Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η περίπτωση του Γιαννιώτα

"Δεν μπορώ να ζω με την αβεβαιότητα του ΆΡΗ" είπε ο Γιαννιώτας σε συνέντευξή του... Φυσικά είπε και πολλά παραπάνω σημαντικά πράγματα. Αυτή η ατάκα του, όμως, ήταν η πιο κοφτερή αν μας επιτραπεί η έκφραση.
Μεταξύ μας ; ; ; Αυτή είναι η αλήθεια . . . Δεν έχει άδικο ο παίκτης. Υπάρχει όχι απλά μεγάλη αλλά τεράστια αβεβαιότητα στην ομάδα μας.

Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, ακόμα δεν τους βλέπουμε και τους χάνουμε τους νεαρούς ταλαντούχους εδώ και χρόνια . . .

Εμείς, ως οπαδοί του ΆΡΗ ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά στην ομάδα μας. Οι παίκτες, όμως (όπως είπε και ο Γιαννιώτας) είναι επαγγελματίες. Το βλέπουν επαγγελματικά. Κάνουν την δουλειά τους, ουσιαστικά και οφείλουν να πάρουν μια απόφαση ή τέλος πάντων να πάρουν τον δρόμο που δείχνει ή πιστεύουν ότι τους συμφέρει.

Αυτά που με προβληματίζουν στις περιπτώσεις τέτοιων παικτών (όπως ο Γιαννιώτας ή ο Κατίδης ή ο Βεζένκοφ στο μπάσκετ ακόμα ακόμα και ο Παπανικολάου που θριαμβεύει το παλικάρι στην Ευρώπη) είναι τα εξής:

Το ένα συνεπάγεται το άλλο. Πως γίνεται να μην μπορεί η ομάδα τόσα χρόνια να μην μπορεί να προσφέρει στους νεαρούς κίνητρα για να παραμείνουν για 2-3 χρόνια παραπάνω έτσι ώστε να επωφεληθεί οικονομικά σε υψηλό επίπεδο σε ενδεχόμενο πώλησης τους ή διαφορετικά πως η ομάδα δεν φροντίσει να καλύψει τα νώτα της, παίρνοντας μέτρα όπως για παράδειγμα μια καλή ρήτρα.

Και όταν λέω καλή ρήτρα, δεν εννοώ 3 και 4 Εκατομμύρια Ευρώ. Εκεί που ο Γιαννιώτας ή ο Κατίδης θα φύγουν για άλλη Ελληνική ομάδα με 100.000 Ευρώ ή σε Ευρωπαϊκή με 500.000 Ευρώ ας γίνει να φεύγουν σε Ελληνική για 500.000 Ευρώ και σε Ευρωπαϊκή για 800-1.000.000 Ευρώ...

Γιατί είναι κρίμα να χάνονται νέοι και ταλαντούχοι αθλητές με τόσα λίγα χρήματα. Πολλοί θα πουν, δεν έδειξαν και πολλά. Δεν μου λέει κάτι αυτό. Αν δεν έδειξαν πολλά, τότε γιατί ενδιαφέρονται γι' αυτούς άλλες ομάδες ; ; ; Και πέρα από αυτό, σκεφτείτε ότι είναι προϊόντα της ομάδας. Επίσης, σκεφτείτε τις καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν σε ένα (όπως είπε ο Γιαννιώτας) αβέβαιο περιβάλλον.

Πιστεύω, ότι πλέον ξέρουμε τι μας γίνεται και μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα από την ρίζα του. Η αλλιώς, να το βλέπουμε σφαιρικά. Οι παίκτες κάνουν το επάγγελμά τους. Όπως και μεις.. Στις δουλειές μας  κοιτάζουμε την καλύτερη πρόταση... Το θέμα είναι στον αθλητισμό, οι ομάδες τι κάνουν και τι κίνητρα προσφέρουν στους παίκτες τους . . .


* * * Για ότι θέλετε, για προγνωστικά στοιχήματος και αναλύσεις κάθε πρωταθλήματος, για αφιερώματα σε Ευρωπαϊκές ομάδες, σε παίκτες, σε ντέρμπι ανά την Ευρώπη, για αναλύσεις Ευρωπαϊκών αγώνων, μπορείτε να μας βρείτε στο http://betgrass.blogspot.gr/ * *

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 17 Μαΐου 2013 στις 2:42 μ.μ.

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Πραγματικά θέλουν κρέμασμα όλοι αυτοί οι φωστήρες που έβαλαν 150χιλ. ρήτρα στον Γιαννιώτα και 1 εκα.τ στον Ντίκο και στα άλλα παλτά.

Για τον Παπανικολάου εντάξει 1 μύριο πήραμε. Άλλο που (λογικά) δεν το αξιοποιήσαμε.

Όσο για τον Βεζένκοφ(ακούσατε τι είπε για τον Αγγέλου ο πατέρας του????-και δεν τα λέει μόνο αυτός τα λένε πολλοί παίκτες) θεωρώ ότι όλα ξεκινάν από αυτόν του χρόνου! Πρέπει να μείνει. Πρέπει να κάνουν τα πάντα! Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέχρι δω τις δηλώσεις του πατέρα του Βεζένκοφ είχα την άποψη ότι είχε κλείσει στην ΗΠΑ αλλά τα διέψευδε όλα για τυχόν αντιδράσεις αλλά μετά τις δηλώσεις του πατέρα του μου δίνει να καταλάβω ότι εάν μείνει ο Αγγέλου(κάντε του συμβόλαιο τώρα!!) θα μείνει και ο Βεζένκοφ

Μαράουντερ-3

jim είπε... 17 Μαΐου 2013 στις 2:50 μ.μ.

Ναι για τον Παπανικολάου, πήραμε 900.000 Ευρω. Απλά, ηθελα να το δέσω μ' αυτο που ανέφερα ότι αν τους κρατούσαμε 2-3 χρόνια παραπάνω θα παίρναμε πολλά παραπάνω χρήματα με ενδεχόμενη πώληση τους..

Unknown είπε... 17 Μαΐου 2013 στις 3:35 μ.μ.

Καταρχην, κανενα θεμα με τον Γιαννιωτα ως οπαδος του ΑΡΗ. Το παιδι κοιταει την καριερα του και πολυ καλα κανει.

Εγω το λεω εδω και καιρο. Μια αναπροσαρμογη χρειαζεται ωστε να ανεβει η γ@μημενη η ρητρα του. Και να παρουμε ενα καλο ποσο. Γιατι αν πουληθει φετος σε ομαδα του εξωτερικου με ενα 800αρι-900αρι, μπορεις να παρεις 2-3 ποιοτικοτατους παικτες για του χρονου με λιγο ψαξιμο, για να το δουμε και αγωνιστικα.

Δε λεω ανανεωση, λεω ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Αν ειναι να παρουμε λεφτα και να ωφεληθει το παλικαρι στην καριερα του, δεκτον. Ιδωμεν...

Ανώνυμος είπε... 17 Μαΐου 2013 στις 3:55 μ.μ.

Nικ αυτο που λες είναι το πιο εφικτό(ενδεχομένως και καλύτερο σενάριο)...Ελπίζω μετά τις εκλογές στην ΠΑΕ αυτός που θα βγει(μάλλον Ηλιάδης με τα μεχρι στιγμής δεδομένα)να το σκεφτεί και να κάνει μια αναπροσαρμογή!! Αυτό μόνο..

Μαράουντερ-3