Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αυτός ο ΆΡΗΣ, μπορεί‏

Καταφέραμε να αποσπάσουμε λοιπόν το βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ. Ένας βαθμός που θα είναι πολύτιμος για τη συνέχεια, όπως άλλωστε όλοι οι βαθμοί φέτος, αφού τη φετινή σεζόν εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν. Η παραμονή θα κριθεί στο ποιος θα καταφέρει να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς (καταλαβαίνετε τι εννοώ), λόγω και του μετριοτάτου επιπέδου πρωταθλήματός μας.



Είδαμε μία ομάδα, κατά πολύ βελτιωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Μία ομάδα με μέση, αρχή και τέλος. Μία ομάδα με πλάνο μεσοαμυντικά, που προσπάθησε να περιορίσει τα ατού του Πάο, να κατακτήσει το έλεγχο του κέντρου και να βγει με αξιώσεις μπροστά εκμεταλλευόμενη την γελοία άμυνα των αντιπάλων και τις ατομικές ικανότητες των παικτών μας.

Το νέο τεχνικό δίδυμο, του οποίου το ντεμπούτο κρίνεται θετικότατο, παρέταξε την ομάδα για πρώτη φορά φέτος με 3 αμυντικά χαφ. Κάτι που το ζητούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια όταν βλέπαμε ότι το κέντρο παραπαίει, αλλά ποτέ δεν το βλέπαμε στην πράξη.

Προχθές, λοιπόν, οι Πασιαλής-Μπουγιουκλής τοποθέτησαν Κοέλιο-Παπαστεριανό-Οικονομόπουλο στο κέντρο, θέλοντας να έχει τον έλεγχο ώστε να τροφοδοτεί τους γρήγορους πλαινούς. Κάτι που σε σχετικό βαθμό τα κατάφερε.

Πολύ καλή, όμως, ήταν και η μεσοαμυντική λειτουργία του κέντρου, το οποίο παρουσιάστηκε πολύ σφιχτό ανασταλτικά, βγαίνοντας πρώτο στη μπάλα και ανακόπτονας τις περισσότερες επιθέσεις του αντιπάλου.

Όπως καταλάβατε, ένα από τα κλειδιά του χ ήταν το κέντρο.

Κάποιοι έλεγαν γιατί δεν έβαλε τον Νταμαρλή και έβαλε τον Οικονομόπουλο. Θα τους το εξηγήσω κι αυτό: ο Νταμαρλής διανύει τους πρώτους του 2 μήνες ως επαγγελματίες και έχει βγάλει σχεδόν όλα τα ματς. Λογικό δεν είναι να θέλει να μείνει λίγο στον πάγκο, ώστε να ανακτήσει δυνάμεις και να επανέλθει δυναμικά; Κάτι παραπάνω θα ήξεραν οι δύο τεχνικοί. Ούτως ή άλλως, ο Οικονομόπουλος έπαιξε αρκετά καλά και έπεισε και εμάς που οτν θεωρούσαμε αιώνιο ταλέντο.

Αφήνουμε το κέντρο και πάμε στην άμυνα. Εκεί όπου μετράμε μία απώλεια (άλλοι τη θεωρούν απώλεια και άλλοι όχι), αυτή του αρχηγού μας, του Παπαζαχαρία, ο οποίος δείχνει σιγά σιγά να δένει με τον Πουλίδο, συνθέτοτοντας ένα αξιόλογο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ειδικά ο Ισπανός ήταν πάρα πολύ καλός προχθές. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Τώρα είναι ένα σημαντικό δίλημμα που θα απασχολήσει τόσο εμάς, όσο και ακόμα πειρσσότερο φυσικά το τεχνικό δίδυμο, για το ποιον θα βάλει δίπλα στον Πουλίδο στα ματς που θα λείψει ο Παπαζαχαρίας. Γιαννίτση ή Παντίδο; Ιδού η... απορία! Εγώ πιστεύω πως λόγω και της δυσκολίας του ματς θα ήταν καλύτερο να προτιμηθεί ο πιο ψημένος Παντίδος, ώστε να περιορίσει έστω και λίγο τον Τζιμπούρ, αναμφίβολα το μεγάλο όπλο του γάβρου. Για τα επόμενα ματς θα τα πούμε τις άλλες εβδομάδες.

