Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Άρης - Άεκ: 1-0, 04/03/2012 (Match Review)

Επιτέλους νίκη στο Βικελίδης απέναντι στην Άεκ. 
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, (όποιος χάνει τις ευκαιρίες στο τέλος δέχεται γκολ), επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά. Αυτή τη φορά υπέρ της ομάδας μας... Είναι σημαντικό ότι μας χαμογελάει η τύχη σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, (με συμπολίτη στην Τούμπα και τώρα με Άεκ). Για να μπούμε στην πεντάδα πάντως θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ...

Ο Μανουέλ Μασάδο μας αιφνιδίασε όλους. Διαφοροποίησε τη διάταξη της ομάδας σε 4-4-2 με ρόμβο, ενώ και οι επιλογές των προσώπων ήταν απρόσμενες - άστοχες. Κανείς δεν περίμενε ότι θα αγωνιστεί Παπαζαχαρίας - Παπαστεριανός στο κέντρο, κανείς δεν περίμενε ότι θα έμενε ο Φατί στον πάγκο κλπ...

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Μασάδο είχε ατυχείς εμπνεύσεις (με συμπολίτη και τώρα με Άεκ). 
Από εκεί που η ομάδα συνήθισε επιτέλους ένα σύστημα, 4-2-3-1, και οι παίκτες βρήκαν ρόλους στο χορτάρι, τώρα πάλι άρχισαν τα πειράματα. Ρόμβο είχαμε να δούμε από την εποχή του Τσιώλη, και τότε πάλι η ομάδα είχε τραγική εικόνα. Φαίνεται ότι ο ρόμβος δε μας ταιριάζει, ή μάλλον θέλει πολύ δουλειά. 

Μάλιστα κατ' εμέ άργησε να κάνει τις κινήσεις του από τον πάγκο. Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν άμεσα, ίσως στο πρώτο 10λεπτο. Καθυστέρησε και τις έκανε μαζεμένες στο 45', ευτυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και όχι 0-2...

Αρχική 11άδα Άρη
4-4-2: Βελλίδης - Νέτο, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ - Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Καπετάνος, Ούμπιδες - Καστίγιο, Τριανταφυλλάκος.

Όπως είπαμε ρόμβος στο κέντρο. Παπαζαχαρίας εξάρι, Παπαστεριανός δεξιά, Καπετάνος αριστερά και Ούμπιδες στην κορυφή του ρόμβου.

Αρχική 11άδα Άεκ
4-3-3: Αραμπατζής - Γεωργέας, Κοντοές, Δέλλας, Καράμπελας - Μάκος, Καφές, Βάργκας - Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος.

Πρώτο Ημίχρονο
Μπορεί στα πρώτα 5 λεπτά να ισορροπούσαμε το παιχνίδι, αλλά από το 8ο λεπτό και μετά, η ομάδα που έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη ήταν η Άεκ. Στο 8' (Λεονάρντο), στο 10' (Λυμπερόπουλος), στο 12' (Λυμπερόπουλος), στο 18' (Σιαλμάς) και στο 19' (Σιαλμάς) η αντίπαλος ομάδα έχασε πραγματικά 5 κλασσικές ευκαιρίες.

Στο 20' ο Μασάδο έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, πέρασε τον Καπετάνο στην κορυφή του ρόμβου και έφερε αριστερά τον Ούμπιδες, αλλά και πάλι δεν είδαμε κάποια βελτίωση. Η Άεκ τουλάχιστον από εκεί και πέρα δεν έκανε κάποια άλλη ευκαιρία. Σε αυτό βοήθησε και η ζαλάδα που ένιωθε ο Στάθης Ψάλτης, ε, συγγνώμη ο Λυμπερόπουλος (χωρίς πλάκα τώρα, πάντως ο άνθρωπος έπαιξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με διάσειση).

Ένα καλό αλλά μακρινό σουτ του Καπετάνου στο 31', και τέλος.

