Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πρέπει να βγει μπροστά...‏

Ο ΆΡΗΣ εδώ και 2 ημέρες έχει βρει έναν άνθρωπο για τη θέση του σέντερ φορ, μία θέση που έψαχνε τον κατάλληλο σε όλη την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι παίκτης του ΆΡΗ από το Σάββατο, και την Κυριακή πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του.



Στο φιλικό εναντίον της Μπενφίκα μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους στο 64ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Κώστα Καπετάνο. Κέρδισε τοχειροκρότημα του κόσμου, ο οποίος θέλησε να του ανεβάσει το ηθικό ενόψει της χρονιάς που έρχεται.


Είχε σχετικά καλή παρουσία όσο αγωνίστηκε, αν λάβει υπόψη κανείς τους παράγοντες απραξία και ντεμπούτο. Είχε σωστές τοποθετήσεις, και εδώ θα αντιγράψω μία φράση από άλλο άρθρο για το παιχνίδι από άλλο site: ''Με τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις του έδειξε ότι ξέρει τη θέση''.

Είναι δεδομένο ότι από τον συγκεκριμένο παίκτη περιμένουμε πολλά. Η ομάδα θα στηρίξει πάρα πολλά στην προσωπική του απόδοση. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα τα τελευταία 2 χρόνια. Πρόπερσι με Τσέζαρεκ-Ρουίζ και πέρσι με Καστίγιο (λίγος)-Γιάκομπ (!)-Τριανταφυλλάκο (μικρός).

Προηγούμενα χρόνια είχαμε Κάμπορα, ο οποίος είχε καλή παρουσία. Κάτι τέτοιο περιμένουμε από τον Αγκάνθο περίπου. Να γωνιστεί με στυλ Κάμπορα (όχι βέβαια να φύγει όπως έφυγε ο Αργεντίνος).

Βέβαια, δε μπορούμε να περιμένουμε να βγεί ξαφνικά στους 3 πρώτους σκόρερ ή να σου δώσει καμιά 15αρια γκολ. Εγώ θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αν βάλει 7-8 γκολ. Με τους στόχους που έχουμε φέτος, ευλογία θα είναι ο παραπάνω αριθμός.

Εννοείται πως ο Ισπανός δε μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ο Φαν Πέρσι δεν είναι ούτε ο Φαλκάο. Χρειάζεται πολύ βοήθεια από τους μεσοεπιθετικούς, οι οποίοι ίσως με εξαίρεση τον Γιαννιώτα μέχρι τώρα έχουν τη χειρότερη απόδοση.

Τις ικανότητες του Καζναφέρη και του Τριανταφυλλάκου τις ξέρουμε όλοι. Είναι ποιοτικοί παίκτες. Ο Καπετάνος θέλει, αλλά δε μπορεί το παιδί. Ο Σουνάς ίσως βελτιωθεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν έχει ακόμα το ''άγχος'' των πρώτων πατημάτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Για να επιστρέψουμε στον Αγκάνθο. Απ' ότι φαίνεται, είναι βαρύ κορμί, την ταχύτητα δεν την έχει. Μάλλον είναι από τους φορ που περιμένουν το ''εύκολο γκολ''. Κάτι σαν τον Ρουίζ, δηλαδή. Αλλά με τον Μενδρινό, τον Τσεσνάουσκις και τον Κάλβο στα τελειώματά του, τι να κάνει ο άνθρωπος.

Βλέπαμε φορ να κλείνονται και να χάνονται στα μπακ. Πολύ σημαντική θα είναι η φυσική του κατάσταση. Βέβαια, το παιδί ήρθε ελεύθερος, προέρχεται από απραξία. Πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου 4-5 αγωνιστικές για να δείξει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Όπως πρέπει να κάνουμε κι όλη την ομάδα.

Στήριξη πρέπει. Προείπα, μην περιμένετε 15 γκολ να σας δώσει ούτε να τα κάνει όλα μόνος του. Πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Είναι σίγουρο πως θα φάει μπινελίκια για ορισμένες ευκαιρίες. Αλλά το θέμα είναι να βάλει τα γκολ.

Γιατί πρέπει να βγει μπροστά...

0 σχόλια: