Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σκέψεις για την ομαδα

Την παρακάτω άποψη, την έγραψε ο φίλος και αναγνώστης του μπλοκ, Σωτήρης... Την έγραψε το πρωί στο δικό μου άρθρο, ακριβώς από κάτω. Επειδή, το κείμενο είναι μεγάλο είναι κρίμα να μείνει ως ένα απλό σχόλιο σε ένα άρθρο. Από την στιγμή μάλιστα, που προτείνει ορισμένες λύσεις...



Γενικότερα, οποιος φίλος επιθυμεί γράφει σε ένα αρχειο του word την γνώμη του, επικοινωνεί μέσω amil με τον red dragon ή μέσω chat και εφόσον δεν βρίζει, δεν προσβάλλει το κείμενο του, ανεβαίνει... Ο φίλος ο Σωτήρης μας έγραψε τα παρακάτω...

Τι να γράψουμε τώρα...

Αυτή η ομάδα προκαλεί αηδία σε όποιον αριανό την βλέπει και μην μου πει κανένας ότι φωνάζαμε για τους πιτσιρικάδες και τα γνωστά.

Αυτό που λέγαμε τόσο καιρό ήταν να παίζουν πιτσιρικάδες αντί για μισθοφόρους ξένους, όχι να κάνουμε τους πιτσιρικάδες ξαφνικά αστέρια.

Λέγαμε ας βγάζει η ομάδα πάθος και δύναμη και ας χάσουμε και όχι να μπαίνουν χεσμένοι όλοι μέσα στο γήπεδο (παίκτες και προπονητές) και να τρώμε γκολ στα 40 δευτερόλεπτα.
Να βλέπεις τον Γιαννίτση (τον καλύτερο από τον Σανκαρέ, στις γκέλες μάλλον! ) να παίρνει την μπάλα και να τρέμουν τα πόδια του.
Συμπέρασμα? Χρειαζόμαστε παίκτες άμεσα...

Όταν ήταν να φύγει ο Κατσαβάκης είχα προτείνει να πάρουμε άμεσα τον Αναστασιάδη (αν φυσικά ερχόταν), τώρα πλέον είναι αργά και έχουμε έναν ανταγωνιστή λιγότερο μιας και ο Πλατανιάς είναι σωμένος. Πάμε παρακάτω, προπονητής πρέπει να έρθει άμεσα αλλά ποιος? Αναστασίου, Ουζουνίδης και Λεμονής? Καλύτερα να δήλωσουμε από τώρα δ εθνική παρά να ταλαιπωρούμαστε άλλο μισό χρόνο με αυτούς. Εδώ διαβάζω ότι εξετάζεται ο βοηθός του Ρεχάγκελ, τα λόγια είναι περιττά...

Λοιπόν, αφού τα είπαμε αυτά ας προτείνουμε και κάποιες λύσεις τώρα. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελπίδα μας αυτή την στιγμή είναι να αλλάξει η διοίκηση. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όποιος έχει πληροφορίες για το πως κινείται η διοίκηση (??) μας καταλαβαίνει γιατί βρισκόμαστε στο σημερινό χάλι.

Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι αυτός που θα βγει μπροστά, ο Σκόρδας, ο Λαμπριάκος, ο Γράντας, ο Κόντης, δεν με ενδιαφέρει και δεν με νοιάζει. Η λύση είναι να βγεί κάποιος και να αναλάβει να σπρώξει την ομάδα, ένας όμως όχι 10 άνθρωποι με δέκα απόψεις... Αυτό πρέπει να γίνει ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο, ΣΗΜΕΡΑ.

Μόλις γίνει αυτό θα πρέπει να πάρει και τις αποφάσεις για προπονητή, παίκτες κτλ.

Με τα δεδομένα που ισχύουν στην ομάδα σήμερα, έχω πει ότι πτώση της ομάδας ισοδυναμεί με πτώχευση και διάλυσή της, βέβαια υπάρχει και το σενάριο να θέλουν κάποιοι μέσα στην ομάδα την πτώση της ώστε να μας πλασάρουν την αλλαγή ΑΦΜ ως τη μόνη λύση αλλά αυτό το σενάριο δεν θέλω να το σκέφτομαι σήμερα.

