Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κιτρινόμαυρες ομάδες: Μπειτάρ Ιερουσαλήμ‏

Στο τρίτο κατά σειρά αφιέρωμά μας στις κιτρινόμαυρες ομάδες ανά την Ευρώπη, θα ασχοληθούμε με την Ισραηλίτικη Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο πρώην δικός μας μέσος Ντάριο Φερνάντεζ, και αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο ο πρωταγωνιστής μέχρι τώρα του ΆΡΗ στο πρωτάθλημα, Νταβίντ Αγκάνθο.



Ταυτότητα

Η Μπειτάρ Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε το 1936 από τον Ντέιβιντ Χορν. Το σήμα της παριστάνει ένα γνωστό αντικείμενο των Ισραηλίτικων εκκλησιών (Menorah) και από δίπλα 2 λιοντάρια. Οι τίτλοι της:

6 πρωταθλήματα
7 κύπελλα
2 σούπερ καπ Ισραήλ
3 β' εθνική

Στην Ευρώπη

Η Μπειτάρ Ιερουσαλήμ έχει συμμετάσχει στις Ευρωπαικές διοργανώσεις 12 φορές: 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 5 στο Γιουρόπα και 2 στο Ιντερτότο. Τη σεζόν 2000-01 είχε παίξει και με τους ασπρόμαυρους συμπολίτες μας, από τους οποίους είχε αποκλειστεί.

Αιώνιος αντίπαλος

Η αιώνια αντίπαλος της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ δεν είναι άλλη από την έτερη ομάδα της πόλης, η Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Ρόστερ

Τερμ.: Harush, Saidof
Αμυν.: Eli Dasa, Megrelashvili, Kahila, Brazi, Kozokin, Reikan, Skvorc
Μέσ.: Haddad, Baruchyan, Elihen, Moyal, Dario Fernandez, Kriaf, Moshe
Επιθ.: Ben Shusan, Diamant Azriel, Glavina, Nachmani, Eran Levy

Ο προπονητής

Ο Ελί Κοέν είναι από τις γνωστές προπονητικές μορφές των Ισραηλίτικων πάγκων. Έχει κοουτσάρει μεταξύ άλλων τις Μακάμπι Ραμάτ Αμπιντάρ, Χαποέλ Χαντέρα, Μακάμπι Χερζίλια, Ιρόνι Λίζον Λέζιον, Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, Χαποέλ Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα, Χαποέλ Πετάχ Τίκβα, Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, Μακάμπι Νετάνια, Χαποέλ Μπερ Σεβά, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπνέι Γεχούντα, Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα. Στον πάγκο της Μπειτάρ βρίσκεται για τρίτη φορά από το φετινό καλοκαίρι.


Το αστέρι






Ο Αμίτ Μπεν Σουσάν είναι το βαρομετρο και ο ιστορικός αρχηγός της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ. Λατρεύεται σαν θεός από τους οπαδούς και χαρακτηρίζεται από ολλούς ως σημαία. Αγωνίζεται είτε ως εξτρέμ είτε ως φορ. Στην Μπειτάρ έχει περάσει όλη του την καριέρα (από το 2004), έχοντας συμμετάσχει σε 160 ματς και έχοντας πετύχει 26 γκολ.







Το γήπεδο

Το στάδιο Τέντι (Teddy Stadium) πήρε το όνομά του από τον Τέντι Κόλεκ, τον πρώτο δήμαρχο του Ιερουσαλήμ. Οι κερκίδες του είναι πολύχρωμες και εντυπωσιακές. Χτίστηκε το 1991, και ανακαινίστηκε 2 φορές (1999, 2011). Το μοιράζονται οι 2 αιώνιοι του Ιερουσαλήμ, Μπειτάρ και Χαποέλ.



Οι πολύχρωμες κερκίδες του:






Από έξω:





Βίντεο

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στην ομάδα:



Ο ιστορικός αρχηγός Μπεν Σουσάν: