Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κριτική παιχτών 2009 - 2010: Μεντί Ναφτί


Ο Mehdi Nafti γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1978 στην Toulouse, Γαλλία. Ο Τυνήσιος μέσος ήρθε ως αντικαταστάτης του Βιτόλο σε μια θέση πραγματικά νευραλγική για όλες τις ομάδες.

Στην ουσία ψάχναμε για ένα σκληροτράχηλο 6άρι, που εκτός από τρέξιμο και καταστροφή παιχνιδιού του αντιπάλου, θα μπορούσε να προωθήσει την μπάλα και κάθετα. Και πραγματικά αυτό το πολυπόθητο αμυντικό χαφ το βρήκαμε στο πρόσωπο του Mehdi Nafti.

Για το βιογραφικό του Ναφτί δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Και μόνο που έχει παραστάσεις από Γαλλία (Τουλούζ), Ισπανία (Ράσιγκ Σανταντέρ) και Αγγλία (Μπέρμιγχαμ) αυτό τα λέει όλα.

Ο "Nasty - Άγριος, Κακός" όπως ήταν το παρατσούκλι του στην Αγγλία έδειξε και στην ομάδα μας τα καλά χαρακτηριστικά που έχει ως ποδοσφαιριστής. Δυνατός, σκληρός, με τρεξίματα και κλεψίματα, αλλά και το σημαντικότερο καλό σουτ και κάθετη πάσα.

Μειονέκτημά του σίγουρα ο ευερέθιστος χαρακτήρας του. Αρκετές φορές από τα νεύρα του βγήκε εκτός κλίματος παιχνιδιού και δεν απέδωσε όπως μπορούσε, (χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τελικό κυπέλλου).




Γενικά

Ο Ναφτί είχε συνολικά 30 συμμετοχές / 4 γκολ, (24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα / 4γκολ, 6 στα play off / 0 γκολ). Πήρε συνολικά 10 κίτρινες κάρτες, ενώ δεν αποβλήθηκε σε κάποιο παιχνίδι.

Θεωρώ ότι ο Ναφτί με τον Πρίττα έδεσαν πολύ καλά στο κέντρο μας και πραγματικά ήταν παιχνίδια που δάγκωναν, μάρκαραν, έκλεβαν μπάλες και προωθούσαν ορθά το παιχνίδι μας. Από την στιγμή μάλιστα που ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παίζει το 4-4-2 καταλαβαίνει κανείς το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του αμυντικού χαφ στην ομάδα μας. Τα γκολ που πέτυχε ο Ναφτί ήταν όλα σημαντικά και χάρισαν νίκες στην ομάδα μας.


Highlight

Η εμφάνιση του Ναφτί στο εντός έδρας παιχνίδι με τον συμπολίτη πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη τη φετινή χρονιά. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτή η δουλειά του. Έκανε άλλες δουλειές και με το παραπάνω...

Επίσης το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Λάρισα ήταν καταπληκτικό (δες σχετικό video παρακάτω), όπως και οι δύο κάθετες πάσες με παραλήπτες Κόκε και Κάλβο (3ο και 4ο γκολ) στον αγώνα με τον ηλικιωμένο..


Χειρότερη στιγμή

Μάλλον το χειρότερο παιχνίδι του Ναφτί με την φανέλα του Άρη ήρθε την πιο ακατάλληλη στιγμή, στον τελικό του κυπέλλου. Μέχρι την στιγμή που εκνευρίστηκε με τον Λέτο ήταν καλός, από εκεί και μετά επηρεάστηκε και δεν φάνηκε καθόλου. Μάλιστα φλέρταρε και με την κόκκινη ειδικά στην αψιμαχία που είχε με τον Λέτο. Και στα play off δε φάνηκε, αλλά εκεί οι λόγοι ήταν άλλοι...

Ο Ναφτί έχει συμβόλαιο με τον Άρη νομίζω άλλον έναν χρόνο. Θεωρώ ότι πρέπει να προσαρμοστεί περισσότερο στην ελληνική πραγματικότητα. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε Αγγλία που η ομάδα μπορεί να χάνει και οι οπαδοί να επιστρέφουν σπίτι τους και όλα μέλι-γάλα. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο οπαδός επηρεάζεται από τα αποτελέσματα και όπως κάλλιστα μπορεί τον παίκτη Ναφτί να τον κάνει Θεό, έτσι μπορεί να τον κρίνει κιόλας. Αυτά προς το παρόν...


Γκάλοπ



Τα γκολ του Ναφτί με τη φανέλα του Άρη - Videos

Άρης - Γιάννενα 1-0




Γιάννενα - Άρης: 0-1


Άρης - Αελ: 2-0


Λεβαδειακός - Άρης: 0-2


Υπόλοιποι παίχτες:

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 25 Μαΐου 2010 στις 12:53 μ.μ.