Ο Παντίδος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί (όχι ο Γιαννίτσης ήταν κακός, και δν έπαιζε και στη φυσική του θέση) και έχει αποδείξει ότι αξίζει και με το παραπάνω ία θέση στο ρόστερ, και γιατί όχι στην 11αδα.

Τα μπακ (Ψυχογιός-Μαργαρίτης), πολύ σταθερά στο παιχνίδι. Σχεδόν αλάνθαστα, με σωστές τοποθετήσεις αμυντικά, έσβησαν τα εξτρέμ, ανέβαιναν όποτε τους χρειαζόταν η ομάδα. Πολύ ωραία, γιατί ήταν καιρός να ρχίζει να απρατίζεται η βασική 4αδα της άμυνας, κάτι που όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν. Μά 4αδα που θα χαλάει μόνο αναγκαστικά (όπως τώρα), ώστε να δέσει και να αποκτήσει χημεία.

Αφήνουμε την άμυνα και πάμε μεσοεπιθετικά.

Πολύ βελτιωμένος, ο Γιαννιώτας. Έδειξε επιτέλους γιατί τυ έχουμε αναθέσει το ρόλο που έχει, ειδικά για αυτά τα ματς, αφού ξεκλέιδωσε την άμυνα των αντιπάλων με τς κούρσες του, ενώ βέβαια πέτυχε και το χρυσό γκολ της ισοπαλίας. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι, γιατί ο καλός Γιαννιώτας είναι το Α και το Ω στην επιθετική λειτουργία του ΆΡΗ φέτος. 

Από την άλλη, επίσης είδαμε για πρώτη φορά φέτος τον Καζναφέρη να κάνει ένα καλό παιχνίδι (δεν ήταν εξαιρετικός, αλλά πολύ καλός). Ήταν σταθερός, περιόρισε τα λάθη του και βοήθησε την ομάδα σε όλους τους τομείς. Άντε να βλέπουμε σιγά σιγά και τους θεωρητικά έμπειρους να ανεβαίνουν.

Ο Αγκάνθο, δε χρειάζεται να τα πω, τα ξέρουμε. ''Σαν τη μύγα μες στο γάλα'', ''πολυτέλεια για το φετινό ΆΡΗ'', κλπ. είναι φράσεις που ακούστηκαν και θα ακουστούν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και δικαίως. Πραγματικό λαχείο.

Ο Βελλίδης ολύ καλός και σταθερός, επενέβη όποτε χρειάστηκε και κράτησε ανέπαφη την εστία του (ναι, ανέπαφη ήταν).

Για τη διαιτησία δεν θα πω κάτι, γιατί δεν το αξίζει, είναι πολύ λίγος ακόμα και να ξοδέψω πολύτιμες γραμμές γι' αυτόν(ούς).

Αυτά.

Υ.Γ. Και για να δείτε το πόσο τους πονάει (γωνία πάνω δεξιά):




4 σχόλια:

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 23 Οκτωβρίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 8.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΧΑΖΕΨΕΙ΄¨ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΛΩΜΟ.ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΤΙΔΟΣ ΟΣΟ ΕΠΑΙΞΕ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΓΩ ΤΖΙΜΠΟΥΡ.

Unknown είπε... 23 Οκτωβρίου 2012 στις 6:57 μ.μ.