Με αυτό το δεδομένο η ομάδα πρέπει να σωθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Βασιζόμενος σε αυτό πρότεινα και χθες και σε προηγούμενα σχόλιά μου, την λύση της πώλησης Γιαννιώτα. Μπορεί να είναι η σωτηρία μας φέτος. Όπως κάποτε ο Μαυρογενίδης.

Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε κάποιον πρόεδρο και όχι κάποιον αχυράνθρωπο ή κάποια αστεία επιτροπή σωτηρίας χωρίς καμιά δυνατότητα και αρμοδιότητα.

Είπα λοιπόν, πλησιάζεις τον γαυρο, του πλασάρεις τον Γιαννιώτα, του λές ότι είναι και δικό του συμφέρον να σωθεί ο Άρης, για το καλό του πρωταθλήματος. Ζητάς ανταλλάγματα συγκεκριμένους παίκτες δανεικούς, εγώ θα έλεγα τους παρακάτω, Τάτο ή Φετφα, Βλαχοδήμο και Παπάζογλου. Με αυτούς ΄που είναι κάτω από 24 και άλλον ένα πάνω των 24, Ζαραδούκα ίσως, φτιάχνεις μια ομάδα που τουλάχιστον θα σωθεί.

Αφού γίνουν όλα αυτά και αφού δούμε τι θα γίνει και με το 99, τα οικονομικά, την κατάσταση στην Ελλάδα κτλ. αρχίζουν όλα από την αρχή από το καλοκαίρι, με περισσότερο χρόνο και ψυχραιμία.

Ελπίζω να μην κούρασα αλλά με όλα αυτά που βλέπουμε είμαστε όλοι σκασμένοι...

7 σχόλια:

jim είπε... 27 Νοεμβρίου 2012 στις 3:31 μ.μ.

Αυτό που κυριαρχει είναι η Α-Δ-Ρ-Α-Ν-Ε-Ι-Α.. Σαν να βλεπουμε το κακο να ερχεται και να μην κανουμε κατι... Ομως, όπως ειπες και ειπα υπάρχει και η πιθανοτητα να γινεται και θελημενα..Για άλλο αφμ κλπ...

Συμφωνω για Γιαννιώτα. Και γω βασίζομαι σε μία πιθανή πώληση του. Επίσης, αναγκαια συνθηκη είναι να αποκτησουμε δυναμη παρασκηνιακά. Στα κέντρα αποφάσεων. Και όχι μόνο. Δεν έχεις άδικο, για τις ιδεες που προτεινεις με δανεικους κλπ..

Απλά, δεν έχουμε τα άτομα. Και όταν καποτε τα είχαμε (και πάλι σε μικρό βαθμό), υπήρχαν αλλα πράγματα..

Σον ΑΡΗ, οι προπονητες την πληρωνουν παντα. Λ-Α-Θ-Ο-Σ... Τα χουμε πει 1000 φορες..

Αλλά, όταν πλακώνονται εδω και χρόνια μεταξύ τους μεσα στην ομαδα τι περιμένεις να γινει ; ; ; Από μεσα ξεκινάει το θέμα.. Απο το εσωτερικό της ιδιας της ομαδας...

Και έτσι θα συνεχισει...

Unknown είπε... 27 Νοεμβρίου 2012 στις 3:33 μ.μ.

Σωτηρη δε διαφωνω στα περισσοτερα που λες. Αλλα ακομα δεν εχεις διοικηση πρωτοδικειου, κανεις δε θελει να μπει σε τετοια διαδικασια. Τουλαχιστον σιγα σιγα αρχιζει ο ελεγχος, αλλα επρεπε να 'χει γινει ΧΘΕΣ.

Για την ομαδα, τι να πει κανεις. Υποτιθεται οτι οι νεαροι θα 'ταν παθιασμενοι κλπ. Ολοι χεσμενοι ηταν, οπως το λες. Και που ειναι τα ταλεντα που μας τα 'χαν πρηξει; Ενα κοντρολ δεν μπορουν να κανουν αυτοι!

Οι λυσεις που προτεινεις ειναι πολυ σωστες, αλλα για τον ΑΡΗ φανταζει ουτοπια. Και για τους παικτες που αναφερεις, δε νομιζω να αφησουν τα λεφτα του γαυρου για να 'ρθουν στο συνοθυλευμα. Μακαρι να διαψευστω...

Σωτήρης είπε... 27 Νοεμβρίου 2012 στις 6:24 μ.μ.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Jim και τα υπόλοιπα παιδιά του blog που μου έκαναν την τιμή και δημοσίευσαν την άποψη μου ως άρθρο, να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο μέλλον πιο ενεργά.

