Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σκυμμένα κεφάλια και κράξιμο...

Ο κόσμος του Άρη μπορεί να συγχώρεσε τους παίκτες του για τον χαμένο τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορεί να συγχωρέσει την εμφάνιση κόντρα στο συμπολίτη. Και αυτό γιατί στον τελικό είδαμε τουλάχιστον προσπάθεια απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είδαμε την ομάδα μας να μπαίνει δυνατά, αλλά να μένει από δυνάμεις από ένα διάστημα και μετά. Με τον συμπολίτη δε δείξαμε τίποτα. Προσπάθεια, τρέξιμο, πίεση, δίψα, πίστη ήταν χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν τα είδαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σε παλαιότερα άρθρα μας επανειλημένα γελάσαμε με το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο συμπολίτης, και εμείς ίσως στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς βρήκαμε να το δοκιμάσουμε (χωρίς να έχει δώσει σχετική εντολή ο Κούπερ) και μάλιστα πολύ αποτυχημένα. Γιόμες από την άμυνα προς την επίθεση χωρίς να μπορούν τα αμυντικά ή τα πλάγια χαφ να κουβαλήσουν μπάλα, χωρίς οι επιθετικοί ή τα χαφ να δοκιμάσουν ένα σουτ προς την εστία.

Από την άλλη πλευρά τι είδαμε: παγκόσμια ρεκόρ. Τον κλεφτοκοτά (σπανός - μυτόγκας με κορδέλα στα μαλλιά) να παίζει με ψυχή και να πηδάει για κεφαλιές όπως δεν είχε κάνει ποτέ όσο έπαιζε στον Άρη (σε εμάς δεν πηδούσε ούτε εφημερίδα)!!! Τον "νέο Αρμάνι" να δοκιμάζει σουτ από μακριά (3 στον αριθμό) και γενικότερα άλλα σπάνια ρεκόρ που δείχνουν ότι οι αντίπαλοι είχαν δίψα και μίσος.

Τσαγανό και τσαμπουκάς...
Στους παίκτες μας είδαμε αδιαφορία - αν όχι αδιαφορία, έλλειψη πάθους σίγουρα. Μακάρι όλοι οι παίκτες μας να είχαν την μισή ψυχή που έχει ο Σταύρος Λαμπριάκος. Και τον παραδέχομαι για τον εξής πολύ απλό λόγο: ακόμη και εγώ ή ο ίδιος ο Σαουρίδης (ως οπαδοί) αν παίζαμε μέσα στην Τούμπα, δεν ξέρω αν θα δείχναμε τον ίδιο ζήλο...

Επεισόδια και κράξιμο κατά την επιστροφή των παικτών...
Για αυτό και δικαιολογώ πλήρως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά τη λήξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα τις αποδοκιμασίες των παικτών από οπαδούς κατά την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο. Αν μη τι άλλο στους παίκτες αυτούς έχουμε δείξει στήριξη. Αυτό που έπρεπε κατά την γνώμη μου ήταν να πάνε λίγα άτομα (από τον σύνδεσμο) και να τραβήξουν σε μερικούς το αυτί. Μπορεί να μην βγήκε προς τα έξω, αλλά εκτός από το κράξιμο που έπεσε, υπήρξε και σχετικό "πέσιμο" σε μερικούς που έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα, άλλοι πάλι έχασαν μερικές τρίχες από τα μαλλιά τους. Δε θέλω να δώσω ονόματα παικτών στους οποίους έγινε το πέσιμο, υπομονή ως το τέλος των play off, θα έχουμε εξελίξεις και εκπλήξεις. Θα είναι μακρύ το καλοκαίρι...

Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Άρη μέσα στην Άεκ. Τίποτα δεν τελείωσε... το ζήτημα είναι να τερματίσουμε σε μια θέση που θα μας δίνει τον χρόνο να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία και δεν θα μας βάλει σε μπελάδες από τα μέση Ιουνίου.

4 σχόλια:

RedDragon είπε... 5 Μαΐου 2010 στις 2:10 μ.μ.

Αυτές οι τακτικές μας πηγαίνουν πολλά πολλά πολλά χρόνια πίσω. Κ μετά θέλουμε να μείνει ο Κούπερ για πολλά χρόνια όταν βλέπει τέτοια πράγματα;

Τελικά μερικοί από μας είναι πολύ κομπλεξικοί. Γιατί τα έκαναν αυτά τώρα που χάσαμε από τον συμπολίτη;

Ή μήπως νομίζουν ότι έχουμε τη super ομάδα; Σε πιο παιχνίδι εκτός έδρας παίξαμε καλά; Η ομάδα έχει αδυναμίες κ πρέπει να διορθωθούν του χρόνου.

Και θα τις διορθώσει ο προπονητής κ όχι τα πεσίματα.

Με αυτές τις τακτικές κινδυνεύουν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Wackenas είπε... 5 Μαΐου 2010 στις 6:01 μ.μ.

Για μενα η αληθεια ειναι καπου στη μεση.σιγουρα οι παικτες χρειαζονται ενα 'ταρακουνημα' αλλα οχι να φτανουμε σε ακροτητες.τωρα αν καποιοι παικτες ξενυχτανε κ γλεντανε στα μπαρακια(αυτα βεβαια τωρα βγηκαν στη φορα) ειναι δουλεια της διοικησης κ του προπονητη να τους στρωσει.

Αδυναμιες η ομαδα εχει σιγουρα αλλα προχθες υπηρχε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ανυπαρξια γενικοτερα.αυτο μας πειραξε περισσοτερο παρα οι γιωμες και τα λαθη της αμυνας.

Ανώνυμος είπε... 8 Μαΐου 2010 στις 8:53 μ.μ.

ego leo oti h omada phge sthn toumpa me thn opisthen na xasei kai na fygei.pali kala pou fagame mono dyo.kalos o kouper alla o santos ton kerdise polu aneta

RedDragon είπε... 8 Μαΐου 2010 στις 9:16 μ.μ.

Και ο Κούπερ πριν 1 μήνα τον κέρδισε τον Σάντος πολύ άνετα...

Αλλά είναι άδικη η σύγκριση διότι ο Σάντος είναι 3 χρόνια στην ομάδα κ έχει διαλέξει τους παίχτες αυτός ενώ ο Κούπερ είναι ένα 6μηνο και την βρήκε έτοιμη την ομάδα.

Εγώ τον Κούπερ θα τον κρίνω του χρόνου τέτοιο καιρό...