Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η μάχη για την 8άδα ή Τι σκατά στόχους έχουμε στο φετινό πρωτάθλημα!


Η φετινή (μέχρι στιγμής) πορεία της ομάδας επανέφερε μνήμες από τα πέτρινα χρόνια. Πλήρης απογοήτευση! Πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τα 3-4 προηγούμενα χρόνια.

Μήπως όμως προλαβαίνουμε να τη σώσουμε τη ρημάδα τη χρονιά;

Η αλήθεια είναι ότι οι ελπίδες μας είναι ελάχιστες. Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε ένα μαγικό ραβδί που να μεταμορφώσει τα βατράχια που έχουμε για παίχτες σε πρίγκηπες!

Αλλά επειδή είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες ας προετοιμαζόμαστε για... τις καλοκαιρινές μας διακοπές με μόνη σκέψη/ελπίδα: Να μείνει ο Μπλατ στην ομάδα κ του χρόνου!

Διαβάστε τι μας περιμένει τις τελευταίες 5 αγωνιστικές κ κλάψτε (ή γελάστε)...


ΆΡΗΣ (10) παοκ (10) κολοσσός (12) περιστέρι (11) πανιώνιος (9)
22η κολοσσός* πανιώνιος* ΆΡΗΣ ολυμπιακός παοκ
23η ολύμπια περιστέρι μαρούσι* παοκ* παο*
24η πανελλήνιος* αεκ* Ολυμπιακό παο ηλυσιακός
25η καβάλα* κολοσσός παοκ* ηλυσιακός* τρίκαλα*
26η μαρούσι ολύμπια παο τρίκαλα Καβάλα

(τα νούμερα στην παρένθεση δίπλα στα ονόματα των ομάδων είναι οι νίκες που έχουν κάνει, ενώ οι αγώνες με * είναι οι εκτός έδρας)

Το πρόγραμμα

Άρης
Για να  βγεις σίγουρα 5ος κάνεις 5 νίκες κ  άντε γεια. Με 4 νίκες ελπίζεις για 5ος κ είσαι σίγουρα 6ος, με 3 νίκες ελπίζεις για 6ος ενώ με λιγότερες κλείνεις δωμάτια για Χαλκιδική.

Απ'οτι βλέπω εμείς έχουμε μόνο 1 σίγουρη νίκη μέχρι το τέλος, με την Ολύμπια. Έχουμε μία σίγουρη ήττα με πανελλήνιο, και τα υπόλοιπα 3 θα είναι ντέρμπι. Βέβαια αν δούμε την πορεία της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια τότε μιλάμε για 3 σίγουρες ήττες άρα... Καλά μπάνια...


Το ματς με τον Κολοσσό είναι πολύ κρίσιμο. Ίσως το πιο σημαντικό. ΔΕΝ πρέπει να χάσεις. Αν όμως χάσεις (το πιο πιθανό εδώ που τα λέμε) πρέπει να κρατήσεις τη διαφορά των 4 πόντων που τους κερδίσαμε εντός... έλεος.


Κολοσσός
Ο κολοσσός έχει 2 νίκες παραπάνω κ είναι πολύ πιθανό να μην κάνει άλλη νίκη μέχρι το τέλος. Βασικά προβλέπω ότι θα κάνει 1 νίκη, με εμάς!

Περιστέρι
Το περιστέρι έχει επίσης πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Η νίκη του χθες μέσα στο μαρούσι μας χάλασε απίστευτα. Έχει 2 σίγουρες νίκες μέχρι το τέλος κ μάλλον 3 ήττες.  Βέβαια επειδή είναι καλή κ δουλεμένη ομάδα με παιχταράδες σαν τον Τσιάκο κ τον Μάντζιαρη (εδώ θέλω να βάλω κλάματα) μην αποκλείσετε να κλείσει το σπίτι του συμπολίτη μπαοκ (διότι έχει κ καυτή έδρα αυτός ο παοκ...).