Καλά τι να πει κανείς για τη σαπίλα των αθηναικών τύπων. Φίλε πρέπει να παλεύουμε για τους ΒΑΘΜΟΥΣ και μόνο γι' αυτούς φέτος. Δε μας νοιάζει, τουλάχιστον εμένα, ο τρόπος. Ο Κάπε, σας το είπα και στο τσατ, μπορεί να προσφέρει ως αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του ματς αρκετά ικανοποιητικά. Ακριβώς γι' αυτό ίσως χρησιμοποιήσσουν Γιαννίτση, πολύ καλό το επιχείρημά σου.

jim είπε... 23 Οκτωβρίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Τώρα, την βελτίωση που την είδατε όλοι ρε παιδιά, απορώ... Δεν λέτε καλύτερα ότι και οι άλλοι δεν κάνουν φράνγκο...

Απλά είναι το σκορ 1-1, που σας αφηνει την γευση αυτή. Και η κάποια παραπάνω ενεργεια καποιων για να αρεσουν στους προπονητες..

Για τον Αγκάνθο, οκ.. Σαν την μυγα μες το γάλα. Και είναι παίχτης segunda, ετσι... Φαντασου να ηταν Primera..

Εγώ αν δεν δω κούρσες από τους ακραίους και κόντρα επιθέσεις, δεν πρόκειται αν πω, ότι έπαιξε καλά ούε ο Γιαννιώτας, ούτε ο Κάζνα, ούτε κανείς.. Μετά το 1-0, μου αρεσε λίγο η ομαδα που έκανε προσπάθειες..

Είναι άσχημο όλο το 2ο μέρος να είσαι κλεισμένος, οι αλλοι να ανεβαινουν και να μην βγαζει μια κόντρα επιθεση ο Γιαννιωτας, στον Σεϊταρίδη... Άσχετα που μερικες φορες αλλαζαν πλευρα... Πάρτον σε ένα σπρίντ..

Αν δεν εβλεπα το παιχνιδι νικ, θα νομιζα, ότι ειχαμε για μπακ τον Ντανι Αλβες και τον Μαρσελο.. Αυτο μου δινει να καταλαβω η ανάλυση σου, για τα μπακ..

Για τον Νταμαρλή, που φραφεις δεν εχει σημασια αυτο που λες ότι εβγαλε ματς.. Δεν επαιζε και 3 ματς την εβδομαδα... Παρόλα αυτα, όντως ξερουν οι προπονητες...

Νίκες θελει η ομαδα.. Με την Βεροια κυριως και φυσικα με τον γαβρο. Ας ειναι σε οποια κατασταση θελει. Στοχος η νικη. ΑΡΗΣ είσαι...

Για τις εφημεριδες κλπ, αυτα τα δικαιωματα τους δινεις αυτα γραφουν... Χωρια οτι δεν ειναι να τους δινεις και σημασια.. Αλλα τους δινεις διακιωματα... Πάνε τρυπα τους μεσα στο σπίτι τους το 10, να σου πω τι θα λενε μετα...

Unknown είπε... 23 Οκτωβρίου 2012 στις 11:07 μ.μ.

Μάλλον πήρες εντελώς λάθος τις απόψεις μας τζιμ.

Δεν είπαμε ότι κάναμε τέλεια εμφάνιση, ότι άλλαξαν όλα κλπ. Απλά είδαμε κάποια βελτίωση σε μερικούς τομείς σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ούτε είπα αυτά που κατάλαβες για τα μπακ. Απλά έγραψα ότι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με περιορισμένα λάθη. Ειδικά ο Μαργαρίτης, σε σχέση με τα άλλα ματς που ήταν ανύπαρκτος, την Κυριακή ήταν εμφανώς βελτιωμένος.

Νίκες θέλει παντού. Τώρα ξέρεις, αυτοί θα έρθουν με τη νοοτροπία ''Ποιος ΆΡΗΣ'', ''7 στα 7 έχουμε, ο ΆΡΗΣ θα αμς το χαλάσει'', κλπ.

Γι' αυτό, τώρα που μας έχουν ξεγραμμένους, είναι ευκαιρία να τους την πέσουμε.

Όσο παράλογο και ουτοπικό κι αν ακούγεται.