Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αγκάνθο: ο ορισμός του ''λαχείου'' (vids)‏

Ο Νταβίντ Αγκάνθο ήταν ο πρωταγωνιστής του ΆΡΗ σε ένα ακόμη ματς. Δημιούργησε το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο. Τι άλλο θέλετε; Απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι πολυτέλεια γαι την ομάδα μας (αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα) και πως είμαστε πολύ τυχεροί που τον αποκτήσαμε.



Και να σκεφτεί κανείς ότι ήρθε την τελευταία αγωνιστική, με την άφιξή του να προκαλεί μεγάλες αμφιβολίες περί επιτυχίας του, μιας και ήρθε ελαφρά τραυματισμένος, ενώ προερχόταν και από αγωνιστική απραξία, μιας και ήταν για αρκετούς μήνες χωρίς ομάδα (πως έγινε αυτό τώρα...).


Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε τα εύσημά μας στο τμήμα σκάουτινγκ του ΆΡΗ για την επιλογή τους, καθώς έφεραν έναν παίκτη ενός επιπέδου παραπάνω από τους λιγότερους και μάλιστα για ελάχιστα χρήματα, πάντα αναλογικά με την αξία του.

Ο Αγκάνθο μέχρι τώρα είναι ο άνθρωπος που μας σώζει κατηγορία. Όχι μόνο για τη συμμετοχή του στα γκολ, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο και εκτός αυτού. Οι ευθύνες που του φορτώθηκαν από τότε που ήρθε ήταν μεγάλες, καθώς εκτός από το να κάνει γκολ τη ''μισή'' φάση, έπρεπε να καθοδηγεί και τα νεαρά παιδιά, όντας έμπειρος. Και μέχρι τώρα τα έχει πάει ανέλπιστα καλά.

Και για να κάνουμε μία αναδρομή στον περίπου ενάμιση μήνα που βρίσκεται εδώ: Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο φιλικό παιχνίδι με την Μπενφίκα στο Βικελίδης, με την πρώτη εντύπωση από τον κόσμο να είναι αρκετά θετική, αφού με τις τοποθετήσεις και τις κινήσεις του έδειξε να την ''ξέρει τη θέση''.

Κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ματς με την αεκ. Έκανε πραγματικά συγκινητική προσπάθεια μόνος του απέναντι στους αμυντικούς της αεκ και κρατούσε όσο μορούσε ψηλά την ομάδα. Και η εμφάνισή του επιβραβεύτηκε με γκολ στην παρθενική του επίσημη εμφάνιση με τα κίτρινα, αφού έπειτα από την πολύ καλή κάθετη πάσα του Κάπε, με ένα κοντρόλ και τελείωμα με το αριστερό στη δεξιά γωνία έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε επιθετικός του πλανήτη.

Ακολούθησε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο Χαριλάου, με αντίπαλο την Κέρκυρα, όπου πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (με πέναλτι) και χάρισε στον ΆΡΗ το πρώτο του (και μοναδικό ως τώρα) τρίοπντο, έχοντας γενικά εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο.

Ύστερα, έπαιξε στην Τούμπα με τον συμπολίτη, όπου σκόραρε μάλιστα το μοναδικό τέρμα της ομάδας στην ντροπιαστική ήττα, μάλιστα κάνοντας το 3-0 3-1 στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό που έμεινε περισσότερο από εκείνο το γκολ ήταν η κραυγή του ''VAMOS'', η οποία ακούστηκε σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Με τον Πλατανιά, πάλι, έκανε ότι μπορούσε, αλλά παρασύρθηκε από την γενικότερη μετριότητα και ήρθε το πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε.

Με την αλλαγή προπονητή και το πρώτο ματς με το τεχνικό δίδυμο στο πάγκο, στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον παο, ήταν πραγματικά απίστευτος. Ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα με τις προσπάθειές του, την έκανε άνω κάτω, έχασε πολλές ευκαιρίες, μοίρασε πολλές μπαλιές, ενώ από δική του πολύ καλή προσπάθεια ξεκίνησε η φάση του γκολ, αφού έπειτα από δική του μπαλιά-λουκούμι στον Παπαστεριανό, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στην περιοχή και ο Γιαννιώτας ισοφάρισε στο 88'.

