Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κιτρινόμαυρες ομάδες: Μπότεβ Πλόβντιβ‏

Αναμένοντας τα 2 κρίσιμα παιχνίδια για τις ομάδες μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, θα κάνουμε το καθιερωμένο μας αφιέρωμα σε κιτρινόμαυρες ομάδες ανά την Ευρώπη και τη Βουλγάρικη Μπότεβ Πλόβντιβ. Μη βλέπετε το σήμα της, οι ενδυμασίες της είναι καθαρά κιτρινόμαυρες.

Ταυτότητα

Η Μπότεβ Πλόβντιβ ιδρύθηκε το 1912 από μια παρέα με αρχηγό τον Στόγιαν Πούχτεβ. Το σήμα της παριστάνει ένα κυκλικό κόκκινο περίγραμμα, το οποίο στη μέση του έχει ένα πράσινο πλαίσιο που αναγράφεται το όνομα της ομάδας στα Βουλγάρικα, και πάνω μία κιτρινόμαυρη ''ασπίδα''. Οι τίτλοι της:

2 πρωταθλήματα
2 κύπελλα
1 Βαλκανικό

Στην Ευρώπη

Η Μπότεβ Πλόβντιβ έχει αρκετές εξόδους στην Ευρώπη, έχοντας παίξει με αρκετές μεγάλες ομάδες, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης (τυχαίο;), η Σαραγόσα(πόσο τυχαίο;), η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν. Συνολικά, σε 14 εξόδους της, έχει συμμετάσχει 2 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, 3 στο κύπελλο Κυπελλούχων και άλλες 9 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Μπότεβ έχει παίξει και με τον Ολυμπιακό το 1993, όοπυ ηττήθηκε μέσα-έξω.

Αιώνιος αντίπαλος

Η αιώνια αντίπαλος της Μπότεβ είναι η συμπολίτισσα Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να διατηρούν αρκετά εχθρικές σχέσεις, με ουκ ολίγα επεισόδια να έχουν διαδραματιστεί μεταξύ τους. Όσο τυχαίο κι αν είναι, η βασική ενδυμασία της Λοκομοτίβ είναι... ασπρόμαυρη.

Ρόστερ

Τερμ.: Ivanov, Setkus, Andronov
Αμυν.: Karaslavov, Chobanov, Grncarov, Rahov, Dimitrov, Terziev, Arthur Enrique, Lazar Marin, Stanchev
Μέσ.: Dyakov, Ognyakov, Nedelev, Vander, Palazuelos, Hristov, Jirsak, Angelov
Επιθ.: Kostov, Tsvetkov, Atanasov, Bamogo

Ο προπονητής



Ο 50χρονος Φεράριο Σπάσοφ βρίσκεται στον πάγκο της Μπότεβ Πλόβντιβ από το 2012, έχοντας κοουτσάρει στο παρελθόν τις: Ολιμπίκ Τετέβεν, Σπαρτάκ Βάρνα, Λίτεξ Λόβετς, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ντουνάφ Ρούσε, Λίτεξ Λόβετς, Βουλγαρία Κ17.








Το αστέρι



Ο Ιβάν Τσβέτκοβ είναι το βαρύ χαρτί στην επιθετική λειτουργία της Μπότεβ Πλόβντιβ. Ο 33χρονος σέντερ φορ εχει θητεία σε αρκετές γνωστές ομάδες της Ευρώπης.Χέρενφεν, Τσβόλε, Σπάρτα Ρότερνταμ, Σίβασπορ, Λέφσκι Σόφιας είναι μόνο ερικές από αυτές. Σε όλες τις ομάδες έχει εξαιρετικό αριθμό γκολ, με τη σεζόν που πραγματοποιεί μέχρι τώρα στην Μπότεβ να είναι φανταστική.












Το γήπεδο

Το στάδιο Μπότεβ είναι η έδρα της Μπότεβ Πλόβντιβ. Χτίστηκε το 1961, έχει ανακαινισθεί 3 φορές (1993, 2008, 2012) και έχει χωρητικότητα 22.000. Το όνομά του το πήρε από τον ποιητή-επαναστάτη Χρίστο Μπότεβ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ''εθνικός ήρωας'' από τους Βούλγαρους.

Εικόνες από το γήπεδο:







Βίντεο

2 ΒΙΝΤΕΑΡΕΣ:






0 σχόλια: