Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΆΡΗΣ - Βέροια 2-1 Μετράει η ουσία, επιβάλλεται η βελτίωση

Με 2-1 κερδίσαμε την Βέροια. Στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ με 0-1. Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε υπέρ μας, αφού ο αντίπαλος έμεινε με 9 παίχτες και έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι. Σημαντική νίκη. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ομάδα άργησε να μπει στον αγώνα. Επίσης, φάνηκαν πάλι οι χτυπητές μας αδυναμίες. Κυρίως, όταν παίζαμε 11 εναντίον 11.




Λογικό είναι όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο και για 30 λεπτά με δύο παίχτες παραπάνω να κάνεις φάσεις, να εκμεταλλευτείς χώρους, να τρέξεις τον αντίπαλο. Το θέμα είναι ότι αυτή την εξέλιξη δεν θα την έχουμε συχνά. Και μέχρι το σημείο που παίζαμε 11 εναντίον 11, δεν ήμασταν καλοί…

Καταρχήν η ομάδα έδειξε αρκετά κενά στην αμυντική της λειτουργία. Μετά τα ματς με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, που αμυντικά ήμασταν καλοί, σ’ αυτό το ματς φάνηκαν κενά. Όποιος παρατήρησε το ματς, θα είδε το νούμερο 99 της Βέροιας (τον Νιγηριανό τον Ολαϊτάν), να διεμβολίζει την δεξιά μας πτέρυγα, τρείς φορές, μέχρι το 16ο λεπτό πατώντας περιοχή. Ένα γκολ και 2 κόρνερ προήλθαν από τις «μπούκιες» του. Καλό ταλέντο αυτός ο παίκτης. Το έκανε και 4η φορά στο 22ο λεπτό, αλλά κόπηκε.

Δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες αλληλοκαλύψεις, οι βοήθειες και γενικότερα η αμυντική μας λειτουργία δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Για μια ακόμη φορά, φάνηκε ότι η ομάδα στερείτε έναν παίχτη στο κέντρο που θα βγάλει την ομάδα μπροστά, θα κρατήσει μπάλα, θα βγάλει έξυπνες πάσες. Βλέπαμε τον Αγκάνθο να ανεβαίνει στην γραμμή του κέντρο για να πάρει μπάλα.

Την πρώτη μας φάση, την κάναμε στο 29ο λεπτό, έπειτα από την σέντρα του Κάζνα και την χαμένη κεφαλιά του Αγκάνθο. Σταδιακά ανεβήκαμε. Δεν γινόταν και διαφορετικά, αφού χάναμε και μπήκε και ο Γκέσιος. Ο αντίπαλος έμεινε και με 10, πριν το ημίχρονο (δεν είδα τι έγινε) και έτσι θα είχαμε αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 60, έμειναν και με 9 μετά το χτύπημα του Σνάουτσνερ (αυτό το είδα και ήταν δίκαια κάρτα). Και μετά ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 2-1.

Αγκάνθο και Γκέσιος οι σκόρερ. Σημαντική νίκη. Πιάσαμε τους 10 πόντους. Όμως, επαναλαμβάνω. Η ομάδα δεν έδειξε θετικά στοιχεία στο 11 εναντίον 11 και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν θα μας πηγαίνουν πάντα τα ματς, έτσι. Σήμερα, το ματς μας πήγε. Μας ευνόησε η εξέλιξή του. Δεν λέω ότι άδικα έμεινε ο αντίπαλος με 9. Λέω, ότι οι συγκυρίες μας ευνόησαν.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθώσουμε και να δουλέψουμε. Καταρχήν, η αμυντική λειτουργία της ομάδας, δεν πείθει ότι μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Να το θέσω με παράδειγμα. Πάμε τώρα στην Λειβαδιά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κλειστούμε και θα πάρουμε τον πόντο. Δεν σου δίνει η ομάδα το δικαίωμα να το πεις αυτό. Δεν σε πείθει η αμυντική της, λειτουργία.

