Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Μιχάλης Σηφάκης

Από σήμερα κ για τις επόμενες μέρες ξεκινάμε ένα αφιέρωμα σε όλους τους παίχτες που αγωνίστηκαν φέτος στον Άρη.

Δεν παίρνουμε το ρόλο της διοίκησης ή του προπονητή απλά σκοπός μας είναι να κάνουμε μία συζήτηση για την πορεία των παιχτών μας στο φετινό πρωτάθλημα.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον βασικό μας τερματοφύλακα, το κοπέλι από την Κρήτη, τον Μιχάλη Σηφάκη.


Γενικά

Ο Μιχάλης αγωνίστηκε φέτος σε 25 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, 5 παιχνίδια για τα play off και 6 παιχνίδια για το κύπελλο. Πήρε συνολικά 4 κίτρινες κάρτες κ καμία κόκκινη.

Μπορώ να πω ότι η παρουσία του φέτος ήταν καλή. Σε πολλά παιχνίδια έκανε σωτήριες επεμβάσεις κ κράτησε την ομάδα. Έχει πάθος στο παιχνίδι του κ δείχνει να οδηγεί σχετικά καλά την άμυνα του.

Βασικό του μειονέκτημα είναι οι έξοδοι. Δεν τις έχει καθόλου. Επόμενο ήταν να έχει πρόβλημα η ομάδα στις στημένες φάσεις. Δείτε ας πούμε πως καθαρίζει τα στημένα ο Χαλκιάς κ θα καταλάβετε τι εννοώ.

Για του χρόνου λοιπόν, θέλει πολύ δουλειά σε αυτό τον τομέα. Μα πολύ δουλειά...

Προς το τέλος  του πρωταθλήματος ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό κ έλειψε σε μερικά σημαντικά ματς. Ίσως για αυτό τον τελευταίο καιρό ήταν ντεφορμέ. Τόσο στον τελικό όσο κ στα Play Off θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Παράπονο επίσης έχω ότι δεν κατάφερε να πιάσει ούτε ένα από τα πολλά πέναλτι που σφυρίχτηκαν σε βάρος μας φέτος.


Highlight

Δεν θα βάλω κάποια απόκρουση του αλλά τη υπεράνθρωπη ψυχραιμία που έδειξε στον αγώνα με τον Ηρακλή κ δεν έσπασε στο ξύλο τον τρέντι-χούλιγκαν που του επιτέθηκε. Εγώ δεν θα κρατιόμουν. 


Χειρότερη στιγμή

Sorry, Μιχάλη αλλά θεωρώ πως έχεις μεγάλη ευθύνη στο γκολ που φάγαμε στον Τελικό. Το σουτ ήταν από πολύ μακρυά και δεν ήταν κ τόσο δυνατό.


Γκάλοπ


Υπόλοιποι παίχτες:

2 σχόλια:

jim είπε... 21 Μαΐου 2010 στις 7:43 μ.μ.

Καλος τερματοφυλακας βεβαια και σε μια ηλικια που πρεπει να δουλεψει αλλωστε...αν σκυλιασει στην δουλεια σε 1-2 χρονια θα ειναι ο καλυτερος της ελλαδας..και μην ξεχναμε οτι η ηλικια για να κρινεις εναν τερματοφυλακα ειναι διαφορετικη απο τις αλλες θεσεις..γι αυτο λεω οτι αν δουλεψει το μελλον ειναι δικο του..

Wackenas είπε... 21 Μαΐου 2010 στις 9:25 μ.μ.

νομιζω πως πρεπει να τον κρατησουμε για αρκετα χρονια.θεωρω πως τουλαχιστον στη θεση του τερματοφυλακα πρεπει να ειναι Ελληνας.Οχι οτι δεν υπαρχουν καλοι ξενοι αλλα συνηθως τους αλλαζεις πιο ευκολα.
σιγουρα κ ο Σηφακης εχει αρκετες αδυναμιες αλλα ολες βελτιωνονται.

απο τον τελικο και μετα ηταν ντεφορμε και του χαλασε την πολλη καλη εικονα ολης της χρονιας.