Σχετικά με την αδράνεια που αναφέρεις Jim, είναι κάτι πολύ ύποπτο για μένα, αν κάποιος δεν μπορεί παραιτείται, αν μπορεί κάνει, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Ο μόνος που προτείνει κάτι και κινείται είναι ο Σκόρδας (στον οποίο προσωπικά ήμουν αντίθετος).

Δεν ξέρω την ηλικία σου και των υπολοίπων παιδιών στο blog, εγώ πάντως που έζησα καλά και τις δύο προηγούμενες μαύρες χρονιές, μπορώ να πω ότι οι ομοιότητές τους με την φετινή είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ.

Όλα πάλι ξεκινούν από την διοικητική ανυπαρξία. Δεν φταίει ούτε ο εκάστοτε προπονητής, ούτε οι παίκτες. Αν έχεις κάποιον σοβαρό άνθρωπο που να είναι πάνω από όλα ΗΓΕΤΗΣ, θα λύσει ότι πρόβλημα προκύψει, θα αλλάξει προπονητή, θα φέρει παίκτες θα δώσει λύση τελικά. Οι δικοί μας ανύπαρκτοι το μόνο που κάνουν είναι να κρατάνε τις καρέκλες χωρίς όμως να τολμάνε να αναλάβουν και τις ευθύνες που πάνε με αυτές.

Το πράγμα είναι πολύ απλό, τι λέμε όλοι μεταξύ μας?? Ο λεβαδειακός δεν πέφτει έχει κομπότη, η ξάνθη δεν πέφτει έχει πανόπουλο, αυτό από μόνο του πρέπει να μας δώσει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Σχετικά με αυτά που αναφέρει ο φίλος Nick, πιστεύεις πραγματικά ότι θέλουν να γίνει ο έλεγχος?? Και άντε και έγινε τι νομίζεις ότι θα προκύψεις? Θα φαίνεται ότι κάποιος έφαγε λεφτά? Φυσικά και όχι, το πολύ πολύ να εμφανιστούν κάποιες τεράστιες προμήθειες κάποιου μανατζερ, κάποιο τεράστιο συμβόλαιο κάποιου πουθενά ποδοσφαιριστή ή κάποιο πολύ μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Ε, αυτά τα ξέρουμε και χωρίς έλεγχο, δεν λέω να μην γίνει, λέω ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο έλεγχος να αποτελέσει αποπροσανατολιστικό παράγοντα στον μοναδικό φετινό στόχο της ομάδα που είναι η σωτηρία της.

Το ότι οι παίκτες δεν παίζουν καλά, οι προπονητές χάνουν την μπάλα κτλ τι νομίζεις ότι φταίει? Ποιά είναι η μοναδικά παράμετρος στην ομάδα που είναι σταθερή στη θέση όλα αυτά τα χρόνια?? Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ!! Μήπως πρέπει επιτέλους να δούμε το δάσος πίσω από το δέντρο??

Καταλήγοντας, οι προτάσεις που έκανα, προέκυψαν μετά από λίγη σκέψη δεν λέω ούτε ότι είναι οι σωστές ούτε ότι αποτελούν την μοναδικά διέξοδο, είναι απλώς ΜΙΑ διέξοδος.

Για τους παίκτες που ανέφερα, φυσικά δεν εννοώ να τους πάρουμε με μεταγραφή, λέω να τους πάρουμε δανεικούς και πληρωμένους για έξι μήνες για να σώσουμε την χρονιά.

Unknown είπε... 27 Νοεμβρίου 2012 στις 7:02 μ.μ.

Δε χρειαζεται να ευχαριστεις. Οπως και οι αλλοι ενεργοι αναγνωστες του μπλογκ, μπορουν να στελνουν την αποψη τους μεσω μαιλ για να τις δημοσιευουμε. Το μπλογκ δεν ειναι μονο δικο μας, ειναι και δικο σας.

Εγω ξερω οτι αυτοι που φταινε λιγοτερο για τη σημερινη κατασταση (ομως εχουν μεριδιο ευθυνης, οπως ολοι), είναι οι παίκες και οι 2 προπονητές.

