Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συμπεράσματα από τη Σούπερλιγκ με το κλείσιμο του 1/3‏

Και από τη Serie A στη Superleague! Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του φετινού πρωταθλήματος Superleague παραθέτω μία μικρή άποψη για καθεμία από τις υπόλοιπες 15 ομάδες.

Η κατάταξη των ομάδων γίνεται με βάση τη βαθμολογική τους θέση, ενώ στο τέλος έχω και κάποιους παίκτες που έχουν πάει καλά ως τώρα.

Μέχρι στιγμής βλέπουμε ένα πρωτάθλημα όπως το αναμέναμε. Με τραγικό θέαμα, ομάδες χαμηλής ποιότητας, αλλά και πολλά νεαρά παιδιά να παίρνουν τις ευκαιρίες τους.


Ολυμπιακός: Νομίζω πως ο πρωταθλητής έπρεπε να ανακηρυχθεί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τα αναμενόμενα. Μόνο νίκες, εκτός φυσικά στο Κλεάνθης Βικελίδης! Τι περιμένατε δηλαδή πού αλλού να 'ταν η μοναδική ισοπαλία;

Ασπρόμαυροι: Είναι 2οι για 2 λόγους: α) οι άλλες ομάδες είναι τραγικές και β) έχουν τα γνωστά σφυρίγματα. Το μέτριο ρόστερ τους φάνηκε και στην Ευρώπη, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες σειρήνες για Δώνη. Εντάξει, πλέι οφ κι αυτοί έχουν βγει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά το ρόστερ τους δεν είναι για μεγάλα πράγματα.

Πανιώνιος: Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Με ρόστερ το οποίο με την πρώτη ματιά είναι τραγικό, αφού έχει μόλις 2 ξένους και οι ''έμπειροι'' του είναι τα πεταμένα του ΆΡΗ (Κουλοχέρης, Μενδρινός, κλπ.), έχει κατορθώσει να είναι σε τροχιά... Τσάμπιονς Λιγκ και με προπονητή τον... Ελευθερόπουλο!

Αστέρας Τρίπολης: Ο Αστέρας που περιμέναμε. Ποιοτικό ποδόσφαιρο, μπόλικα over, σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ακόμα να πιστέψω πως διώξαμε τον Τσιώλη.

Ατρόμητος: Όλοι περίεναν ότι φέτος ο Ατρόμητος και οι ασπρόμαυροι θα είναι οι 2 ομάδες που θα παλέψουν για τη 2η θέση. Οι Περιστεριώτες, αν και βρίσκονται ψηλά, είναι φανερό ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα, αφού βγάζει μάτια η απουσία ενός Μήτρογλου μπροστά. Πάντως, τα πλέι οφ τα 'χει κλειδωμένα.

Όφη: Όπως ακριβώς και η Κέρκυρα. Αν και δεν εντυπωσιάζει η εικόνα του, η βαθμολογική συγκομιδή του όμως προξενεί μεγάλη εντύπωση και με το παραπάνω. Αθόρυβα, με δουλειά, χωρίς να το καταλάβει κανείς, έχει φτάσει στην 8άδα!

Πας Γιάννενα: Είναι στο κλαμπ των ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση, οπότε αναγκάστηκαν να στραφούν αποκλειστικά σε Έλληνες παίκτες και α αποκτήσουν έως 3 ξένους. Πολλοί θα περίμεναν ότι ο Πας θα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό, όμως τους έχει δαιψεύσει και τα πάει αρκετά καλά με βάση το ρόστερ του.

