Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Λίγα λόγια για το μπάσκετ


Τέλειωσε (επιτέλους) κ αυτή η χρονιά με τον Άρη να τερματίζει στην 7η θέση, στην χειρότερη πορεία τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Η ομάδα μας απογοήτευσε πλήρως. Αν κ είχε κάποιες αναλαμπές με καλά παιχνίδια (π.χ. νίκη με Μπανταλόνα) φρόντιζε γρήγορα να επιστρέφει στις κακές εμφανίσεις. Πολλά τρίποντα, λίγα επιθετικά συστήματα, ανυπαρξία στους ψηλούς, αδυναμία να κερδίσουμε εκτός έδρας. Επόμενο ήταν λοιπόν να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με συνολικό ρεκόρ μαζί με τα Play Off, 12 νίκες και 16 ήττες!!


Τα Play Off
Για τα ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Παίξαμε με μια πολύ καλύτερη ομάδα η οποία μπορώ να πω ότι μας σεβάστηκε κιόλας κ δε μας διέσυρε (όπως έκανε ο βάζελος). Μόνο ο Κλέιζα κ ο Τσίλντρες να έπαιζαν θα μας κέρδιζαν διότι το ταλέντο που έχουν αυτοί οι δύο (κ τα λεφτά που παίρνουν) δεν τα έχουν, όλες μαζί, η φετινή,  η περσινή κ η προπέρσινη ομάδα του Άρη.

Είναι δυνατόν μερικοί από εμάς να μιλάνε για τη διαιτησία σε αυτά τα παιχνίδια; Έλεος.

Τα λάθη
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν φέτος. Η χρονιά κατά τη γνώμη μου ξεκίνησε λάθος πριν... αρχίσει. Ο Ματσόν δεν έπρεπε να μείνει μετά το κάζο με το Μαρούσι. Ο Αντρέας πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα αλλά δεν έπρεπε να μείνει για φέτος. Μπορεί να μην έπαιζε όμορφο μπάσκετ αλλά έπαιρνε αποτελέσματα και είναι σίγουρα ο πιο πετυχημένος προπονητής του Άρη μετά τον Ιωαννίδη, θα τολμούσα να πω, αλλά είχε κλείσει ο κύκλος του στην ομάδα.

Η ομάδα επέλεξε να στηριχτεί σε έμπειρους παίχτες κάτι που δεν μας βγήκε σε καμιά περίπτωση. Για άλλη μία φορά δεν ενισχυθήκαμε στους ψηλούς κ αυτό φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια. Πήραμε κ εκείνο το wild card για την ευρωλίγκα το οποίο μάλλον κακό μας έκανε κ όχι καλό. Μπορεί να χάρηκα όταν το πήραμε αλλά δεν θα έπρεπε να το κυνηγήσουμε να μπούμε από την πίσω πόρτα σε κάτι που δεν το καταφέραμε με την αξία μας.

Ο Φώτης
Μετά ήρθε κ ο Φώτης. Ο πολυδιαφημισμένος Φώτης. Ο οποίος έμεινε 2-3 μήνες στην ομάδα έφερε παίχτες, έδιωξε παίχτες, έφαγε 35άρες κ σηκώθηκε κ έφυγε. Όταν ήρθε όλοι πιστέψαμε ότι κάτι θα αλλάξει αλλά τελικά ονειρευόμασταν...

Διαβάστε μερικές δηλώσεις του Φώτη στο μπασκετικό blog του φίλου μας Night Audit για να γελάσετε κ λίγο.

Ο Μπλατ
Αρχές του 2010 ήρθε στην ομάδα ο Μπλατ. Απ'ότι φάνηκε δεν προλάβαινε να αλλάξει κάτι. Προσωπικά δε μου έδειξε κ πολλά, αλλά: 1ον δε μπορώ να αμφισβητήσω την μέχρι τώρα καριέρα του και 2ον με αυτούς τους παίχτες τι άλλο να έκανε;

Για να βγάλει τα λεφτά του, τον βάζαμε να δίνει 2 κ 3 συνεντεύξεις τύπου την εβδομάδα κ να προσπαθεί ο άνθρωπός να εξηγήσει μπασκετικά γιατί χάναμε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Το επόμενο βήμα
Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η παραμονή του Μπλατ στην ομάδα. Όχι για 1 χρόνο αλλά για 2 τουλάχιστον (3 θα έλεγα εγώ). Και η προσπάθεια να διατηρήσουμε ένα σταθερό κορμό γιατί κάθε χρόνο αλλάζουμε όλους τους παίχτες. Από το ρόστερ που έχουμε δεν είναι να κρατάς κανέναν αλλά όσο να'ναι κάποιο θα μείνουν κ για του χρόνου.

Αλλά η εντύπωση που έχω εγώ είναι ότι ο Μπλατ ΔΕΝ θα μείνει στην ομάδα. Μακάρι να διαψευσθώ αλλά δε νομίζω να μείνει κ ο λόγος είναι γιατί...

Δεν υπάρχουν λεφτά
Δυστυχώς δεν υπάρχει σάλιο. Κ ουσιαστικά αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. Όπως λέγανε κ οι παλιοί με πορδές δεν βάφεις αυγά. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν έσοδα. Τα εισιτήρια είναι ελάχιστα κ δε μπορούμε να στηριζόμαστε συνεχώς στον κόσμο να πληρώνει.

Οι καιροί είναι δύσκολοι κ δε μπορεί ο καθένας να αγοράζει διαρκείας και στη μπάλα κ στο μπάσκετ. Κ εμείς που αγοράσαμε φέτος τι καταλάβαμε;

Η επόμενη χρονιά επομένως, αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη.