Για την εμφάνιση της Δευτέρας τα έχουμε πει και δε θέλω να γίνω γραφικός. Ας δείτε και το video παρακάτω. 1 γκολ και 1 ασίστ. Απλά άψογος! 

Ο Αγκάνθο μέσα στο γήπεδο τα κάνει όλα. Γυρνάει πολύ πίσω για να ζητήσει μπάλα, δίνει στηρίγματα πάντα στους μεσοεπιθετικούς, βγάζει μπαλιές, συμμετέχει στο παιχνίδι, και πάνω απ' όλα, σκοράρει. Είναι ο παίκτης που έως τώρα έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Και να σας πω την αλήθεια, από το 2009 και μετά, που άρχισε η πτωτική πορεία του Κόκε, δεν έχει έρθει ένας παίκτης-είδωλο. Ξέρετε, που θα είναι το πουλέν των οπαδών, το κύριο θέμα συζήτησής τους, που θα φορούν φανέλες του στο γήπεδο, που θα είναι αφίσα στα δωμάτια των μικρών παιδιών, που ακόμα και σε μια στραβοκλωτσιά θα εισπράττει θερμό χειροκρότημα, κλπ. Κι εμένα μου 'ζχει λείψει αυτός ο παίκτης. Όχι ο Κόκε, ο παίκτης είδωλο εννοώ.

Και κάποιοι θα πείτε ότι δεν κάνει καλό η προσωπολατρεία. Και βέβαια δεν θα γίνουμε προσωπολάτρες κανενός, αλλά δε νομίζετε και σεις ότι είναι καλό να υπάρχει ο παίκτης-είδωλο στην ομάδα;

Θυμηθείτε τα γκολ του ΆΡΗΣ-αρετόπουλος 2-2:



Υ.Γ. 1: Η ομάδα μπορεί. Θέλει στήριξη από όλους, η οποία μέχρι τώρα είναι ικανοποητική. Τελείωσαν τα ντέρμπι, τώρα είναι τα ματς που πρέπει να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται.

Υ.Γ. 2: Εσείς εκεί στη nova τι λέει; Δεν ντρέπεστε λίγο; Δε φτάνει που κλέβετε τα λεφτά του κοσμάκη, ένα βρωμοριπλέι της προκοπής δε δείξατε. Ε, βέβαια. Τι περιμένεις; Άμα ήταν ανάποδα ακόμα αυτό θα έδειχναν. Ντροπή σας!

Και δείτε τώρα ένα βίντεο που βγάζει κανείς τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. 9 ριπλέι (την άλλη μέρα βέβαια) ΟΥΤΕ ΕΝΑ σωστό:


(δεν μπορούσα να το μεταφορτώσω από το youtube, όποτε πατήστε πάνω στο link)


11 σχόλια:

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 31 Οκτωβρίου 2012 στις 7:16 μ.μ.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟΝ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΜΕ ΤΙ ΜΕ ΦΙΛΙΑ¨¨

Unknown είπε... 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8:13 μ.μ.

Πολύ δύσκολο να μείνει και του χρόνου φίλε Φύλακα. Έχεις δίκιο, αν τον παίρναμε π.χ. από τον Ιούλιο θα ήταν αρκετά καλύτερα. Αλλά δεν πιστεύω κανένας να περίμενε ότι θα έκανε αυτά που έχει κάνει ως τώρα.

RedDragon είπε... 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8:21 μ.μ.

Νίκο θυμάσαι ότι είχα πολλές αμφιβολίες για τον Αγκάνθο όταν πρωτοήρθε.

Μέχρι τώρα με έχει διαψεύσει πλήρως.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στη συνέχεια ένα είναι σίγουρο ότι ξέρει πολλά κιλά μπάλα κ το αποδεικνύει κάθε βδομάδα.

