Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές - Η διαιτησία


Αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται ούτε στην... Ουγκάντα.

Αλλά τι περιμένεις; Σε μία χώρα που κυριαρχεί η αναξιοκρατία κ το ρουσφέτι, σε μία χώρα που κυριαρχούν τα λαμόγια κ αυτοί που έχουν τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις περιμέναμε κάτι καλύτερο στο ποδόσφαιρο της;

Έχουμε κουραστεί να τα βλέπουμε κ να τα γράφουμε κ για άλλη μία φορά είδαμε έναν διαιτητή, τον κ. Κουκουλάκη που σφύριζε ότι τον βόλευε.

Όταν την περασμένη βδομάδα ακούσαμε ότι θα μας παίξει ο Κουκουλάκης όλοι φοβηθήκαμε. Αλλά κάποια πράγματα δεν τα περιμένεις. Δεν τα πιστεύεις. Πρέπει να τα δεις για να τα πιστέψεις. Και εμείς τα είδαμε κ από την καλή κ από την ανάποδη...


 Το κλάμα της άεκ όλη την προηγούμενη εβδομάδα για τη διαιτησία έπιασε τόπο για τα καλά. Γνωστή και πολύ αποδοτική τακτική. Και ποιος είναι το εξιλαστήριο θύμα; Μα φυσικά, ο "κακός" Άρης.

Το ξεκίνημα
Το παιχνίδι το ξεκίνησε καλά και λέω "κάλος είναι ο Κουκουλάκης, μια χαρά μας παίζει". Τι ήθελα κ το είπα; Πάει λοιπόν κ δίνει εκείνη την αποβολή στον Γιάχιτς. Δεν ξέρω αν είναι αυστηρή η 2η κίτρινη κάρτα αλλά είναι γεγονός πως πηδάει για κεφαλιά κ βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Και όχι δεν την βρήκε κατά λάθος. Τέλωσπάντων ας πούμε ότι ήταν μια αυστηρή 2η κίτρινη.

Τι την δίνεις ρε παλικάρι μου αν είναι μετά να ψάχνεις να βρεις φάση να την ισοφαρίσεις; Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει κ στο ματς με τον ολυμπιακό. Και να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για να μη κάνει κάτι κάποιος παίχτης μας κ αποβληθεί. Και να που ήρθε η φάση της αποβολής του Κάλβο.

Η αποβολή του Κάλβο
Στην αρχή ο Κάλβο κλοτσάει μια μπάλα στην κερκίδα κ λέω πάει την έφαγε την κάρτα, αλλά τελικά αυτή ήταν μια 2η μπάλα που μπήκε στο γήπεδο. Κ τρώει τελικά 2η κίτρινη γιατί... ΔΕΝ ξέρω γιατί. Γιατί μάλλον ήταν εκεί που ήταν κ βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε ο Κουκουλάκης. Σίγουρα φταίει κ ο Κάλβο αλλά όσο βλέπω κ ξαναβλέπω την φάση δεν έκανε κάτι για να πάρει 2η κίτρινη κάρτα.

Τελειώνει το ημίχρονο κ φτάνουμε στη φάση που κερδίζουμε το πεντακάθαρο πέναλτι κ την αποβολή του Σάχα. Ίδια φάση με το πέναλτι κ αποβολή απέναντι στον ολυμπιακό. Δε μπορούσε να μην το δώσει. Αλλά δεν πίστευα ότι θα έψαχνε να το ισοφαρίσει κ αυτό.

Άλλη φορά κύριοι διαιτητές μη μας τα δίνεται αυτά. Μεγαλύτερο κακό μας κάνετε. Αφήστε τις φάσεις να εξελιχθούν να τελειώνουμε. Αφού το ξέρουμε ότι θα προσπαθήσετε να το ισοφαρίσετε. Είναι σίγουρο.

