Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ήττα από Πλατανιά και παραίτηση Κατσαβάκη

Μετά κ τη σημερινή ήττα 0-2 μέσα στην έδρα μας από μία ομάδα που λέγεται Πλατανιάς άρχισαν τα παρατράγουδα.

Η ομάδα έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, το φάντασμα του υποβιβασμού αρχίζει να ξεπροβάλλει, διοίκηση στην ουσία δεν έχουμε κ πλέον δεν έχουμε ούτε προπονητή.

Μετά την οδυνηρή ήττα επόμενο ήταν να απομακρυνθεί ο Κατσαβάκης ο οποίος είχε τουλάχιστον την ευθιξία να παραιτηθεί από μόνος του.

Προσωπικά τον θεωρώ τον πιο υπεύθυνο (αλλά όχι τον μόνο) για την κάκιστη εικόνα που έχει δείξει η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια.

Και θα εξηγήσω το γιατί...


Οι ευθύνες του Κατσαβάκη

1. Ομάδα χωρίς αγωνιστικό πλάνο
Σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν είδαμε την ομάδα να έχει συγκεκριμένο πλάνο στο γήπεδο. Να παίξει άμυνα; Να παίξει επίθεση; Τπτ από τα δύο. Οι παίχτες απλά περιφέρονται στον αγωνιστικό χώρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 6 τελευταία γκολ που φάγαμε τα 5 τα φάγαμε από αντεπίθεση του αντιπάλου! Φάγαμε 3 γκολ στην Τούμπα από αντεπίθεση του Πάοκ γιατί ανέβαινε η άμυνα πάρα πολύ!!

2. Κάκιστη άμυνα
Όταν μία ομάδα είναι άτεχνη το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ένας προπονητής είναι να τη μάθει να "καταστρέφει". Να την κάνει δηλαδή δυνατή στην άμυνα. Εμείς αντιθέτως στην άμυνα είμαστε για τα πανηγύρια  Σε κάθε φάση έχεις την εντύπωση ότι θα φας γκολ. Ας μη μιλήσω για τα αβίαστα λάθη...

3. Αδύναμοι στις στημένες φάσεις
Όταν μία ομάδα έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα δουλεύει τις στημένες φάσεις. Όχι απλώς τις δουλεύει αλλά οφείλει να γίνει εξπέρ σε αυτές. Εμείς στις στημένες φάσεις είμαστε για τα μπάζα. Τόσο στην άμυνα όσο κ στην επίθεση.

4. Κακή διαχείριση του ρόστερ
Θεωρώ ότι το ρόστερ της ομάδας είναι για τον πούτσο! Όποιος κ να έρθει δε θα μπορέσει να αλλάξει πολλά πράγματα. Αλλα ρε Κατσαβάκη μου έχεις τον Καπετάνο βασικό κ αναντικατάστατο σε όλα τα ματς; Και είναι ο χειρότερος παίχτης του γηπέδου. Έστειλες τον Πάντιδος στον πάγκο κ κρατάς δίδυμο στην άμυνα Παπαζαχαρία κ Πουλίδο που παραπαίουν; Έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε στον πάγκο Καζναφέρη κ Παπαστεριανό;

Οι ευθύνες των παιχτών

Παιχνίδι με παιχνίδι φαίνεται όλο και περισσότερο η ανικανότητα των παιχτών. Δε μπορούν να κάνουν τα βασικά πράγματα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Δεν περιμένω να κάνουν παπάδες. Ένα κοντρόλ της προκοπής, να μπορούν να αλλάξουν 2-3 συνεχόμενες πάσες και να κάνουν σουτ.

Πέρασαν 6 παιχνίδια κ δεν έχουμε δει ΕΝΑ σουτ της προκοπής. Όλα πάνε στα πουλιά. Λες κ παίζουμε ράγκμπι. Αντιθέτως εμείς τα τρώμε τα γκολάκια με σουτ κ έξω από την περιοχή. Στον Τούρκο φάγαμε 3 έτσι κ σήμερα άλλο 1.

Βελλίδης
Ίσως να φταίει λίγο στο 1ο γκολ που τρώει. Σώζει μετά ένα τετ-α-τετ. Γενικά δεν είναι στην καλύτερη φόρμα τελευταία αλλά αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάντια τη σημερινή.