Μετά, ναι μεν χρυσάφι παίκτης ο Αγκάνθο, όμως το ταλέντο που λέγεται Γιαννιώτας δεν πολυφαίνεται… Είδαμε τον Νιγηριανό της Βέροιας να μας τρυπάει τέσσερις φορές από τα δεξιά όπως αμυνόμασταν στο πρώτο 20λεπτο, για παράδειγμα. Είδατε κάποια μπούκα του Γιαννιώτα ; ; ; Έπαιξε ένας εναντίον ενός ; ; ; Έκανε προσπάθειες ; ; ;

Σίγουρα, λείπει ένας παίκτης στο κέντρο που να τον τροφοδοτήσει με τις μπαλιές του, για να τον εκμεταλλευτούμε. Ο Γιαννιώτας είναι μεγάλο χαρτί για την ομάδα μας. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, απ’ ότι παίζει ως τώρα. Και αυτό οφείλουμε να το ζητήσουμε.

Στην Λιβαδειά δεν θα έχουμε Αγκάνθο και Κάζνα. Δύσκολο ματς. Πολύ δύσκολα, θα την βγάλουμε «καθαρή». Ευτυχώς, κερδίσαμε σήμερα και είμαστε με ανεβασμένη ψυχολογία.

Συνέχεια στην δουλειά. Χρειάζεται βελτίωση. Φυσικά και παίχτες τον Γενάρη. Κυρίως, έναν στο κέντρο να κρατάει μπάλα και να προωθεί την ομάδα μπροστά. Αλλά, με τι να τους πάρει θα μου πείτε… Με στραγάλια ; ; ;

Τέλος πάντων… Έτσι την βλέπω την ομάδα μας . . .

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:05 μ.μ.

ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ.11 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 11 ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ.Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΑΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΡΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ.ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΕΛΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 4 ΚΙΤΡΙΝΕΣ.ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ.

Skolix είπε... 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:13 μ.μ.

Μόνο το δεύτερο ημίχρονο είδα, οπότε δεν έχω εικόνα για την κακή παρουσία της ομάδας στο πρώτο και την πρώτη αποβολή. Για τη δεύτερη δεν είδα καλά το ριπλέι, οπότε επιφυλάσσομαι. Το δεύτερο γκολ είναι offside. Δεν το λέω για να γκρινιάξω, απλά μην ξεσηκωνόμαστε όταν αδικούμαστε και όταν ευνοούμαστε να μη λέμε τίποτα.

Τέσπα, αυτό που μετράει είναι η νίκη. Κλισέ αυτό που λέω, αλλά αρμόζει απόλυτα στη σπουδαιότητα του σημερινού αγώνα. Η ομάδα πήρε βαθιά ανάσα. Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί και όπως φαίνεται θα δεινοπαθούμε με τέτοιες ομάδες από τις οποίες κακά τα ψέμματα δεν είμαστε καλύτεροι.

Ο Πασσιαλής (ίσως ο Μπουγιουκλής) είπε ότι είχε φέρει τον Ολαιτάν στον Άρη πριν μερικά χρόνια, αλλά κάπου στην πορεία χάθηκε λόγω αδράνειας.

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

ΑΠ΄OTI ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ Ο ΠΑΣΣΙΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΚΟΥΠΕΡ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

RedDragon είπε... 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:37 μ.μ.

Το αρχικό στήσιμο της ομάδας με τον Οικονομόπουλο δεξί μπακ ήταν μεγάλο λάθος.

Απο εκεί φάγαμε το γκολ και 2-3 ακόμη φάσεις.

Ο Οικονομόπουλος είναι αμυντικό χαφ γιατί τον έβαλαν εκεί δεν το κατάλαβα. Από τη στιγμή που άλλαξε θέση κ πήγε στο κέντρο ανέβηκε πολύ.

Το ματς το είχα χαμένο μετά το 0-1. Από μόνη της η ανατροπή απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με 2 ζώνες άμυνα είναι σημαντική.

Η Βέροια έχει ξαναμείνει με 9 παίχτες στο ματς με τη Λιβαδειά. Είναι τακτικής τους να ρίχνουν κλωτσιές.

100% σωστές οι 2 αποβολές. Θα έπρεπε να αποβληθεί κ ο Καφές ο οποίος επι πόση ώρα έβριζε τον επόπτη κ έκανε κ ένα δολοφονικό τάκλιν.

