Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η μάχη για τα Play Off 2012

Φτάσαμε αισίως 7 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και η μάχη για το ποιες ομάδες θα μπουν στα Play Off συνεχίζεται.

Σε 7 παιχνίδια πολλά μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν οι ισορροπίες αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι είμαστε πίσω και οι πιθανότητες μας για Play Off είναι μικρές.

Για να δούμε όμως τους υποψήφιους αντιπάλους μας...

Ο Παοκ (42 βαθμοί)
Ο συμπολίτης μετά τη χθεσινή, απρόσμενη νίκη επί του Βάζελου καπάρωσε την 3η θέση και θα είναι σίγουρα στα play off.

Οι από κάτω
Όφη (33 βαθμοί) και Ξάνθη (29 βαθμοί) δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο. Ο μεν πρώτος έχει δύσκολο πρόγραμμα, φαίνεται να μένει από δυνάμεις κ επιλογές αλλά μάλλον δεν τον πολυενδιαφέρουν τα play off διότι έχει πολλά οικονομικά προβλήματα να λύσει. Τον έχουμε κ στην έδρα μας.

Η δε Ξάνθη ξεφούσκωσε αρκετά και έχει ήδη μείνει αρκετά πίσω. Αν κ έχει εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια δεν αποτελεί απειλή.

Αστέρας Τρίπολης (34 βαθμοί)
Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ κίνδυνο ούτε τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος βέβαια κάνει εκπληκτικό 2ο γύρο (ο άχρηστος ο Τσιώλης βλέπετε...) . Γιατί; Γιατί έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους. Στα επόμενα 7 ματς έχεις να παίξει με Γαύρο, Βάζελο, Παοκ, Αεκ και Άρη. Συν τις άλλοις τον έχουμε στην έδρα μας και με νίκη τον αφήνουμε πίσω.

Ο Ατρόμητος  (37 βαθμοί)
Ο Ατρόμητος μετά τις νίκες στα Γιάννινα και στον Πανιώνιο πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην μπει στα Play Off. Αυτή τη στιγμή μας περνάει 4 πόντους αλλά είναι πολύ πιθανό την επόμενη βδομάδα να μας περνάει 10! Πως γίνεται αυτό; Παίζει την Κυριακή με την Δόξα στην έδρας του και στο καπάκι, την άλλη Τετάρτη πάλι με τη Δόξα στο Καυτατζόγλειο. Εμείς παίζουμε με τον Γαύρο. Άρα αν κάνει 2 νίκες και εμείς χάσουμε φυσιολογικά βγαίνουν τα μαθηματικά.

Βέβαια στην συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά 10 βαθμοί διαφορά δεν καλύπτονται σε 6 αγώνες. Άλλωστε έχει δείξει ιδιαίτερη σταθερότητα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Μόνο με αυτοκτονία θα χάσει τη θέση...

Η Αεκ (38 βαθμοί)
Η Αεκ αυτή τη στιγμή μας περνάει 5 βαθμούς. Φαίνεται ότι είναι ο πιο βατός αντίπαλος για να προσπεράσουμε κυρίως γιατί είναι σε άσχημη οικονομική και διοικητική κατάσταση. Αγωνιστικά δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζαμε. Το διαπιστώσαμε αυτό στον μεταξύ μας αγώνα.

Το κακό είναι ότι με εξαίρεση το ματς με τον Βάζελο την επόμενη βδομάδα στη συνέχεια έχει πολύ βατό πρόγραμμα. Και έχει δείξει ότι τις μικρές ομάδες τις κερδίζει μόνο με τη φανέλα (κάτι που δεν κάνουμε εμείς).

Ο Άρης (34 βαθμοί)
Εμείς δυστυχώς πληρώνουμε τον καταστροφικό 1ο γύρο. Πεταμένοι βαθμοί και ήττες από ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Αστέρα Τρίπολης, η Κέρκυρα, ο Ατρόμητος στην έδρα μας. Αδυναμία να κερδίσουμε τον Παναιτωλικό και τον Τέλη (σε 2 ματς κιόλας).

Μπορεί να κάνουμε πολύ καλό 2ο γύρο αλλά είχαμε μείνει πολύ πίσω κ πλέον είναι πολύ δύσκολο να προλάβουμε το τρένο των Play Off.

Συν τις άλλους έχουμε κ ζόρικο πρόγραμμα. Το παιχνίδι με τον Γαύρο την Κυριακή πρέπει να το θεωρούμε ήδη χαμένο. Στη συνέχεια έχουμε 2 παιχνίδια στην έδρα μας με Οφη και Νιόνιο. Εκεί θα κριθούν πολλά. Αν τα κερδίσουμε θα μείνουμε στο παιχνίδι.

