Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Νίκες παντού!


Το Σαββατοκύριακο που έχει γενέθλια η ομάδα εξελίχτηκε εξαιρετικά.

Στο μπάσκετ, παίξαμε πολύ καλή άμυνα κ κερδίσαμε εύκολα το Ρέθυμνο πετυχαίνοντας την 5η συνεχόμενη μας νίκη.

Στο ποδόσφαιρο πετύχαμε σπουδαία νίκη με ανατροπή κερδίζοντας 4-2 τον Πανιώνιο.

Στο Βόλεϊ κερδίσαμε 3-0 τον Παμβαχαϊκό, τερματίσαμε 6οι στο πρωτάθλημα και παίξουμε άγωνες κατάταξης για έξοδο στην Ευρώπη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

ΆΡΗΣ - Ρέθυμνο 78 - 60

Η νίκη ήρθε διότι παίξαμε σπουδαία άμυνα. Θέλαμε περισσότερο τη νίκη από το Ρέθυμνο το οποίο μετά την φυγή του Ράιτ είναι άλλη ομάδα πλέον.

Λόγω του ποδοσφαίρου είδα μόνο 2,5 δεκάλεπτα και είναι κρίμα διότι παιζόταν ελεύθερο και όμορφο μπάσκετ και από τις 2 ομάδες αλλά κυρίως από τον Άρη.

Φτάσαμε λοιπόν τις 5 συνεχόμενες νίκες κάτι που για να λέμε την αλήθεια, δεν το περίμενα. Η ομάδα απέχτησε ρυθμό τώρα στο τέλος αλλά μάλλον άργησε πολύ. Ο στόχος της 6ης θέσης θα επιτευχθεί αν κερδίσουμε εμείς το Περιστέρι εκτός έδρας κ χάσει η Καβάλα από τον αδιάφορο Πανιώνιο στην έδρα της, την τελευταία αγωνιστική.

Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή...

ΆΡΗΣ - Πανιώνιος 4 - 2

Τι παιχνίδι και αυτό; Καιρό είχαμε να δούμε ματς με τόσα γκολ κ τόσες ανατροπές στο Χαριλάου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για εμάς όταν προηγηθήκαμε 1-0 από στημένη φάση με κεφαλιά του Φατί (ασίστ ο Ούμπιντες). Αντί όμως το γκολ να μα δώσει ώθηση συνέβη το αντίθετο. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε κ απείλησε μάλιστα και με 2ο γκολ πριν το ημίχρονο.

Στο 2ο ημίχρονο τα χάλια συνεχίστηκαν. Εμείς δε μπορούσαμε να απειλήσουμε τον αντίπαλο και ύστερα από λάθος του πιτσιρικά Τσουκάνη ήρθε το 1-2. Κάπου εκεί ο κόσμος άρχισε να απογοητεύεται και άρχισαν τα γιουχαϊσματα...

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε κ ο τραυματισμός του Ντίκο ενώ η ομάδα είχε ήδη κάνει 3 αλλαγές. Με λίγα λόγια το ματς φαινόταν χαμένο.

Εκεί λοιπόν που ο Πανιώνιος πλησίαζε στο 1-3 (φοβερή ευκαιρία που έσωσε τελευταία στιγμή ο Καζναφέρης) συνέβη κάτι ανεξήγητο. 

Ο Ούμπιντες ο οποίο ήταν και ο MVP του αγώνα κατάφερε κ σκόραρε σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ. Αυτό το γκολ ανέτρεψε τα πάντα. Οι παίχτες ανέβηκαν πολύ ψυχολογικά το ίδιο κ ο κόσμος. Στα επόμενα 5 λεπτά πετύχαμε άλλα 2 γκολ και καθαρίσαμε το παιχνίδι.

Το 3-2 το έκανε ο Τριανταφυλλάκος ύστερα από κόρνερ του Ούμπιντες (2η ασίστ) και το 4-2 ο Νέτο με σουτ στην αντεπίθεση.

Πως να εξηγήσεις ποδοσφαιρικά αυτή την εξέλιξη; Μάλλον δε μπορείς. Γι'αυτό το ποδόσφαιρο είναι κορυφαίο σπορ.

Ένα ματς φαινομενικά χαμένο εξελίχτηκε σε θρίαμβο και πανηγύρια.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε η τύχη την οποία την έχουμε άπλετη τα τελευταία ματς και δε με χαλάει καθόλου αυτό. 

Μπορεί όμως η τύχη να μας βοηθάει στα παιχνίδια μας, δε μας βοηθάει όμως στα αποτελέσματα των αντιπάλων. Ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 την Ξάνθη και διατηρήθηκε 8 βαθμούς μπροστά από μας. Καλή ομάδα δεν λέω αλλά αν δεν είχε το Μήτρογλου και τα 15 γκολ του δεν θα ήταν εκεί που είναι...

Ελπίζουμε αύριο να στραβοπατήσουν Άεκ και Πάοκ διότι αυτούς κυνηγάμε.

Όπως και να'χει εμείς θα πρέπει να πάμε για το απόλυτο 4/4 όσο δύσκολο και αν είναι. Ακόμη όμως κ να μην μπούμε στα Play Off πρέπει να τερματίσουμε στην 6η θέση μήπως και βγούμε Ευρώπη από σπόντα αν τιμωρηθούν Άεκ ή Βάζελος.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε άραγε δικαίωμα συμμετοχής;



3 σχόλια:

VardARIS είπε... 25 Μαρτίου 2012 στις 12:06 π.μ.

Δυστυχώς κατάφερα να δω μόνο το 2ο ημίχρονο του ποδοσφαίρου, λόγω δουλειάς.

Όταν έγινε το 1-2, έλεγα στον εαυτό μου, άντε καλό καλοκαίρι και έβριζα (και εγώ). Μετά την ανατροπή όμως πήραμε οξυγόνο. Ο ποδοσφαιρικός Άρης σε αυτόν τον αγώνα για το κυνήγι των play off, μου θυμίζει τον άρρωστο που είναι στα τελευταία του, αλλά κάτι γίνεται και τελευταία στιγμή αναπνέει ξανά. Το θέμα είναι μέχρι πότε? Ελπίζουμε πάντως στο ιατρικό θαύμα...

Μακάρι να μας κάνουν δωράκια αύριο οι Παναιτωλικός και η Κέρκυρα...

Καρμπόν η χρονιά με πέρυσι, που η ομάδα ξύπνησε αργά και κυνηγούσε, αλλά δεν έφτανε... Μακάρι η φετινή τροπή να είναι διαφορετική!

VardARIS είπε... 25 Μαρτίου 2012 στις 12:10 π.μ.

Α και κάτι για το μπάσκετ. Το θέμα της 6ης θέσης είναι εικονικό - ουτοπία. Χαρά στο κουράγιο των παικτών που αγωνίζονται και παρουσιάζονται σοβαροί... Μπράβο τους!

Αγωνίζονται για μια φανέλα και μια ομάδα. Που όμως δεν θα ξέρουμε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Θα υπάρχει Άρης όχι στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Α1 του χρόνου? Μεγάλε Δαμιανίδη...