Η αποβολή του Καζναφέρη είναι αστεία. Αλλά στη λογική του ηλίθιου Κουκουλάκη να ισορροπήσει τα πράγματα.

Το 2ο γκολ λέτε κάποιοι ότι είναι offside. Η φάση είναι πολύ οριακή. Δοκίμασα πατώντας την παύση να δω τη στιγμή που σουτάρει αν οι παίχτες μας είναι εκτεθειμένοι αλλά δε μπορώ να πιάσω εκείνη τη στιγμή.

Ο παίχτης μας πάντως δεν βρίσκει τη μπάλα αλλά προσπαθεί να την αποφύγει. Αν έδινε offside θα ήταν γιατί έκρυβε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Αλλά αν δεν δούμε κάμερα από πλάγια τη στιγμή που σουτάρει ο Γκέσιος δε μπορούμε να πούμε σίγουρα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ομάδα μας δεν είναι για πολλά. Πρέπει να παίζει σφιχτά κ να μην ανοίγετε ακόμη κ στο Χαριλαόυ. Πρέπει να ακολουθούμε την τακτική που είχαμε με Γαύρο κ Βάζελο ακόμη κ με μικρές ομάδες.

Στη Λιβαδειά έτσι πρέπει να πάμε. Τα ακραία μπακ να μην ανεβαίνουν. Καθαρός στόχος το Χ διότι χωρίς Αγκάνθο δύσκολα θα σκοράρουμε.

jim είπε... 6 Νοεμβρίου 2012 στις 12:36 π.μ.

Σε πείθει όμως red η ομάδα ότι μπορεί να κρατήσει αμυντικά ; ; ; Η αμυντική μας λειτουργία γενικότερα σε πείθει ; ; ; Εμενα όχι, πάντως...

Εγώ ξέρω ότι αν δεν σκοράρουμε θα χάσουμε. Γιατί πάντα δεχόμαστε γκολ. Με εξαίρεση την Κέρκυρα εντός. Γιατι με τον οφη δεν βαλαμε κιολας.

Αρα, ξερω βάση των μεχρι τωρα στοιχειων που εχω, ότι δεν μπορώ να βασιστώ καθαρά και μόνο στην άμυνα μου για να πάρω πόντο...

RedDragon είπε... 6 Νοεμβρίου 2012 στις 12:39 π.μ.

Και όμως με Γαύρο και Βάζελο ήσουν καλός αμυντικά.

Αν παίξουμε έτσι θα το πάρουμε το χ.

jim είπε... 6 Νοεμβρίου 2012 στις 1:00 π.μ.

Όντως, ήμασταν. Παρόλα αυτά δεχηκαμε γκολ και στα δύο ματς. Αυτο κοιτάζω. Κατάλαβες ; ; ; Την ουσια... Θα μου πεις δύο μουφα πέναλτι... Ενταξει...

Δεν είχε διάρκεια στο ματς με την Βεροια η καλη αμυντικη μας λειτουργια με παο και οσφπ ... Αν είχαμε και σήμερα καλή αμυντικη λειτουργια θα συμφωνουσα μαζι σου... Αλλά δεν είχαμε...

Μακάρι να εχεις δικιο. Έτσι κι αλλιως ειμαι της αποψης ότι οι καλές ομάδες στήνονται από την καλή αμυντική λειτουργία..



Σωτήρης είπε... 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:06 π.μ.

Καταρχήν για να ξεκινήσω από την διαιτησία, αυτός ο διαιτητής δείχνει ότι δεν το έχει, δεν μπορεί ο άνθρωπος, ας αλλάξει δουλειά.

Για τις φάσεις, η πρώτη κόκκινη είναι πολύ σωστή, ίσως είναι και απευθείας κόκκινη, ο παίκτης της βέροιας δέχεται ένα σκληρό μαρκάρισμα (ίσως κάρτα) και από τα νεύρα του πάει με τον ώμο στον Οικονομόπουλο.
Για την δεύτερη κόκκινη, δεν την είδα παρά μόνο στην ζωντανή μετάδοση όπου μου φάνηκε ότι δεν βρήκε τον Γιαννιώτα.
Για την κάρτα του Κασναφέρη, θα έλεγα ότι είναι τραβηγμένη, αλλά επειδή οι παίκτες μας το έχουν παρατραβήξει με τις βουτιές ήταν λογικό να την πάρει.
Για το δεύτερο γκολ, δεν έχω άποψη μόλις σήμερα διάβασα για οφσαιντ, στην μετάδοση δεν κατάλαβα τίποτα.

