Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποδοσφαιρικό έκτρωμα στο Μιλάνο, πολλά με τίποτα στην Βαυαρία

Άλλες δύο ομάδες προστέθηκαν απόψε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Η Μαρσέϊγ και η Μπάγερν Μονάχου. Σε ένα κακό παιχνίδι στο Μιλάνο, η Μαρσέϊγ, σημείωσε μιά "γλυκιά" ήττα και σε ένα παιχνίδι με ένα πρωταγωνιστή, η Μπάγερν συνέτριψε την Βασιλεία . . .




Παρόλα αυτά, ακόμη και σε μια "άχαρη", ποδοσφαιρικά βραδιά, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έδειξε την ποιότητα και το επίπεδο της, αφού κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων μέχρι το φινάλε, στο Μιλάνο. Εκεί, όπου με ένα γκόλ στις καθυστερήσεις οι Γάλλοι, πήραν την πολύτιμη πρόκριση, παρόλο που οι Μιλανέζοι, ανέκτησαν το προβάδισμα στην συνέχεια . . .

 Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λίγκ. Να "πεθαίνεις" και να "ανασταίνεσαι", μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί που να πιστεύεις, ότι, έχει το πάνω χέρι κάποια ομάδα, να έρχεται η αντίπαλος και να παίρνει αυτή την πρόκριση.

Χρόνια τώρα, τα βλέπουμε όλα αυτα. Τόσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όσο και στο Europa Leauge.

Απόψε, είδαμε μία Ίντερ, να μην παρουσιάζει καλό πρόσωπο. Μία Ίντερ, "σκιά" του καλού της εαυτού. Με παίχτες μεγάλους σε προσωπικότητα, αλλά κ ο υ ρ α σ μ έ ν ο υ ς, όσο δεν γίνεται.

Φαινόταν αυτό, στα κοντινά πλάνα που έκανε η τηλεόραση, άλλωστε. Φαινόταν και στο παιχνίδι. Αυτή η ομάδα, δίνει την εντύπωση, ότι οι παίχτες της είναι τόσο κουρασμένοι, που αρκετούς από αυτούς, αν τους βάλεις να τρέξουν σε εκατοστάρι με πενηντάρηδες γυμναστές, θα βγουν πρώτοι και με διαφορά, οι πενηντάρηδες γυμναστές.

Ένας Στάνκοβιτς, που πιο πολλές ήταν οι βαθειές ανάσες που έπαιρνε, παρά τα σπρίντ που έκανε. Ένας Ζανέτι, που από τα δεξιά, δεν έκανε ούτε μία πλαγιοκόπηση, ένας Καμπιάσο που ήταν χαμένος.

Και βέβαια, το αποκορύφωμα, ήταν, στην φάση της ισοφάρισης, που η μπάλα περνά πολύ απλά από τον Λούσιο και ο Σάμουελ, που ήταν δίπλα, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Πείτε μου, εσείς, που παρακολουθείτε, πότε είδατε αυτούς τους παίχτες, να κάνουν τέτοιες γκέλες σε τόσο κομβικά σημεία των αγώνων . . .

Μην σας ξεγελά το 1-0. Τυχαίο ήταν. Ακόμα και να περνούσε η Ίντερ, θα ήταν "εύκολη λία" για κάθε Μπάγερν, Μπάρτσα, Μίλαν που θα συναντούσε, μετά.

Θα έλεγα, μάλιστα, ότι η Ίντερ, θα ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για το ΑΠΟΕΛ.Με τόσο κακή φυσική κατάσταση και περιορισμένη ενέργεια, οι γεμάτοι παθος - κέφι Κύπριοι, σε συνάρτηση με τις αγωνιστικές τους αρετές, θα είχαν "πολλές τύχες" . . .

Στο άλλο μάτς, το 7-0, τα λέει όλα. Πολλά κενά, για την Βασειλεία. Κάπου αφέθηκαν, κιόλας, Σαν να σκεφτόταν, τι 5, τι 6, τι 7 . . .

Φυσικά, η έκταση του σκόρ, δεν μαρτυρά, ότι η Ελβετική ομάδα, δεν είναι καλή. Τυχαίνουν τέτοια σκορ. Και η Ρόμα έφαγε 8 στο Τράφορτ, η Μπεσίκτας 8 . . .

Αντίθετα, θα έλεγα. Με την είσοδο της, στους 16, η Βασιλεία, έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν είναι τυχαία ομάδα, πήρε πολύτιμες οικονομικές ανάσες και απέδειξε, ότι και ομάδες με περιορισμένα μπάτζετ (σε σχέση με άλλες ομάδες), μπορούν να πετύχουν πολλά.

Γιατί, ναι μεν τα πολλά χρήματα, πιθανότατα να φέρουν την ευτυχία σε μία ομάδα, αλλά πρωταρχικό ρόλο παίζει η διαχείριση των καταστάσεων στο χτίσιμο και την λειτουργία μίας ομάδας. Κοινώς, τα μ υ α λ ά, που υπάρχουν σε μία ομάδα . . .


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 14 Μαρτίου 2012 στις 2:49 μ.μ.

