Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο αθλητικός τύπος για τη σφαγή του αιώνα... Συμπολίτες ξεφτιλίζεστε...


4 ημέρες μετά το ντέρμπι και αφού ξεπετάξαμε κ την Καβάλα του Αγαπούλα φαίνεται ότι τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν.

Από την πλευρά του Άρη τουλάχιστον διότι οι συμπολίτες ακόμη το φυσάνε κ δεν κρυώνει. Και κάνουν τις γνωστές ρουφιανιές τους καταγγέλλοντας τον Άρη στη λίγκα για να τιμωρηθεί...

Μαζέψαμε λοιπόν κ εμείς μερικά αποσπάσματα από άρθρα αθλητικών δημοσιογράφων κυρίως των Αθηνών για να δούμε πως φάνηκε το ντέρμπι στα μάτια κάποιων τρίτων...


Η σφαγή του αιώνα του Στέφανου Χάρη στη Sportsday

"Οποιος δεν είδε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και δεν είχε εικόνα του ματς, διαβάζοντας όσα γράφονται στον αθλητικό Τύπο τις τελευταίες δύο μέρες για τη σφαγή του αιώνα θα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την Κυριακή την καλύτερη εμφάνιση της δεκαετίας, είχε 44 –δυνάμει– κλασικές ευκαιρίες και 70 τελικές, όμως όλες οι προσπάθειές του τελείωναν πριν καν αρχίσουν στον Σπάθα, ο οποίος έκανε τα πάντα για να ανακόψει την ορμή του. "

"Το ενθαρρυντικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι οι άνθρωποί του είδαν την ήττα από τον Αρη όχι ως αφορμή για ατέρμονες συζητήσεις για την εμφάνιση της ομάδας, αλλά ως μια χρυσή ευκαιρία να θέσουν νέους στόχους και να κάνουν νέα όνειρα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας στην «Εξέδρα»: «Σε τρία πράγματα πρέπει να στοχεύσει ο ΠΑΟΚ από δω και στο εξής. Πρώτον, να τελειώσει η καριέρα του Σπάθα. Δεύτερον, να αναγκάσει σε παραίτηση τον υπεύθυνο της αστυνομίας για τα μέτρα τάξης, κ. Γαϊτανίδη. Και, τρίτον, να ανταποδώσει τη φιλοξενία της ΠΑΕ Αρης στα πλέι οφ». Αναστατώθηκα."

Διαβάστε όλο το άρθρο έχει πολύ γέλιο! 


Απλό μάθημα αληθινού ποδοσφαίρου του Αντώνη Καρπετόπουλου στη Sportsday

"Ο Κούπερ μου άρεσε από την πρώτη μέρα, διότι δεν ακολουθεί την τεμπέλικη ελληνική πεπατημένη. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να παρουσίαζε κι αυτός έναν ΑΡΗ σε 4-2-3-1, να έβαζε τον Γκαρσία δίπλα στον Ναφτί και να άφηνε χύμα τον Κάλβο, τον Φερνάντες και τον Κόκε (ή τον Χαβίτο) πίσω από τον Κάμπορα. Να ζητούσε, όπως οι περισσότεροι προπονητές στην Ελλάδα, κάλυψη της άμυνας από τους κόφτες (δηλαδή στατικότητα) και αυτοσχεδιασμούς στην επίθεση (δηλαδή ατομικές πρωτοβουλίες): προς τιμήν του δεν το έκανε. Τι κάνει; Διδάσκει ένα 4-4-2, δηλαδή ένα σύστημα. Σύστημα είναι κάτι που ξεπερνά την απλή τοποθέτηση και την κάλυψη του γηπέδου. Σύστημα είναι κάτι που απαιτεί διδασκαλία, εκμάθηση τρόπων άμυνας και επίθεσης, εν τέλει τακτική δουλειά."

