Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κριτική παικτών 2009-2010: Ρονάλντο Γκιάρο


Ενώ ετοιμαζόμασταν να γράψουμε για την πορεία του Γκιάρο τη φετινή χρονιά, κ για το αν πρέπει να τον κρατήσουμε ή όχι, μας πρόλαβε η διοίκηση.

Εντελώς ξαφνικά ανανέωσε τον παίχτη και για τον επόμενο χρόνο. Καλή ή κακή κίνηση;

Για να δούμε πως πήγε φέτος.





Γενικά

Ο 36χρονος Γκιάρο έπαιξε φέτος σε 21 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, 6 για τα Play Offs και 6 για το κύπελλο. Πέτυχε 1 γκολ και πήρε 8 κίτρινες κάρτες.

Έχασε 3 παιχνίδια λόγω καρτών και τα υπόλοιπα λόγω ενός μικρο-τραυματισμού που είχε. Γεμάτη χρονιά δε μπορώ να πω.

Το βασικό του ατού είναι η εμπειρία του. Λόγω αυτής, έχει πολύ καλές τοποθετήσεις ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει κ να κουράζεται πολύ. Ειδικά όταν έχει δίπλα του έναν γρήγορο center back (Παπαδόπουλο παλιότερα, Νασούτι φέτος) τότε δίνει ρέστα.

Απ'ότι ακούγεται είναι άρχοντας στα αποδυτήρια όπου όλοι τον σέβονται και ακούνε όσα τους λέει με προσοχή. Παίζει δηλαδή ρόλο και στη διατήρηση καλού κλίματος στην ομάδα.

Άψογος επαγγελματίας κ οικογενειάρχης σε... ξενέρωτο βαθμό. Δεν έχει ακουστεί τπτ για κακή εξωαγωνιστική συμπεριφορά. Γι'αυτό άλλωστε καταφέρνει κ παίζει σε υψηλό επίπεδο ενώ έχει μπει στα 36 του κ πάει προς τα 37. Μακάρι να παραδειγματίζονταν κ άλλοι παίχτες μας από αυτόν.

Θεωρώ καλή την κίνηση της διοίκησης να τον κρατήσει κ για του χρόνου. Πράγμα που σημαίνει ότι τον θέλει κ ο Κούπερ. Δεν πιστεύω όμως να καταφέρει να βγάλει πάλι τόσα πολλά παιχνίδια όπως φέτος. Και αν σκεφτεί κανείς ότι του χρόνου θα έχουμε κ παιχνίδια στην Ευρώπη, θα χρειαστούμε και άλλες λύσεις στα center back. Ένας θα είναι ο Λαζαρίδης αλλά χρειαζόμαστε κ άλλους.


Highlight

Ως καλύτερη εμφάνιση του θα ξεχωρίσω την εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου. Ο 36χρονος Γκιάρο έσβησε στην κυριολεξία των πολυ-διαφημισμένο κ πανάκριβο Σισέ.


Χειρότερη στιγμή

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη κακή στιγμή του Γκιάρο φέτος. Ότι έκανε κακές εμφανίσεις, έκανε. Θα μπορούσα ίσως να αναφέρω το παιχνίδι μέσα στην Τρίπολη, 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, που συνοδεύτηκε κ από ήττα της ομάδας.


Γκάλοπ


Υπόλοιποι παίχτες:

7 σχόλια:

Wackenas είπε... 21 Μαΐου 2010 στις 7:00 μ.μ.

μεγαλη παιχτουρα.απο τους αγαπημενους μου και οπως καλα εγραψες αψογος επαγγελματιας.

μονο ο κομπλεξικος ο σκορδας τον 'παγωσε' αλλα ολα πληρωνονται(εβγαλε κομπλεξ σε Νεμπεγλερα-Γκιαρο χωρις λογο).ΟΥΣΤ!!(και αυτα τα λεγαμε πριν τα 'σπασει΄ με τον super3)
ΟΥΣΤ ξανα!!

jim είπε... 21 Μαΐου 2010 στις 7:54 μ.μ.

Ο Ροναλντο Γκιαρο ειναι μια απο τις αδυναμιες μου στην ομαδα μας.Τον θεωρώ την μεγαλυτερη ποδοσφαιρικη προσωπικοτητα που διαθετουμε αυτην την στιγμη.Τεραστια εμπειρια,ηγετης στην αμυντικη γραμμη,πειθαρχημενος και καθοδηγητης καποιων αλλων μικροτερων σε ηλικια και σε μυαλο.Παρα τα 36 του χρονια (κοντευει τα 36,5 για την ακριβεια) εχει φυσικη κατασταση 25αρη και αυτο τον βοηθα να αγωνιζεται σε υψηλο επιπεδο.Σίγουρα εχει τρωτα σημεια όμως αυτο διορθωνεται αν εχει διπλα του έναν παιχτη τυπου Νασουτι (η αλλη μεγαλη μου αδυναμια)..Αν συνυπολογισουμε το γεγονος οτι ο Ροναλντο ειναι οικογενειαρχης και κανει καλη εξωγηπεδικη ζηω θεωρω ότι ολα συντελουσαν στην παραμονη του στην ομαδα μας.Τωτα, το αν θα παιζει βασικος ή παγκιτης εξαρταται απο τις αναγκς και τις συνθηκες του καθε αγωνα.Και πανω απο ολα θα το κρινει ο Κούπερ..