Παναθηναικός: Τραγικότατη ομάδα (;). Οι παίκτες του, ειδικά οι ξένοι, είναι για γέλια και για κλάματα (βλ. Πίντο, Βελάσκες, Φορναρόλι, Τοτσέ). Ένας Σισοκό, ένας Κουίνσι και ένας Χριστοδουλόπουλος τον κρατάνε, αλλά κάποια στιγμή θα καταπονηθούν. Ο Φερέιρα μετράει μέρες. Με την μέχρι τώρα εικόνα, ποια Ευρώπη ρε βαζέλια;

Πλατανιάς: Η 2η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πολλοί... γέλασαν όταν άκουσαν ότι ''κάποιος'' Πλατανιάς ανέβηκε στην Superleague. Όμως, οι Κρητικοί, χωρίς να παίξουν καμιά μπαλάρα, παρουσιάζουν ένα καλοδουλεμένο και ταλαντούχο σύνολο, που έχει κερδίσει τον σεβασμό και βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ! Αν και στα τελευταία ματς έχει κάνει μια κοιλίτσα...

Κέρκυρα: Αν και δεν εντυπωσιάζει η εικόνα του, η βαθμολογική συγκομιδή του όμως προξενεί μεγάλη εντύπωση και με το παραπάνω. Αθόρυβα, με δουλειά, χωρίς να το καταλάβει κανείς, έχει φτάσει στην 8άδα

Βέροια: Δείχνει ένα αξιόμαχο πρόσωπο και παλεύει όλα της τα παιχνίδια. Διαθέτει πολύ καλό σύνολο και πιστεύω πως δε θα κινδυνεύσει.

Ξάνθη: Αν και ξεκίνησε κάπως καλά, στη συνέχεια έπαθε βραχυκύκλωμα και πλέον, χωρίς και τον Ουζουνίδη στον πάγκο, εμφανίζεται τραγική και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, κάτι που πιστεύω δεν θα περίμεναν πολλοί στο ξεκίνημα.

Πανθρακικός: Κλασική ομάδα Superleague. Χάλια ποδόσφαιρο, μέτριο ποιοτικά ρόστερ, πολλά under, ενώ ο προπονητής που ξεκίνησε τη σεζόν έχει ήδη φύγει (Παντελίδης). Με τον Δερμιτζάκη στον πάγκο, πλέον, ο Πάνθραξ, αν δεν παρουσιάσει μια βελτίωση, είναι κι αυτός στα αδιαφιλονίκητα φαβορί για υποβιβασμό.

Λεβαδειακός: Το αντίθετο με τον Πας. Αρκετοί, βλέποντας το ρόστερ του Λεβαδειακού, είδαν κάποιους ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και θεώρησαν ότι θα τα πάει πολύ καλά. Να, όμως, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Άεκ: Πολλοί λένε ότι είναι για λύπηση. Ίσως. Αλλά εγώ ομάδα με κομπλεξικούς οπαδούς δεν τη λυπάμαι. Ομάδα που έπρεπε να βρίσκεται στη Δ' εθνική εδώ και 5 χρόνια δεν τη λυπάμαι. Ίσα ίσα. Το καταυχαριστιέμαι. Εκεί να μείνουν. Τελευταίοι. Πείτε με κάφρο. Μπορεί να είμαι.


Παίκτες: Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ξεχωρίζουν και τα παν καλά μέχρι τώρα. Χωρίς να εννοώ ότι μαγέυουν, υπάρχουν παίκτες πουτ δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα τους. Άλλοι είναι ξένοι (Ολαιτάν, Σίσιτς, Ράγιος, Σουμπίνιο, Ουντότζι, Περόνε, Μαρσελίνιο, Λόπεζ, Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ, Σισοκό, Κουίνσι), άλλοι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι (Αυλωνίτης, Ντούνης, Σάμαρης, Βασιλακάκης, Καραγκούνης του Ατρομήτου, Χριστοδουλόπουλος, Φούντας, Σιόβας, Μήτρογλου, Κάτσε). Θέλω να ανφέρω και τον χειρότερο παίκτη του πρωταθλήματος, τον Φουρτάδο, ο οποίος δεν είναι ούτε για 5Χ5. Αυτός είναι ο πραγματικός... Πίου!

2 σχόλια:

jim είπε... 15 Νοεμβρίου 2012 στις 3:03 π.μ.

