Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πέφτει το επίπεδο...‏

Ο βάζελος, λοιπόν, χθες επισκέφτηκε την Σλοβενία, ώστε να αντιμετωπίσει την Μάριμπορ. Όσοι ασχολούνται με στοίχημα θα τη γνωρίζουν, μιας και είναι η ομάδα που μονοπωλεί τους τίτλους τα τελευταία χρόνια στη Σλοβενία.



Από τη Μάριμπορ, λοιπόν, οι πράσινοι έφαγαν ένα τρίμπαλο πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, ίσως xειρότερη από αυτή του ΆΡΗ εναντίον της Άεκ την Κυριακή.


Βλέπουμε, λοιπόν, ομάδες μας να μην μπορούν να σταθούν στις Ευρωπαικές διοργανώσεις. Κάποτε τέτοια εποχή είχαμε 3 και 4 ομάδες που μάλιστα τα πήγαιναν καλά. Τώρα έχουμε 2, κι αυτό γίνεται αναγκαστικά, μιας και ο πρώτος βγαίνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο δεύτερος εφόσον αποκλεστεί από τον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ που συμμετέχει, κατευθείαν οδηγείται στους ομίλους του Γιουρόπα.

Αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ... Όπως έγραψαν πολύ εύστοχα αρκετές αθλητικές εφημερίδες της χώρας μας σήμερα. Εγώ ντρέπομαι σαν Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος να βλέπω τις ομάδες της χώρας μου να διασύρονται. Κι ας τις αντιπαθώ όλες.

Αν έπαιζε με τη Μάριμπορ ο παναθηναικός με την ομάδα που είχε πριν 5 χρόνια ίσως έπαιρνε και μία εύκολη νίκη. Μιλάω για τον παο του Έκι Γκονζάλεζ, του Ολιζαντέμπε, του Μπίσκαν, του Μόρις, του Ίβανσιντζ, του Γκαλίνοβιτς, και των υπόλοιπων.

Η ο γαύρος. Αν έπαιζαν ο Ριβάλντο, ο Τζιοβάνι, ο Τζόρτζεβιτς, ο Νικοπολίδης, ο Γκαλέτι και οι υπόλοιποι θα έτρωγε 2 στην έδρα του; Τη Ρεάλ είχε νικήσει τότε.

Βλέπαμε τον χανουμάκι να νικάει τη Μίλαν. Έστω και 1-0. Έστω και με απευθείας φάουλ. Και τη βλέπαμε προχθές με τον Άρη, με τον Κορδέρο και τον Φούντα να μην μπορεί να αλλάξει 2 πάσες. Ακόμα κι εγώ, που είμαι σχετικά μικρός, έχω ζήσει αρκετές ένδοξες στιγμές ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Πέρα από αυτούς τους 2, είδαμε κι έναν συμπολίτη, αφού προκρίθηκε από εκείνο το καφενείο ούτε το όνομά τους δε θυμάμαι εκείνους τους Ισραηλίτες, να τρώει κι αυτός ένα μεγαλοπρεπέστατο τρίμπαλο στη Βιέννη. Εκεί που εμείς πριν 2 χρόνια είχαμε βάλει τις βάσεις για άλλη μία ιστορική Ευρωπαική πορεία ελληνικής ομάδας.

Είδαμε έναν Ατρόμητο να παλεύει, αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα απέναντι στη Νιούκαστλ, και έναν Αστέρα να περνάει απο την Ίντερ Μπακού, αλλά να αποκλείεται στα σημεία από τη Μαρίτιμο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε το Βέλγιο να μας πλησιάζει στην παγκόσμια κατάταξη. Αν συνεχίσουν έτσι οι ομάδες μας στην Ευρώπη, την 15αδα τη βλέπω μακριά σιγά σιγά.

Ίσως η μόνη αναλαμπή να είναι η εθνική. Τη βλέπουμε να έχει αλλάξει επίπεδο, να παίζει καλή μπάλα, να καθαρίζει παιχνίδια με κατώτερους, να βγάζει πολλούς παίκτες, γενικά να έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και να έχει μπει στις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Αλλά, ακόμα κι εκεί, βλέπω πολλά που δε μ' αρέσουν. Βλέπε κλήσεις Γλύκου, χρησιμοποίηση Χαλκιά στο Γιούρο, μη κλήση Χιώτη για να πάρει τον βάζελο Καρνέζη, μη κλήση του Ταχτσίδη ο οποίος θεωρείται από τους νέους star της Ρόμα, επανειλλημένες κλήσεις παικτών που τα πάνε χάλια με τις ομάδες τους, κλπ.

