Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ικανοποίηση Cuper & Τελευταία Νέα Ομάδας


Βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια του Άρη, σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε αν η ομάδα είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Πώς είναι δυνατόν μια ομάδα που στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος μετά το 60' πραγματικά σέρνονταν, με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βλέπε Νταρίο Φερνάντεζ, Χαβίτο, Νέτο), πλέον  έχει τη δυνατότητα να τρέχει και να πιέζει μέχρι το 90';

Το πρόβλημα που είχε η ομάδα με τη φυσική κατάσταση επιβεβαίωνε και ο ίδιος Μαζίνιο, λέγοντας "διακριτικά" ότι "πρέπει να μάθουμε να έχουμε διάρκεια 90'", γιατί κατά διαστήματα και τότε παίζαμε καλή μπάλα, έστω και με εκείνο το σύστημα 4-2-3-1...


Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον Hector Raul Cuper είναι και ο τομέας της φυσικής κατάστασης, αφού το προπονητικό τιμ και οι γυμναστές φαίνεται ότι κάνουν καλή δουλειά. Ο Κούπερ μαζί με τους Φανταγκούσι (Βοηθ. Προπονητή), Άνχελ Πουέμπλα Γκαρσία, Πέδρο Καπέλα και Ντε Σόουζα (Γυμναστές), πραγματικά έχουν μεταμορφώσει την ομάδα προς το καλύτερο. Πλέον βλέπουμε τον Κόκε, τον Κάμπορα, τον Πρίττα, τον Κάλβο κ.α. να τρέχουν και να πιέζουν με σύστημα, χωρίς να θυμίζουν αγώνα παλαιμάχων, ή ποδόσφαιρο αλάνας.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι η ομάδα φορμαρίστηκε στο κατάλληλο σημείο, και το αναφέρουμε αυτό ανεξαρτήτως αποτελέσματος που θα έχουμε την Κυριακή με Πανιώνιο, μια και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

Απουσίες σημαντικών παικτών (σε θέσεις που πονάμε), όπως για παράδειγμα:

  • του Κόκε (ο Τζόνσον που θα πάρει τη θέση του δεν έχει τη δυνατότητα να μοιράζει παιχνίδι όπως ο  Κόκε, αλλά είναι περισσότερο επιθετικός περιοχής),
  • του Ρονάλντο (καλός και φιλότιμος ο Κουλοχέρης, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, αλλά στο 90λεπτο υποπίπτει σε αβίαστα λάθη)
  • του Σηφάκη (για τον Πέσκοβιτς δεν θα αναφερθώ καθόλου),

Συσσωρευμένη κούραση - αλλαγές και φρεσκάρισμα παικτών που συμμετείχαν σε συνεχόμενα παιχνίδια (Πρίττας αλλαγή με Νάτσο, ενδεχομένως και Μεριέμ - Κάλβο με Χαβίτο ή Αντού).

Κακά τα ψέμματα το μυαλό μας είναι και στο παιχνίδι της Πέμπτης, ώστε να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή μας στον τελικό.

Συμπερασματικά, πιστεύουμε απόλυτα στον προπονητή μας. Από τη στιγμή που δηλώνει ο ίδιος ότι προετοιμάζει την ομάδα για κατάκτηση του κυπέλλου και διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα play off, δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστεύουμε και εμείς, έστω και αν κάποιοι χλευάζουν... Δεν πειράζει, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.


Δείχνει το δρόμο προς τελικό...

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 20 Μαρτίου 2010 στις 12:45 μ.μ.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Νομίζω ότι ο Μαζίνιο είχε κάνει καλή δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Απλά ο Κούπερ την διατήρησε και την βελτίωσε. Αυτό που έλεγε ο Μαζίνιο για τη διαρκεια δεν το έλεγε τόσο για αποθέματα δυνάμεων, όσο για την προσέγγιση του παιχνιδιού και φυσικά σε αυτό φέρει ευθύνη.

Από και και πέρα το ματς είναι πολύ δύσκολο. Θα έχουμε απουσίες και το κυριότερο θα έχουμε Πέσκοβιτς και Κουλουχέρη! Αν έρθει ένα Χ δεν με χαλάει καθόλου. Κάθε βαθμός είναι καλοδεχούμενος. Προσωπικά ζω για το ματς της Πέμπτης. Σωστά λες ότι το μυαλό μας ειναι στον ημιτελικο. Ας ελπισουμε οτι οι παιχτες ξερουν τι να κανουν στη Νεα Σμυρνη.

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2010 στις 9:30 μ.μ.

Σίγουρα θα δούμε πολλές εκπλήξεις στην αυριανή ενδεκάδα.Δύσκολο παιχνίδι αλλά και ο Πανιώνιος θα έχει απουσίες. Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες μας που θα έρθουν απο τον πάγκο για να καλύψουν τους βασικούς να αποδείξουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του Κούπερ.
Ο Κούπερ ετοιμάζει την ομάδα για τα play off!!