Μετά πάμε στον Βάζελο. Μπορεί να έχασε χθες από τον συμπολίτη αλλά με εμάς πολύ πιθανό να παίξει πλήρης (τον Λέτο εννοώ) και να μην τρελαθούμε σε αυτή την έδρα σπάνια κερδίζουμε.

Μετά έχουμε την Τρίπολη εντός το οποίο θα είναι δύσκολο ματς, Παναιτωλικό εκτός επίσης δύσκολο ματς γιατί θα καίγεται για τη σωτηρία και στο τέλος την Κέρκυρα εντός που θα την κερδίσουμε (αν θέλουμε τους βαθμούς).

Συμπέρασμα
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φτάνει να κάνουμε εμείς εκπληκτική πορεία και να πάρουμε 4-5 νίκες στα 7 παιχνίδια (παραπάνω δύσκολο μου φαίνεται) πρέπει να αυτοκτονήσουν κ οι αντίπαλοι μας που είναι από πάνω με αρκετούς βαθμούς διαφορά.

Από τη μία λες ποδόσφαιρο είναι... ποτέ δεν ξέρεις... από την άλλη ας μη κρυβόμαστε είμαστε την Ελλάδα και στη Superligda...

7 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 12:08 μ.μ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΜΙΣΙ ΠΟΔΙ ΕΚΤΟΣ.ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 5 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.

ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ.

ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΥΑΛΟ?
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ

KANTHAR0S είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 1:31 μ.μ.

Παίζεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτά τα δυο ματς θεωρούνται ως ήττες εντός προγράμματος., χωρίς να σημαίνει ότι θα χάσουμε απαραίτητα. Πήρες Χ στην Τούμπα και κέρδισες την ΑΕΚ, έστω και με μέτριες εμφανίσεις. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να τα πάρεις όλα. Ειδικά τα εντός έδρας δεν το συζητώ.

Θεωρώ, ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πεντάδα. Αν δεν γίνει, εν τέλει, να θυμόμαστε ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Το ρολάρισμα έχει ξεκινήσει, φαίνεται ότι έχουμε ξεκινήσει τον παραδοσιακά καλό μας δεύτερο γύρο και ελπίζω να τα δώσουμε όλα.

Τέλος, ίσως θες να κοιτάξεις το πρόγραμμα του Ατρομήτου και κυρίως τις τελευταίες αγωνιστικές.

RedDragon είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 1:38 μ.μ.

Παιδιά εννοείται πως μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας.

Κάνθαρε το πρόγραμμα του Ατρομήτου δυσκολεύει στο τέλος αλλά αν τη δευτέρα είναι 10 πόντους μπροστά (πολύ πιθανό) τότε δύσκολα θα το χάσει.

Μη ξεχνάς ότι τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Γαύρο στην έδρα του κ αν ο Γαύρος έχει πάρει πρωτάθλημα (μάλλον θα το έχει καθαρίσει) θα το δώσει το ματσάκι.

Εδώ το έδωσε πέρυσι για να τον σώσει (3-1 !!!!)

Ανώνυμος είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 2:07 μ.μ.

Παιδια οπως περυσι ο Βολος ετσι και ο Ατρομητος φετος τα δυσκολα παιχνιδια τα παιζει τις τρεις τελευταιες αγωνιστικες.Αμα καταφερουμε και παρουμε αποτελεσμα με γαυρο θα ναι καλο γιατι πλεον πολυ δυσκολα την τελευταια αγωνσιτικη θα εχει καθαρισει η υποθεση τιτλος.Την τελευταια παιζει με γαυρο θυμιζω.Με τον παοκ το φοβαμαι, στο οακα με την αεκ ας ελπισουμε οτι η Αεκ θα εχει καποιο κινητρο.Γενικα πιστευω με ενα -4 αμα ειμαστε η -5 την 27η αγωνιστικη θα εχουμε αρκετες ελπιδες για ευρωπη.Το ματς με Τελη ηταν σημαντικο.Τωρα πρεπει να νικησουμε ολα τα εντος και να κανουμε μια εκτος εδρας νικη(αγρινιο λεει λογικη)αλλα να κοιταξουμε να παρουμε βαθμους απο τους μεγαλους(εστω και 2 να παρουμε δεν ειναι κακοι)
ΑΠΗΛΙΟΝ

jim είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 2:31 μ.μ.

Και μόνο ότι για ακόμη μία χρονιά κυνηγάμε μια ομάδα μικρομεσαιας δυναμικοτητας διαχρονικα (θυμηθειτε και Λάρισα και Ολυμπιακο Βόλου), δείχνει ότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Όπως επίσης, δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν δεν μπούμε. Ίσα-ίσα που θα φανεί λογικό.

