, θέλουμε όχι 1, αλλά 2 10άρια. Έναν βασικό (Τάτος, μακάρι) και έναν αναπληρωματικό.

Φορ

Ο Αγκάνθο θα είναι για βασικός του χρόνου και θα πλαισιώνεται από τον εξαιρετικό Αγγελούδη. Για 3ος πρέπει αν ανέβει ο Παλιάτσιος και είμαστε μια χαρά. Ο Διαμαντάκος μακριά και αγαπημένοι.


Συμπέρασμα


Μεταγραφές

Άνω των 24

στόπερ
αμυντικό χαφ
10άρι (Τάτος;)

Κάτω των 24

στόπερ
αριστερό μπακ
10άρι

Αποδεσμεύσεις

Βελλίδης
Παπαζαχαρίας
Μαργαρίτης (δανεικός)
Γιώρης
Οικονομόπουλος
Κοτσαρίδης
Αντωνιάδης (δανεικός)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 12:55 μ.μ.

Και ο Καζναφερης φευφει νμζ...

Ο Παπαζαχαρις δεν ξερω πλεον ποσο ειναι ευκολο να φυγει

Στο τερμα γυρναει και ο Καραδαηςωποτε μαλλον ο παπαδοπουλος θα παει δανεικος καπου

Το θεμα με τους νεαρους ειναι οτι αν τους στελνεις σε ομαδες β και γ εθνικης δεν προκειται να παρουν κατι. Πρέπει να παιζουν κατευθειαν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Αγγελούδης


Οσο για τον Γιαννιώτα βγάλτον έξω, αλλά πραγματικά θα απορήσω αν δεν του κάνει κάποιος πρόταση για ρήτρα αναπροσαρμογής! Έστω αυτό....Αν και οι 500χιλ. για αυτά που έχει δείξει ο Γιαννιώτας μια χαρά ειναι αλλά μπορούσαμε να παίρναμε και περισσότερα.

Πρέπει να μείνουν οπωςδηποτε Παπαστεριανος, Αγκανθο και θα ταν πολυ καλες μεταγραφες των Ζαραδουκα, Τατου εφοσον δεν τους θελει ο ολυμπιακος. Ειδικα ο δευτερος αν δεν κανω λαθος υπολογίζεται για κατω των 24αρων

Κλείνοντας εφόσον δεν υπάρχει βασικός στόχος για τα επόμενα χρόνια πρέπει να γίνει φοβερή δουλειά στις ακαδημίες. Πλέον είναι ακόμα πιο αναγκαίο.

Μαράουντερ-3

Unknown είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 1:54 μ.μ.

Ειτε Καραδαης ειτε Παπαδοπουλος το ιδιο κανει. Για 3οι θα ναι ετσι κι αλλιως, πιο πολυ στη β ομαδα θα παιζουν.

Δε συμφωνω με αυτο που λες για τους δανεισμους. Ειδες οτι ο Οικονομοπουλος πηγε το χειμωνα του 2012 δανεικος στον Πυρσο αν θυμαμαι καλα, και φετος ηταν αρκετα βελτιωμενος.

Εγω θελω να μεινει αλλη μια χρονια ο Γιαννιωτας, να κανει μια καλη σεζον και να τσιμπησεις κανα 800αρι το 2014 μια χαρα θαναι.

Συμφωνω οτι και του χρονου πρεπει να αναδειξουμε κι αλλα παιδια οπως φετος.

Ανώνυμος είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 1:56 μ.μ.

Οπως φαινεται οι Γιαννιωτας, Βελλιδης, Καζναφερης, Παπαστεριανος θα αποτελεσουν παρελθον
Διαφωνω οτι χρειαζεται ανω των 24 καλος στα αμυντικα χαφ, Νταμαρλης, Οικονομοπουλος, Κοτσαριδης, Αντωνιαδης και Παπαστεριανος καλυπτουν ικανοποιητικα τις θεσεις, ο Τριανταφυλλακος ειναι δεκαρι για μενα, ετσι ειναι καλυτερο να κινηθουμε για αριστερο μπακ, δεκαρι και εξτρεμ και τα υπολοιπα κενα να καλυφθουν απο νεαρους ελληνες

ΝΑVAS είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 2:19 μ.μ.

ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

ΑΝ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΛΑΦΤΑ

Ανώνυμος είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 2:19 μ.μ.

Tου Γιαννιωτα την επομενη χρονια ληγει το συμβολαιο ομως.

Ο Οικονομοπουλος ενταξει δεν παρουσιασε κατι το ιδιαιτερο..βελτιωθηκε αλλα πιστευω ετσι και αλλιως θα βελτιωνοταν λιγο

Μαράουντερ-3

Ανώνυμος είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 2:20 μ.μ.