Δεύτερο Ημίχρονο
Ο Μασάδο λοιπόν έκανε τις κινήσεις του μαζεμένες στο ημίχρονο και διόρθωσε τα κακώς κείμενα, έστω και με καθυστέρηση. Πέρασε τον Φατί στη θέση του Παπαστεριανού, που δε βοήθησε καθόλου, έχει όμως τη δικαιολογία ότι είχε να παίξει πολύ καιρό, και στη συνέχεια πέρασε τον Ακόστα στη θέση του Τριανταφυλλάκου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει το σύστημα στο κλασσικό 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ, Φατί, Παπαζαχαρία και τρεις πίσω από τον προωθημένο Καστίγιο.

Όχι ότι η ομάδα πλέον έπαιξε κανένα σοβαρό ποδόσφαιρο, και ότι έκανε τη μια φάση πίσω από την άλλη, αλλά τουλάχιστον ισορροπήσαμε το παιχνίδι, πήραμε το κέντρο (με τη βοήθεια του Κωστένογλου που έβγαλε τον Βάργκας), ενώ κλείσαμε καλύτερα τους Σιαλμά και Λεονάρντο. Οι παίκτες μας προσπάθησαν πολύ, έτρεξαν αρκετά, κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή της Άεκ και τελικά ήρθε η κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 80'.

Man of the Match
Προσωπικά θεωρώ ακρογωνιαίο λίθο για τη νίκη τον Βελλίδη. Κράτησε όρθια την ομάδα σε πολλές περιπτώσεις, με καίριες και σωτήριες επεμβάσεις. Επίσης πολύ καλός και ο Φατί (οφείλω να το πω, γιατί τον έκραζα τόσο καιρό), που διόρθωσε πολλά πράγματα στο κέντρο με την είσοδό του.

Αδύναμος Κρίκος (ή μάλλον καλύτερα αδύναμοι κρίκοι)...
  • Αρνητικοί πρωταγωνιστές προσωπικά θεωρώ ότι ήταν οι: Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας και Νέτο. 
  • Πάντως μια λαμπάδα και στον Αραμπατζή, πρέπει να την ανάψουμε...
Καστίγιο
Από ένα σημείο και μετά πίστευα ότι ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί την κόκκινη κάρτα. Οι συμπαίκτες του ευτυχώς έπεσαν πάνω του και λίγο τον ηρέμησαν. Το παράξενο είναι ότι ο Κάκος άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει, και άφησε να πέφτουν μπινελίκια μεταξύ των παικτών.

Εκ των υστέρων, και αφού τελείωσε το παιχνίδι μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά του βοήθησε την ομάδα. Φόρτωσε τους Δέλλα, Μάκο, Γεωργέα, Κοντοέ με κίτρινες κάρτες. Πάντως γέλασα πολύ με τον Δέλλα που κυνηγούσε να του κάνει τάκλιν με τις σχάρες και δεν προλάβαινε... Τελικά πήρε την κίτρινη και αυτός και ηρέμησε.

Από τη μια, για μια στιγμή πίστεψα ότι ήθελε να πάρει κόκκινη για να μην παίξει στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, όμως, το χάρηκα πολύ ότι επιτέλους υπάρχει ένας παίκτης του Άρη που απαντάει στους μάγκες των αντιπάλων. Δε γίνεται να σε βρίζουν και εσύ να μην απαντάς. Κακώς για μένα προσωπικά δεν απαντούν και οι υπόλοιποι παίκτες μας. Αν σε βρίζει και σε χτυπάει ο αντίπαλος, δε γίνεται εσύ να του δίνεις το χέρι και να τον πιάνεις από τον ώμο...

Δηλώσεις Παικτών
Θα ξεχωρίσω τις δηλώσεις Γιαννιώτα. "Στόχος στο Καραϊσκάκη είναι το διπλό. Άρης είμαστε!..." Μπράβο ρε πιτσιρίκο.

Υπόθεση Πεντάδα
Συνεχίζεται η προσπάθεια, πλέον πάμε για θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα έχει πιθανότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα εκεί μέσα. Αυτό που φοβάμαι ιδιαίτερα είναι η διαιτησία. Θέλω να δω ποιον θα ορίσουν διαιτητή και κοντάρια... 

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 1:58 π.μ.

Να πάρει κόκκινη για να μην παίξει στο Καραϊσκάκη; Αυτός ζει και αναπνέει για το ματς της Κυριακής. Ελπίζω να βοξθήσει.