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι μέχρι εδώ μπορεί η διοίκηση να πάει την ομάδα. Γιατί βλέπουμε ότι αν υπάρχει η έκπληξη της λίγκας (το 11 ο βολος το 12 ο ατρομητος), δεν μπαίνουμε...

Το 10, η Καβάλα που φαινοταν για έκπληξη δεν αντεξε και μπήκαμε εμεις..

Όσο στενάχωρο και αν είναι κι αν φαινεται κι αν ακουγεται, ειναι η αληθεια. . .

Παλεύουμε με βολο, καβαλα, λαρισα και ατρομητο για την πενταδα και ως συνεπεια για ευρωπη....

Μας αρέσει ή όχι αυτό;;;

Όχι..

Ενδιαφερόμαστε να αναζητήσουμε τα αίτια γι αυτην την κατάσταση ή όχι;;

Ενδιαφερόμαστε. . .

Ποια είναι τα αίτια;;;

Το παρασκήνιο για τους "προστάτες" της διοίκησης. . .

Η διοίκηση για όσους δεν την γουστάρουν και το δείχνουν. . .

Λίγο από όλα, για όσους είναι στην μέση και τα βλ΄πουν περισσότερο αντικειμενικά τα πράγματα. . .

Όταν λοιπόν, η απάντηση θα γίνει μία και αυτός ο τριχασμός ή διχασμός τελειώσει, τότε ο ΆΡΗΣ, ο μεγάλος και κοιμώμενος ΆΡΗΣ, θα σταματήσει να μάχεται με λάρισα, ατρόμητο, βολο, καβαλα και θα χτυπήσει ολυμπιακο, παναθηναϊκο...

Αλλά για να γίνει αυτό, θέλει δουλειά πολύ. . . Που την βλέπω να αργεί πολύ. . .

Πάαααααααρα πολύ . . .

Ανώνυμος είπε... 6 Μαρτίου 2012 στις 12:48 π.μ.

Το κυνήγι των πλέι-οφ έχει χαθεί.Ας μην ελπίζουμε για πολλά.Ο γαύρος κι ο βάζελος έχουν πιο ποιοτικές ομάδες από την δική μας και δεν τους παίρνει να χάσουν άλλους βαθμούς,ιδιαίτερα στην έδρα τους.

Εμείς,πρέπει να κάνουμε το χρέος μας.Νίκες με Αστέρα,Όφη,Κέρκυρα,Πανιώνιο ΕΞΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΙΚΕΣ έτσι ώστε να έχουμε ελπίδες.Ένας ποντος να χαθεί απο εκεί,παει,χάθηκε το παιχνίδι...

Οπότε έχουμε και λέμε στην ΠΙΟ αισιόδοξη περίπτωση 4Χ3=12+1(από τα ματς με γαύρο ή βάζελο ή παναιτωλικό)=13!

33+13=46.Η Αεκ κι ο Ατρόμητος που είναι αυτοί που κυνηγάμε έχουν 40(θα νικήσει σιγουρα την Δράμα) και 38.Με 3 νίκες τουλάχιστον η κάθε ομάδα σε ένα πολύ βατό πρόγραμμα μας περασαν ήδη...


Το κακό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι...μας λογαριάζουν ως μικρή ομάδα.Μέχρι και στις ειδήσεις,αν δείτε,δεν κάνουν ούτε ένα μικρό ρεπορτάζ.

Αυτό πρέπει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.Πρέπει να γίνουμε ομάδα πρωταθλητισμού όχι ομάδα που κυνηγάει κάθε χρόνο να μπει στην 5αδα και στην καλύτερη περίπτωση να βγει...4η!Πως θα το πετύχουμε;Απλό...Κρατάς το ίδιο ρόστερ με κανα-δυο προσθήκες και ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ φυγή,τον ίδιο προπονητήγια 2-3 χρόνια τουλάχιστον και ορίστε μια ομάδα έτοιμη να "χτυπήσει" όλες τις άλλες!

jim είπε... 6 Μαρτίου 2012 στις 1:33 π.μ.

Φίλε μου, εσύ στο εκτο σχόλιο..

Πολυ καλά τα λες και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και μενα εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω τοσα χρονια αυτά που λες...

Αλλά πες μου...

Πότε έγιναν στον ΆΡΗ, αυτα που λες για να γινουν και τωρα;;;

Άλλο τι πρέπει και τι είναι καλό να γίνει θεωρητικά και άλλο τι γίνεται στην πράξη..