Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πρώην Παίκτες Άρη - Μετέπειτα Καριέρα (vid)

"Την απόκτηση του Μίμη Μπενίσκου και των Καμερουνέζων Ντόρτζε Κουεμάχα και Γιουτζίν Φομούμποντ ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Αρης".


Όχι μην τρομάζετε, είναι παλιότερο άρθρο από την "τρελή" ενίσχυση που είχαμε κάνει τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο 2004-2005. Το "Ιππικό" όπως το είχε χαρακτηρίσει ο τότε προπονητής μας, Χατζάρας Γιώργος.

Εμείς θα εστιάσουμε σήμερα στον Κουεμάχα, που γεννήθηκε στις 28/6/1983, αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και όταν τον κλείσαμε ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα του Καμερούν με την ομάδα της Βικτόρια Γιουνάιτεντ. Ήταν διεθνής με τις Eθνικές Oμάδες των νέων και ελπίδων της χώρας του.
"Οι δύο Καμερουνέζοι έβαλαν την υπογραφή τους σε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών, ενώ ο 24χρονος Ελληνας επιθετικός δεσμεύτηκε με τους «κίτρινους» για τα επόμενα 3,5 χρόνια".

Τι απέγινε αυτός ο παίκτης;
Ο συγκεκριμένος παίκτης, ενδεχομένως να ήταν και ο μοναδικός που θα έπρεπε να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από εκείνο το "ιππικό"... Γενικότερα η ομάδα εκείνη είχε τέτοια "χάλια", που δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες! Ο Κουεμάχα εκδιώχθηκε κακήν κακώς μαζί με πολλούς άλλους παίκτες, με τη λήξη της χρονιάς.

Η πορεία του ωστόσο στην Ευρώπη δεν είναι άσχημη. Μετά από τον Άρη πήγε στο Ουγγρικό Πρωτάθλημα (Tatabanya FC) και βοήθησε αρκετά με 33 συμ. /14 γκολ, οπότε και πήρε μεταγραφή για την πρωταθλήτρια της χώρας (Debrecen), όπου κάθισε έναν χρόνο και πρόλαβε να πετύχει 13 γκολ σε 27 συμμετοχές.
Από την Ουγγαρία πήρε μεταγραφή στη Duisburg (Β' Γερμανίας) όπου έκατσε επίσης έναν χρόνο και είχε 34 συμμετοχές / 15 γκολ! Από εκεί πήρε το "διαβατήριό" του για το πρωτάθλημα του Βελγίου, και την Club Brugge. Μάλιστα οι Βέλγοι πλήρωσαν 1 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του!!!
Έκτοτε βγάζει το "ψωμί" του στην Club Brugge και είναι βασικός. Από το 2009 μέχρι σήμερα 24 συμ. /13 γκολ, ενώ μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική Καμερούν με την οποία έχει 2 συμμετοχές!

Έπονται και άλλα ρεπορτάζ για πρώην παίκτες του Άρη...

Δείτε και το σχετικό video με τα κατορθώματά του...

2 σχόλια:

Wackenas είπε... 23 Μαρτίου 2010 στις 9:46 μ.μ.

καλως ο Κουεμαχα.αλλα εμενα το πουλεν μου τοτε ηταν ο Σανχουρχο.παιχτουρα μεγαλη.αλλα ειχε πολλους τραυματισμους.

KANTHAR0S είπε... 24 Μαρτίου 2010 στις 1:31 π.μ.

Ενδιαφέρουσα η ανίχνευση πρώην παιχτών μας. Τον θυμάμαι τον παίχτη και συμφωνώ ότι άξιζε κι άλλη ευκαιρία. Αλλά εκείνη η ομάδα ήταν άστα να πάνε. Που βρισκόμασταν και που είμαστε τώρα.

Όσο για τον Σανχούρχο ήξερε μπάλα ο άτιμος, αλλά ήταν λίγο κωλοπαιδάκι και τραυματιζόταν κάθε λίγο και λιγάκι. Θυμάμαι είχε βάλει και μια τορπίλη στο Ολύμπικο επί της Ρόμα.