Το πέναλτι του Νασούτι
Ανατροπή με την πλάτη έχετε δει; Και όμως στο Ελάντα όλα γίνονται... πήγε κ έδωσε πέναλτι σε μια βουτιά του Σκόκο ύστερα από ανατροπή του Νασούτι με την πλάτη. Ναι, με την πλάτη. Με την πλάτη. Με την πλάτη. (Το γράφω πολλές φορές για να το χωνέψω). Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πέναλτι. ΝΑΙ υπάρχει επαφή αλλά δεν είναι πέναλτι αυτό ρε παιδιά. Ο Νασούτι πέφτει κ με την πλάτη ακουμπάει τον Σκόκο που πέφτει λες κ τον πυροβόλησαν...Έλεος.

Η αποβολή του Κάμπορα
Και λες δεν πειράζει (λέμε τώρα) παίζω με παίχτη παραπάνω θα ισοφαρίσω δε μπορεί.

Παίχτη παραπάνω;

Όχι για πολύ... διότι αποβάλλεται κ ο Κάμπορα σε μία φάση που πάει στήνει τη μπάλα για να κάνει ελεύθερο ο Αραμπατζής, πάει ο Καφές κλοτσάει τη μπάλα κ κάτι του λέει, τον πιάνει ο Κάμπορα αλλά συγκρατείται κ τον αφήνει κ πέφτει κάτω ο Καφές σφαδάζοντας.

Και αυτό, ο επόπτης κ ο Κουκουλάκης το είδαν για χτύπημα εκτός φάσης κ αποβολή. Και αν κρίνουμε από την τιμωρία του Αράνο, ο Κάμπορα θα χάσει κ τους άλλους 3 αγώνες των Play off. Διότι στον "κακό" Άρη εφαρμόζονται οι αυστηρές ποινές.

Για μία φάση που θα έπρεπε να βγει από μια κίτρινη κάρτα κ στους 2. Φυσικά στο βίντεο φαίνεται πεντακάθαρα ο θεατρινισμός του Καφέ (αυτός ο αστείος "παίχτης" μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να παίζει πουθενά αλλού) αλλά στον αθλητικό δικαστή δεν κοιτάνε το βίντεο...αναρωτιέμαι γιατί;

Πώς πρέπει να παίζεις τελικά;
Και προσπαθώ να μπω στη θέση των παιχτών που στο προηγούμενο αγώνα τους κατηγορούσαμε για αδιαφορία, έλλειψη τσαμπουκά, για πάμπερς και άλλα τέτοια γραφικά. Όταν σε αποβάλλουν 2 παίχτες χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτα κ σου φορτώνουν την ομάδα κ με κίτρινες κάρτες με το παραμικρό, πώς να παίξεις;

Να μπαίνεις δυνατά στις φάσεις ή όχι; Να προσπαθείς να κόψεις τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή ή να φοβάσαι να τον ακουμπήσεις γιατί θα δοθεί πέναλτι; Να απαντάς στις προκλήσεις των αντιπάλων ή να κάθεσαι κ να της ανέχεσαι για να μην τιμωρηθείς;

Ναι φταίει η ομάδα γιατί δίνει δικαιώματα. Ναι δεν γίνεται να χάνεις αγώνα που στο 70 προηγείσαι κ παίζεις κ με παίχτη παραπάνω αλλά κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν εξαρτώνται από την απόδοση σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά έξω από αυτόν...

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 10 Μαΐου 2010 στις 10:08 π.μ.

Καλημέρα.

Δεν θα ασχοληθώ με την διαιτησία. Δεν θα πέσω σε αυτή την τρύπα. Από χθες δεν είμαι καλά. Παίζεις με παίχτη παραπάνω, προηγείσαι και μέσα σε 5 λεπτά ανατρέπονται όλα. Ποιος Κουκουλάκης τώρα. Φάγαμε δυο γκολ από τον πεθαμένο Λεονάρντο. Αν είναι δυαντόν. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Και οι οπαδοί και οι παίχτες. Πάει και τελείωσε. Βρίσκομαι σε πολύ χειροτερη ψυχολογική κατάσταση από ότι μετά τον τελικό. Μπράβο στον Τζόνσον που τα δίνει όλα. Έχει τεράστιο κίνητρο να παίξει μπάλα και καλά κάνει. Την Τετάρτη περιμενω να δω και τον Αντού βασικό.

RedDragon είπε... 10 Μαΐου 2010 στις 10:17 π.μ.

Γι'αυτό έκανα 2 διαφορετικά post. Στο ένα μιλάω μόνο για μπάλα και για τις (πολλές) ευθύνες της ομάδας κ των παιχτών κ στο άλλο για τη διαιτησία.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Κουκουλάκης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χθεσινού αποτελέσματος.

Ανώνυμος είπε... 10 Μαΐου 2010 στις 12:48 μ.μ.

Χαίρετε κύριοι. Καλά κάνετε και αναφέρετε τα λάθη του διαιτητή, αλλά μέχρι το 60-70 νομίζω πιο πολύ Αρη επαιζε...τις αμφισβητούμενες σε μας τις εδινε περισσότερο έχω την εντύπωση...τεσπα νομιζω ότι δεν πρέπει να μαλώνουμε γι'αυτά.
Πρεπει να σοβαρευτουμε και να αλλάξουμε ποδοσφαιρική φιλοσοφία νομίζω..

jim είπε... 10 Μαΐου 2010 στις 3:45 μ.μ.

Καλησπέρα.Θεωρω οτι όλοι μας (οι οπαδοι του ΑΡΗ εννοώ) εχουμε δει ολους τους παιχτες της ομαδας μας και στα καλα τους και στα κακά τους και εχουμε γνωμη για ολους.Ε λοιπόν αυτο που ειδαμε ολοι μας ειναι οτι πολλοι παιχτες μας εχουν ικανοτητα αλλα οχι μυαλο.Εχουν την νοοτροπια του βολεμενου εργαζομενου που βρεξει χιονισει εχουν αυτο που πρεπει για να ζουν ανετα.Το χρημα δηλαδη.Και η συμπεριφορα τους τραβαει και καποιους αλλους οι οποιοι δεν ειναι ετσι,αλλα παρασυρονται.Ασφαλως και πρπει να βρεθουμε στο γηπεδο και να συνεχισουμε να στηριζουμε την προσπαθεια με ακομα μεγαλυτερη ενταση και παθος.Γιατι ο ΑΡΗΣ ειμαστε εμεις ο λαος του.Και οσων αφορα το αγωνιστικο θεωρω πως ο Κουπερ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ μαζι με την διοικηση φυσικα.Τερμα οι ευκαιριες και οι συναισθηματισμοι.Δεν ειμαστε ιδρυμα.ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΕΦΑΛΙΑ..Μεταφορικα η φραση να παρετε κεφαλια..μην παρεξηγηθουμε κιολας..

Ανώνυμος είπε... 10 Μαΐου 2010 στις 3:56 μ.μ.

Μαγκες καλησπερα,
Η ομαδα απεδειξε για μια ακομα φορα οτι τελικα δεν μπορει να ανταπεξελθει στις μεγαλες προσδοκιες του κοσμου.
Και επειδη ολοι εμεις που παμε στο γηπεδο, εχουμε κανει πολλα χιλιομετρα και εχουμε δωσει κομματι απο τη ζωη μας και τη καρδια μας σε αυτη την ομαδα περιμενουμε και οι παιχτες μας να δειξουν τον ελαχιστο σεβασμο πρωτα στους εαυτους τους και υστερα σε ολους εμας.
Οι προσδοκιες μας εχουν αυξηθει καλως η κακως γιατι οι ιδιοι οι παιχτες μας εδωσαν αυτο το δικαιωμα.
Εμεις θελουμε η ομαδα να μας δινει χαρα και ικανοποιηση. Και η ικανοποιηση δεν ερχεται μονο απο τις νικες αλλα και απο την προσπαθεια, το πεισμα και το τσαμπουκα που δειχνει καποιος κατα τη διαρκεια ενος αγωνα.
Δε μπορει να τρως γκολ απο το Σαβινι που εχει να σκοραρει 16 χρονια η απο το Λεοναρντο που τον κοροιδευει μεχρι και ο κηπουρος του ΟΑΚΑ.
Δε γινεται να παιζεις μεσα στη Τουμπα και να διωχνεις τη μπαλα απο την αμυνα στην επιθεση λες και ειναι η μπαλα ορολογιακη βομβα! Δε γινεται να χανεις δυο φορες απο το Πανθρακικο. Δε γινεται σε εναν τελικο που υποτιθεται πως θα τα δωσεις ολα να μη κανεις ουτε ενα σουτ!
Ο αγωνας με την ΑΕΚ μας εβγαλε ολο το συσωρευμενο παραπονο και πλεον η χιονοστιβαδα της οργης του κοσμου εχει αρχισει να κατεβαινει.
Η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη γιατι εσεις οι παιχτες μας οδηγειται εκει.
Η περιοδος χαριτος τελειωσε για αρκετους και πλεον θα εχει (οπως ελεγε και ενας ταγματαρχης στη Λεσβο) Βιτσα - Πουτσα - και στενα παπουτσα!
Εγω δεν περιμενω να δω τιποτε αλλα για φετος για να αλλαξω τι γνωμη μου, ακομα και εαν κανεται 3/3 (πραγμα απιθανο). Μετα το παιχνιδι με την ΑΕΚ η ανοχη μας τελειωσε.
Οσοι απο εσας λοιπον μεινετε στην ομαδα και του χρονου να ξερετε πως εμεις τραγουδαμε για το Θεο Αρη - Τη φανελα - και την ιδεα και για κανεναν απο εσας.
Εαν λοιπον δεν μπορετε να φορατε τη φανελα με το θεο στο στηθος τοτε στο καλο - εκει που πηγαν τοσοι και τοσοι που νομισαν πως θα γινουν δημοσιοι υπαλληλοι εις βαρος τη ανοχης μας.

Αδελφια αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και σε καμια περιπτωση δεν εκπροσωπω το λαο του Αρη. Αλλα πανω κατω νομιζω πως αρκετοι θα συμφωνουν με αυτα που λεω.

Περιμενω τα σχολια σας και τις προτασεις σας για το πως θα αλλαξει η εικονα της ομαδας τη νεα χρονια.

Χαιρετισματα σε ολους
Σαλβαδορ.

Ανώνυμος είπε... 11 Μαΐου 2010 στις 12:20 π.μ.

Παιδιά καλή η πιπίλα με την διαιτησία αλλά μετά την Τούμπα αυτή η εμφάνιση ξεχείλισε το ποτήρι.....Έχουν ακουστεί κ πολλά για νυχτοπερπατήματα, όλα λένε πως θα ξεκαθαρίσουν μετά τα play-off.Δεν γίνεται να προηγείσαι 1-2 στο 74 και να χάνεις το παιχνίδι με -2 γκολ, αυτό θέλει προσπάθεια!!!Σούτια σε όσους νομίζουν οτι μπορούν να μας κοροϊδεύουν...
Όσο για τη νέα χρονιά ο προγραμματισμός στον Κούπερ και ξαναλέω σούτια σε όσους νομίζουν οτι μπορούν να μας κοροϊδεύουν.


geokampour

RedDragon είπε... 11 Μαΐου 2010 στις 9:41 π.μ.

@geokampour

Ποια πιπίλα με τη διαιτησία; Δηλαδή όταν ένας διαιτητής κάνει τραγικά λάθη κατά της ομάδας να μην τα λέμε;

Γιατί όλοι σχολιάζετε σε αυτό το post που μιλάω για τη διαιτησία κ όχι στο άλλο που μιλάω για μπάλα κ τις ευθύνες των παιχτών;

Το είπα κ το ξαναλέω. Πρώτα φταίει η ομάδα γιατί όπως όλοι λέμε δεν γίνεται να χάνεις τέτοιο ματς αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω κ τα τραγικά λάθη του διαιτητή...