Πάμε για διπλό στο Καραϊκάκη, ωστόσο ομολογώ ότι έχουμε ζήσει μεγάλες σφαγές σε αυτό το γήπεδο. Πρέπει να κερδίσουμε.

jim είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 2:58 π.μ.

Καταρχήν, θα ξεκινήσω με κάτι το οποίο σπάνια ξεκινώ και σπάνια, επίσης, ασχολούμαι.

Με το θέμα διαιτησία. Θέλω να συνδέσω δύο φάσεις. Θυμάστε, το πέναλτι το οποίο έκανε μπαμ στο αγώνα μας με τον Παναθηναϊκο στο οακα, την περιοδο 2009-2010;; Ηταν το 87ο λεπτό και χαναμε 2-1, όταν ο Σαριέγι ολοφανερα, έσπρωξε τον Κάμπορα στον αερα και ο διαιτητης , ειπε παιζεται...

Συγκρίνεται εκείνη την φάση, με την σημερινή φάση που δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ.

Δεν λέω, ότι δεν ήταν πέναλτι. Όμως, όσο ηταν το χθεσινο του ΠΑΟΚ πέναλτι, αλλο τοσο και ακομα περισσοτερο ηταν και το δικο μας τοτε. . .

Αυτή την σύνδεση, ήθελα να κάνω, έτσι απλά για να δώσω έμφαση, σε αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να φωνάζω χρόνια τώρα σε εχθρούς και φίλους. . . Σε ξένους και συγγενείς..

Οτι, πρώτον, στην χώρα μας δεν αρκεί να εισαι καλη ομαδα για να πας μπροστα.

Και δεύτερον για το μαραζι καποιων, σχετικά με το ότι ο ΠΑΟΚ, μας περνά στην βαθμολογια 8-9 βαθμους τα τελευταια 3 χρονια.

Είπα, λέω και θα το λέω, ότι αυτά τα 3-4 χρόνια που μας περνά δεν πιστεύω ότι έχει καλύτερη ομάδα από μας. Είναι όμως πολύ καλύτερος από εμας, αλλου.. Από δω προέρχεται και η όποια διαφορά μας, στην βαθμολογία. Ο νοών νοήτο..Το αφήνω εδώ...

Όσων αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ήμασταν πολύ κακοί στο πρωτο μέρος και ταυτόχρονα τυχεροί. Αν η ΑΕΚ, σημείωνε δύο, ακόμα και τρία γκολ, δεν θα ήταν έκπληξη.

Ασύνδετες οι γραμμες, ολοφανερη ελλειψη επικοινωνιας και κακη χημεια κυριως στην τριπλετα του κεντρου (παπαζαχαρια-παπασταριανου-καπετανου)..

Ευτυχως στο δευτερο μερος, ο μασαδο, εκανε δυο αλλαγες και σε συναρτηση με τις εσωτερικες αλλαγες που εκανε απο το πρωτο μερος ακομα, αλλαξε την εικονα του παιχνιδιου.

Σπάσιμο της απίστευτα κακης παραδοσης, με την ΑΕΚ εντος, για το πρωταθλημα και απόδειξη οτι ο ΑΡΗΣ, εχει άστρο. . . Ή αν θέλετε το κοκαλάκι της νυχτεριδας, που λέμε...

Δυστυχώς, αυτό το άστρο ή το κοκαλάκι της νυχτερίδας, δεν συνοδεύεται και από την είσοδο μας, στην πεντάδα. Βλέπετε, πρέπει να μας κάτσουν και τα αλλα αποτελεσματα των συνδιεκδικητων μας.

Ένα άστρο όμως και ένα κοκαλάκι της νυχτερίδας, το οποίο θα αρχίσει να συνοδεύεται με την εισοδο μας στα play off, μόνο αν κερδίσουμε στον Πειραιά. . .

Πράμα δύσκολο. Κυρίως εξωαγωνιστικά. Γιατί αγωνιστικά τους παίζουμε στα ίσια καθε χρόνο.

Αλλά αυτό το αστρο και το κοκαλακι της νυχτερίδας, δεν είναι απίθανο να κάνουν την εμφανιση τους και πάλι εκεί. . .

Εκεί που πρέπει να βγει ΤΟ ΔΙΠΛΟ, αυτης της χρονιάς. . .

