Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δύσκολη αποστολή, Χ2 ο στόχος

Καλησπέρα σε όλους. Η ομάδα μας, προερχόμενη από συνεχόμενες ήττες και τραγικές εμφανίσεις, ευελπιστεί να βρει μετά τα πατήματά της μετά την διακοπή (μπράβο και πάλι στην εθνικάρα μας!).

Έτσι, επιστρέφοντας, αντιμετωπίζει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας τον συμπολίτη Πάοκ που χωρίς να αποδίδει σπουδαία μπάλα, παίρνει τα αποτελέσματα.



Ξεκινάμε από τα τυπικά, τα γραφικά, που λέμε πριν από κάθε ντέρμπι, αλλά έχουν τη σημασία τους:


Μπείτε στο γήπεδο, δώστε και την ψυχή σας, ματώστε κυριολεκτικά τη φανέλα, και κάντε επιτέλους χαρούμενο τον χιλιοταλαιπωρημένο κόσμο του ΆΡΗ, απέναντι στον σιχαμερό συμπολίτη που και Τσου Λου να κατακτήσει, πάλι με εμάς θα ασχολείται!

Πάμε τώρα να μιλήσουμε και για μπαλίτσα, όσο μπορούμε πλέον στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Η ομάδα μετά την αναλαμπή των 2 διπλών σε Ν. Σμύρνη και Βέροια παρουσιάζεται τραγική, δεν παίζει καθόλου καλά και δεν έχει πάρει αποτελέσματα.

Ας μην γελιόμαστε, στο αυριανό ματς απέναντι στον συμπολίτη έχουμε ελάχιστες ελπίδες να νικήσουμε, και επίσης πολύ λίγες να πάρουμε το Χ. Ας μην τρώμε το κλασικό ''ΆΡΗΣ είσαι, το αφεντικό και πας να τους πατήσεις''. Τέρμα αυτά. Δείτε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα θέλατε να είναι.

Όμως η μπάλα είναι στρόγγυλη και όχι τετράγωνη, και έτσι όλα τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν σε όλα τα παιχνίδια. Έτσι, εάν οι παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν τα δώσουν όλα και ακολουθήσουν τις εντολές του Μιλίνκοβιτς, ίσως έρθει και το Χ2. Δεν παίζουμε άλλωστε με τη Μπάγερν ή τη Μπαρτσελόνα!

Αυτό που με ανησυχεί είναι η 4άρα που έφαγαν αυτοί από τον γαύρο. Και ίσως, εκμεταλλευόμενοι την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο συμπολίτης τους, θέλουν να ξεπλύνουν την πίκρα τους με ένα ευρύ σκορ. Δεν πρέπει βέβαια να τους το επιτρέψουμε.

Πάμε στο καθαρά αγωνιστικό. Είδα προχθές την άποψη που έγραψε ο φίλος μου ο Τζιμ στο τσατ και συμφωνώ 100000% μαζί του (όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται :P :P ). Παρακάτω το τι προτείνει ο τζιμ, άρα και εγώ:

4άδα στην άμυνα με Πουλίδο-Κύργια δίδυμο, Έλσνερ μπροστά τους ως σκούπα-τρίτο στόπερ πιο πολύ, παρά ως αμυντικό χαφ, με το Σλοβένο να έχει δίπλα του τους Οικονομόπουλο και Νταμαρλή, δηλαδή δύο χαφ με τρεξίματα, δύναμη και καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα. Μπροστά η τριάδα Ουντότζι-Τάτος-Αγκάνθο να συνδυάζονται και να είναι οι ελπίδες μας για κάτι καλό μεσοεπιθετικά.

Με λίγα λόγια, ένα 4-3-3 που θα γίνεται 5-4-1 σε άμυνα, για να φανερώσω και τις αστείρευτες πδοοσφαιρικές μου γνώσεις (χαχαχ). Μπλοκάρισμα του άξονα, συνεχή τρεξίματα και αν γίνουν 4-5 καλές αντεπιθέσεις στο ματς μία θα βγει.

Τα ατού και οι αδυναμίες του συμπολίτη είναι συγκεκριμένα, και σας τα λέω εμπιστευόμενος την εικόνα αρκετών παοκτσήδων γνωστών μου-συγγενών μου, αλλά και με το Ραπτόπουλο που ακούω πού και πού:

Προσοχή θέλουν τα ανεβάσματα των μπακ. Όποιος συνδυασμός και αν ξεκινήσει εκ των Σκόνδρα-Κίτσιου-Λίνο-Τζαβέλλα, θα έχει σαφή εντολή για συνεχή πρωόθηση και δημιουργία κατάστασης 2 εναντίον 1 στην άπειρη άμυνα του ΆΡΗ. Γι αυτό και οι εξτρέμ θα πρέπει να πιέσουν τους μπακ.

Επίσης, το παιχνίδι του Πάοκ θα κριθεί και από τη μέρα που θα βρίσκεται το κέντρο του. Λογικά θα ξεκινήσουν Λάζαρ-Τζιόλης-Νίνης, οι οποίοι είναι σαφώς ποιοτικότεροι από τους δικούς μας, αλλά με ντουμπλαρίσματα και αλληλοκαλύψεις μπορούμε να τους μπλοκάρουμε.

Αδυναμία του Πάοκ είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που διανύουν τα εξτρέμ του, Λούκας-Στοχ, ενώ ο Αθανασιάδης εάν δεν έχει την κατάλληλη τροφοδότηση δε μπορεί να κάνει τίποτα. Τέλος, τα αργά στόπερ του Πάοκ πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την ταχύτητα του Ουντότζι.

Αυτά για το ματσάκι. Δε θέλω να σχολιάσω την επιλογή του Σιδηρόπουλου για ρέφερι για να μην ξεφύγουμε από τα αγωνιστικά.