Μπαοκ
Ο παοκ (αν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε κ με τους ανύπαρκτους, αλλά η φετινή χρονιά εκεί μας έφτασε...) θα κάνει 2 ήττες κ μάλλον 3 νίκες ή 3 ήττες κ 2 νίκες. Δεν βλέπω κάτι παραπάνω γι'αυτή την αλλοπρόσαλλη ομάδα.

Πανιώνιος
Ο πανιώνιος αν δείξει σοβαρότητα (κ όχι εικόνα παιδικής χαράς) μπορεί να κάνει κ 4 νίκες μέχρι το τέλος. Βέβαια είναι η ομάδα που κερδίσαμε 18 πόντους οπότε μην περιμένετε κ πολλά από δαύτους.

Ισοβαθμίες. Τι γίνετε με αυτές;

Θυμίζω ότι υπερτερούμε στις ισοβαθμίες με περιστέρι κ πανιώνιο. Ενώ δεν έχουμε την ισοβαθμία με παοκ (ευχαριστούμε πολύ Φώτη Κατσικάρη). Όσον αφορά τον κολοσσό θα ξέρουμε την άλλη βδομάδα.

Ειδικά τον πανιώνιο τον θέλουμε, τον αγαπάμε κ τον ψάχνουμε διότι έχουμε την μεγάλη διαφορά μεταξύ μας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας περισσοτέρων των 2 ομάδων, μετράμε πρώτα τις συνολικές νίκες μιας ομάδας κ στη συνέχεια τον συντελεστή: πόντοι που πέτυχε η ομάδα / πόντοι που δέχτηκε, στα μεταξύ τους παιχνίδια...μπερδευτήκατε ε;

Τα πράγματα είναι απλά: δεν πρέπει να ισοβαθμίσουμε με τον παοκ (ευχαριστούμε Φώτη κ πάλι) άρα πρέπει να κάνουμε μία νίκη παραπάνω μέχρι το τέλος... Πώς θα γίνει αυτό δεν ξέρω...

Επίλογος

Πριν τελειώσω να σας υπενθυμίσω κ κάτι άλλο, ακόμη κ αν ο Μπλατ μεταμορφωθεί σε νεράιδα με μαγικό ραβδί κ καταφέρει κ βγάλει 5η ή 6η την ομάδα, για να βγεις ευρωλίγκα θα πρέπει να σπάσεις και την έδρα του Αμαρουσίου και την έδρα του Πανελληνίου... Βουρκώσατε ή ακόμη;

Ο στόχος της ομάδας πρέπει να είναι να καταφέρει να παίξει για την 3η θέση έστω κ αν την χάσει. Το λέω αυτό διότι αν δεν το καταφέρει αυτό, όσοι έχουμε πάρει διαρκείας θα κλαίμε τα λεφτά που δώσαμε αλλά κ η ομάδα θα χάσει σημαντικά έσοδα. Στα αλήθεια δεν είναι στόχος αυτό αλλά μονόδρομος!

Αυτό είναι το παραμύθι της Α1 για φέτος, για το παραμύθι του Eurocup μετά το ματς της Τετάρτης.

ΌΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Υ.Γ. Τα είπα κ ξαλάφρωσα!

Υ.Γ. Πώς γίνεται να ξεκινάω να γράψω ένα μικρό post κ να καταλήγω σε ένα κατεβατό που μάλλον είμαι κ ο μόνος που το διαβάζω γιατί οι υπόλοιποι κοιμούνται κάπου στην πορεία...

Υ.Γ. Αν η ομάδα με διαψεύσει εκτός του ότι θα βγω φωτό με ρόμπα (ξεκούμπωτη κιόλας) αλλά θα κάνω κ τον Μπλατ Νεράιδα! Κ αυτό είναι υπόσχεση!

1 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 21 Μαρτίου 2010 στις 6:49 μ.μ.

Ωραία τα είπες μάγκα! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κλείσουμε δωμάτια για Χαλκιδική κι ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα ψεμματα τελείωσαν. Παίξτε μπάσκετ και μπείτε στην εξάδα. Κερδίστε τον Κολοσσό.