Παιδια η Ιντερ εχει καταστραφει τελειως. Αν δειτε κατι αποτελεσματα που κανει, χανει στην εδρα της 0-3 απο τη Μπολονια, 0-1 απο τη Νοβαρα και κατι τετοια. Και ειναι 7η! Η Ιντερ, που το 2010 εκανε τρεμπλ! Παντως, αυτοι που λες δηλαδη οι παλιοσειρες της Ιντερ, πιστευω πως εχουν ξοφλησει ως παικτες. Οσα ηταν να προσφερουν τα προσφεραν (και δεν ειναι λιγα). Οπως και ο Μαικον, ο οποιος απο καλυτερος δεξιος μπακ του κοσμου εχει γινει αλλος ενας τελειωμενος βραζιλιανος. Παικτες τυπου Πολι, Ναγκατομο κλπ. ειναι πραγματικα λιγοι για Ιντερ.

Αποτ ην αλλη, η Μαρσειγ εχει ενα αξιολογο συνολο, με δυνατους στην αμυνα και τεχνιτες μεσοεπιθετικους. Αυτος ο Ντιαβαρα πισω, ειναι τερας! Οπως και οι Ντιαρα-Μ'Μπια στο κεντρο. Αμαλφιτανο και Βαλμπουενα επισης ξερουν μεγαλη μπαλα. Και μην ξεχναμε και τον φοβερο τερματοφυλακα Μανταντα, ο οποιος την εσωσε χθες ουκ ολιγες φορες. Παντως, στο πρωταθλημα ειναι 3οι, πισω απο τη φοβερη φετος Παρι Σεν Ζερμεν και τη... Μονπελιε.

Στο αλλο ματς, η Μπαγερν ειναι σε φοβερηφορμα, χαρακτηριστικο που πετυχε 14 γκολ σε 2 ματς (7-1 το Σαββατο)! Εχει εξαιρετικους παικτες απο τη μεση και μπροστα, οπως ο Ρομπεν, ο Ριμπερι και ο Μιλερ, ενω εχει και τον, κατα τη γνωμη μου, νο.1 επιθετικο του πλανητη. Ο Γκομεζ ειναι πραγματικος ''killer''. Χθες εβαλε -αλλα- 4 γκολ. Παντως, πιστευω -και ελπιζω- το πρωταθλημα να παει και φετος στη Ντορτμουντ.

Η Βασιλεια, στον αντιποδα, οπως πολυ σωστα λες, εχει φοβερη ομαδα. Και ποιος θα πηγαινε μες στο Αλιαντς Αρινα και δεν θα ετρωγε 5-6 (θυμαστε πριν 4 χρονια). Στο πρωταθλημα Ελβετιας ειναι πρωτη με διαφορα 7-8 ποντων και εχει πολυ καλο ροστερ. Τους αξιζουν συγχαρητηρια, παντως, που καταφεραν και κερδισαν τη Μπαγερν στο 1ο ματς.

Να σας παρακαλεσω να συνεχισετε να ανεβαζετε αφιερωματα και post για το διεθνες ποδοσφαιρο.

Sifakis

jim είπε... 14 Μαρτίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Sifaki φίλε μου, με το Διεθνές Ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα με τα Διεθνή αθηλητικά δρώμενα (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο ΚΛΠ), ασχολούμαι από τα έξι μου.

Μάλιστα, οι γονείς μου, μου λένε πως από τα δύο μου, καθόμουν και έβλεπα αγώνες από την τηλεόραση. Και φυσικά, δεν σκοπεύω να σταματησω να παρακολουθώ. Είναι το αγαπημένο μου χόμπι. Μακάρι να το ασκούσα και ως επάγγελμα.

Έτσι λοιπόν, όποτε υπάρχει χρόνος και διάθεση, τουλάχιστον εγώ θα κάνω κάποια άρθρα για το Διεθνές Ποδόσφαιρο . . .

Όσον αφορά την Μαρσέϊγ, γενικότερα αυτή και η Λυών είναι οι δύο Γαλλικές ομάδες που δειχνουν καλυτερο προσωπο στην Ευρωπη.

Δεν είναι 3η (θα ηθελε να ήταν τριτη στη Γαλλια). Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα ειναι όπως και η Ίντερ. Όγδδοη ειναι μαζι με την Μπορντό. 8 βαθμούς, από την τρίτη θέση.

Πάντως, δεν θα αποτελέσει εύκολη λία στους 8, παρά μόνο για Ρεάλ (αν περάσει) και Μπάρτσα. . .

Θεωρείς τον Γκόμεζ, καλύερο φορ ε; Θα μου πεις και ποιος αλλος είναι... Παίχτες όπως ο Ρούνεϊ, ο Βίγια, δεν τους λες αποκλειστικά φορ περιοχης. Ο Γκόμεζ, είναι το κλασσικο φορ περιοχης.

Δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος φορ, αλλά με κριτηριο το σωματοτυπό τους, αυτός (ο Γκομεζ δηλαδη), και ο Ιμπραημοβιτς, ειναι απο τους καλυτερους.