Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αποτυχημένη νοοτροπία και αποτυχημένα έργα

Λίγο ή πολύ όλοι θα είδατε, θα διαβάσατε, θα ακούσατε τέλος πάντων για τον χθεσινό τελικό. Για την περίφημη φάση του χεριού του Μανιάτη πάνω στην γραμμή του τέρματος, το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Αστέρα καθώς επίσης και την αποβολή του παίκτη του ΟΣΦΠ. Με 10 παίκτες και με πέναλτι στο κεφάλι ο ΟΣΦΠ θα ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστεί.

Παρόλα αυτά, δεν δόθηκε τίποτα από αυτά και ο ΟΣΦΠ κατέκτησε ακόμα ένα τίτλο για πιθανόν μερικές ακόμα χιλιάδες οπαδών. Γιατί, κακά τα ψέματα... Καλή η γαλουχία, αλλά οι τίτλοι είναι το νούμερα ένα κριτήριο για την επιλογή ομάδας... Έτσι δεν λένε οι ξερόλες στην ελλαδα ; ; ;

Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με το Ελληνικό ποδόσφαιρο (μόνο με τον ΆΡΗ ασχολούμαι, αλλά και εκεί με τους απίθανους σκέφτομαι να τα παρατήσω). Γιατί, το θεωρώ τριτοκοσμικό και πολύ χαμηλού επιπέδου. Όχι για τους παίκτες (αυτούς τους σέβομαι και τους εκτιμώ.. Δεν μου φταίνε οι αθλητές... Πολλοί από αυτούς μπορούν με την ποιότητά τους, να σου δώσουν και ένα κίνητρο να δεις κάποιον αγώνα). Για όλους τους άλλους πλην των παικτών. Γενικότερα, είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο χαλάει την αισθητική μου...

Σε τέτοια φάση βρίσκομαι, που πιστέψτε με είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλύτερα όχι απλά το ρόστερ της ΚΠΡ και της Ρεάλ Μαγιόρκα (που είναι οι τελευταίες ομάδες σε Αγγλία και Ισπανία) αλλά της Μπέϊρα και της Βίλεμ (που είναι οι τελευταίες ομάδες σε Πορτογαλία και Ολλανδία) απ' ότι γνωρίζω τις Ελληνικές ομάδες...

Και επαναλαμβάνω... Δεν μου φταίνε οι παίκτες. Πραγματικά. Η δικαιολογία μου δεν είναι το αγωνιστικό. Όχι. Καθόλου. Η δικαιολογία μου είναι με όλους αυτούς που εμπλέκονται τόσα χρόνια με το ποδόσφαιρο πλην των παικτών. Γιατί και οι παίκτες εδώ που τα λέμε θύματα είναι οι άνθρωποι.

Να σας πω την αλήθεια, δεν μου βγήκε καμία απορία, κανέναν νεύρο, κανένας θυμός... Όλο αυτό μου φάνηκε απολύτως φυσιολογικό... Απορία θα μου προκαλούσε το γεγονός αν σφυριζόταν το αντίθετο στην επίμαχη φάση... Και ξέρετε γιατί δεν μου βγήκε απορία, νεύρο, θυμός ; ; ; Γιατί ζω στην Ελλάδα (δυστυχώς)... Και εδώ πάντα υπάρχει η αδικία, το θέλω του ισχυρού, το φάγωμα του αδύνατου... Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, αλλά γενικότερα στην ζωή . .

Και εδώ που τα λέμε απορώ για κάτι ακόμα (για να γελάσουμε)... Πως δεν βγήκε κάποιος στην συνέντευξη τύπου να πει για τον ΆΡΗ - Μπαρτσελόνα και την αδικημένη ΆΕΚ που έπεσε...

Κλείνει η αστεία παρένθεση... Πάμε ξανά στα σοβαρά.. Αγωνιστικά καθαρά... Η γνώμη μου είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΣΦΠ είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και αν πατήσει την μπάλα τους έχει όλους 3-0 και 0-3, εντός - εκτός... Και εδώ που τα λέμε, τα τελευταία δύο χρόνια είναι η μόνη ελληνική ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια, τις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ... Άσχετα αν αποκλείεται από τους ομίλους, κάνει καλές εμφανίσεις. Παλεύει...

Επίσης, άσχετα πως έφτασε σε σημείο να μπαίνει κάθε χρόνο στους ομίλους. Βλέπεται πως γράφω. Καθαρά αγωνιστικά (που δεν γίνεται αλλά το κάνω).... Και έρχομαι και ρωτάω... Τι θα γίνει ρε σεις, αν ο ΟΣΦΠ χάσει και ένα ρημαδοκύπελλο ; ; ; Θα καταστραφεί . . . ; ; ; Θα χάσει λεφτά ; ; ; Θα χάσει δόξα ; ; ; Είμαι σίγουρος πως αν ρωτηθούν οι οπαδοί του ΟΣΦΠ θα πουν πως θα προτιμούσαν να έχουν 6-7 κύπελλα λιγότερα και να έχουν ένα Europa League στην τροπαιοθήκη τους....

