Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τα Κοράκια και ο Πολεμιστής του Κατεστημένου

Σε συνέχεια του άρθρου μας "Κοράκια..." είπαμε να ασχοληθούμε λίγο με τη διαιτησία κ πάλι. Ρε το είπαμε, είμαστε γραφικοί...

Είδαμε λοιπόν μετά τα φαλτσοσφυρίγματα του Σαβ/κου διάφορες τάσεις στο χώρο το ποδοσφαίρου.

Είδαμε τις εφημερίδες τις προσκείμενες στον γαύρο να κατηγορούν τους βάζελους για μαϊμουδιές με τη διαιτησία και τις εφημερίδες των βάζελων να κατηγορούν αντίστοιχα τους γαύρους για μαϊμουδισια σφυρίγματα.

Επίσης είδαμε τους αεκτζήδες να κατηγορούν τους άλλους 2 για μαϊμουδιές μια κ κανείς δεν ασχολείται μαζί τους κ τέλος είδαμε κ τις εξαίσιες τοπικές εφημερίδες να ανακηρύσσουν τον συμπολίτη μέγιστο πολεμιστή του κατεστημένου.

Ας δούμε τις φάσεις που τα προξένησαν όλα αυτά

Το πέναλτι που κέρδισε ο Βάζελος στη Νέα Σμύρνη ήταν μια μεγαλειώδης βουτιά του Νίνη όμως σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού καλά έκανε κ το έδωσε ο Καλόπουλος διότι υπήρξε μια απειροελάχιστη επαφή με τον αμυντικό. Σωστά ε;

Στον αγώνα του γαύρου με τον Ατρόμητο δεν δίνει ένα μαρς πέναλτι στον Ατρόμητο κ δε μπορώ να καταλάβω πως δεν το είδε αυτό ο διαιτητής. Βέβαια δήλωσε ο Μέλμπεργκ ότι δεν τον ακούμπησε κ μας έβγαλε αμέσως αμέσως όλους εμάς... τυφλούς.

Όσο για τα 2 μαρς πέναλτι που δεν έδωσε στον Εργοτέλη, δε μας παραξένεψε κ ιδιαίτερα διότι η Αεκ μια χαρά τα παίρνει τα σφυριγματάκια της στο 2ο γύρο.

Αλλά έχει ουσία να κοιτάμε μεμονωμένες φάσεις;

Κοιτώντας μόνο μεμονωμένες φάσεις μπορώ εύκολα να βρω φάσεις όπου αδικούνται όλοι οι δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Π.χ. Δεν δίνεται πέναλτι μαρς πάνω στον Βύντρα στον αγώνα Παο-Τρίπολη 1-1, χάνει 2 βαθμούς ο βάζελος, ακυρωμένο καθαρό γκολ του γαύρου με τον ηρακλή, 1-1 τελικό σκορ, χάνει 2 βαθμούς ο γαύρος, ακυρώνεται καθαρό γκολ του συμπολίτη στην Νέα Σμύρνη, μένει το 0-0 κ χάνει 2 βαθμούς ο συμπολίτης...

Αυτό που έχει σημασία είναι η γενικότερη στάση της διαιτησίας
Αυτό που σίγουρα είναι εμφανές κ σε κάποιον άσχετο σαν κ μένα είναι ότι κάτι έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τον έλεγχο δεν το έχει πια ο γαύρος αλλά ο βάζελος. Αυτό δε σημαίνει ότι ο γαύρος σφαγιάζεται κ αδικείται ή ότι ο βάζελος ευνοείται κατάφορα.

Επίσης η Άεκ επειδή ακριβώς κανείς δεν ασχολείται μαζί της καταλήγει να παίρνει τα περισσότερα σφυρίγματα. Ειδικά την περσινή χρονιά η κατάσταση είχε ξεφύγει. Φέτος στο 1ο γύρο είχε κάποιες κακές διατησίες αλλά έχει πάρει κ πολλά ευνοϊκά σφυρίγματα οπότε δεν δικαιούται να μιλάει.

