Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εκπληκτική βραδιά και στο Europa League

Μία ακόμη σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά, έζησαν όσοι παρακολούθησαν τα αποψινα παιχνίδια του Europa League. Οι συγκινήσεις μεγάλες, οι εναλλαγές των συναισθημάτων πολλές. Γενικότερα, φέτος, έχω την αίσθηση ότι παρακολουθούμε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις σε Champions League και Europa League.


Ιστορική πρόκριση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μεγαλειώδης πρόκριση για την Σπόρτινγκ, ανώτερότητα της Σάλκε και έλλειψη βαριάς φανέλας στην Ευρώπη, για τον Ολυμπιακό. Αυτοί θα μπορούσαν να ήταν κάλλιστα, οι τίτλοι στα σπουδαιότερα μάτς της βραδιάς.

 Στην Χώρα των Βάσκων, τα "τρομερά παιδιά" του Μπιέλσα, κατάφεραν να κερδίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Και μάλιστα, με πολύ καλή εμφάνιση και πάλι. Θα έλεγα ότι, το τελικό σκόρ τους αδικεί κιόλας, καθώς οι Βάσκοι, έχασαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκόλ.


Η Γιουνάϊτεντ, φαινόταν πελαγωμένη, στην "αρένα" του Σαν Μαμές. Μάταια, προσπαθούσαν οι παίχτες της, να βγάλουν κάθετες μπαλιές. Αυτόν το σκοπό είχε όλος αυτός ο συνωστισμός που παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο στο κέντρο των Άγγλων.

Η Αθλέτικ όμως, με μια μαγική μπαλιά, σαράντα μέτρων του Αμορεμπιέτα και με ένα ακόμη πιο μαγικό τελείωμα του Γιορέντε, έκανε το 1-0. Στην συνέχεια, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τους Άγγλους, παρά μονο η μείωση του σκορ σε 2-1, από όμορφο σούτ, του Ρούνι.

Στην Γερμανία, η Σάλκε παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκόρ, κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκόλ μετά και να πάρει την πρόκριση. Η Σάλκε, τα τελευταία χρόνια, μετά την Μπάγερν, είναι η συνήθης εκπρόσωπος της Γερμανίας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Παρόλο που στο Γερμανικό Πρωτάθλημα, δεν είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει, παρατηρούμε ότι στην Ευρώπη, σημειώνει καλές πορείες. Αυτό είναι δείγμα, ότι η ομάδα είναι χτισμένη περισσότερο Ευρωπαϊκά, παρά "Γερμανικά".

Σε αντίθεση, με την μισητή της αντίπαλο, την Ντόρτμουντ που τα πάει υπέροχα στην Γερμανία και δεν κάνει τίποτα στην Ευρώπη(τα τελευταία χρόνια). Εδώ, θα έλεγα, ότι η Ντόρτμουντ, έχει χτιστεί περισσότερο στα πρότυπα του Γερμανικού πρωταθλήματος, παρα στα Ευρωπαϊκά.

Στο Μάντσετστερ, η Σπόρτινγκ, πέτυχε δύο γκόλ και οι περισσότεροι θεώρησαν ότι πέρασε. Οι Άγγλοι, όμως το πάλεψαν και το γύρισαν σε 3-2. Και αν ο τερματοφύλακας της Σίτυ, ο Χάρτ, ήταν πιο τυχερός στο 95ο λεπτό, θα έκαναν το 4-2 και θα έπαιρναν την πρόκριση.

Φαίνεται, πως η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των "λιονταριών", από τον Ρικάρντο Σα Πίντο, γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίχτες της ομάδας, που παρουσιάζονται μεταμορφωμέμοι, στα τελευταία ματς.

Η Σίτυ, θέλει πολύ δουλειά ακόμη και αρκετά χρόνια, για να καθιερωθεί στο κλάμπ των δυνατών και βαρύνει η φανέλα της, Ευρωπαϊκά. Πέρυσι αποκλείστηκε από την Δυναμό Κιέβου, στην ίδια φάση. Κάνει και κοιλιά, στο πρωτάθλημα. Όπως έχουμε πει, τα λεφτά δεν φέρνουν την άνοιξη. Η υπομονή τους, εκεί, ίσως την φέρει όμως.

Και τέλος, στο Καραϊσκάκη και τον Πειραιά, ο Ολυμπιακός, παρόλο που μπήκε σαν "σίφουνας" και πέτυχε το 1-0 και είχε και δύο δοκάρια, δεν κατάφερε να περάσει, στα προημιτελικά.

Στο δεύτερο μέρος, μπήκε υπνωτισμένος και η Μέταλιστ, τον ισοπέδωσε, πετυχαίνοντας δύο γκόλ, χάνοντας πέναλτι και πολλές ακόμα ευκαιρίες.

Αν και φέτος, δεν μπόρεσε να κάνει μια πορεία στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός, πότε θα την κάνει ; ; ;

Το ερώτημα αυτό πρέπει να καίει άπαντες στον Πειραιά. Και σε καμμία περίπτωση δεν κάνω καζούρα, αυτή την στιγμή. Με τόσο ευνοικές κληρώσεις, με το 0-1 του πρώτου αγώνα υπέρ του, με 1-0 στο ημίχρονο μέσα στην έδρα του και παρόλα αυτά, κατάφερε να αποκλειστεί, με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν μπορεί ρε συ Ολυμπιακέ, ο ΆΡΗΣ πέρυσι και ο ΠΑΟΚ (και πέρυσι και φέτος), να φτάνουν στους 32 της ίδιας διοργάνωσης και να διεκδικούν την είσοδό τους, με αξιωσεις στην επόμενη φάση, ακόμα και στους επαναληπτικούς, ο ΑΠΟΕΛ με 15 εκατομμύρια Ευρώ μπάτζετ να είναι στους 8 του Chmapions League και συ με δεκαπλάσιο μπάτζετ (από ΆΡΗ σίγουρα, πολύ πιο μεγάλο απο ΠΑΟΚ και δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερο του ΑΠΟΕΛ) να μην μπορείς να φτάσεις μέχρι τους 8.

