Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Με μισή ομάδα στη Λιβαδειά, καλό και το χ‏

Ο ΆΡΗΣ ταξιδεύει στη Λιβαδειά ώστε να αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο στις 19:30 τον τοπικό Λεβαδειακό. 

Εκεί πηγαίνει αποδεκατισμένος, μιας και έχει 5 απουσίες πολύ βασικών ποδοσφαιριστών, πράγμα που κάνει την αποστολή του πολύ δύσκολη.

Συγκεκριμένα, απο την ομάδα λείπουν οι 3 ξένοι (Πουλίδο, Κοέλιο, Αγκάνθο), ο Καζναφέρης και ο Παπαστεριανός.  Δηλαδή οι 5 από τους 8 θεωρητικά ''μεγάλους''. Οπότε, αυτομάτως έχουμε άλλους στόχους εκεί.

Πώς θα καλυφθούν οι απουσίες;

Η μεγαλύτερη απουσία είναι αναμφίβολα αυτή του Αγκάνθο. Ο Ισπανός είναι το Α και το Ω στην επιθετική λειτουργία του ΆΡΗ φέτος, αυτός που έχει σκοράρει 5 γκολ σε 7 αγώνες που έχει παίξει, αυτός που έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ελλείψει άλλου, έστω και σχετικά, έμπειρου επιθετικού στο ρόστερ, αναγκαστικά τη θέση του θα πάρει ένας μικρός. 

Ο Τρανταφυλλάκος υπό άλλες συνθήκες θα ήταν το φαβορί, αλλά λόγω της μακρόχρονης απουσίας του, ενώ είναι και αμφίβολος, το κενό θα καλυφθεί από έναν από τους εξής: Αγγελούδης, Κανούλας. Εκτός κι αν ο Γκέσιος, αντί για τα πλάγια, τοποθετηθεί στη θέση του φορ.

Πολύ πολύ σημαντικές είναι και οι απουσίες των δύο καλύτερων, στα τελευταία παιχνίδια, και εμπειρότερων αμυντικών μέσων του, Κοέλιο και Παπαστεριανό. Από τη μία ο Κοέλιο, αν και δημουργικά δε λέει πολλά, αμυντικά όμως είναι πάρα πολύ σημαντικός για το φετινό ΆΡΗ, πολύ σταθερός και μαχητικός, ενώ ο Μανόλης παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος με την ανάληψη του τεχνικού διδύμου και εξελίσσεται σε αυτό που περιμέναμε το καλοκαίρι.

Τώρα πώς θα καλυφθούν οι απουσίες και ποιοι θα είναι οι 3 του κέντρου στο καθιερωμένο πλέον σύστημα με αμυντικά χαφ; Λογικά το δίδυμο πίσω θα είναι Οικονομόπουλος-Νταμαρλής, ενώ λίγο πιο μπροστά τους υπάρχει το δίλημμα Σουνά-Κάπε. Λογικά, αν τοποθετηθεί ο Σουνάς ως ''8αρι'', ο Κάπε πάει αριστερό χαφ, ενώ αν ο Καπετάνος γίνει το 8αρι, τότε ο Σουνάς θα πάει δεξιά, ενώ υπάρχει και ο fab5, ο οποίος πάντως είναι αμφίβολος (μκάρι να μην παίξει).

Ο Καζναφέρης, αν και δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω έχρι στιγμής, όπως θα περίμεναν οι πειρσσότεροι, αφού φέτος έχει αυξημένες ευθύνες, δεν παύει να αποτελεί μία πολύ σημαντική μονάδα για τον ΆΡΗ, μία σταθερή λύση αμυντικά και ποιοτική μεσοεπιθετικά (όταν θέλει βέβαια), κι ένα πολυεργαλείο. Λόγω της επιστροφής του Ψυχογιού, αν ήταν διαθέσιμος θα μεταφέρονταν στη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, κάτι που έχει 3 υποψήφιους: Γκέσιος, Σουνάς, Καπετάνος (ο Γιαννιώτας έρχεται δεξιά και ο Κάπε πάει αριστερά).

Η απουσία του Πουλίδο είναι ίσως η μόνη που μπορεί να αντικατασταθεί επάξια, καθώς ο Παντίδος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία μέχρι στιγμής.

Οι υπόλοιποι

5 είναι αυτοί που έχουν ήδη πάρει μέχρι τώρατη φανέλα βασικού σπίτι τους. Αυτοί είναι ο Βελλίδης στο τέρμα, ο Ψυχογιός δεξιά και ο Μαργαρίτης αριστερά στην άμυνα, ο Παπαζαχαρίας στο κέντρο της άμυνας και ο Γιαννιώτας είτε δεξιά, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Οι πιθανές 11αδες

Βελλίδης - Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ψυχογιός, Μαργαρίτης - Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, Σουνάς - Γιαννιώτας, Καπετάνος - Γκέσιος/Αγγελούδης

Βελλίδης - Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ψυχογιός, Μαργαρίτης - Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, Καπετάνος - Σουνάς, Γιαννιώτας, Γκέσιος/Αγγελούδης

Βελλίδης - Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ψυχογιός, Μαργαρίτης - Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, Σουνάς - Γκέσιος, Γιαννιώτας - Αγγελούδης

Στόχοι στη Λιβαδειά

Η νίκη φαντάζει ουτοπία. Η ομάδα θα είναι 100% ελληνική εκεί πέρα. Πιστεύω πως αν πάρουμε το χ, ο βαθμός θα είναι πολύ σημαντικός. Αλλά, και η ήττα δεν πρέπει να θεωρηθεί παταγώδης αποτυχία, μιας και οι περισσότεροι αυτό περιμένουν.



2 σχόλια:

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 9 Νοεμβρίου 2012 στις 4:14 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ.

VardARIS είπε... 9 Νοεμβρίου 2012 στις 9:21 μ.μ.

Πολλές και σημαντικές οι απουσίες, επομένως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα επηρεαστεί η απόδοση της ομάδας από αυτές.

Αίνιγμα η 11άδα, παρόλα αυτά δε είμαι απαισιόδοξος. Διαβάζω ότι και αυτοί έχουν σημαντικές απουσίες (βλ. Ναπολεόνι, Ακόστα), οπότε υπάρχουν ελπίδες.

Ο Άρης συναντούσε δυσκολίες σε αυτή την έδρα ακόμη και όταν είχε καλή ομάδα, πόσο μάλλον φέτος...

Κλείνοντας, σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσα να ποντάρω σε κάποιο σημείο για αυτό το παιχνίδι, μεγάλη τριπλή κατά την άποψή μου.