Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Basket 8η Αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΆΡΗΣ

Την προηγούμενη βδομάδα είδαμε πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις τον Παναθηναϊκό.

Αυτή τη βδομάδα θα δούμε πόσο απέχουμε αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό.

Προσοχή οι κανόνες του διαγωνισμού έχουν και πάλι αλλάξει: 1ον ύστερα από απαίτηση κάποιον συμμετεχόντων κ 2ον λόγω τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας των 2 ομάδων.

Το παιχνίδι γίνεται σήμερα Σάββατο στις 16.00 με τηλεοπτική μετάδοση από τη ΔΤ.




ΆΡΗΣ

Το παιχνίδι αυτό θα είναι, όπως κ το προηγούμενο, ένα τεστ δυνατοτήτων. Δεν έχουμε άγχος, θα παίξουμε ελεύθερα, θα χάσουμε και θα επιστρέψουμε πίσω.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο εύκολα θα χάσουμε κ με ποια διαφορά. Και αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς αλλά μόνο από τον αντίπαλο.

Με τον Παναθηναϊκό πετύχαμε 59 πόντους αλλά είμασταν πολύ άστοχοι. Επίσης κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Βέβαια βάλαμε κ κάτι 3ποντα από τον θεό. Επειδή πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς πιεστικές άμυνες λογικά θα πετύχουμε περισσότερους πόντους. Ίσως να πλησιάσουμε ή κ να ξεπεράσουμε τους 70.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι είναι η πιο πλήρης ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αλλά κ από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ήδη στον όμιλο του στην Ευρωλίγκα έχει 7-0 νίκες.

Στην Ελλάδα έχει μόνο νίκες αλλά δεν είναι 1ος λόγω τις αφαίρεσης 2 βαθμών από τα επεισόδια στους περσινούς τελικούς, όπου έχασε τον τίτλο επειδή δεν κατέβηκε κατάλληλα προετοιμασμένος νοητικά. Με λίγα λόγια πήραν τα μυαλά τους αέρα μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Τώρα που το σκέφτομαι ο Ολυμπιακός φέτος είναι αήτητος σε όλες τις διοργανώσεις!

Οι μπουκ μας θεωρούν αουτσάιντερ φυσικά και μας δίνουν 23.5 πόντους αβάντζο.

Κανόνες του Διαγωνισμού

Όπως κ στο προηγούμενο παιχνίδι οι κανόνες θα είναι διαφορετικοί λόγω της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας των 2 ομάδων.

Η νίκη του Άρη έστω κ με 1 πόντο δίνει 25 πόντους. (ακόμη περισσότερους από την περασμένη βδομάδα λόγω εκτός έδρας ματς)
Η ήττα του Άρη χωρίς να πετύχεις τη διαφορά δίνει 0. (είναι προφανές το γιατί).
Η ήττα από 1-8 δίνει 5 πόντους
Η ήττα από 9-13 δίνει 3 πόντους
Η ήττα από 14-18 δίνει 2 πόντους
Η ήττα από 19-23 δίνει 1 πόντο
Η ήττα από 24-29 δίνει 1 πόντο
Η ήττα από 30 και πάνω δίνει 3 πόντους.

Με ποια λογική βγαίνουν οι παραπάνω πόντοι; Οι μπουκ (που ξέρουν καλύτερα) θεωρούν ότι η διαφορά θα κινηθεί γύρω από τους 23.5 πόντους. Άρα λογικό είναι οι διαφορές κοντά στους 23 πόντους να δίνουν μόνο 1 βαθμό ενώ μακρυά από τους 23 περισσότερους βαθμούς. Αυτό για να μη νομίζουν μερικοί αν πιάσουν την πιο πιθανή διαφορά (σύμφωνα με τους Μπουκ) οτι έκαναν κ κάτι φοβερό.

Από αυτή τη βδομάδα θα ισχύει κ ένας νέος κανόνας: Αν κάποιος πετύχει ακριβώς τη διαφορά θα διπλασιάζονται οι πόντοι της διαφοράς. Για παράδειγμα αν κάποιος πει ότι θα χάσουμε με 8 πόντους κ βγει, τότε θα πάρει 10 βαθμούς αντι για 5!

Πάμε κ λίγο στους παίχτες: Ο Πελεκάνος διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα οπότε βγαίνει από το 1ο γκρουπ στο οποίο μπαίνει ο Βεζένκοφ. Ο Αθηναίου παραμένει. Και ο Χαντ επίσης πέφτει στο 3ο γκρουπ. Τα γκρουπ των παιχτών δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Στηρίζονται στα στατιστικά της ομάδας. Αυτή τη στιγμή τους περισσότερους πόντους της ομάδας τους έχει πετύχει ο Αθηναίου κ 2ος είναι ο Βεζένκοφ. Ενώ το ίδιο ισχύει κ για τους πόντους/παιχνίδι.

Πρόβλεψη
Δε μπορώ να προβλέψω σε τι διάθεση θα βρεθούν οι παίχτες του Ολυμπιακού. Από τη μία δεν θα σπαταλήσουν δυνάμεις από την άλλη παίζουν για 1η φορά μπροστά στο κοινό τους στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι θα σκοράρουν γύρω στους 90 πόντους. Για να μην το κουράζω λέω 90. Οπότε αν γίνει ανοιχτό ματς και βάλουν 90 δεν θα σκιστούν στην άμυνα.
Γι'αυτό λέω:
Ήττα του Άρη (δίνω 0% πιθανότητα στη νίκη)
Ακριβές σκορ: 90 - 67
Πρώτος σκόρερ: Μποχωρίδης (αν κ ο Πελεκάνος πληρώνει καλά)

Οι κανόνες και η κατάταξη βρίσκονται στην σελίδα του διαγωνισμού

19 σχόλια:

jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 11:49 π.μ.

Θα δώσεις μπόνους αν κάποιος είναι ο μόνος που ποιάνει την διαφορά ; ; ;

Πχ εγώ ήμουν ο μόνος που έπιασα την διαφορά στον αγώνα με τον βάζελο και κάποιοι πήραν παραπάνω πόντους επειδή βρήκαν τον πρώτο σκόρερ μας...;;;;

Επίσης, ήμουν ο μόνος που βρήκα το διπλό των ασπρόμαυρων...

Τωρα όσων αφορά τις διαφορές των μπουκ και τα επειχειρήματά σου έχω να αντιπαραθέσω μετά από τόσα χρόνια ασχολίας με το αντκείμενο ότι και οι μπουκ άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη...

Τις αποδόσεις άνθρωποι τις βγάζουν και κάνουν λάθη...Άρα δεν είναι κριτήριο οι αποδόσεις των μπουκ...

Αυτό που προτείνω εν ολίγοις είναι να δίνεις ένα μπόνους δύο πόντων ας πούμε αν κάποιος είναι ο μόνος που πετυχαίνει την διαφορά ή την νίκη...

Θα το δώσεις το μπόνους ; ; ;

Ανώνυμος είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 12:23 μ.μ.

Ήττα με 19 πόντους
94-75
Πελεκάνος

necon

RedDragon είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 12:37 μ.μ.

Έδωσα διπλάσιους βαθμούς αν πιάσει κάποιος τη διαφορά. Αν τη πιάσει ένας τότε θα τους πάρει ένας τους βαθμούς.

Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους οπότε δεν υπάρχει θέμα αδικίας. Και τα παιδιά που προέβλεψαν νίκη μέσα στην Πάτρα πήραν 1 βαθμό για την πρόβλεψη.

Μήπως θες να δώσω extra βαθμούς σε όποιο χρήστη λέγεται Jim; :) :)

Τις διαφορές στα σκορ κ τις αποδόσεις δε τις βγάζουν άνθρωποι. Με τη χρήση αλγορίθμων βγαίνουν γιαυτό κ σπάνια κάνουν λάθος...

jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:13 μ.μ.

Δεν γίνεται κάποιος να δίνει νίκη της μίας ομάδας, να έρχεται νίκη της άλλης και απο κολοφαρδία να πιάνει τους πόντους μιας ομάδας είτε τον πρώτο σκόρερ και να παίρνει περισσότερους πόντους από εμένα που βρήκα είτε την ακριβή διαφορά, είτε την τελική επικράτηση σε έναν αγώνα...

Με αδικεί αυτό... Δεν λέω ναι είναι κολόφαρδοι κάποιοι και μαγκιά τους. Όμως, εφόσον κάποιος είναι ο ΜΟΝΟΣ που ποιάνει τελινκή νικη (εγω με μπαοκ) και ο ΜΟΝΟΣ που πιάνει τελική διαφορά (εγω με βάζελο) δώσε 1-2 βαθμούς μπόνους...

jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:16 μ.μ.

Ααα...

Και όσων αφορά τις αποδόσεις που λες..Σίγουρος να είσαι ότι κάνουν λάθη...

Και να είσαι σίγουρος ότι οι αποδόσεις δεν βγάινουν μόνο την χρήση ειδικών εξισώσεων... Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, αρκετοί... Που τους αποφασίζουν άνθρωποι (υποτίθεται γνώστες του αντικειμένου)...

Και από λάθη...Λάθη να θες red... Κυρίως για ποδοσφαιρικό στοίχημα μιλάω...