Υ.Γ. Γουστάρω πολύ, να είμαστε κολοφαρδοι. Ήταν κάτι που έλλειπε χρόνια πολλά από τον ΆΡΗ. . .

RedDragon είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 10:37 π.μ.

Το αρχικό στήσιμο της ομάδας ήταν τραγικό.Έβγαζε μάτια ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψει.

Στα θετικά πάντως του Μασάδο το ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού κάνει αλλαγές και καταφέρνει να αλλάζει την εικόνα του αγώνα.

Μπορεί σε αυτό το ματς να ήμασταν όντως τυχεροί αλλά τα τελευταία 13χρόνια που ΔΕΝ κερδίζαμε την Αεκ ήταν πολλές οι φορές που ήμασταν άτυχοι.

Ανώνυμος είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Δεν ξερετε ποσο σημαντικο ειναι αυτο. Να μην παιζει η ομαδα καλα και να κερδιζει. Ειδικα απο 'δω και περα. Εδω που φτασαμε, το τελευταιο που μας ενδιαφερει ειναι να παιζουμε μπαλα. Το μονο που μας ενδιαφερει ειναι οι ΒΑΘΜΟΙ και μονο αυτοι. Ας κερδιζουμε και με μισο-μηδεν που λενε. Ας ειναι η κατοχη 60-40 εναντιον μας, ας κανουμε 1 σουτ, αρκει να κερδιζουμε.

Στο καθαρα αγωνιστικο, οι πειραματισμοι -για αλλη μια φορα φετος- δεν επιασαν. Ειναι δυνατον να παιζεις με Παπαζαχαρια-Παπαστεριανο-Καπετανο τριπλετα κεντρου. Ποιοτικοι μεν, αλλα δεν υπηρχε χημεια, οπως ειπε και ο jim. Bεβαια, ο Μασαδο ειπε πως αφησε εκτος τον Φατι λογω εθνικων και τον Ακοστα επειδη προερχοταν απο τραυματισμο. Ας το δεχτω, ελπιζω απλα να μην επαναληφθει. Ειδατε, μπηκαν 2 ατομα και αλλαξαν την εικονα του παιχνιδιου. Ειδικα αυτος ο Φατι ρε παιδι μου, δεν μπορω να καταλαβω, επιλεγει παιχνιδια; Αυτο παντως ειναι το μεγαλυτερο μας προβλημα φετος -και περσι.

Τωρα για τον Καστιγιο, επραξε καως, καταφερε να αποσυντονισει τους τραγικους της αεκ και το καλο ειναι οτι δεν δεχτηκε κοκκινη. Θελω στον γαυρο να τον δω παθιασμενο, αν και το θεωρω απιθανο.

Οσο για τις δηλωσεις του Γιαννιωτα, αυτη ειναι νοοτροπια παικτη. ''Δεν φοβομαστε κανεναν ολυπμιακο και κανεναν παναθηναικο. ΑΡΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ''. Ετσι πρεπει να σκεφτονται ολοι παικτες. Γι' αυτο λεμε να πρωοθηθουν οι νεαροι, γιατι δειχνουν πεισμα και εχουν αισθημα για την ομαδα. Αλλα...

Για το θεμα των play off, νομιζω οτι θα πρεπει να αρχισουμε να το συζηταμε τις τελευταιες 5 αγωνιστικες. Εγω, παντως, πιστευω πως τα ματς με οφη-πανιωνιο θα κρινουν αν θα μπουμε η οχι.

Sifakis

Υ.Γ. Εκανε προσφυγη ο τοχα. Τι αλλο θα ακουσουμε;

Υ.Γ.2 Συγγνωμη αν κουρασα.

VardARIS είπε... 5 Μαρτίου 2012 στις 7:14 μ.μ.

@Kanthar0s
Προφανώς υπονοείς ότι θέλει να τους καρφώσει, για να τους μπει στο μάτι. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το θέλει αυτό, γιατί μετά οι φιλίες με τους οπαδούς του γαύρου θα πάνε περίπατο... Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να τον τιμήσουν οι οπαδοί του οσφπ, ή κάτι αντίστοιχο.

Δε θυμάμαι στο περυσινό 6μηνο είχε παίξει με τον Οσφπ ο Καστίγιο? Αν γνωρίζει κάποιος ας μας βοηθήσει.