"Το κυριακάτικο παιχνίδι του ΑΡΗ είναι τακτικά ένα κομψοτέχνημα. Πριν από το ματς έγραφα ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να κερδίσει αν οι επιθετικοί του καταφέρουν να πάνε το ματς στο «ένας εναντίον ενός» με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ: ο Κόκε και οι υπόλοιποι είναι καλοί τεχνίτες, αλλά έχοντας δει πόσο συμπαγής είναι η άμυνα του ΠΑΟΚ (που αμύνεται συχνά με εννέα παίκτες πίσω από την μπάλα) αυτό μου έμοιαζε τρομερά δύσκολο. Αναρωτιόμουν επίσης πώς ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί χωρίς παίκτη λιγότερο στη μεσαία γραμμή από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα χαφ (τον Γκαρσία, τον Βιτόλο, τον Σορλέν και τον Ιβιτς), έναν ακραίο που ανεβαίνει (τον Λίνο) και έναν που γυρνά (τον Βιεϊρίνια). Ο ΑΡΗΣ κατάφερε και τα δύο χάρη στον προπονητή του: είχε τρόπους."

Διαβάστε όλο άρθρο, όταν ο Κάρπετ μιλάει  για μπάλα είναι απολαυστικός


Περί Σπάθα και άλλων δεινών του Αντώνη Καρπετόπουλου στη Sportsday

"Δεν θέλω να ακούω κουταμάρες για την κίτρινη του Γκαρσία: όποιος τα λέει αυτά παρουσιάζει τον ΠΑΟΚ σαν ομαδούλα της σειράς. Θυμίζω ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία από τον Αρη παίζοντας από το 30' με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Κονσεϊσάο: δεν κινδύνεψε καθόλου. Ούτε είναι άλλοθι το «καυτό» γήπεδο: πέρυσι στο Κύπελλο το «Βικελίδης» έβραζε πιο πολύ, αλλά ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και το βούβανε. Ο Σπάθας μπορεί να είναι ένα ωραίο άλλοθι, αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο: κανείς δεν πείραξε τον ΠΑΟΚ στο κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟ (ίσα ίσα ο ΠΑΟΚ είχε και λίγο αβάντα στην Τούμπα) και στα ματς με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό (μέσα - έξω), τον Αρη του έβαλαν και τους διαιτητές που ήθελε! Αν όπως λένε στην ανακοίνωση στον ΠΑΟΚ «αγαπούν το ποδόσφαιρο», ας ψάξουν να βρουν γιατί η ομάδα δεν το τίμησε, κάνοντας στην κρισιμότερη στιγμή τη χειρότερη εμφάνισή της. "

Διαβάστε όλο το άρθρο στη Sportsday


Πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα του Γιάννη Φιλέρη στο Sport24

"Οι “κίτρινοι” έτρεξαν περισσότερο, δημιούργησαν φάσεις και είχαν ουσία, απέναντι σε ένα αντίπαλο που στηρίχθηκε μεν στη γνωστή μεθοδικότητά του, δεν μπόρεσε, ωστόσο, να κάνει κάτι παραπάνω, που σίγουρα χρειαζόταν σε αυτό τον αγώνα."

"Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Άρης ανεξάρτητα από την συμπεριφορά του διαιτητή άξιζε να πάρει τη νίκη, γιατί μέσα στο γήπεδο φάνηκε και ήταν καλύτερος…"

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Sport24

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:49 μ.μ.

Φίλε όπως βλέπεις, η ιστορία συνήθως επιστρέφει κρύα πιάτα εκδίκησης σε αυτούς που αγνοούν τους μηχανισμούς. Ο Σπάθας πέρσι ήταν πενηνταρίσιος και έπαιξε έντιμα κατά το φίλαθλο κοινό του Άρεως, και φέτος ήρθε ο Δαλούκας στο Κλεάνθης Βικελίδης να... δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Λυπάμαι για την άδικη ήττα του Άρη, αλλά πραγματικά ελπίζω να αφυπνιστείτε.