Το μόνο του αρνητικό είναι ότι παίρνει εύκολα κάρτες. Κάτι που οφείλεται στο πάθος που βγάζει στο γήπεδο.

Για έναν ξένο παίχτη είναι πρωτόγνωρο.

Ας μην τον ματιάσουμε όμως τον παίχτη. Έχει πολλά να δώσει ακόμη.

Unknown είπε... 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8:37 μ.μ.

Πως δε το θυμαμαι. Ειχες πει οτι μαλλον προκειται για μεγαλο παλτο.

Αλλα, ευτυχως (για τον ΑΡΗ) σε διεψευσε. Οντως ξερει πολλη μπαλα, γι' αυτο ακριβως λεω οτι ειναι πολυτελεια για τον ΑΡΗ και το ελληνικο ποδοσφαιρο. Ηδη συμπληρωσε 4 καρτες και θα χασει το ματς με Λεβαδειακο. Δεν πειραζει. Καλυτερα. Ουτως η αλλως, καθε βδομαδα βλεπουμε οτι εχει μικροτραυματισμους, πραγμα που οφειλεται στο οτι ηρθε αργα και ποερχομενος απο απραξια.

Αναμενουμε με πολυ μεγαλο ενδιαφερον αν θα εχει διαρκεια η αποδοση του. Μακαρι...

VardARIS είπε... 31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:55 μ.μ.

Μακάρι το παλικάρι να συνεχίσει έτσι. Τα είπες όλα στο άρθρο. Δεν είναι μόνο ότι έχει καλό τελείωμα, σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, κεφάλι (παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός), κρατάει μπάλα, σπάει δεξιά και αριστερά την μπάλα κλπ...

Σημαντικό επίσης είναι ότι έχει επωμιστεί τον ρόλο τόσο του ηγέτη, που φέτος τόσο λείπει από τον Άρη, αλλά και αυτού που θα τραβήξει το αυτί των μικρών! Δεν είναι λίγες οι φορές σε κάθε παιχνίδι που κράζει τον Γιαννιώτα. Ο ίδιος ο Γιαννιώτας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον βάζελο ότι ακούω τον Αγκάνθο γιατί με βοηθάει να γίνω καλύτερος.

Για να δούμε λοιπόν. Δημοσιεύματα σήμερα ανέφεραν ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση για ανανέωση, φάνηκε θετικός, αλλά από την άλλη είναι πολύ νωρίς.

Α, μην χάσουν, ήδη η εφημερίδα γαύρος σήμερα, έγραψε ότι: ΑΡΕΣΕΙ Ο ΑΓΚΑΝΘΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Unknown είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:05 π.μ.

Ναι φίλε τα κάνει όλα. Όσον αφορά αυτό που λες για το Γιαννιώτα, καλά κάνει, πάντα οι έμπειροι πρέπει να καθοδηγούν, αλλά και να συνετίζουν τους νεότερους. Και πολύ καλά κάνει. Άλλο ένα θετικό. Αν τον ανανεώσουμε θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.

Καλά ο αθηναικός τύπος (μέρος του, όχι όλες οι εφημερίδες) έχει καταντήσει ανέκδοτο.

RedDragon είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:53 π.μ.

Και εγώ είχα μεταφέρει σχόλια που είχα διαβάσει αλλού. Τον παίχτη δεν τον ήξερα ούτε καν τον είχα ακουστά.

jim είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:48 μ.μ.

Το είδωλό σου vellidi, πρέπει να είναι ο ευατός σου και όλος ο κόσμος του ΆΡΗ και μόνο. Και πίσω στην φανέλα του ΆΡΗ το όνομα σου θα βάλεις, γιατί εσυ είσαι πολυ πιο σημαντικός... Εσύ, εγώ, ο red, ο Vardaris, ο Γιαννης, ο Κώστας, ο Τάσος κλπ κλπ κλπ... Ο κάθε οπαδός...

Είδωλα δεν υπάρχουν. Αναρωτιέμαι αν ποτέ υπήρξαν. Εμείς ο λαός της ομάδας και γενικότερα ο λαός της κάθε ομάδας είναι 1000 φορές πιο σημαντικός από τον κάθε παίχτη "είδωλο".