Που και πάλι, για μένα, δεν θα ήταν κατόρθωμα. Εγώ, θα έλεγα μπράβο στον Ολυμπιακό, μόνο αν έφτανε στα ημιτελικά ή στον τελικό. Με τόσα λεφτά, τέτοιες μεταγραφες, μόνο τότε . . .

Και επαναλαμβάνω, ότι δεν κάνω καζούρα σε καμμία περίπτωση. Την γνώμη μου λέω.

Αυτά...

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μίλαν, Μπενφίκα, Μαρσέϊγ, ΑΠΟΕΛ, Μπάγερν οι 8 του Champions League.

Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλκε, Αννόβερο, Αλκμααρ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μέταλιστ οι 8 του Europa League.

Αύριο το μεσημέρι η κλήρωση.


4 σχόλια:

geokampour είπε... 16 Μαρτίου 2012 στις 1:37 π.μ.

Jim φυσικά και δεν κάνεις καζούρα!!! Εγώ θα πω το ίδιο με άλλο όμως τρόπο .... ο,τι στα πρωταθλήματα που τα παιχνίδια παίζονται μέσα στο γήπεδο και οι παίχτες αποδίδουν και γαμ....ουνται για να πάρουνε τα παιχνίδια έχει σαν αποτέλεσμα αυτό --> Μπιλμπάο - Μάντσεστερ 5 - 3 ενώ σε κάτι άλλες "παραγκουπόλεις" που κυριαρχούνε τα "φιλικά" τα "μαγαζιά" και τα φαλτσοσφυρίγματα έχουμε αυτό που πολύ πετυχημένα περιέγραψες --> 2πλο στο πρώτο παιχνίδι 1-0 στο ημίχρονο και στο τέλος φούτσα......καραγκιόζηδες!!

RedDragon είπε... 16 Μαρτίου 2012 στις 9:35 π.μ.

Πλάκα με κάνεις ρε JIM; Όχι μόνο θέλουνε καζούρα αλλά πάρα πολύ καζούρα.

Εδώ μας έπρηξαν τα @@ που πήγαν στους 16 του Europa! Ένα βήμα πιο πάνω από όσο πήγαμε εμείς πέρυσι που βγαίνουμε Ευρώπη μία στο τόσο κ έχουμε μπάτζετ για τον πούτσο...

Έχουν κάθε χρόνο στο τσεπάκι τη συμμετοχή στο Champions και δεν έχουν κάνει ούτε μία αξιόλογη πορεία. 15 χρόνια τώρα.

Αυτά δε σου έγραφα και στο άρθρο για το ΑΠΟΕΛ;

Αλλά τα λεφτά που παίρνει κάθε χρόνο είναι αρκετά ώστε να φτιάχνει ομάδα για να ξαναβγαίνει Champions και του χρόνου.

Εδώ αλλάξαν την επόμενη βδομάδα τον αγώνα στο Κύπελο για να ξεκουραστούν τα πουλάκια μου χωρίς φυσικά να επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τους κανονισμούς...

Την είχαν σίγουρη την πρόκριση βλέπεις...

Πολύ γέλασα χθες πάντως. Πάρα πολύ. Ειδικά με τα σχόλια των εκφωνητών που χάσανε τη μιλιά τους.

Ανώνυμος είπε... 16 Μαρτίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

ο αποκλεισμός του γάβρου είναι ο πιο ηλίθιος που έχω δει!!Χάνουν πέναλτι οι αντίπαλοι στο 80' παρόλο αυτά δέχεσαι 2 γκολ. Σάλκε-Μπιλμπάο μεγάλο ματς.Να κάνω μια πρόβλεψη?Τελικός θα πάει ο νικητής αυτού του ζευγαριού με την Ατλέτικο Μαδρίτης.θα με θυμηθέιτε..Λέτε ΡΕΑΛ-ΜΠΡΤΣΑ ΚΑΙ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ.
Στο τσαμπιονς λιγκ παλι καλη κληρωση για Τσελσι και πλεον υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να εχουμε τον ημιτελικό του 2009'
ΑΠΗΛΙΟΝ

KANTHAR0S είπε... 17 Μαρτίου 2012 στις 1:41 μ.μ.

Απήλιον, αν πάει ΡΕΑΛ-ΜΠΡΤΣΑ ΚΑΙ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ, μιλάμε για την αποθέωση του αθλήματος.

Το να είσαι βλάκας και να το γνωρίζεις, έχει πολύ μεγάλη αξία. Ανεκτίμητη. Το να είσαι σνομπ και να λες, ναι, είμαι σνομπ, αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση. Το να είσαι αλαζόνας και να μην το έχεις πάρει πρέφα, είναι επικίνδυνο. Το να κυνηγάς τους πάντες, και να νομίζεις ότι σε κυνηγούν είναι επικίνδυνο. Το να περνάς στους 16 και να νομίζεις ότι αυτόματα πέρασες τελικό, είναι επικίνδυνο.

Καλή συνέχεια.