Ψυχογιός-Μαργαρίτης-Παπαζαχαρίας-Πουλίδο
Πέτα τον έναν και βάρα τον άλλον.
Ο Πουλίδο δε μου έχει δείξει κάτι που να δικαιολογεί την απόχτηση του.
Ο Παπαζαχαρίας αναρωτιέμαι πραγματικά πως έγινε ποδοσφαιριστής.
Ο Ψυχογιός ήταν πολύ κακός σήμερα.
Το ίδιο κ ο Μαργαρίτης ο οποίος ειδικά προς το τέλος τα είχε φτύσει.

Κοέλιο
Τίποτα το σπουδαίο. Πραγματικά θέλετε να πιστέψω ότι αυτός ο παίχτης έπαιζε στην Μπενφίκα;

Νταμαρλής
Κατώτερος από προηγούμενα ματς.

Καπετάνος
Ο χειρότερος. Καλύτερα να παίζαμε με 10 παίχτες. Δεν τρέχει, δεν μαρκάρει, χάλια σουτ, χάλια στημένα. Και βγαίνει ο αδερφός του κ λέει σε συνέντευξη ότι ο Καπετάνος είναι αδικημένος! Μάλλον δεν το έχει δει να παίζει πρόσφατα...

Σουνάς
Ήταν δραστήριος, προσπάθησε, έτρεξε αλλά ρε παλικάρι μου βγαίνεις μόνος με το τέρμα στο ύψος του πέναλτι κ δεν βρίσκεις εστία;;;;;;; Θέλει προσπάθεια για να το κάνεις αυτό!

Αγκάνθο
Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Αλλά δυστυχώς δεν φτάνει.

Ασλανίδης
Για τους Fab5

Γκέσιος
Το παλικάρι δε μπορεί.

Κάνουλας
Μπήκε κ προσπάθησε να κάνει αυτό που έπρεπε: Να παίρνει κεφαλιές, να σπάει τη μπάλα και μπορώ να πω ότι το ψιλοέκανε. Αλλα κ συ παλικάρι μου είσαι μόνος με το τέρμα κ κάνεις τόσο αδύναμο σουτ; Τι στον πούτσο κάνετε στις προπονήσεις;

Παπαστεριανός
Στο λίγο που έπαιξε προσπάθησε να βοηθήσει αλλά ήταν πλεόν αργά.

Οι ευθύνες τις διοίκησης
Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξανασχοληθώ με διοικητικές εξελίξεις. Πλέον δε με ενδιαφέρουν. Τους αναφέρω απλά διότι θεωρώ ότι έχουνε την ίδια ευθύνη με τον Κατσαβάκη για το χάλι που βλέπουμε. Άλλωστε αυτοί δεν τον φέρανε;

Υ.Γ. Οι προηγούμενοι διοικούντες ακόμη μπορούν κ κυκλοφορούν ελεύθεροι; Αυτούς πρέπει να δείρετε κ όχι τον Τσαλτίδη






3 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 8 Οκτωβρίου 2012 στις 12:21 μ.μ.

Είχα γράψει στο παρελθόν ότι αν δεν πάρουμε Κέρκυρα και Πλατανιά, θα παλεύουμε μέχρι το τέλος για την σωτηρία. Αυτό πλέον έγινε, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ δύσκολο χειμώνα, θα χρειαστούμε ατσάλινα στομάχια.

Το μεγαλύτερο λάθος του φετινού τραγικού σχεδιασμού ήταν ότι τις ελάχιστες μεταγραφές που κάναμε τις κάναμε σε λάθος θέσεις.

Σε μια ομάδα με ελάχιστο μπάτζετ, δεν κάνεις ρόστερ 25 ισάξιων παικτών. Έχεις 11 "καλούς" και συμπληρώνεις με ότι μπορείς.

Ρωτάω λοιπόν, έχεις Παπαζαχαρία, Γιαννίτση, Κοτσώνη, παίρνεις Παντίδο, Ηρακλή και τι κάνεις??? Πάιρνεις Πουλίδο??? Γιατί??? Δεν βλέπεις ότι είσαι γυμνός στα μπακ???? Για να είναι στον πάγκο ο Παντίδος και να παίζει ο Μαργαρίτης?? Έλεος δηλαδή!!!