Τουλάχιστον, βλέπουμε αυτά που έγραψα λίγο πιο πάνω. Νίκες.

Δεν ξέρω αν το μέλλον είναι καλύτερο ή χειρότερο. Αυτό που ξέρω είναι ότι βλέπω ομάδες που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην τηλεόραση μ' αυτές, να διασύρονται από αντιπάλους στις Ευρωπαικές διοργανώσεις. Γιατί, φίλε μου μαρινάκη, καλές οι νίκες με τον Όφη, την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό και δεν ξέρω 'γω ποιον άλλον, αλλά η δυναμικότητα φαίνεται στην Ευρώπη.

Κανείς δεν ξέρει που θα πάει αυτο. Εγώ είμαι απαισιόδοξος. Μακάρι να είμαι τέρμα λάθος...

Υ.Γ.1: Respect και συγχαρητήρια στο παλικάρι μας, τον Κώστα Λάμπρου, ο οποίος πλέον είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ιστορική Φέγενορντ, στα 22 του. Λαμπρό μέλλον φίλε και σου εύχομαι μία μεγάλη καριέρα, κι ας τους άλλους να καλούν τον Γλύκο και τον Τζόρβα.

Υ.Γ.2: Κατατέθηκε η αίτηση υπαγωγής στο περιβόητο άρθρο 99. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...



5 σχόλια:

jim είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:52 μ.μ.

Μην μένεις, στον "αφρό" Νίκο. Κοίτα, κάτω από αυτόν.

Λοιπόν... Αγωνιστικά, ναι. Δεν τραβάνε οι ομάδες. Καμμία Ελληνική, στην Ευρώπη. Και πιθανότατα σε 2-3 χρόνια, θα βγαζουμε 3 ομάδες στην Ευρωπη που θα παιζουν πολλους προκριματικούς. Αυτό, όμως είναι ο αφρός.. Και όσοι στενοχωριούνται, με εξαίρεση παο-οσφπ, είναι λάθος...

Οι ενδεχόμενες νικες του οσφπ και του παο και της αεκ ή ακόμα και οι δικές μας και των συμπολιτών μας όταν είχαν και είχαμε όπως λες Ριβαλνο-Τζιοβανι, Ίβανσιτς, Ολισαντεμπε, Σκόκο, Μπλάνκο, Κόκε, Γκιάρο, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς κλπ, ήταν πιθανές να γινουν.. Όμως, μην ξεχνάς ότι όλες οι ομάδες, χρωστάνε ένα σκασμο λεφτα...

Για παράδειγμα, το να χτίσεις μια βιλάρα και να πάρεις μια "μπέμπα", για να καμακώνεις "μωρά", δεν είναι δυσκολη υπόθεση για κάποιους. Το θέμα είναι αυτοί οι κάποιοι να είναι εντάξει γραφειοκρατικά... Τρέχα - γύρευε δηλαδή στην χωρα μας..

Δεν ξέρω αν με πιάνεις...

Προσωπικά, χαίρομαι πάρα πολύ με την κακή εικόνα που βγάζουν οι ομάδες. Όχι απο κακία ή κόμπλεξ. Όχι. Χαίρομαι, γιατί αρχικά δίνονται ευκαιρίες σε Ελληνάκια να αγωνιστούν. Άσχετα αν δεν υπάρχουν οι πρέπουσες υποδομές.
Και ας μην έχουν εμπειρία. Θα αποκτήσουν με τα χρονια.

Μετά, αν δεν μπάινουν σε ομιλους τσαμπι και γιουροπα οι άλλοι, δεν θα εχουν τα εσοδα που εχουν τωρα και καλυπτουν μεγαλο μερος του κεφαλαίου τους. Και αναγκαστικά, θα στραφουν κι αυτοι σε πιο "φτηνες" λύσεις...

Και πλέον, ο κάθε ένας δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Οπότε, θα υπάρξει μερική εξισορρόπηση στις ομάδες. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά ήδη άρχισε. Βλέπε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης.. Ποιος θα πίστευε πριν 6-7 χρόνια τη τωρινη κατασταση αυτων των ομάδων ; ; ;

Άρα, φαντασου τι θα γίνει στα επόμενα 6-7 χρόνια... Αυτό σημαίνει ότι κερδισμένος θα βγει αυτός που θα είναι πιο οργανωμένος, πιο διορατικός, πιο επαγγελματίας... Και όχι ο πιο "κονεδάκιας" ή πιο δυνατός οικονομικά...

Χρόνια το λέω, το φωνάζω και μου την λένε οι άλλοι. Πρέπει να πέσουμε στο υπόγειο, να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να δώσουμε αρκετά χρόνια προθεσμία για να ανεβούμε πάλι επίπεδο στην Ευρώπη. Ως ελληνικές ομάδες και πρωτάθλημα.

Και αυτό θα γίνει αν ο πρωταθλητής παίζει τρίτο προκριματικό από τον Ιουνιο και ο δευτεραθλητής και κυπελλούχος ή τρίτος από αρχες Ιουλίου προκριματικούς στο Γιουρόπα...

Αν τώρα ο Ολυμπιακος, που έχει τα εκατομμύρια των ομίλων στην τσέπη του, έχασε Μέλμπεργκ - Μιραλάς και αντι να πάρει ενδεκαδατο πρωτοκλασατο αμυντικο (μετα και τον τραυματισμο του αβρααμ) πήρε τον άπειρο Μανωλα και τον σκουριασμένο Κοντρέρας, φαντάσου τι θα κάνει αν δεν έχει καθολου τα εδσοδα αυτά...

Άρα, μήπως πρέπει να βλέπουμε θετικά, τα όσα βλέπεις εσύ αρρνητικά ; ; ;





RedDragon είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:53 μ.μ.

Νίκο το ποδοσφαιρικό επίπεδο της Ελλάδας πάντα ήταν χαμηλό αλλά φέτος έπιασε πάτο.

Η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας ακόμη κ στον αθλητισμό.

Εγώ προσωπικά τα κλαρίνα του γαύρου κ του βάζελου, και πιο πριν του συμπολίτη κ των άλλων όχι μόνο τα περίμενα αλλά τα απόλαυσα κιόλας!

Και θα έρθουν κ άλλα πιο βαριά... Φέτος θα μετανοιώσουν τη συμμετοχή τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

Unknown είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:11 μ.μ.

Jim, όντως άρχισαν να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες κι αυτό είναι πολύ θετικό. Επίσης, ο Αστέρας και ο Ατόμητος είναι πολύ καλοδουλεμένες ομάδες από την αρχή μέχρι το τέλος, γι' αυτό τις βλέπουμε σιγά σιγά να αλλάζουν επίπεδο. Εγώ πιστεύω πως θα ακολουθήσει η Ξάνθη αυτούς τους 2, γιατί δουλεύει με πολύ καλό πλάνο.

Τι να πω. Μακαρι να ειχα την αισιοδοξια σου και μακαρι να βγουν αληθινα αυτα που πιστευεις, γιατι αλλιως βλεπω χειροτερα απο τα τωρινα.

Red, εγώ τους κόβω και τους 2 τελευταίους με 2-3 βαθμούς ο καθένας.

KANTHAR0S είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:43 μ.μ.

Η κατρακύλα στην βαθμολογία της Ουέφα είναι το ζητούμενο. Μας βλέπω σε πολύ δύσκολη θέση. Όλους μας.

Μπράβο στον Λάμπρου! Λευτεριά στον Σάντος!

Για το άρθρο 99 κερδίζουμε περίπου δυο μήνες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα τι γίνεται; Ευθύνες θα αποδοθούν;

Unknown είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:47 μ.μ.

Στο τελευταιο που γραφεις εστιασα, Κανθαρε. Κατι λέγαμε για έλεχο. Τι έγινε; Ασήμαντος ο έλεγχος πλέον; Δηλαδή θα αφήσουμε τους καταστροφείς να απολαβάνουν τη... λεία τους;