Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποιος είναι ο Σάκης Κανούλας‏

Ο ΆΡΗΣ έχασε με 2-1 από το Λεβαδειακό στη Λειβαδειά. Το γκολ αυτή τη φορά το πέτυχε ο Θανάσης (Σάκης) Κανούλας, ένας Επανομίτης που πολλοί δεν τον ήξεραν καν μέχρι το Σάββατο.

Πέρα από το γκολ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν το ντεμπούτο του στην αρχική 11αδα στον 1 χρόνο και κάτι που είναι στον ΆΡΗ, τα πήγε αρκετά καλά, αφού έτρεξε, πάλεψε, κέρδισε μονομαχίες.

Γενικά, άφησε θετικά σημάδια. Πάμε, όμως, να δούμε τι έχει γίνει πριν το Σαββατιάτικο γκολ;


Πριν τον ΆΡΗ

Γέννημα θρέμμα Επανομίτης, από πολύ μικρός έπαιξε στις ακαδημίες της Επανομής αλλά και στην ΕΠΣΜ. Την περίοδο 2008-2009 συνέβαλε με αρκετές συμμετοχές στην άνοδο της Αναγέννησης Επανομής από τη Δ' στη Γ' εθνική κατηγορία.

Τη σεζόν 2009-2010 κάνει 2 συμμετοχές με την Αναγέννηση στη Γ' εθνική (κόντρα σε Οδυσσέα Αναγέννησης και Εορδαικό). Η σεζόν που ακολούθησε ήταν η χρονιά του και αυτή που του έδωσε τη μεγάλη μεταγραφή. 

Με 19 συμμετοχές και 6 γκολ (εναντίον των Κοζάνης, Εορδιακού, Τυρνάβου, Μακεδονικού, Δόξα Κρανούλας, και το σημαντικότερο, στο 1-0 με τα Γιαννιτσά, σε ένα γκολ-κατηγορία για την Επανομή), ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες που οδήγησαν την ομάδα του τόπου του στη Β' εθνική έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια. 

Αυτή του η εξαιρετική σεζόν έκανε πολλές ομάδες της Β' εθνικής, αλλά και της Superleague, να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του, με σημαντικότερες αυτές των ΆΡΗ και άεκ, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής στηνκ ούρσα απόκτησής του.

Στον ΆΡΗ

Ο Σάκης Τσιώλης, σε μία πορεία ώστε να φέρει ταλέντα στον ΆΡΗ και να ελληνοποιήσε την ομάδα, βρέθηκε στην Επανομή, και ξεχώρισε τον Κανούλα, αφού στο πρόσωπό του έβλεπε έναν ψηλόλιγνο ελπιδοφόρο φουνταριστό για το μέλλον. Έτσι, ο Σάκης αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του ΆΡΗ για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2011.

Πέρυσι δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε, ενώ κατά τον Γενάρη βρέθηκε ένα βήμα από τον δανεισμό του στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Αναγέννηση Επανομής. Μόλις 5 συμμετοχές, κι αυτές ως αλλαγή για κάνα 20λεπτο το πολύ. Είναι φυσικό πως δεν προλαβαίνεις να δείξεις κάτι σε τόσο χρόνο.

Φέτος, πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην βασική 11άδα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ελλείψει του τιμωρημένου Νταβίντ Αγκάνθο, και σκόραρε το γκολ που ισοφάρισε προσωρινά τον Λεβαδειακό σε 1-1.

Άποψη

Αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι ο ΆΡΗΣ κέρδισε άλλον έναν νεαρό παίκτη, και ειδικότερα σε μια θέση που πονάει τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να πάρει και τις ευκαιρίες που του αναλογούν ώστε να δείξει το ταλέντο του και να σκοράρει κι άλλα γκολ. Επίσης, έχει πολλά να μάθει από τον Αγκάνθο.


Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ το sfae-epanomi.blogspot.gr για τις πολύτιμες πληροφορίες στην διαδρομή του Κανούλα πριν τον ΆΡΗ.



0 σχόλια: