Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κιτρινόμαυρες ομάδες: Μπέιρα Μαρ‏

Συνεχίζοντας τη σειρά κιτρινόμαυρες ομάδες στο μπλογκ μας, στο τέταρτο κατά σειρά αφιέρωμά μας σε ομάδα με τα ίδια χρώματα με μας, τις Γιουνγκ Μπόις, Φίτεσε και Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, θα ακολουθήσει η πορτογαλική Μπέιρα Μαρ, την ομάδα που αγωνίζονταν πέρυσι ο Νούνο Κοέλιο ως δανεικός από την Μπενφίκα.


Ταυτότητα

Η Μπέιρα Μαρ ιδρύθηκε στις 1 Ιανουαρίου του 1922, και το σήμα της παριστάνει μπερδεμένα τα αρχικά της και μία άγκυρα. Οι τίτλοι της:

1 κύπελλο
2 β' εθνική
3 γ' εθνική
1 δ' εθνική

Στην Ευρώπη

Μία φορά έχει βγει στην Ευρώπη η Μπέιρα Μαρ, τη σεζόν 1999-2000. Στον πρώτο γύρο που αγωνίστηκε αποκλείστηκε από τη Φίτεσε.

Αιώνιος αντίπαλος

Χωρίς να διατηρούν κάποια μεγάλη κόντρα, Μπέιρα Μαρ και Λειρία θεωρούνται αιώνιοι αντίπαλοι, λόγω του ότι βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιφέρεια.

Ρόστερ

Τερμ.: Rui Rego, Mendes, Bruno
Αμυν.: Bura, Sasso, Hugo Vieira, Jaime, Pedro Moreira, Nuno Lopes, Helder Lopes, Joaozinho
Μέσ.: Fleurival, Ribeiro, Faiz, Petrolina, Collet, Balboa, Dias, Andre Sousa
Επιθ.: Tiago Cintra, Serginho, Batatinha, Al-Shehri, Dudu, Desco, Camara

Ο προπονητής



Αρκετή εμπειρία από τους Πορτογαλικούς πάγκους μετράει ο 52χρονος τεχνικός της Μπέιρα Μαρ, Ουλισές Μοράις (Ulisses Morais), έχοντας μεταξύ άλλων κοουτσάρει τις Ναβάλ, Σαντινένσες, Ματσίκο, Εστορίλ, Ζιλ Βιθέντε, Μαρίτιμο, Ναβάλ, Πάκος Φερέιρα, Ακαδέμικα. Από το καλοκαίρι του 2012 φοράει την κιτρινόμαυρη φόρμα.





Το αστέρι



Ο Ούγκο Βιειρά (Hugo Vieira) είναι περίπου όπως ήταν σε μας ο Ρονάλντο Γκιάρο. Με πολύ μεγάλη εμπειρία, είναι ο ηγέτης της άμυνας της Μπέιρα Μαρ και δεμένος με τους οπαδούς. Έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στις Μπράγκα, Σαμπντόρια, Σπόρτινγκ Λ., Βιτόρια Σετούμπαλ. Διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του.






Το γήπεδο

Η έδρα της Μπέιρα είναι το δημοτικό στάδιο του Αβέιρο (Municipal Stadium de Aveiro). Χτίστηκε το 2003 και η κατασκευή του κόστισε 62 εκατομμύρια ευρώ. Έχει χωρητικότητα κάτι παραπάνω από 30.000 (30.127), ενώ χαρακτηρίζεται από διαφόρων χρωμάτων καρέκλες, που συνθέτουν μία πολύχρωμη φανταχτερή κερκίδα. Από έξω θυμίζει τσίρκο, αλλά είναι εντυπωσιακό.

Δεν είναι κόσμος, αλλά οι πολύχρωμες καρέκλες:





Εντυπωσιακό και απο 'ξω:




1 σχόλια:

VardARIS είπε... 12 Νοεμβρίου 2012 στις 11:54 μ.μ.

Όντως μοιάζει λίγο από τσίρκο από πάνω... Δεν το ήξερα ότι φορούσε κιτρινόμαυρα η Μπέιρα Μαρ, την συμπάθησα τώρα...