Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Περί επενδυτών...

Καλησπέρα σε όλους. Από πολλούς ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ βλέπω μία αισιοδοξία και μία σιγουριά ότι θα έρθει ένας επενδυτής καβάλα στο άσπρο άλογο που θα πετάει λεφτά πέρα δόθε και θα σώσει την ομάδα.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους και να κάνουμε και τον τελευταίο ονειροπόλο φίλαθλο του ΆΡΗ να επανέλθει στην σκληρή πραγματικότητα.




Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κι εγώ την ευχή μου. Όλοι όσοι με διαβάζετε ξέρετε ότι θέλω όσο τίποτα να έρθει ένας επενδυτής που θα χώσει ρευστό στην ομάδα και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μακάρι να έρθει, θα είναι ευπρόσδεκτος από όλη την ΑΡΕΙΑΝΗ οικογένεια.

Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα. Για την ακρίβεια, ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ρόδινο. Ένας λεφτάς επενδυτής για να έρθει τώρα θα πρέπει να είναι ή τρελός ή φόλα ΑΡΕΙΑΝΟΣ ή δισεκατομμυριούχος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να το πάρετε χαμπάρι.

Καταρχήν, και να έρθει αυτός ο επενδυτής, δεν θα είναι ούτε Αμπράμοβιτς ούτε Σεϊχης της Μαν Σίτι ή της Παρί. Θα είναι ένας επιχειρηματίας με σεβαστό οικονομικό μέγεθος με διάθεση να βοηθήσει και να βοηθηθεί από την ομάδα. Να τη βοηθήσει οικονομικά και να βοηθηθεί προσφέροντας πολλαπλό κέρδος στις επιχειρήσεις του.

Τα χρέη του ΆΡΗ είναι 32 εκατ. αν δεν απατώμαι. Όπως είπα και παραπάνω, πρέπει να είναι κάποιος τρελός για να έρθει να τα χώσει όλα κα να τα σβήσει. Όπως είχε πει και ο κ. Ηλιάδης (ο οποίος από ότι φαίνεται βάζει υποψηφιότητα για την ΠΑΕ, θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο γι' αυτόν) το χρέος είναι πολύ δύσκολα έως και μη διαχειρίσιμο.

Να σημειώσουμε ότι ΑΝ έρθει ο επενδυτής, δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε το 99 και πορευόμαστε με τα λεφτά του. Στο 99 θα επιχειρήσουμε να μπούμε ότι κι αν συμβεί. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να επιχειρήσουμε να συνδυάσουμε τους διακανονισμούς και την ένταξη στο 99 με το ρευστό, όταν πλέον το χρέος θα έχει γίνει αρκετά πιο διαχειρίσιμο.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι όποιοι επενδυτές ενδιαφέρονται (υποθετικά μιλάμε πάντα) ίσως περιμένουν το πόρισμα του ελέγχου. Θα αποδείξει πολλά αυτός ο έλεγχος, και γι' αυτό καλά θα κάνουν οι διοικούντες και οι λογιστές της NEXIA να βιαστούν, γιατί το έχουν ξεφτιλίσει με την καθυστέρηση.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα του επενδυτή και ας κλείσουμε αυτό το σύντομο άρθρο κάνοντας μία σύνοψη. Η ευχή μου είναι να έρθει ο επενδυτής. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να συνδυάσουμε το ρευστό του επενδυτή με το 99. Η πραγματικότητα είναι ότι πολύ δύσκολα θα έρθει επενδυτής στην ομάδα.

Γι' αυτό μην παίρνετε θάρρος και ψεύτικη αισιοδοξία από διάφορα ραδιόφωνα, σάιτ και φυλλάδες που θέλουν να δημιουργήσουν ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο. Γιατί αν δεν το 'χετε καταλάβει, παίζουν με τον πόνο μας κάποιοι...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 2 Μαΐου 2013 στις 5:47 μ.μ.

Nικο δεν νομιζωοτι υπαρχει (πλεον) τοσο μεγαλη αισιοδοξια οτι θα ερθει επενδυτης...

Μαράουντερ-3

Unknown είπε... 2 Μαΐου 2013 στις 6:41 μ.μ.

Κι ομως Μαραουντερ. Υπαρχει αισιοδοξια σε καποια μαζα των φιλαθλων του ΑΡΗ. Οποτε πιστευω πως πρεπει καποιους να τους επαναφερουμε στην πραγματικοτητα.

jim είπε... 3 Μαΐου 2013 στις 1:09 π.μ.

Προσωπικά ακούω σπάνια ραδιόφωνο και δεν παίρνω εφημερίδα.

Οι Ελληνικές ομάδες και κυρίως ο ΆΡΗΣ (γιατί μονο ο ΑΡΗΣ μας νοιάζει εμας) κάνουν τον κόσμο τους να ασχολείται με νομικά. Δυό χρονιές με το αγωνιστικό και άλλες πέντε με το νομικό (άρθρο 44, άρθρο 99, άρθρο 78.563 κλπ)..

Τώρα αυτό που κολλάει με το θέμα επενδυτή ; ; ;

Σου λένε, με τους οπαδους στην διοίκηση άκρη δεν βγήκε, πιο πριν με άλλους άκρη δεν βρήκε βλέπουν και τα οικονομικά των ασπρόμαυρων να ειναι σε καλή φάση με τον επενδυτή τους και σου λένε θέλουμε επενδυτή..

Ξεχνούν όμως ότι η ομάδα από τους επενδυτές δεν είδε και πολύ χαϊρι..

Και να έρθει, ένας θα δούμε χαίρι σε βάθος χρόνου ; ; ; Άγνωστο... Και επειδή πολλά περιτώματα φάγαμε αφήνουμε στην άκρη επενδυτές και κουραφέξαλα και δίνουμε βάση μόνο και κυρίως πο αλλού ; ; ; Μα, στα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ . . . .