Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν της… έκοψε τα φτερά

Ο ΆΡΗΣ υποδέχεται στις 9 Σεπτεμβρίου την Μπενφίκα και εμείς γυρίζουμε το χρόνο 33 χρόνια πίσω, όταν οι κίτρινοι σκόρπισαν τους αετούς της Λισαβόνας.







Είναι ένα παιχνίδι, που για τους νέους υπάρχει μόνο μέσα από παλιά αφιερώματα, φωτογραφίες και λιγοστά βίντεο. Για πολλούς παλιούς, αποτελεί μία απίστευτη ποδοσφαιρική ανάμνηση, που όταν την φέρνουν στο μυαλό τους, μπορεί να δει κανείς μια λάμψη στα μάτια τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγράψει κάποιος, νέος ή παλιός, την νίκη του ΆΡΗ επί της Μπενφίκα, με 3-1, το βράδυ της 19 Σεπτεμβρόυ του 1979, αλλά και την πρόκριση επί των Πορτογάλων. Μία λέξη όμως είναι αυτή που συνδέει καθένα από αυτούς. Έπος!

Με τους Κούη (16'), Πάλλα (20' πεν.), και Ζήνδρο (57') να σκοράρουν, ο ΆΡΗΣ έδειχνε να παίρνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, το γκολ του Ρεινάλντο όμως στο 30' να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο Ντα Λουζ.


Εκεί οι Πορτογάλοι μπορεί να κρατούσαν στα χέραι τους την πρόκριση μέχι το 79', χάρη στα τέρματα των Ρεινάλντο (21') και Γκόμεζ (50'), ο Σεμερτζίδης όμως τους έκλεισε το σπίτι, στέλνοντας τον ΆΡΗ στην επόμενη φάση.


Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το Ευρωπαικό ταξίδι εκείνη τη σεζόν. Με την μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα. Μία νίκη, την οποία η UEFA, σε αφιέρωμά της για το απόρθητο κάστρο του ΆΡΗ, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, την συμπεριέλαβε στα πέντε σπουδαιότερα εντός έδρας αποτελέσματα των κιτρίνων.


Η ευρωπαική συνέχεια τη σεζόν 1979-80 επεφύλασσε ακόμα μεγαλύτερες χαρε΄ς και ένα ακόμα μεγάλο έπος. Το 0-3 μέσα στην Περούτζια, του μεγάλου Παόλο Ρόσι. Μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ευρωπαική ιστορία του ΆΡΗ...




Πηγή: www2.allaboutaris.com



0 σχόλια: