Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Πρώην Παίκτες Άρη - Μετέπειτα Καριέρα No 2 (vid)

Ο Άρης παλαιότερα είχε μια έφεση στο να διαλέγει καλούς Μαροκινούς παίκτες. Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τον Salaheddine Bassir, τον Said Chiba, αλλά αυτός που πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύντομο πέρασμά του ήταν ο Talal El Karkouri.


Στην τοπική ομάδα της Casablanka (η γεννέτηρά του) ξεκίνησε να παίζει μπάλα, από όπου η Pari St Germain τον επέλεξε μια και ήταν ένας stopper που πραγματικά ενέπνεε δέος. Ψηλός (1.86 μ), γρήγορος, με καλές τοποθετήσεις και πολύ δυνατό σουτ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα stopper; Με την Pari πρόλαβε να παίξει σε Κύπελλο Uefa και Champions League, ενώ συνολικά σε 5 χρόνια παρουσίας του εκεί μέτρησε 77 συμ / 1 γκολ.

Στον Άρη ήρθε ως δανεικός από την Pari St Germain (Ιανουάριος 2003), και μάλιστα ήταν ένα από τα «δώρα» του Κοντομηνά. Είχε συνολικά 11 συμ. όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Άρης προσπάθησε να τον κρατήσει αλλά ήταν τέτοια η ρήτρα που δεν κατέστη εφικτό. Ο Κοντομηνάς και οι «σύμβουλοί» του μετρούσαν τότε τις τελευταίες τους μέρες στα δρώμενα της ΠΑΕ και δεν είχαν και πολύ όρεξη για επενδύσεις.

Και άλλες ΠΑΕ από Ελλάδα ενδιαφέρθηκαν να τον αγοράσουν από την Pari (Παναθηναϊκός). Κατέληξε και πάλι δανεικός στην Αγγλία και στην Sunderland (2004) όπου είχε 8 συμμετοχές. Η ομάδα της Premier League που τον απέκτησε τελικά από την Pari αγοράζοντάς τον με 1 εκ. λίρες ήταν η Charlton, όπου έμεινε 3 χρόνια (78 συμ. 8 γκολ). Αφού έληξε το συμβόλαιό του με την Charlton, συνεχίζει μέχρι σήμερα να βγάζει το «ψωμί» του στο Κατάρ, στην ομώνυμη ομάδα (Qatar SC, 47 συμ. /10 γκολ).

Υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Μαρόκο, και συνολικά είχε 53 συμ. / 1 γκολ.

Ένα video από το Stopper – Hummer (Talal):

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 26 Μαρτίου 2010 στις 8:21 μ.μ.

Poly kalos paiktis! An eixe meinei 8a eixe afhsei epoxh!