Πάμε τώρα στον αγώνα. Η τοποθέτηση του Οικονομόπουλου στο άκρο, αποδείχτηκε λάθος και από κει ξεχαρβαλώθηκε όλη η ομάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ το σημερινό κοουτσάρισμα, δεν φοβηθήκαν να κάνουν αλλαγή στο 20 αφού βλέπανε ότι μπάζουμε στα άκρα και ο Σουνάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Ακόμα και η αλλαγή του Παπαζαχαρία ήταν πολύ σωστή. Βέβαια, ο παίκτης που μπήκε, επισημοποίησε με την χθεσινή του απόδοση ότι δεν μπορεί, πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια ή τουλάχιστον δεν κάνει για την σημερινή ομάδα του Άρη. Ήταν τραγικός για άλλη μια φορά, πουλούσε την μπάλα αντί να την κρατήσει και πάνω που βγαίναμε σε αντεπίθεση γύρισε την μπάλα στην άμυνα, εκεί με τρέλανε τελείως.

Γενικότερα, η ομάδα σε χαμηλότερο επίπεδο από τα προηγούμενα παιχνίδια, είναι φανερό ότι δεν μπορούμε σε παιχνίδι δημιουργίας, ακόμα και ατομικά οι παίκτες σε ρηχά νερά, πιο βελτιωμένος για μένα ο Κασναφέρης που όταν πήρε την πλευρά έκανε ωραίες ενέργειες. Ο Αγκάνθο έχει το χάρισμα του εύκολου γκολ κάτι πολύ σημαντικό. Κακοί Γιαννιώτας και Παπαστεριανός. Ο Γιαννιώτας πρέπει να αλλάξει νοοτροπία αν θέλει να κάνει καριέρα, πρέπει να γίνει ομαδικός να αφήνει την μπάλα να τρέχει για αυτόν και να σταματήσει τις βουτιές.

Όσο για τις μεταγραφές που γράφεις jim στο άρθρο, με τα ισχύοντα δεδομένα, μπορούμε να πάρουμε μόνο έναν Έλληνα κάτω τον 24 τον Γενάρη, οπότε δύσκολο να βρούμε τέτοιο παίκτη που χρειαζόμαστε.

jim είπε... 6 Νοεμβρίου 2012 στις 12:40 μ.μ.

Για την διαιτησία μην το πολυσυζητάμε. Είμαστε από τις πλέον αδικημένες ομάδες, διαχρονικά. Λογικό και σε 1 ματς στα 50 να πάρουμε κατά λάθος σφυρίγματα. Που στην τελική κανείς δεν πρόσεξε (ουτε της Βεροιας διαμαρτυρηθηκαν) το οφ-σάϊντ. Και η 2η κοκκινη ηταν.

Δημιουργικά δεν το έχουμε. Δεν έχουμε τους πάικτες για να δημιουργήσουμε, καταρχήν. Ο Κάζνα, καλύτερος με τα την φυγη Κατσαβακη.

Για τον Γιαννιώτα, το γράφω τόσο καιρό... Μπορεί πολλά παραπάνω. Αλλά δεν βλέπουμε ούτε το 20% από αυτά που μπορεί. Ούτε κούρσες, ούτε ένας εναντίον ενός, ούτε προσπάθειες, ούτε κράτημα μπάλας..
Σίγουρα, όπως έγραψα στο αρθρο αποτελεί μία μικρή δικαιολογία το γεγονός ότι δεν υπάρει ένας στο κέντρο να μοιράζει μπάλα, αλλά δεν φταίει μόνον αυτό.

Πάντως, Σωτήρη εφόσον δεν δικαιούμαστε μεταγραφές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η ομάδα με εξαίρεση οσφπ και παο, δεν έπεισε. Ούτε δημιουργικά, ούτε ανασταλτικά. Θα έχουμε θέμα.