Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κιτρινόμαυρες ομάδες: Λίλεστρομ‏


Συνεχίζοντας τα αφιερώματά μας σε ομάδες οι οποίες φορούν τα κιτρινόμαυρα σε όλη την Ευρώπη, σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Νορβηγική Λίλεστρομ.

Ταυτότητα

Η Λίλεστρομ ιδρύθηκε το 1917. Το σήμα της είναι απλο: παριστάνει έναν κύκλο με μαύρο περίγραμμα και κίτρινο το μέσα, με τα 3 αρχικα της (Lillestrom SK) σε ένα μικρό μαύρο πλαίσιο στη μέση. Οι τίτλοι της:

5 πρωταθλήματα
5 κύπελλα

Στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη είναι αρκετά γνωστή, μιας και έχει συμμετάσχει αρκετές φορές. Για την ακρίβεια, 5 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, 4 φορές στο Κυππελούχων, 8 στο Γιουρόπα Λιγκ και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και άλλη 1 στο Ιντερτότο. Συνολικά στις ευρωπαικές διοργανώσεις, μετράει 20 νίκες, 9 ισοπαλίες και 29 ήττες σε 58 παιχνίδια.

Αιώνιος αντίπαλος

Το αντίπαλο δέος για τη Λίλεστρομ είναι η γνωστή στους δίπλα φιλάθλους Βαλερένγκα, αφού είναι και στην ίδια πόλη και χαρακτηρίζεται ως τοπικό ντέρμπι (το Λίλεστρομ είναι προάστιο του Όσλο, όπως πχ η Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη).

Ρόστερ

Τερμ.: Staw, Ramovic, Magnusson
Αμυν.: Nystuen, Westerberg, Kippe, Ostli, Ringstad, Stoor
Μέσ.: Sogard, Riise (ο αδερφός του γνωστού), Moen, Knudtzon, Palmason, Hauger, Toindouba, Bolly, Gabrielsen
Επιθ.: Andersson, Gulbrandsen, Omoijuanfo, Fofana, Helstad

Ο προπονητής


Ο 39χρονος τεχνικός Μάγκνους Χάγκλουντ μετράει 4 ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Λίλεστρομ, στην προπονητική του θητεία: Στάφσινγκε, Λαχόλμς, Έλφσμποργκ (4 χρόνια). Από φέτος στη Λίλεστρομ.







Το αστέρι



Ο Τόρσταιν Χέλσταντ είναι αναμφίβολα το μεγάλο όνομα στο ρόστερ της Λίλεστρομ, έχοντας διαγράψει μία επιτυχημένη καριέρα στα ευρωπαικά γήπεδα. Έχει αγωνιστεί (με επιτυχία σε όλες) στις: Χαμ Καμ, Μπραν, Αούστρια Βιέννης, Ρόζενμποργκ, Μπραν, Λε Μαν, Μονακό. Φέτος, στα 35 του, αποκτήθηκε από τη Λίλεστρομ για να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα.




Το γήπεδο

Το στάδιο Άρασεν (Åråsen Stadion) είναι από τα πιο παλιά γήπεδα στη Νορβηγία, όντας χτισμένο το μακρινό 1951. Ανακτασκευάστηκε το 1968, ενώ ανακαινίστηκε το 1974, το 1978 και το 2002. Έχει χωριτηκότητα 12.250 θέσεις με κίτρινες κερκίδες με κάποια σημαντικά γραμμένα με μάυρα γράμματα (όπως το ARIS FC στη δικιά μας 2).

Το Arasen:









Βίντεο

Άλλη μία κιτρινόμαυρη ομάδα με φοβερούς οπαδούς:


2 σχόλια:

jim είπε... 20 Νοεμβρίου 2012 στις 2:29 π.μ.

Μακράν, η καλύτερη στιγμή του άρθρου αλλά και των άρθρων μέχρι τώρα στις κιτρινόμαυρες ομάδες είναι το βιντεάκι που τραγουδούν οι οπαδοί της Λίλεστρομ... Και ειδικά η στιγμή από το 3:10 που συνεχίζουν τον ρυθμό και βγάζουν τα παπούτσια τους, σηκώνοντας τα ψηλά...

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι κάτι το διαφορετικό. Και εφόσον μιλάμε για οπαδούς και μάλιστα κιτρινόμαυρους είναι ωραίο.

Πάντως, αν υπήρχαν πολλοί βρωμοπόδαροι θα υπήρχε θέμα...

Ψαχνοντας, μεσα από αυτο το βιντεο στο Yutube, βρηκα ενα βιντεο απο τον τελικο κυπελλου το 2007. Δειτε στο 3:05 τι κομπίνα έκαναν για ένα φάουλ.

http://www.youtube.com/watch?v=s7OiQ79NsKw&feature=related

VardARIS είπε... 20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:13 μ.μ.

Πάντως κάτι τέτοια βιντεάκια σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσο μπροστά είμαστε σε θέματα κερκίδας όχι μόνο στον Άρη αλλά γενικότερα στην Ελλάδα...