Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Χαμηλές πτήσεις...

Συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν (ξανά) την ομάδα μας στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!

Τα αίτια για αυτή την αγωνιστική...ανυπαρξία του Άρη ? Πολλά ! Σήμερα όμως θα ασχοληθώ με συγκεκριμένους παίκτες που μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.




1) Τζον Ιμπέχ 


Ο νιγηριανός είναι σκέτη απογοήτευση μέχρι στιγμής. Ναι ,το ξέρουμε ότι δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα , ότι είναι μακριά από την πατρίδα του , ότι θέλει χρόνο προσαρμογής... Αλλά η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο εμένα ποδοσφαιριστή ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ! Το αντίθετο μάλιστα , βρίσκω φοβερές ομοιότητες με τον Πιου (you know , το μαύρο πιστόλι).

Καταρχάς , βγάζει μια απίστευτη απάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Να μαρκάρει δεν ξέρει/δεν μπορεί. Ζήτημα είναι να τον είδαμε να τρέχει μερικές φορές στο γήπεδο. Και το ερώτημά μου :
τι παραπάνω προσφέρει αυτός ο...ποδοσφαιριστής από άλλους παίκτες στο ρόστερ μας? Είναι καλύτερος από Σταυρόπουλο , Σουνά , Καραγιάννη? Τουλάχιστον με τους μικρούς ξέρουμε ότι είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων και προσπαθούν για το καλύτερο. Ο Ιμπέχ τι μας έδειξε μέχρι στιγμής? Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α !

Ευκαιρίες του δόθηκαν , υπομονή κάναμε αλλά φτάνει πια. Αφού είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να προσφέρει , πρέπει τον Ιανουάριο να κρεμάσει τα παπουτσάκια του και να ξεκινήσει το ψάρεμα και το πινγκ-πονγκ γιατί για ποδοσφαιριστής δεν κάνει!

Μακάρι να με διαψεύσει και να γίνει ο Νιγηριανός Ρονάλντο στον δεύτερο γύρο ,αλλά δεν το βλέπω...

2) Γιάννης Παπαδόπουλος

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να καλύψει την φυγή του Παπαστεριανού και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας είχαμε μεγάλες προσδοκίες από τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Ελσνέρ θα λογίζονταν ως οι βασικοί μας χαφ.

Ο Ελσνέρ όμως πλέον λογίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ο Παπαδόπουλος φρόντισε να μας αποδείξει στο γήπεδο για πιο λόγο δεν μπόρεσε να συνεχίσει να παίζει στην Γερμανία.

Μέχρι στιγμής έχει δοκιμάσει αρκετά σουτ εκ των οποίων ούτε το 1/5 δεν έχει βρει εστία. Οι πάσες του είναι συνήθως στα 1-2 μέτρα ,αφού όταν δοκιμάζει πιο μακρινές κάνει λάθος. Στην άμυνα δεν δείχνει τίποτα το ιδιαίτερο και με δυσκολία μπορεί να ακολουθήσει τους επιθετικούς χαφ. Ούτε φυσική κατάσταση δεν έχει καλή ,αλλά για αυτό δεν ευθύνεται ο ίδιος αφου η προετοιμασία φέτος ήταν ανέκδοτο.

Η διαφορά στην περίπτωσή του με τον τουρίστα τον Ιμπέχ , είναι ότι ο Παπαδόπουλος ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ ! Δείχνει κατά καιρούς καλά στοιχεία , αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να αποδώσει καλά. Είναι στο χέρι το δικό του και του προπονητή του να βρουν την λύση. Αν σοβαρευτεί , τότε σίγουρα θα προσφέρει! Και ο Άρης τον χρειάζεται...

3)Νταβίντ Αγκάνθο

Ο περσινός πρώτος σκόρερ του Άρη , κινείται σε κάτω του μετρίου επίπεδα φέτος. Έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και συνεχίζει να χάνει προπονήσεις κάθε εβδομάδα λόγο του προβλήματος στο γόνατο.

Μέχρι τώρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Αγκάνθο. Περιπατητής στο γήπεδο και εντελώς άστοχος στις προσπάθειες που του παρουσιάζονται. Από το 60 και μετά κουράζεται και δεν μπορεί να προσφέρει.

Γενικά η εικόνα του στο γήπεδο είναι μέτρια προς κακή και με δεδομένο ότι δεν έχουμε καλή επιθετική ανάπτυξη , χρειαζόμαστε έναν πιο κινητικό φόρ για την επίθεση. Η γνώμη  μου είναι , όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο , ότι πρέπει να δοθούν μερικές ευκαιρίες στον Μανιά.

4)Βασίλης Τριανταφυλλάκος

Από πέρσι έχει ακούσει...πολλά ο μέσος του Άρη και όχι άδικα! Οι εμφανίσεις του φέτος είναι τραγικές , πολλά λάθη και μηδαμινή προσφορά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Πέρσι έκανε ωστόσο μερικές καλές εμφανίσεις που έδειξαν ότι σε αυτόν τον Άρη έχει θέση. Προς το παρόν όμως δεν είναι σε θέση να προσφέρει και πρέπει να βρει σύντομα τον καλό εαυτό του.


** Πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους και οι προπονητές σε τι θέση θα τον βάζουν ! Αμυντικό χάφ ? Επιτελικός μέσος ? Επιθετικός ? Οι αλλαγές αυτές έχουν σίγουρα αρνητική επίδραση...


**Θα ακολουθήσει και part 2...





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 13 Νοεμβρίου 2013 στις 3:34 μ.μ.

30cent, παπ, ιμπεχ πρεπει να μπουν...στην καταψηξη. Ο Πουλιδο παγκο για λιγα ματς. Περιμενω να δω να παιρνει ευκαιριες ενας εκ των Γιαννιτση - Γκολια.

marauder3

Giorgos T. είπε... 13 Νοεμβρίου 2013 στις 3:44 μ.μ.

Για τον Πουλιδο διαφωνω φιλε... μπορει να εκανε καποιες ασχημες εμφανισεις (οπως με τον ΠΑΟ )αλλα παραμενει ο καλυτερος αμυντικος μας.

Θα ειναι εγκλημα αν μεινει παγκο στα επομενα παιχνιδια που ειναι καθοριστικα!

Unknown είπε... 13 Νοεμβρίου 2013 στις 5:16 μ.μ.

Ο Ιμπε εδειξε οτι δεν μπορει να σηκωσει το βαρος. Ο μονος λογος που του δινουμε σημασια ειναι οτι ειναι ο ενας απο τους 3 ξενους που ειχαμε δικαιωμα να αγορασουμε και πηραμε αυτον. Με το που φυγει θα εχει μπει στο κλαμπ των αρχιπαλτων, οπως ο Φαμπιανο Λιμα, ο Αντερσον Κοστα, ο Κακα, ο Ντικο, κλπ. κλπ.

Απο τον Γ. Παπ. περιμενω παρα πολλα περισσοτερα και εξακολουθω να τον πιστευω. Ειμαι σιγουρος οτι αμα θελει μπορει να παιξει πολυ καλη μπαλα. Δεν ξερω τι φταιει και δεν αποδιδει τα αναμενομενα, αλλα κατι πρεπει να γινει γιατι η δεδομενη αγωνιστικη αξια του Γ. Παπ. ειναι πολυ σημαντικη για το φετινο ΑΡΗ.

Ο Αγκανθο ειναι τραγικος μεχρι στιγμης. Ολοι μας περιμεναμε την επιστροφη του μετα την τιμωρια του για να ανεβουμε αλλα τιποτα. Το προβλημα στο ποδι ειναι γνωστο οτι δεν τον αφηνει να παιξει, αλλα αν δεν το ειχε δεν θα επαιζε στον ΑΡΗ, αλλα βασικοτατος σε μια εκ των Βαλενθια-Βιγιαρεαλ-Μαλαγα-Μπετις. Συμφωνω για περισσοτερες ευκαιριες σε Μανια, το παιδι το 'χει το γκολ αλλα πρεπει να το δειξει.

Απο τον 30φυλλακο εχω παψει να εχω απαιτησεις. Δεν εχω πια στις ψευδαισθησεις που ειχαμε απο 2-3 καλα ματς σε 2 χρονια οτι μπορει να προσφερει. Δεν μπορει ουτε για Β εθνικη και ειναι δεδομενο. Εχω σταματησει να τον κραζω πλεον..

Ανώνυμος είπε... 14 Νοεμβρίου 2013 στις 2:24 μ.μ.

Διαφωνω πολυ με Αγκανθο..Στην ουσια τα ματς που εχει παιξει 90λεπτα και υπηρχαν οι προυποθεσεις (βγαζω εξω το ματς με οφη) ειναι με τον Παναιτωλικο , τον Πανιωνιο και Παναθηναικο...και εχει 1/3 ενω στο πρωτο ειχε δοκαρι και στο τριτο εχασε καποιες ευκαιριες αλλα ολη η ομαδα ηταν μηδεν..

Μαραουντερ3

Giorgos T. είπε... 14 Νοεμβρίου 2013 στις 2:29 μ.μ.

Εγω αυτο που λεω για Αγκανθο ειναι οτι δεν τρεχει! Καθεται και περιμενει η μπαλα να του ερθει στα ποδια...
βλεπεις πολλες φορες μια σεντρα να φτανει 1 μετρο διπλα του και αυτος ουτε που κουνιεται. Βλεπεις σεντρες να ερχονται πανω του και ουτε καν πηδαει να τις διεκδικισει!

Αυτο εμενα προσωπικα με εκνευριζει αφανταστα. Ειναι που ειναι χαλια η επιθεση μας , αμα δεν διεκδικεις και τις λιγες μπαλιες που ειναι κοντα σου ,τοτε τι να πω...

Ανώνυμος είπε... 14 Νοεμβρίου 2013 στις 2:49 μ.μ.

ειναι ενασ τατοσ ενασ ουντοζι κ ενασ πουλιδο. ο αγκνθο κανει χαβαλε, οι υπολοιποι εινΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΕρδευουν και τουσ 2-3 που ξρουν μπαλα με την ασχετοσυνη τοσ.

Sotos είπε... 14 Νοεμβρίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Άσχετο αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα να σχολιάζατε και τη συμπεριφορά του κόσμου, ατμόσφαιρα-αντιδράσεις κλπ.Σωστότατο άρθρο, συμφωνώ 100%

Giorgos T. είπε... 15 Νοεμβρίου 2013 στις 1:53 π.μ.

Soto οτι και να πω για τον λαο του Αρη θα ειναι λιγο...