Έχεις Παπαστεριανό, παίρνεις Ασλανίδη, έρχονται από τους μικρούς Οικονομόπουλος, Αντωνιάδης, Νταμαρλής και παίρνεις Κοέλιο??? Γιατί???? Δεν βλέπεις ότι δεν έχεις παίκτη να κρατήσει μπάλα και να κάνει μια μπαλιά της προκοπής???

---------------------------

Έχω αηδιάσει με την κατάσταση στην ομάδα, δεν αντέχεται άλλο αυτή η βρώμα και η μπόχα που αναδύεται, ακόμα και τώρα τα "αριανά" site παλεύουν για το ποιος θα φέρει τον "δικό" του προπονητή.

Γράφει ο Τότσικας ότι κάποιος από την διοικούσα δεν ήθελε τον Κατσαβάκη και τον πολεμούσε. Ποιός είναι αυτός θα μας πει??

Και εν τέλει, έχει επιτέλους κάποιος τα π@π@ρια να βγεί να μιλήσει και να πει τα πράγματα όπως είναι?? ή παλεύουν όλοι μπας και έρθει η σειρά τους να γλύψουν κανένα κοκκαλάκι και αυτοί???

jim είπε... 8 Οκτωβρίου 2012 στις 12:43 μ.μ.

Ότι κι αν πείτε δίκιο έχετε. Και συ ρεντ και συ Σωτήρη. Ο σύλλογος, ξέπεσε πλέον. Τον ξέπεσαν πιο σωστά...

Προσωπικά, έγραφα (αν θυμάστε) πως κάποια συμπεράσματα θα έχουμε μέχρι την 2η διακοπή (τώρα δηλαδή). Τα συμπεράσματα είναι ότι η ομάδα δεν "πατάει" καθόλου καλά. Σωστός ο ρεντ στα 4 σημεία που στάθηκε.. Θα συμπληρώσω την στατικότητα (καθόλου κίνηση μακριά από την μπάλα)και την έλλειψη κάθετης πάσας...

Αυτά...

Τώρα... Δυστυχώς φίλοι μου, ο κόσμος δεν έχει πλέον την διάθεση, την "καύλα" (ας μου επιτραπεί η λέξη), να στηρίξει την ομάδα. Γιατί, πολύ απλά υπάρχει στάχτη και κάρβουνο και δεν φαίνεται στο "βάθος" λίγο "φως"... Όραμα μηδέν..

Στην ομάδα υπάρχουν συγκρουόμενες καταστάσεις, οι οποίες την "ναρκώνουν" και ταυτόχρονα "παγώνουν" τον λαό της... Συμβαίνουν, όλα όσα είναι ικανά να υποβιβάσουν μία ομάδα... Πάνω απ' όλα διχασμός και έλλειψη ενότητας...

Θα μπορούσαμε να μιλάμε όλη μέρα, για το σωστό και το λάθος στην ομάδα... Αλλά η ερώτηση παραμένει η ίδια… Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η στασιμότητα και αυτό το κλίμα των τελευταίων 20 χρόνων … ; ; ;


Unknown είπε... 8 Οκτωβρίου 2012 στις 3:46 μ.μ.

Τραγική εμφάνιση. Κάκιστα τελειώματα φάσεων. Δηλαδή στην προπόνηση τι δουλεύουν; Δε δουλεύουν τα τελειώματα; Ένα κοντρόλ δεν έκαναν. Κοντρόλ στην προπόνηση δεν μαθαίνουν;

Είπαμε στήριξη αλλά τον να μην κάνουν τα βασικά πάει πολύ. Τακτικό πλάνο δεν υπάρχει (υπήρχε).

Για την παραίτηση του Κατσαβάκη θα ετοιμάσω άρθρο μεσοβδόμαδα, απλά να πω πως ήταν το καλύτερο διότι η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ.

Τώρα μετά τη διακοπή έχουμε βάζελο και γαύρο συνεχόμενα. Να δω πότε θα ξεφύγουμε από τους 5 βαθμούς. Και όσοι νομίζουν πως η Βέροια δεν έχει καλή ομάδα είναι γελασμένοι. Πολύ όμως.

Το όνειρο με τον Fab5 δεξιά πάλι που το είδε; Τι άλλο θα δούμε. Ο Κοέλιο φίλε ρεντ και Μπενφίκα και Πόρτο.

Αναμένουμε εξελίξεις...