Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βελτιωμένη εικόνα

Στα προηγούμενα άρθρα του μπλόκ, οι φίλοι έγραψαν τόσο για τον αγώνα με τον ΌΦΗ, όσο και για την ένταση στις σχέσεις παιχτών - προπονητή. Ας γράψω και την δικη μου άποψη. Καταρχήν, να πω ότι είναι πολύ σημαντική η βοήθεια από την κερκίδα. Το γήπεδο είχε γύρω στις 10-12.000 κόσμο. Και οι φωνές ήταν δυνατές. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη παρουσία. Και πέρα από τα ευκόλως εννοούμενα, περί αγάπης προς την φανέλα, το σήμα, το χρώμα κλπ, έχουμε κι ένα έξτρα κίνητρο... Τα "δικά" μας παιδιά...


Έχει "μαλλιάσει η γλώσσα" μου να το λέω. Όλα τα παιδιά μας χρειάζονται. Δεν ξέρω αν εσείς δεν δίνετε σημασία σ' αυτό. Εμένα, πάντως μου αρέσει πάρα πολύ, με ευχαριστεί θα έλεγα που βλέπω στην ομάδα νεαρούς. Και μάλιστα αρκετούς από τα "σπλάχνα" μας. 

Η εικόνα μας, ήταν ολοφάνερα βελτιωμένη. Σε όλα τα επίπεδα. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Φυσικά, δεν "βγάλαμε" μάτια, όμως το όλο δείγμα ήταν άκρως θετικό. Είχα τονίσει την περασμένη Δευτέρα, μετά την ήττα μας στην Νέα Σμύρνη, ότι οι δυνατότητες της ομάδας δεν ήταν εκείνες που παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι εκείνο.

Οι δυνατότητες της ομάδας ή καλύτερα, μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας δείχτηκαν στον αγώνα με τον ΌΦΗ. Δεδομένο, ότι χρειαζόμαστε καθημερινή δουλειά. Το καλό είναι ότι παρόλο που υπαρχει διακοπή, πολλοί παίχτες θα παραμείνουν και θα προπονούνται καθημερινά.

Όσων αφορά το παιχνίδι με τον ΌΦΗ... Φάνηκε η δουλειά και η προσπάθεια στις προπονήσεις. Φάνηκε, δηλαδή, ότι δουλεύτηκε η κόντρα επίθεση με βασική κολόνα ποιον άλλον.. Τον Γιαννιώτα... Έτρεξε, πλαγιοκόπησε, προσπάθησε ο νεαρός... Δεν μπορέσαμε όμως να βγάλουμε την έξτρα πάσα για το γκόλ.. 

Πολύ δυνατός ο Παπαζαχαρίας στο κέντρο της άμυνας. Και ο νεαρός ο Παντίδος, ο οποίος δείχνει συγκέντρωση στο παιχνίδι του αλλά και πάθος. Ο Νταμαρλής, χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο κεντρικού μέσου ή αλλιώς χαφ. Έδειξε θετικά στοιχεία. Αν σκεφτούμε ότι ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως αμυντικό χαφ, θα έλεγα τα πήγε αρκετά καλά. Προσπαθουσε να κόψει, να βγάλει μπαλιές, "επαιρνε" μέτρα, σούταρε κιόλας...

Ο Καπετάνος, αναμφισβήτητα είναι ο παίχτης που κυριαρχεί στις συζητήσεις των οπαδών μας, όσων αφορά το αγωνιστικό. Την γνώμη μου την διατύπωσα στα άρθρα των άλλων παιδιών. Θα την ξαναδιατυπώσω. Διακρίνω μία υπερ-προσπάθεια να πάρει τον ρόλο του ηγέτη ο Καπετάνος. Τον βαραίνει ψυχολογικά, αυτό το "είναι ο πιο έμπειρος και πρέπει να τραβήξει αυτός κουπί". Το ότι δεν προσπαθεί, δεν ισχύει. Το ότι χρειάζεται πιο μεγάλη συγκέντρωση και καλύτερη διαχείριση στο παιχνίδι του και στις φάσεις που συμμετέχει είναι ένα στοιχείο

Παράδειγμα. Στα φάουλ, δεν είναι ανάγκη να τα χτυπάει απευθείας όταν είναι από πλάγια θέση. Προτιμότερο να επιχειρήσει γέμισμα. Ή στα σουτ , ας πούμε θέλει δουλειά. Όμως, ήταν μέσα στις φάσεις. Έχασε την κεφαλιά στο πρώτο μέρος, έχασε το σούτ στις καθυστερήσεις, επιχείρησε άλλα 2-3 σούτ. Εν ολίγοις, μου δίνει την αίσθηση ότι επιδιώκει απεγνωσμένα να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Άσχετα αν πολλές φορές δεν το καταφέρνει. Εμένα αυτό το στοιχείο μου βγάζει ένα φιλότιμο. Ένα επίπεδο... Και το εκτιμώ... 

Η στενοχώρια μου, προέρχεται από τον Κάζνα. Περιμένω πολλά περισσότερα.Και λέω στενοχώρια, γιατί ως παίχτης έχει αρκετά καλά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι δυνατός παίχτης, με ταχύτητα, είναι ικανός στο ένας με έναν, αμύνεται κιόλας. Αλλά δεν είδαμε τα επιθετικά του χαρίσματα στα πρώτα δύο μάτς. Προσωπικά, τον πιστεύω και τον περίμενω βελτιωμένο.

Για τα προβλήματα στις σχέσεις προπονητή - παιχτών, δεν θέλω να αναφερθώ. Πληροφορήθηκα κάποια πράγματα, τα οποία δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ράδιο αρβύλα. Οπότε, δεν εκφέρω γνώμη. Το μόνο που θα πω είναι ότι όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές στον τόπο. Αφήστε όλοι σας, τις όποιες διαμάχες και ιδιοτροπίες σας και δουλέψτε ομαδικά. 










4 σχόλια:

RedDragon είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:47 π.μ.

Ο Καπετάνος δεν έχει δείξει τπτ σε όσα παιχνίδια έχει παίξει στον Άρη.

Άχρηστος παίχτης.

Εγώ έχω καλύτερο σουτ απ'αυτόν...

jim είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:53 π.μ.

Το σούτ του, θελει δουλεια..

Αλλά γιατι είσαι τοσο αυστηρος μαζί του;;;

Δεν διακρίνεις κάτι θετικό;;; Εστω οτι βρισκεται μεσα στις φασεις, ασχετα αν τις χανει...

Ότι προσπαθει να τραβηξει την ομαδα;;

RedDragon είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:56 π.μ.

Γιατί είναι επαγγελματίας παίχτης. Δεν είναι ούτε πιτσιρικάς ούτε άπειρος.

Πες μου ΜΙΑ καλή προσπάθεια που έκανε τα 2 χρόνια. Δύσκολα θα βρεις.

Εγώ από την άλλη εύκολα θα σου βρω πολλές μαλακίες...

jim είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:11 π.μ.

Για παράδειγμα, βλέπω ότι προσπαθεί να τραβήξει την ομάδα.. Προσπαθεί.. Δεν σου λέω ότι είναι παιχταράς...

Έχει πολλά να διορθώσει.. Αλλά δεν τα παρατάει.. Προσπαθεί.. Μα σούτ θα κάνει, μα σέντρα θα βγάλει, μα κεφαλιά θα κάνει... Θα την ψάξει την φάση..