Γιατί αυτή η μανία να μην χάνει ο ΟΣΦΠ ; ; ; Γιατί αυτό το χέσιμο των διαιτητών όταν παίζουν με τον ΟΣΦΠ ; ; ; Τόσο πολύ φοβούνται ; ; ; Γιατί φόβος είναι... Δηλαδή, ακόμα και οπαδός του ΟΣΦΠ να είσαι (που δεν είναι κακό φυσικά) δεν χέζεσαι και δεν κάνεις έτσι . . .

Λύσεις ; ; ; Για μένα είναι ουτοπική συζήτηση... Ξόδεμα σάλιου εν ολίγοις... Και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα θα σας πω... Ποιες λύσεις ; ; ; Οποιαδήποτε κι αν ήταν στην θέση του ΟΣΦΠ τόσα χρόνια το ίδιο θα έκανε... Πραγματικά όμως. Και μην το αμφισβητήσει κανείς.... Και ξέρετε γιατί θα έκανε το ίδιο ; ; ; Γιατί ζει στην Ελλάδα και έχει αυτή την νοοτροπία....

Μα, το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ... Έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις στην κοινωνία... Στην Ελλάδα όλοι έμαθαν την νοοτροπία "αυτό ή το άλλο"... Δηλαδή, Ολυμπιακός - Παναθηναικος... πασοκ - νεα δημοκρατια... δεξιοί - αριστεροί... Μέχρι εκεί... Ή αυτό ή εκείνο... 80% σου λέει είναι οι οπαδοί των ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ στην Ελλάδα... 80% μαζί έβγαζαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000 πασοκ και νέα δημοκρατία...

Και ορίστε τα αποτελέσματα... Νεκρός αθλητισμός και ρημαγμένη οικονομία στην χώρα... Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι η νοοτροπία και τα έργα όλων ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς ; ; ; ΌΛΩΝ, όμως . . .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 14 Μαΐου 2013 στις 2:44 μ.μ.

Jim,
συμφωνώ πλήρως με τα λεγόμενά σου. Έχω σταματήσει και γω να ασχολούμαι στον βαθμό που ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Πιστεύω ότι τα πράματα σιγά σιγά θα φτιάξουν και αυτό θα οφείλεται στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων και στις πολλές κάμερες που πια χρησιμοποιούνται. Πλέον τα διαιτητικά εγκλήματα συσσωρεύονται και αποδεικνύονται με τα ριπλέι. Όσο φανατικός και αδύναμος χαρακτήρας και να'σαι ,δεν γίνεται να μην παραδεχθείς αυτό που βλέπουν τα μάτια σου.
Απλώς οι Έλληνες μάθανε να ζουν μέσα στη διαφθορά και είναι σε θέση να δικαιολογούν πολλές παράνομες ενέργειες είτε στην πολιτική είτε στον αθλητισμό. Αυτό το πανηγύρι όμως βρίσκεται στο τέλος του εκ των πραγμάτων.
Οι Ολυμπιακοί δεν γεμίζουν το Καραισκάκη και ας είναι ισόβιοι πρωταθλητές. Περιμένουν το τσάμπιος λιγκ για να δούν ένα παιχνίδι που παίζεται επί ίσοις όροις.
Και αυτά τα νέα παιδιά που γίνονται οπαδοί χάρη στα βρώμικα τρόπαια κάποτε θα πληροφορηθούν τι εστί Ολυμπιακός και Παναθηναικός. Θα έρθουν ένα Σαββατοκυριακό στη Θεσσαλονίκη ή την Λάρισα ή την Καβάλα και Γιάννενα και θα δουν ότι υπάρχουν και αλλού ομάδες και οπαδοί που τόσα χρόνια αδικούνται κατάφωρα. Τώρα βλέπουν οι του οσφπ μόνο τι έκανε ο παο κ οι του παο πόσο ευνοήθηκε ο οσφπ και χτίζουν έναν μύθο δικό τους ώστε να πατήσει πάνω τους η αγάπη τους για την ομάδα τους.

Η τηλεόραση λοιπόν πιστεύω θα μας σώσει και οι πολλές κάμερες. Απλώς είναι τόσο σάπιο το σύστημα και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα που από μόνοι τους οι ιδιοκτήτες, οι παράγοντες και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Θα δουν άδεια γήπεδα, επεισόδια , κράξιμο, θα αποσυρθούν λόγω ηλικίας και κάποια λαμόγια και τότε θα αλλάξει ίσως το έργο.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν η Τρόικα αποφασίσει να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα σε ένα χρόνο θα τα φτιάξουν όλα όπως στη Γερμανία,την Αγγλία κλπ.
Οι δικοί μας είναι χωμένοι στην διαπλοκή ως τα μαλλιά, δεν θα βγάλουν τα μάτια τους.

Χαβίτο.

jim είπε... 15 Μαΐου 2013 στις 5:15 μ.μ.

Άσε την τροϊκα...

Αν ασχοληθουν αυτοι οι απιθανοι με το ποδοσφαιρο, πάλι τον λαό θα πηδήξουν...