Ο πολεμιστής του κατεστημένου
Ο συμπολίτης ξέρει ότι ποτέ δεν θα έχει τις διατησίες που έχει το ΠΟΚ, διατηρώντας όμως καλές δημόσιες σχέσεις με όλους ( βλ. Γκαγκάτσης κ η σχέση του με τον γαύρο, Βγενόπουλος και οι πωλήσεις - δανεισμοί παιχτών με βάζελο) έχει καταφέρει να μην τον αδικούν αλλά κ να τον ψιλοσμπρώχνουν όταν χρειάζεται με τους μικρούς.

Ειδικά μέσα στην Τούμπα όπου ισχύουν ειδικοί νόμοι κ κανονισμοί. Αλλά κ εκτός έδρας δείτε τη διαιτησία που είχε εναντίον του γαύρου κ θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η βουτιά του Βιερίνια με τη Λάρισα ήταν περισσότερο πέναλτι από αυτό του Νίνη; Όταν ο κ. Καλόπουλος εφάρμοζε την προφορική οδηγία του κ. Βασσάρα κ έδινε πέναλτι σε χέρι στο τοίχος ήταν καλός; αλλά τώρα έγινε υποχείριο του κατεστημένου;

Η "ξαναζεσταμένη" προπαγάνδα
Το γιατί ξαφνικά οι φυλλάδες ανακάλυψαν το κατεστημένο κ τον πολεμιστή του δε μπορώ να το εξηγήσω. Μπορώ μόνο να υποθέσω κάποια πράγματα.

Είναι εύκολο τώρα που πηγαίνει καλά αγωνιστικά ο παοκ, ακόμη κ να μην πάρει το πρωτάθλημα να είμαστε καλυμμένοι. Αν το πάρει θα είναι ο μεγάλος θρίαμβος του φτωχού πλην τίμιου πολεμιστή εναντίον του κατεστημένου ενώ αν δεν τον πάρει θα φταίνε οι κακοί της Αθήνας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τη δεκαετία του '70 ο παοκ έπρεπε να έχει κερδίσει καμιά 50αριά πρωταθλήματα αλλά κέρδισε μόνο ένα (το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις τότε παίχτη του τους το χάρισαν) διότι τα υπόλοιπα του τα κλέψανε οι "κακοί" Αθηναίοι.

Κ όμως υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό...

Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι γραφικοί...

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 3 Μαρτίου 2010 στις 9:15 μ.μ.

Καθημερινά κανείς βγάζει πολύ γέλιο διαβάζοντας τις εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα έχουν διαφορετική φωτογραφία με μαϊμούδες και μάλιστα ο Πρωταθλητής είχε σήμερα και ολόκληρη συνέντευξη, με ρεπόρτερ(χαχα!) που πήγε σε ζωολογικό κήπο (δείχνει φωτογραφία του να κρατάει μαγνητοφωνάκι μπροστά στην μαϊμού)!!! Βλέπεις οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο google σχετικά με μαϊμούδες τελείωσαν (όλες είχαν χρησιμοποιηθεί) οπότε ο άλλος αναγκάστηκε να πάει στο zoo...

Πάντως, πέρα από την πλάκα, με αφορμή τον επικείμενο αγώνα με τον συμπολίτη στο γήπεδό μας, εγώ πραγματικά τρέμω και μόνον στην ιδέα το να ορίσουν κανέναν Καλόπουλο ή Σταυρίδη να έρθει να σφυρίξει στο Χαριλάου. Και όχι επειδή με Καλόπουλο δεν θα τον κερδίσω, (όποιος και να σφυρίξει ο συμπολίτης δεν έχει τύχη), αλλά επειδή φοβάμαι την αντίδραση του κόσμου μετά από ένα φαλτσοσφύριγμα... Οπότε το μόνο που πιστεύω είναι ότι θα μας ορίσουν τον Κάκο που ξέρεις ότι είναι ο πιο αξιόπιστος (πλέον) διαιτητής στην Ελλάδα! Με τον Κάκο ξέρεις ότι πάνω - κάτω θα έχεις το 50-50 (ρόλο θα παίξουν και τα κοντάρια, μην ορίσουν κανέναν Γεναίο)...