Συγνώμη αλλά δε βλέπω φως στον ορίζοντα. Μακάρι, μακάρι, μακάρι να κάνω λάθος...

Υ.Γ. Διαβάστε κ την άποψη του Night Audit για την επόμενη μέρα. Συμφωνώ αλλά το βλέπω δύσκολο.

Υ.Γ. Οι ομάδες "θαύματα" τι έκαναν στα play off; Όλες έχασαν 2-0 κ αποχαιρέτησαν...

7 σχόλια:

Wackenas είπε... 5 Μαΐου 2010 στις 6:16 μ.μ.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!
Τοσα χρονια παω στο Παλε πρωτη φορα εκλαψα τα λεφτα που εδωσα για το διαρκειας.δεν αντεχεται να βλεπεις αυτη τη δοξασμενη ομάδα να τρωει φαπες απο οποιονδηποτε.και το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι δεν βλεπω φως στον οριζοντα..

VardARIS είπε... 5 Μαΐου 2010 στις 8:44 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα wackenas, και τι φάπες!!! Τι να πρωτοθυμηθείς, τις ευρωπαϊκές ή τις εγχώριες? Και κλάψαμε τα χρήματα που δώσαμε, (σε μια εποχή που ο καθένας μετράει πλέον και το ευρώ που ξοδεύει) και πίκρες πήραμε.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα? Ακούγονται διάφορα, φυγή Δαμιανίδη (που μάλλον αναλαμβάνει ΕΣΑΚΕ?) και μείωση budget? Σαρωτικές αλλαγές και στο έμψυχο υλικό? Ποιοι θα μείνουν ποιοι θα φύγουν και το κυριότερο ποιοι θα έρθουν και με ποιον προπονητή?

Αν μη τι άλλο έχουμε πολύ χρόνο για να σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά. Έχουμε ένα πεντάμηνο γεμάτο. Θα δούμε...

KANTHAR0S είπε... 6 Μαΐου 2010 στις 11:31 μ.μ.

Το πρώτο βήμα είναι να ανανεώσει ο Μπλατ. Γενικώς να δούμε ποιος θα είναι ο προπονητής μας την επόμενη περίοδο.

Proponitis tis kerkidas είπε... 7 Μαΐου 2010 στις 3:29 π.μ.

Εγώ κλαίω το διαρκείας μου φέτος για 2 λόγους...
1) Δεν έβγαλα τα λεφτά μου (200€)γιατί στην αρχική τιμή δεν είχε Ευρώπη(αντίθετα με το πέταλο στα 100€!!!)και παίξαμε ένα παιχνίδι μόνο στα play off...
2)Γιατί έδωσα τόσα λεφτά για να βλέπω τους Ντικούδη-Χατζηβρέττα να κάνουν το χόμπι τους...
Αλλά όσο κι αν γκρινιάζω πάλι του χρόνου εκεί θα είμαι...:P

RedDragon είπε... 7 Μαΐου 2010 στις 9:23 π.μ.

Μου φαίνεται του χρόνου ή δεν θα πάρουμε καθόλου διαρκείας ή θα πάρουμε κ εμείς στο πέταλο..ε τι μαλάκες είμαστε; (ναι)

RedDragon είπε... 7 Μαΐου 2010 στις 9:47 π.μ.

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι του χρόνου δεν θα έχουμε Ευρώπη έτσι κ αλλιώς...

jim είπε... 7 Μαΐου 2010 στις 8:57 μ.μ.

Προσωπικα, δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο διαλυθηκε η περυσινη πολη καλα δομημενη ομαδα (της σεζον 2008-09)..Γιατι χασαμε τον Σπενσερ Νέλσον,τον Ηλιαδη,τον Τσαλδαρη,τον Παπανικολαου (που εγω ουτε που τον ειδα να παιζει στον ολυμπιακο)..απλα επρεπε να κανουμε 3-4 προσθηκες σε εκεινη την ομαδα η οποια ηταν απολυτα πειθαρχημενη,ειχε ενα στυλ παιχνιδιο εστω κι αν δεν αρεζε σε πολλους και πανω απο ολα ηταν αποτελεσματικη.Θεωρω οτι μετα τον αποκλεισμο μας απο το Μαρουσι το 2008 επι Χερμπερτ η ομαδα ειναι στασιμη για 2 χρονια.Εχουμε τεραστιο λαο και φαινεται οτι οι ευρωπαιοι και οι θεσμοι του μπασκετ μας σεβονται περισσοτερο απο οτι σεβομαστε εμεις οι ιδιο την ιδια μας την ομαδα.Ναι υπαρχει κριση..αλλα δεν πρεπει να βρουμε τροπους να το αντιμετωπισουμε;;Ναι ολοι οσοι ασχολουνται με την ομαδα ειναι ΑΡΕΙΑΝΟΙ...αλλα δεν θα πρεπει να φυγουμε απο την στασιμοτητα που εχουμε ερθει;;;Ναι ο κοσμος δεν στηριζει οπως θα επρεπε...αλλα μηπως τον φρεναρουν οι καταστασεις;;;Σιγουρα εχουμε χαμηλο μπατζετ αλλα γιατι δεν κραταμε καμμια χρονια 8-9 παιχτες για την επομενη περιοδο;;;όπως για παραδειγμα την περυσινη περιοδο που ειπα πριν.Και επισης τοσα νεα παιδια ακουσαμε (βλεπε Τσαϊρελης,Καραβανάς,Ματαλόν,Παπανικολάου,Χρυσικόπουλος) και ουε ενας δεν επαιξε 50 λεπτα συνολικα ολα αυτα τα χρονια.