Εφοσον βλεπεις τους ιδιους και τους ιδιους στα τεκταινομενα της ομαδας, καποια στιγμης νευριαζεις και λες ''αι σιχτηρ πια, σας βαρεθηκα''. Και με το δικιο σου. Δε λέω για σενα ετσι; Για τον καθε οπαδο του ΑΡΗ λεω.

Στην αγορα καποιου αλλου ΑΦΜ, δε θα ΄μουν αρνητικος, εφοσον ομως ειναι η μοναδικη λυση για να βγουμε απο το αδιεξοδο. Μονο τοτε.

Επενδυτης απο το πουθενα δεν προκειται να εμφανιστει, θαυματα δε γινονται πλεον. Ο κοσμος, ο,τι ειχε να δωσει το 'δωσε, ακομα και στις δυσκολες εποχες που ζουμε, δεν αφησε την ομαδα και εδωσε απο το ελαχιστο υστερημα του, ενω και οι επιφανεις που μιλουσαμε καποτε αν θυμαστε γι' αυτους, ειδαμε ποσο προθυμοι ειναι.

Και κυριως, δεν εχουμε καν διοικηση πρωτοδικειου. Μια επιτροπη σωτηριας εχουμε. Δεν παμε μπροστα ετσι. Αλλα που να πας μπροστα;;;

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 27 Νοεμβρίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΝΤΑΣ Η Ο ΣΚΟΡΔΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ Ο SUPER-3 Η ΤΟ ARIS FM.
EΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Η ΠΑΜΕ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ.ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ Β ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ.ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ .ΑΝ ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥΧΡΟΝΟΥ Η ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΡΟΝΟΥ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΦΕΤΟΣ.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ;
Β-Α-Ρ-Ε-Θ-Η-Κ-Α ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Σωτήρης είπε... 28 Νοεμβρίου 2012 στις 10:35 π.μ.

Φίλε κίτρινε φύλακα,

για τον Αναστασιάδη, τον αναφέρω ως έναν σοβαρό προπονητή που όπου πήγε παρήγαγε έργο και μάλιστα άμεσα, (π.χ. Γιάννενα) και είναι ένας προπονητής προσωπικότητα που μπαίνει μπροστά και αναλαμβάνει ευθύνες. Οι υπόλοιποι που ακούγονται, είτε είναι ανύπαρκτοι, είτε θα είναι αχυράνθρωποι της εκάστοτε διοίκησης. Καταλαβαίνω ότι η πιθανή επιλογή του θα δημιουργούσε αναταραχή στις τάξεις των οπαδών, αλλά η συμμετοχή των οπαδών ήταν που μας έφερε σε αυτό το χάλι οπότε...

Όσον αφορά τις επιλογές που έχουμε, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν είναι θέμα περηφάνιας. Είναι θέμα επιβίωσης.

Πτώση φέτος ισοδυναμεί με πτώχευση και δ εθνική, αυτό πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο. Εσύ το προτείνεις αυτό σαν λύση? Γράφεις και συ ο ίδιος ότι κουράστηκες να κάνεις υπομονή (όπως και οι περισσότεροι), ποιος θα κάνει υπομονή 3,4,5 ή και 10 χρόνια που θα χρειαστεί για να ξανά ανέβει η ομάδα ΑΝ ξανά ανέβει??

Η λογική η δική μου, όπως έγραψα, είναι ότι βγάζουμε κακήν κακώς την φετινή χρονιά και του χρόνου βλέπουμε. Άλλωστε πολλά θα κριθούν μέσα στην χρονιά με το 99, την κρίση και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Αν και τι τα γράφουμε όλα αυτά τώρα....

Πλέον πιστεύω ότι μετά τα χθεσινά και την τελείως άκυρη παρέμβαση της ΚΜΑ, είναι φανερό και στον τελευταίο ότι υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο από πίσω (άλλο ΑΦΜ???) για το οποίο κανείς δεν μιλάει.

Α... και κάτι τελευταίο, έτσι για μην μας κάνουν εντύπωση κάποια πράγματα που συμβαίνουν όπως π.χ. η απόδοση του Αγκάνθο στα 2 τελευταία παιχνίδια...

http://www.sday.gr/Columns/O-trelos-tou-xoriou/thelei-ladaki.aspx

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 28 Νοεμβρίου 2012 στις 4:38 μ.μ.

ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ
ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΜΠΟΡΜΠΟΚΗ ΤΟΝ ΤΣΟΥΡΕΛΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ¨¨ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ΄΄.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ Δ.