Ωραίος Βελλίδαρε... Περιεκτικός και ουσιαστικός.

Περίμενα τον Ατρόμητο σε καλύτερη κατάσταση. Αλλά, ας μην βιαζόμαστε. 20 αγωνιστικές έχει ακόμα.

Για την ΑΕΚ, που λες ότι έπρεπε να είναι εδω και 5 χρόνια στην Δ. Αν έπρεπε η ΑΕΚ να ειναι στην Δ, ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ έπρεπε να είναι στην Ω. Ελλάδα είσαι...

Για το αγωνιστικό, περί ΑΕΚ και γενικότερα. Ξέρεις, τι κατάλαβα μετά από 9-10 αγωνιστικές ; ; ;

Είναι ποια ομάδα θα της βγουν 1-2 παίκτες αξίες. Δηλαδή, που ήρθαν από το πουθενα και βγηκαν "λαχείο". Πχ Αγκάνθο. Η ΆΕΚ αν ειχε τον Αγκάνθο θα ηταν πιο ψηλά. Εμείς, αν δεν τον είχαμε θα ήμασταν εκεί που είναι η ΑΕΚ.

Επίσης... Είναι τόσο λεπτές οι ισορρπίες του πρωταθλήματος που σε περίπτωση που είχαμε δύο παίκτες αξίας ακόμα (όχι παραπάνω) πχ ένα full back πίσω από τον Γιαννιώτα να τον βοηθάει για να είναι φουλ επιθετική η δεξιά πτέρυγα (πχ Νέτο) και ένα παραγωγικό και έμπειρο κεντρικό χαφ (πχ Ναφτί της σεζόν 2009-2010) θα παλεύαμε για την 4η-5η θέση...

Τόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες..

Για εμάς, πιστεύω ότι αν κερδίζουμε παιχνίδια όπως με Κέρκυρα, Βεροια, ΠΑΣ, Πανθρακα, Ξάνθη δεν θα έχουμε πρόβλημα...

Και μεταξύ μας κάτι για την ομάδα. Την περίμενα σε πιο κακή κατάσταση. Είναι καλύτερη (εστω και ελαφρώς) απ' ότι περίμενα. Θα μου πεις το κλειδι ειναι ο Αγκάνθο. Κι αυτος όμως ειναι μερος της ομαδας, οπότε η ομάδα πιστωνεται την παρουσία του...



Unknown είπε... 15 Νοεμβρίου 2012 στις 2:17 μ.μ.

Να 'σαι καλα.

Του Ατρομητου το λειπει ο φορ, φαινεται οτι ο Κουτσι δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι ο περσινος Μητρογλου, οποτε εχει προβλημα στο σκοραρισμα.

Στην Αεκ δεν βγηκε κανενας απο τους 3 ξενους οπως σε μας ο Αγκανθο, ακομα και ο Κοελιο που ανασταλτικα ειναι πολυ καλος. Ο Κορδερο ειναι σαν τα αλλα τα Ελληνακια που παιζουν εκει, ο Γιαγκο χρυση μετριοτητα και ο Φουρταδο ειναι ενα κινουμενο ανεκδοτο, για γελια και για κλαματα.

Το πρωταθλημα ειναι πιο αμφιρροπο απο ποτε τα τελευταια χρονια στις θεσεις 5 και κατω, οποτε θα εχουμε σκληρη μαχη μεχρι το τελος, οποτε το στοιχημα ειναι ποιος θα αντεξει μεχρι τελους.

Το Γεναρη μην περιμενεις πολυ ενισχυση γιατι δεν μπορουμε. Οποτε, το 'χω πει χιλιαδες φορες, σταθεροτητα μεχρι τελους, να μην πεσουμε, και το καλοκαιρι ξαναχτιζομαστε.

Το θεμα ειναι να αντεξουμε οικονομικα, στο θεμα το οποιο εγω προσωπικα δε βλεπω κανενα φως στον οριζοντα...