Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ένας είναι ο Αρχηγός... ΑΡΗΣ- ΚΑΒΑΛΑ 3-1 (vid)

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Άρης όπου σκόρπισε την Καβάλα με 3-1 , ένα σκορ πλασματικό όπου κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν χωρίς υπερβολή και 6-1. Τα γκολ του Άρη μας ο Κόκε (2) και Χαβίτο (1). Για την Καβάλα προσωρινά είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ονουάτσι (με αρκετή δόση τύχης και αφού βρήκε το δοκάρι).

Τα ψέμματα τελείωσαν. Νομίζω ότι πλέον η ομάδα του Άρη και οι φίλαθλοί του μπορούμε να προετοιμαζόμαστε για τον τελικό του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο σοβαρός Άρης να μείνει εκτός διοργάνωσης από αυτή την ομάδα και τον συγκεκριμένο προπονητή. 


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα που παράταχθηκε με τον συμπολίτη. Από την άλλη η ομάδα της Καβάλας είχε αλλαγές στην ενδεκάδα και με αλχημείες ο Ολλανδός Αλέφαντος πραγματικά δεν ξέρω τι προσπάθησε να κάνει, (μάλλον ήθελε να μας δώσει από τώρα την πρόκριση, και εν τέλει τα κατάφερε).
Δεν θα αναλύσουμε όλες τις ευκαιρίες που έκανε ο Άρης γιατί οι τελικές μας προσπάθειες ήταν και πάλι πάρα πολλές (όπως και με τον συμπολίτη). Θα αναλύσουμε τις σημαντικότερες και έτσι θα αιτιολογήσουμε και για ποιον λόγο πιστεύουμε ότι έπρεπε να είναι το τελικό σκορ 6-1 και όχι 3-1. 

Πίεση από το πρώτο λεπτό και η Καβάλα κλεισμένη στα καρέ της, με τις πρώτες μικροευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Στην ουσία το πέναλτι (πεντακάθαρο του Ντιε και εύστοχα εκτελεσμένο από τον Κόκε), μας έδωσε ένα εύκολο προβάδισμα και τις βάσεις για ένα καλό σκορ. Λίγο αργότερα μακρινό σουτ του Κόκε απέκρουσε με πολύ μεγάλη δυσκολία ο Ιτάνζ σε κόρνερ. Δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία λίγο μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κόκε, αλλά ο Κάμπορα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ιτάνζ (που σίγουρα ήταν ο κορυφαίος της Καβάλας). Και ενώ περιμέναμε να λήξει το ημίχρονο στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων κάνει αβίαστο λάθος ο Νέτο, και ο Ρινκόν κάνει την κάθετη πάσα χτυπάει και στα πόδια του Ρονάλντο αλλά παρόλα αυτά έφθασε στον Ονουάτσι που πλάσαρε τον Σηφάκη, χτύπησε το δοκάρι και με ανάποδα φάλτσα κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Η ομάδα του Άρη μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46' από πλάγια θέση ο Κόκε χάνει την ευκαιρία και αποκρούει ο Ιτάνζ. Νέτο φάουλ λίγο πάνω από το δοκάρι. Ο Κάμπορα άλλη μια ευκαιρία που δεν περιμέναμε να χάσει σε κεφαλιά σχεδόν εξ'επαφής και με εξουδετερωμένη την άμυνα. Τελικά στο 68' ήρθε το σουτ του Κόκε έξω από την περιοχή να λυτρώσει την προσπάθειά του και της ομάδας μας (2-1). Και ενώ θα περίμενε κανείς όσο περνούσε η ώρα να κατέβαζαμε στροφές, (λόγω και του παιχνιδιού της Κυριακής), έγινε τελικά ακριβώς το αντίθετο. Αυτό ως απάντηση στους ξερόλες ραδιοφωνικούς παραγωγούς που λένε διάφορα. Πίεσε η ομάδα και για τρίτο και τέταρτο γκολ, και το κατάφερε σε φάση διαρκείας με το ριμπάουντ του Χαβίτο (3-1). Τελευταία φάση και πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τζόνσον (τον νίκησε πάλι σε τετ α τετ ο Ιτάνζ) που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Κάμπορα.

