Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

El Classico


Όσο κ να μην το παραδεχόμαστε ούτε εμείς ούτε οι συμπολίτες τα τοπικά ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον παοκ είναι όλα τα λεφτά. Πόσο μάλλον τώρα που η έκβαση του αγώνα θα κρίνει (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) τον πρωταθλητή αλλά κ την 4άδα των playoff.

Όσον αφορά τα τοπικά ντέρμπι κυκλοφορούν κάποιοι "μύθοι" που χρησιμοποιούνται από τους μεν ή τους δε ανάλογα με το πως τους συμφέρει...



Μύθος 1: Ο κόσμος θα πάρει το παιχνίδι.
Σίγουρα η καυτή ατμόσφαιρα παίζει ρόλο κάποιες φορές, αλλά δυστυχώς οι οπαδοί δεν παίζουν μπάλα. Την Κυριακή θα φωνάξουμε, θα ουρλιάξουμε για την ομάδα αλλά δε βάζουμε εμείς το γκολ. Από την πλευρά μας πάντως θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να βοηθήσουμε.

Μύθος 2: Τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο.
Και όμως παίζουν. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δε μπορείς να κατέβεις σε κανένα ματς απροετοίμαστος. Πρέπει να έχεις μελετήσει τις αδυναμίες κ τα προτερήματα του αντιπάλου αλλιώς δεν θα έχεις καμία τύχη. Πρέπει να στήσεις έτσι την ομάδα ώστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου αλλά κ να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προτερήματα του. Το τι θα βγει μέσα στο γήπεδο είναι μια άλλη ιστορία.


Οι παράγοντες που θα κρίνουν το ματς.
Έχοντας σαν δεδομένο ότι κ οι 2 προπονητές θα έχουν προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο τις ομάδες τους, το ματς θα κριθεί στους εξής 3 παράγοντες κατά τη γνώμη μου.

1. Στο πάθος κ το πείσμα που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές
Οι δικοί μας θέλουν να "πάρουν εκδίκηση"  από την ήττα στον 1ο γύρο αλλά κ να δείξουν ότι στα Playoff θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

 2. Στην Τύχη
Κατά τη γνώμη μου η τύχη παίζει ένα 30% στην έκβαση ενός αγώνα. Ειδικά όταν οι ομάδες που αγωνίζονται είναι πάνω κάτω ισοδύναμες. Αν μπει ένα σουτ από μακριά, αν κάνει κάποιο λάθος ένας αμυντικός ή ο τερματοφύλακας ή αν δεν μπαίνει γκολ ενώ κάνεις ευκαιρίες. Αυτό εννοώ τύχη ή ατυχία.

3. Στο ατομικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών.
Όταν ένα ματς είναι τόσο ισορροπημένο κ αμφίρροπο αυτό που θα παίξει ρόλο είναι ο ατομικός παράγοντας. Το κάτι παραπάνω που θα κάνει ένας ποδοσφαιριστής ώστε να τελειώσει μία φάση ή να βγάλει μία ασίστ ή ακόμη κ να ανακόψει έναν αντίπαλο. Από ατομικό ταλέντο στον Άρη είμαστε φουλ ας το δούμε όμως κ στο γήπεδο.

Υπάρχει κ ένας 4ος παράγοντας, λίγο σκοτεινός, η διαιτησία... αλλά ας το αφήσουμε αυτό για μετά τον αγώνα...

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 12 Μαρτίου 2010 στις 12:15 μ.μ.

Καλά τα λες.

Ο κόσμος έχει θετική επίδραση στον γηπεδουχο και του δινει ωθηση, πάθος και ενεργεια. Πολλές φορές δίνει και πίεση.

θες στρατηγικη, θες μελετη, θες διαβασμα. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα εχει ο Κούπερ. Εκτός αυτών χρειάζεσαι και τύχη. Η τυχη βέβαια πολλές φορές συνοδευέται με την ικανότητα. Όσο για την ποιότητα έχουμε παίχτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. όλα αυτά θα τα δούμε την Κυριακή. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε νικητές. Δυο μέρες ακόμα έμειναν!

Wackenas είπε... 13 Μαρτίου 2010 στις 1:15 π.μ.

θα προσθεσω στον παραγοντα 'παθος κ πεισμα' το γεγονος οτι πλεον υπαρχουν αρκετοι παικτες στην ομαδα που γνωριζουν την σημασια του ντερμπι(οχι θεωρητικα)οπως Κοκε,Νετο,Χαβιτο(3 χρονια κ βαλε).Ειδικα απο Κοκε περιμενω να βγαλει τον καλυτερο του εαυτο.