VardARIS είπε... 21 Μαΐου 2010 στις 8:25 μ.μ.

Και δική μου αδυναμία ο Ρονάλντο. Όλοι πιστεύω είχαμε την επιθυμία να ανανεώσει, ασφαλώς και η διοίκηση. Το θέμα είναι τι ήθελε ο ίδιος, ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει άλλη μια χρονιά στα 37 πλέον? Από την στιγμή λοιπόν που το ήθελε (το διαβάσαμε σε πρόσφατη συνέντευξή του), καλά έκανε η διοίκηση και με αστραπιαίες κινήσεις τον έκλεισε για άλλον έναν χρόνο.

Το γεγονός ότι ο Ρονάλντο είναι ηγετική φυσιογνωμία και στα αποδυτήρια του Άρη, φαίνεται και από το εξής περιστατικό που έλαβε χώρα φέτος (είναι αληθινό):
Μετά τα ντου που έγιναν από οπαδούς του Άρη κατά την περίοδο των play off, ένας από τους παίκτες μας που τα άκουσε θέλησε να αντιδράσει προτρέποντας και τους άλλους να μην κάνουν προπόνηση (ως διαμαρτυρία ότι είναι έναν μήνα απλήρωτοι, και για αντίδραση στο γεγονός ότι η διοίκηση δεν τους προστάτεψε στο ντου). Αυτός που πήρε άμεσα τον λόγο ήταν ο Ρονάλντο και τόνισε ότι αυτή είναι γελοία δικαιολογία και δεν πρέπει να βγάλουν προς τα έξω τίποτα. Προέτρεψε τους συμπαίκτες του να κάνουν κανονικά προπόνηση λέγοντας ότι σε άλλες ΠΑΕ οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι μήνες (βλέπε συμπολίτες)... Εύκολα λοιπόν τους έπεισε ώστε να συνεχίσουν την προπόνησή τους!!!

jim είπε... 22 Μαΐου 2010 στις 12:18 π.μ.

Φίλε VardARIS αν αυτο ειναι πραγματικο γεγονος που λες για τον Ρονάλντο τοτε ανεβαινει ακομα περισσοτερο στην εκτιμηση μας και αυτο οχι γιατι εκανε το χατηρι των οπαδων οπως θα πουν καποιοι αλλα γιατι φανηκε η ηγετικη του προσωπικοτητα και η εμπειρια του αλλα και ο επαγγελματισμός του..

VardARIS είπε... 22 Μαΐου 2010 στις 1:12 π.μ.

Φίλε Jim δε θέλω προς το παρόν να πω κάτι παραπάνω για την ταυτότητα του παίκτη που προέτρεπε τους υπόλοιπους να κάνουν αποχή. Την πληροφόρηση πάντως την είχα από άτομο που είναι μέσα στην ΠΑΕ.
Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι να φύγει. Όταν με το καλό αποχωρήσει από τον Άρη (έστω και αν έχει συμβόλαιο), τότε θα γράψουμε στο blog και περισσότερες λεπτομέρειες...

jim είπε... 22 Μαΐου 2010 στις 1:06 μ.μ.

Και επειδή φιλε VardARIS o Ρονάλντο κατι τετοιους τους εχει για επιδορπιο τοποθετηθηκε με αυτον τον τρόπο..Όλων το μυαλο πάει ποιος μπορει να ειναι αυτος...αλλα τελος παντων το πρωταθλημα τελειωσε και ο κουπερ εχει δωσει τις εισηγησεις του....

KANTHAR0S είπε... 22 Μαΐου 2010 στις 2:19 μ.μ.

Καλημέρα κι από μένα!

Εννοείται ότι καλά έκανε η διοίκηση και τον ανανέωσε. Δεν το συζητώ αυτό. Ίσως ο πιο εγκεφαλικός αμυντικός του πρωταθλήματος. Κι όπως είπες όταν παίζει με παρτενέρ γρήγορους αμυντικούς δίνει ρέστα διότι η ταχύτητα του παρτενέρ εξισώνει τα αργά του πόδια. Άσε που δίπλα του ο παρτενέρ του αποδίδει καλύτερα και βελτιώνεται.

Το καλύτερο θα ήταν να είχα τον Γκιάρο για τρίτο σέντερ μπακ, αλλά αν τον βαστάνε τα πόδια του δεν λέω όχι για βασικούρα. Από και πέρα τον θέλω σε διοικητικό πόστο μετά την απόσυρση του.