Καλός παίχτης και ταιριάζει στο σύστημα και στην ομάδα. Καλός και χρυσός ο Πρίττας, αλλά θέλουμε άλλον έναν Ναφτί σε βελτιωμένη έκδοση.

jim είπε... 25 Μαΐου 2010 στις 1:05 μ.μ.

Προσωπικα πιστευω οτι ο Ναφτι ειναι ο καλυτερος κεντρικος μεσος που ειχαμε τα τελευταια 4 χρονια...Μπορει να μην ειναι καθαρος κοφτης αλλα οχταρακι περισσοτερο αλλα κανει και την βρωμικη δουλεια.Και μην ξεχναμε οτι εδωσε και 4 γκολ φετος...Μας εδωσαν κι αλλοι κεντρικοι χαφ 4 γκολ;;;Ακομα και τους τραυματισμους του τους ξεπερνουσε σε χρονο ντετε...Τον θεωρω βασικο και αναντικαταστατο και παρα πολυ χρησιμο στο κεντρο αλλα πρεπει να πλαισιωθει με εναν καλο κοφτη για να αποδωσει ακομα καλυετρα...

RedDragon είπε... 25 Μαΐου 2010 στις 2:36 μ.μ.

Πολύ καλός παίχτης. Ο μόνος στην ομάδα που σουτάρει με αξιοπρέπεια. Έβαλε γκολ, έδωσε ασσίστ (όχι πολλές) αλλά εγώ τον θεωρώ κόφτη! Θα ήθελα έναν δίπλα του πιο επιθετικό χαφ κ αυτόν καθαρά ως κόφτη.

Στο πρωτάθλημα ήταν 1ος στα κλεψίματα στην ομάδα κ 1ος κ στα φάουλ που σημαίνει ότι έκανε καλά τη δουλειά του στο κέντρο.

Στα Play Off όμως χάθηκε...

Ίσως να φταίνε κ τα γεγονότα που συνέβησαν με κάποιους οπαδούς(;;) αλλά δεν είναι της ώρας. Μακάρι να λυθούν όλα κ να μείνει στην ομάδα.

Πάντως Jim είχε τραυματισμούς που μας τον στέρησαν από σημαντικά παιχνίδια, κ αυτό το βάζω στα αρνητικά του.

Ανώνυμος είπε... 25 Μαΐου 2010 στις 4:57 μ.μ.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι ενας πολυ μετριος παιχτης για τον Αρη που ονειρευομαστε και ενας απλα καλος παιχτης για τον Αρη που εχουμε.
Δεν εχει καθολου ηγετικη παρουσια στο χωρο του κεντρου και νομιζω πως εχει περιορισμενες κινησεις που τον κανουν προβλεψιμο.
Δε μπορει να τριπλαρει σχεδον καθολου και στερειται φαντασιας.
Ειναι αργος με τη μπαλα στα ποδια και πολλες φορες κολλαει την αναπτυξη.
Τι λιγοτερο δηλαδη εχει ο Νεμπε οπο αυτον?
Στα θετικα του ειναι το γεγονος οτι οποτε βρισκει χωρο σουταρει και εχει καλο και ευθυβολο σουτ. Στα αμυντικα του καθηκοντα ειναι αξιοπιστος και γενικα προσπαθει και φαινεται να μαχεται μεσα στο χορταρι.
Ακομα και να φυγει παντως δε θα τον λησμονησω (μονο τη βυζαρου τη γυναικα του) μιας και στα μεγαλα ματς φανηκε πολυ λιγος.
Ο Νατσο οπως ηταν πριν 3 χρονια ηταν μια κλαση ανωτερος απο τον Ναφτι.

Ρουκουνας 3

jim είπε... 25 Μαΐου 2010 στις 7:04 μ.μ.

Παντως ανωνυμε τον Ναφτι τον αδικεις..για τον νατσο που λες...τα τελευται 2 χρονια δεν επαιξε μπαλα...την σεζον 2007-08 επαιξε 5 μηνες και μετα ταλαιπωρουνταν απο συνεχομενες θλασεις...και την σεζον 2006-07 οταν ηρθε ο κικε ηταν αρκετα στο παγκο...ολοκληρωμενη χρονια ο νατσο δεν ειχε στον ΑΡΗ...Θεωρω τον Ναφτι οτι εχει να δωσει πιο πολλα..

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 3:48 π.μ.

ΑΝΗΚΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ(ΕΝΤΙ,ΝΑΣΟΥΤΙ,ΣΗΦΑΚΗ,ΚΑΜΕΛ) ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ....ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ...ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ-ΚΑΤΑΡΑ