Ααα... Και σε ενημερώνω (πριν κάποιοι με αποκαλέσουν εξυπνάκια) ότι αυτά που σου λέω μου τα έχει πει άνθρωπος που δούλευε σε εταιρίες και γνωρίζει...

RedDragon είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:27 μ.μ.

Jim οι αποδόσεις βγαίνουν από υπολογιστές και προγράμματα με πάρα πολλές παραμέτρους.

Αλλά αυτό που δε μπορεί να προβλεφθεί πλήρως είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τεσπα αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Το ότι έπιασες το 2 του Τούρκου μπράβο σου αλλά κρίθηκε στο τελευταίο (ελεύθερο) σουτ. Αυτό δεν ήταν κωλοφαρδία;

Ή μήπως όσοι έπιασαν τη νίκη με την Κηφισιά που κρίθηκε στο σουτ δεν είχαν τύχη; Ή την ήττα με τον Πανιώνιο που κρίθηκε πάλι στο σουτ;

Ή μήπως το ότι η διαφορά με τον Βάζελο "έκατσε" στους 16 πόντους ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν γύρω στους 10 κ στο τελευταίο λεπτό χάσαμε τόσες επιθέσεις δεν ήταν τύχη;

Σε όλες τις προβλέψεις παίζει ρόλο η τύχη αλλά οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους οπότε δεν υπάρχει θέμα αδικίας.

jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:35 μ.μ.

βρε δεν λέω ότι είναι διαφορετικοί οι κανόνες για τον καθέ έναν.

Λέω απλά (και όχι επειδή είμαι εγώ.. Δεν ξέρω αν συνέβη σε κάποιον άλλον. Για όλους να γίνεται)..

Σε περίπτωση που ένας φίλος (ειτε εγω, είτε εσύ, είτε ο βαμος, είτε ο μανιάς) είναι Ο ΜΟΝΟΣ που βρίσκει μία κατηγορία (πχ διαφορά πόντων ή πρώτο σκόρερ) να παίρνει μπόνους 1-2 πόντους.

Μόνο αν είναι ο ΜΟΝΟΣ...

Θα μου πεις, πάλι θα ειναι ο μονος που θα τους παρει. Ξέρεις τι γίνεται όμως ; ; ; Μπορεί όντως να είναι ο μόνος ΑΛΛΑ ένας τυχερός από τύχη να σώσει άσσο, να ρθει διπλό και να πιασει τους πόντους της μιας η της άλλης ομάδας.. Με αποτέλεσμα να τον περάσει τον άλλον που βρήκε ΜΟΝΟΣ του μία κατηγορία (πχ πρώτο σκορερ, διαφορά κλπ)..

Κατάλαβες τι εννοώ... ;;; Γενικά το λέω.. Όχι για μένα.. (Αυτά που λέω στο τσατ για σφαγες και για ουραγους τα λέω με μεγάλη δόση πλάκας.. Για να υπαρχει και λίγο γέλιο)..

Θα είναι πιο ενδιαφέρον έτσι...

jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:45 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
jim είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:46 μ.μ.

Για να δώσω και τα προγνωστικά μου για τον σημερινό αγώνα στις 16:00...

Προβλέπω:

Νίκη Ολυμπιακού...

Με διαφορά από 14 ως 18 πόντους...

Ακριβές σκορ: 8 8 - 7 1...

Πρώτος σκόρερ ΆΡΗ: Πελεκάνος...

Sotos είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 2:31 μ.μ.

Διαφορά 14-18.Ήττα 89-72
Πελεκάνος πρώτος σκόρερ

Ανώνυμος είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 2:43 μ.μ.

Πρωτος σκορερ αθηναιου..

κωστας

Vamos_G1 είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 3:51 μ.μ.

Καλησπέρα κ από μένα σε όλους!

Μετά από την σχετική μίνι στατιστική μελέτη, λέω για σκορ 88-70, ήττα δηλαδή με 18 πόντους διαφορά κ εξαιτίας της μετακίνησης του Πελεκάνου στο 2ο γκρουπ, έστω κ εν μέσω ντεφορμαρίσματος, θα τον προτείνω σήμερα για 1ο σκόρερ! Αυτά.

VardARIS είπε... 30 Νοεμβρίου 2013 στις 7:15 μ.μ.

Αδικία είναι το ότι εγώ λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα να ψηφίσω, με αποτέλεσμα να μένω στους ίδιους πόντους...

Red, αν σου δείξω την καρτέλα μου από την εργασία μου, που πιστοποιεί ότι δούλευα, μπορώ να πάρω τουλάχιστον 1-2 πόντους, τιμής ένεκεν?