Τωρα δεν ξέρω αν ο ΑΓκάνθο ήταν εύρημα του τμήματος σκάουτινγκ ή απλά επιλέχτηκε γιατί βόλευε η περίπτωση του από τις δεκάδες περιπτώσεις επιθετικών που προτάθηκαν...

Πάντως, ο παίχτης είναι άψογος ως τώρα. Ουσιαστικός, με προσφορά. Τα περιέγραψες όλα, μέχρι τώρα..

Φυσικά, κατά πάσα πιθανοτητα αν συνεχισει σ' αυτους τους ρυθμούς, θα φύγει. Ή θα τον "φύγουν", όπως με άλλες τόσες περιπτωσεις του παρελθοντος. Πχ Αμορόζο, Κόκε, Κάμπορα κλπ κλπ κλπ... Γνωστά... Φτιάχνεις και μια ιστορία και μια χαρά...

Οπότε, ας βοηθήσει το παληκάρι τώρα να μην έχουμε προβλήματα (τον συμφερει αυτο, γιατι ταυτοχρονα βοηθαει και τον εαυτο του) και από κει και πέρα να μαστε καλά εμείς και η ομάδα...

Unknown είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:32 μ.μ.

Φίλε ξέρω ότι είσαι έξυπνος, και σίγουρα θα κατάλαβες ότι την έννοια ''είδωλο'' τη χρησιμοποίησα ως ένα είδωλο μέσα στο γήπεδο. Εννοείται ότι εμείς, οι απλοί και ανώνυμοι ΑΡΕΙΑΝΟΙ είμαστε το σύμβολο της ομάδας. Απλά πρέπει να υπάρχει ένας παίκτης που θα είναι ο ηγέτης από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι όλο.

Τώρα, για τον Αγκάνθο, και 'γω δε νομίζω να μείνει και του χρόνου. Σπάνια συμβαίνει αυτό στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια. Αλλά, αν είναι να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς όλη τη χρονιά, μια χαρά θα είναι και όλοι θα ''ξεχάσουμε'' τα λόγια περί υποβιβασμού.

jim είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:51 μ.μ.

Μακάρι να έρθει κάποια στιγμή που θα έχουμε τον δικό μας Τζέραρντ, τον δικό μας Τότι, Πουγιολ, Τέρι, Σκόουλς, Κασίγιας κλπ κλπ κλπ... Και παραπάνω από εναν αν γινεται... Δυστυχως, τοσα χρόνια μένουμε στα μακάρι όμως. Οπότε, είναι κάτι ουτοπικό..

Η δική μου γνωμη είναι η εξής (την εχω ξανα-ματαπει): "Πάντρεμα" έμπειρων παιχτων και ταλαντουχων παικτων. Για παράδειγμα, Μπομπαντίγια-Γιαννιώτας. Ναφτί-Κατίδης ή Οικονομόπουλος. Λαζαρίδης - Γιαννίτσης ή Παντίδος εδώ έχω την πεποίθηση ότι είναι και οι τρεις αριστεροί. Δεν εννοώ σε πολιτικη πεποιθηση. Σε πόδι, εννοώ). Δεξιά στην μεσαία γραμμή Νέτο, δεξί άκρο άμυνας Νταμαρλής. Βασικός κίπερ ο Βελλίδης και από πίσω Διούδης, με την προϋπόθεση ο μικρός να πάρει 8-10 συμμετοχές ως βασικός.

Παραδείγματα έδωσα, για να γίνει κατανοητή η σκέψη μου...

Unknown είπε... 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:59 μ.μ.

Το εχεις πει αρκετες φορες Jim και ειναι η αληθεια οτι αυτο ειναι το σωστο πλανο ωστε να χτισεις σιγα σιγα με σταθερα βηματα.

Πες μου ομως ποτε το εχεις δει αυτο απο το 2000 και μετα στον ΑΡΗ για να το δεις τωρα.