11άδα

Για την αυριανή 11άδα θα ήθελα να δω 2 αλλαγές:

Έλσνερ αντί Γ. Παπ.: Ο Γ. Παπ. απογοητεύει τους πάντες και έτσι πρέπει να επιστρέψει ο τιμωρημένος στο προηγούμενο ματς Έλσνερ, σε ρόλο 6αριού-τρίτου στόπερ (εξήγησα παραπάνω).

Οικονομόπουλος αντί Σταυρόπουλου: Ο νεαρός εξτρέμ πρέπει να κάτσει λίγο πάγκο καθώς μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και είναι ντεφορμαρισμένος, και θα πρέπει να μπει στη θέση του ο Οικονομό πλάι σε Έλσνερ-Νταμαρλή στην τριάδα των χαφ.

Θα ήθελα να δω την εξής 11άδα:





Η παράδοση

Συνολικά στην Τούμπα ο ΆΡΗΣ έχει απολογισμό 9-15-34, με τέρματα 36-86. Όχι και τόσο καλή η παράδοση, στην έδρα βέβαια του αιώνιου συμπολίτη μας. Τελευταίο διπλό ήταν το 2010 με 0-1 με γκολ του Χαβίτο.


Συμπέρασμα

Οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα, οι οπαδοί να είναι στραμμένοι στην πραγματικότητα (το Χ2 είναι ο ρεαλιστικός και πολύ δύσκολος στόχος), και ας ελπίσουμε να μην έχουμε διασυρμό όπως πέρσι (ή και βαρύτερο). Μακάρι να πάνε όλα καλά. Τίποτα δεν είναι απίθανο.


Πρόβλεψη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1
ΣΚΟΡ: 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: -

Περιμένουμε ασφαλώς και τις δικές σας προβλέψεις, με όση διάθεση και αν σας έχει απομείνει!




ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ !!!

22 σχόλια:

RedDragon είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:20 π.μ.

Είναι η πρώτη χρονιά που θεωρώ σίγουρο το διασυρμό

6-0

jim είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:21 π.μ.

red

Τον θεωρείς σίγουρο (τον διασυρμό) λόγω καθαρά αγωνιστικών δεδομένων ή όχι μόνο ; ; ;

Giorgos T. είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:32 π.μ.

βλεπω οτι ο Σερβος θα κατεβασει οτι ναναι στην Τουμπα... Σταυροπουλο δεξι μπακ? 30φυλακος βασικος? Μανιας αριστερο εξτρεμ? Ημαρτον...

Με βαση λοιπον τις επιλογες της ενδεκαδας και το οτι αγωνιστικα ειμαστε ανυπαρκτοι θα πω

Παοκ-Αρης 5-0

μακαρι να βγω ψευτης...

Ανώνυμος είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 1:16 μ.μ.

Mε απογοητευει ο Σερβος....Στηριζομαι μονο στο κινητρο των παικτων και στο παθος τους, καθως και στο ρελαντι ρυθμο που θα δωσει ο συμπολιτης στο παιχνιδι..

Αρα 2-0 στο χαλαρο και δεν ξερω τι θα γινει με τον σερβο

maruader3

psomod είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 2:05 μ.μ.

διαψεύστε μας όλους και πάρτε και για τον εαυτό σας υπεράξια,
1-4
2 γκολ Μανιας
1 γκολ Ουντοτζι
1 γκολ Τριανταφυλλακος
ΓΙΑΤΊ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Sotos είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 4:28 μ.μ.

Έχουν ήδη πέσει οι μάσκες και περιμένω ένα ματς παρωδία αντίστοιχης του Βέροια-Άρης όπου κάθε ανάσα που θα παίρνουν οι παίκτες μας θα σφυρίζεται φάουλ.Αυτοί όμως δεν είναι Βέροια...Κάπως πρέπει να ισοφαρίσουν το ντόρτι που φάγαν από το γαύρο και να ταίσουν τα γίδια τους.Αν δεν κάνουν το ματς της ζωής τους τα παιδιά δεν παίρνουν τίποτα πιστεύω.
Σκορ:3-0

jim είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 5:26 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 6:38 μ.μ.

0-0 μονο και μονο για τον διαγωνισμο.

Κωστας

VardARIS είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 7:14 μ.μ.

Και εγώ πολύ απογοητευμένος με την 11άδα που ακούγεται ότι θα κατεβάσει ο Ζόραν. Κρίμα, τελευταία μας τα χαλάει...

Από την άλλη θα μου πεις, και που κατέβαζε ορθολογικές 11άδες, κερδίζαμε? Αλλά τουλάχιστον έβλεπες παίκτες στη θέση τους.

Πρόβλεψη ήττα με 3-1
Σκόρερ ο Μανιάς

jim είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 7:27 μ.μ.

Διέγραψα το σχολιο μου που ειχα μεσα τον Αγκάνθο

και δίνω το ιδιο σκορ 2-1 με σκόρερ τον Ουντόζι

Ανώνυμος είπε... 23 Νοεμβρίου 2013 στις 7:57 μ.μ.

8-0

ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ Ο ΜΛΚ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ (ΠΟΥ ΕΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΛΛΑ....)

ΣΟΥΠΕΡ3

Ανώνυμος είπε... 24 Νοεμβρίου 2013 στις 4:33 μ.μ.

Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους 1-2 Μανιάς - Ουντόζι
Necon

Agantho είπε... 24 Νοεμβρίου 2013 στις 4:52 μ.μ.

Είναι δύσκολο να έχουμε επανάληψη του περσινού 4-1. Θα βρέχει κιόλας. Νομίζω ότι θα έχουμε έκπληξη. ..
1-1 με σκόρερ Μανιά.