Τα επομενα 2 χρονια πρεπει να εχουμε ομαδα που να εξασφαλιζει γρηγορα την παραμονη της και να ριχνει προσοχη στο κυπελλο(μιας που δεν γντ να παιξουμε και ευρωπη ακομη και αν βγουμε πενταδα-τουλαχιστον ετσι γραφτηκε στο πρεσσαρις)

Μαράουντερ-3

Giorgos T. είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 3:36 μ.μ.

καταρχας βελλιδης και καζναφερης ειναι φευγατοι, οποτε δεν τους υπολογιζουμε για την νεα σαιζον

Τερμα θα εχουμε τον Διουδη βασικο και 2ο και 3ο βλεπουμε

άμυνα οπως λες ειμαστε οκ στα δεξια με Ψυχογιο και Ηρακλη, στο κεντρο εχουμε Πουλιδο για βασικο και Γιαννιτση με συμβολαιο. ο Παπαζαχαριας θα μεινει (1 απο τις 4 ανανεωσεις), μπορει να προσφερει και θελουμε μια καλη μεταγραφη στοπερ (ανω των 24). αριστερο μπακ κραταμε μαργαριτη (πρωτη χρονια στην μεγαλη κατηγορια ηταν καλος) και προσπαθουμε να βρουμε και εναν ακομα για βασικο.

στα αμυντικα χαφ πρεπει να ανανεωσουμε τον παπαστεριανο (2η ανανεωση) να κρατησουμε κοελιο (2η μεταγραφη ανω των 24) και απο εκει και περα υπαρχει ο τριανταφυλακος, ο νταμαρλης και ο οικονομοπουλος (με ανανεωση, αλλα ειναι κατω των 24 οποτε δεν πιανεται). μια καλη 5αδα

Εξτρεμ θα εχουμε προβλημα ομως.
Γιαννιωτας και καζναφερης θα αποχωρησουν, απο τον πρωτο θα παρουμε καποια λεφτα και απο τον 2ο τιποτα. επομενως χρειαζομαστε 2 βασικους για εξτρεμ που θα πλαισιωθουν απο τους σουνα και καραγιαννη και τσουκανη (εξτρεμ παιζει). 10αρακια επισης θελουμε αλλους 2... μακαρι να μεινει ο τατος (που λογιζεται κατω των 24), και καποιον ακομα για παγκο.

η 3η μας μεταγραφη ανω των 24 δηλαδη πρεπει να ειναι εξτρεμ (αν μεινει ο τατος) αλλιως να ειναι 10αρι (αν δεν μεινει ο τατος, που μαλλον ετσι θα γινει)

επιθεση με Αγκανθο και Αγγελουδη ειμαστε οκ,

Unknown είπε... 29 Μαΐου 2013 στις 6:24 μ.μ.

@Φιλε στο σχολιο 3

Οι Οικονομοπουλος, Κοτσαριδης δεν μπορουν φιλε και το απεδειξαν. Ο Αντωνιαδης ειναι πολυ καλος αλλα πολυ απειρος και θα ηταν καλυτερο να δοθει καπου δανεικος, για τον Νταμαρλη μαζι σου αλλα μονο για αλλαγη καθως κι αυτος ειναι απειρος. Ο Τριανταφυλλακος για την ακριβεια ειναι φορ, αλλα τις καλυτερες εμφανισεις του οσο ειναι στον ΑΡΗ τις εχει κανει ως αμυντικο χαφ.

@NAVAS

την απαντηση στην εδωσε ο Μαραουντερ, με καλυψε απολυτα.

@Γιωργο

ΤΡο εγραψα οτι ετσι κι αλλιως δεν τον θελουμε τον Βελλιδη. Ο Καζναφερης δεν θα φυγει, ετσι ξερω εγω. Εξτρεμ δε νομιζω να χουμε προβλημα στους βασικους, καθως οι Σουνας-Καραγιαννης εδειξαν εξαιρετικα στοιχεια, και επισης ακομα και αν φυγει ο ενας απο τους δυο που λες (λογικα ο Γιαννιωτας) εξτρεμακια καλα βρισκεις και στην Ελλαδα. Επισης, διαφωνω οτι πρεπει να σπαταλησουμε μια μεταγραφη ανω των 24 σε Κοελιο, δεν μπορει να κανει τη διαφορα. 2 φορ δεν αρκουν φιλε, βαλε και το οτι ο Αγκανθο θα λειψει στα πρωτα 5 ματς και επισης ειναι επιρρεπης σε καρτες-τραυματισμους, θελουμε σιγουρα αλλον 1, ας ειναι κι απο τις ακαδημιες.

Ευχαριστω για τα σχολια σας.