Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κριτική παικτών 2009-2010: Κριστιάν Νασούτι


Πολλοί των θεωρούν ως έναν από τους MVP της φετινής χρονιάς.

Δεν ξέρω για MVP αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κριστιάν Χαβιέ Νασούτι (06/09/82) ήταν ένας από τους πιο σταθερούς παίχτες μας φέτος.

Δυστυχώς τον έχουμε ως δανεικό από τη Ρίβερ. Συνήθως όταν μια ομάδα δίνει δανεικό έναν παίκτη της σημαίνει πως δεν τον υπολογίζει και πολύ. Στη περίπτωση του Νασουτι όμως δεν συμβαίνει το ίδιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να μείνει στον Άρη και ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΆΡΗ και Ρίβερ Πλειτ συνεχίζονται εμείς θα κάνουμε μια ανάλυση για τη φετινή του χρονιά.




Γενικά

O Αργεντίνος αμυντικός έπαιξε φέτος σε 23 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, 5 για τα Play Offs και 6 για το κύπελλο. Πέτυχε 1 γκολ είχε 1 ασίστ ενώ συνολικά πήρε 14 κίτρινες κάρτες.

Γενικά έχει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου center back. Γρήγορος, καλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλές τοποθετήσεις. Βρίσκεται σε ιδανική ηλικία (28 χρονών) ενώ η συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο είναι άψογη.

Συνολικά η απόδοσή του όλη τη χρονιά ήταν πολύ καλή. Ειδικά με τον Γκιάρο είχαν πολύ καλό "δέσιμο'. Αν μπορούμε να θεωρήσουμε ίσως κάτι αρνητικό είναι το ύψος του (1.80). Για παράδειγμα το δίδυμο Νασούτι-Κουλουχέρης το θεωρώ "κοντό" σχήμα.

Νομίζω πως δεν υπάρχει οπαδός του ΑΡΗ που να μην θέλει τη παραμονή του Νασούτι στην ομάδα. Το δίλημμα είναι αν αξίζει να πληρώσει η διοίκηση τη μεγάλη ρήτρα του παίκτη.

Εγώ προσωπικά προτιμώ να πληρώσει τη ρήτρα και να μην αναλωθεί σε άλλες μεταγραφές για τη θέση αυτή. Δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουμε 8 με 10 μεταγραφές. Καλύτερα λίγες αλλά καλές.


Highlight

Η απόδοση του αμυντικά σε όλα τα παιχνίδια ήταν σταθερή και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση. Επομένως καλύτερη στιγμή το γκολ με τον Ατρόμητο που μας "ξελάσπωσε".

Θα ήταν η καλύτερη του στιγμή αν έμπαινε η ευκαιρία που έκανε στον τελικό αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη.


Χειρότερη στιγμή

Δε μπορώ να βρω κάποια κακιά στιγμή του Νασούτι που να ξεχώρισε από τις υπόλοιπες. Ίσως να βάζαμε την αποβολή του σε 5 λεπτά με 2 κίτρινες κάρτες στο ματς των play off με τον ολυμπιακό.


Γκάλοπ


Υπόλοιποι παίχτες:

4 σχόλια:

jim είπε... 22 Μαΐου 2010 στις 8:52 μ.μ.

Νομίζω οτι μαζι με τον Ροναλντο ηταν το καλυτερο αμυντικο διδυμο της λιγκας.Το μονο του αρνητικο η επιρρεπεια στις κιτρινες καρτες..Θεωρω οτι πανω του καλο θα ειναι να χτισουμε την αμυνα μας για τα επομενα χρονια..Τα καλυτερα για τον Νασουτι εχω να πω...

RedDragon είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 2:31 π.μ.

Μακάρι να τον κρατήσουμε αυτόν τον παίχτη.

Όταν τον πήραμε πέρυσι χάρηκα περισσότερο από τις μεταγραφές του Αμπρέου κ του Γκρασιάν και ας τον είχα δει μόνο σε video.

Δυστυχώς το βλέπω δύσκολο να τον κρατήσουμε, κ θα στεναχωρηθώ πολύ να τον δω αντίπαλο μας του χρόνου σε άλλη ελληνική ομάδα π.χ. βάζελος.

Ας βγει η διοίκηση κ ας ζητήσει στήριξη από τον κόσμο για να τον κρατήσουμε αυτόν τον παίχτη.

KANTHAR0S είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 10:48 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα ότι έδεσε αρκετά καλά με τον Γκιάρο. Το πρόβληματα είναι δυο για μένα. Πρώτον ότι το κεντρικό αμυντικό δίσυμο δεν είναι πολύ ψηλό και δεύτερο ότι εκτέθεικαν πολλές φορές από τα μπακ. Σχεδόν όλα τα γκολ που φάγαμε είναι από τα άκρα με τα περισσότερα να προερχονται από την πλευρά του Αράνο. Πάντως ο Νασούτι έκανε ότι μπορούσε. Θα ήθελα να τον κρατήσουμε τον παίχτη, αλλά καταννοώ ότι είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα έχω πίστη πάντως.

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 3:50 π.μ.

ΑΝΗΚΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ(ΕΝΤΙ,ΝΑΦΤΙ,ΣΗΦΑΚΗ,ΚΑΜΕΛ) ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
....ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