Υ.Γ. 1: Πολύ καλός ο διαιτητής του αγώνα. Ο Κάκος αποδεικνύει ότι όποτε θέλει μπορεί να παίξει πενηνταρήσια. Το μοναδικό του ψεγάδι είναι ότι θέλει να παίρνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Υ.Γ. 2: Όλη η ομάδα έπαιξε φανταστικά τηρουμένων των αναλογιών και της κρισιμότητας του αγώνα. Προσωπικά θεωρώ ότι διακριθέντες του Άρη ήταν: Κόκε (MVP) και από εκεί και πέρα Ρονάλντο και Νασούτι "έφαγαν" τους επιθετικούς της Καβάλας. Θετικά και τα πλάγια μπακ (Νέτο και Αράνο). Πάρα πολύ καλός ο Πρίττας, εξίσου καλός και ο Ναφτί. Ο Κόκε πάντως αποδεικνύει ότι είναι σε φουλ φόρμα. Δε διστάζει να κάνει σουτ από μακριά, τρέχει, πιέζει και δε διστάζει να βγάλει και την μπλούζα του (τα περιττά κιλά είναι πλέον ιστορία)!

Υ.Γ. 3: Ο Κούπερ πήρε την ταυτότητα και του Ντε Μος, (καλά δεν περιμέναμε και το αντίθετο). Φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και στη συνέντευξη τύπου.

Υ.Γ. 4: Ο παλμός του κόσμου δυνατός (καλή κερκίδα) και η προσέλευση ικανοποιητική (όχι δεν έγινε sold out). Ας όψεται η ώρα έναρξης του αγώνα, επιμένουν να βάζουν τα παιχνίδια μας στις 17:00!

Μια ανάλογη εμφάνιση και στην Καβάλα και πλέον ετοιμαζόμαστε για τελικό...

Υ.Γ. 5: Παρακάτω στιγμιότυπα και ένα video bonus για το μεγάλο αλάνι και αρχηγό μας Σέρχιο...

Άρης - Καβάλα 3-1



Λάβαρο του συμπολίτη (τι να το κάνουμε?)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 18 Μαρτίου 2010 στις 12:29 π.μ.

vardari vres kamia gomena na ksexarmaniaseis kai ase to internet. dhladh re megale posh ora afieroses gia na grapseis olo auto to keimeno? milame gia diastrofh!

RedDragon είπε... 18 Μαρτίου 2010 στις 9:57 π.μ.

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα φάνηκε λίγο κουρασμένη στο 1ο ημίχρονο. Ήρθε κ το γκολ της ισοφάρισης κ αγχώθηκα υπερβολικά.

Οι αλλαγές όμως στο 2ο ημίχρονο (βγήκαν όλες) έδωσαν την απαραίτητη φρεσκάδα.

Χάρηκα για τα γκολ του Κόκε αλλά κ του Χαβίτο που έχει ακούσει πολλά το παλικάρι από κάτι άμπαλους Αρειανούς.

Λίγο τα βουντού των συμπολιτών λίγο τον ματιάσαμε κ εμείς κ ο Κάμπορα έχασε 3 γκολ που άλλες φορές δεν τα έχανε.

Ρε Τζόνσον βάλε το γκολ ρε παλικάρι μου να πάμε για βόλτα στην Καβάλα...

RedDragon είπε... 18 Μαρτίου 2010 στις 10:00 π.μ.

Ήθελα να είμαι μπροστά στους πανηγυρισμούς των συμπολιτών στην ισοφάριση της Καβάλας και μετά να δω τα μούτρα τους όταν βάλαμε το 3ο...

Wackenas είπε... 19 Μαρτίου 2010 στις 12:48 π.μ.

στα 2 τελευταια ματς(εστω κ σαν αλλαγη) βλεπουμε και μια βελτιωση στο Νατσο.μακαρι να συνεχισει ετσι γιατι στα play off τον χρειαζομαστε.