Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Έχει θέση ο Ελσνέρ στην βασική ενδεκάδα?

Η πρώτη μας μεταγραφή άνω των 24 που ανακοινώθηκε ήταν ο Ροκ Ελσνέρ , παίκτης που αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Κοέλιο.

Μέχρι στιγμής από την παρουσία του στα φιλικά μπορούμε να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα για τις δυνατότητές του.







Στα περισσότερα  φιλικά βρίσκονταν στον πάγκο. Ακόμα και όταν δοκιμάζονταν 2 ενδεκάδες , από 45 λεπτά η καθεμία , ο Ελσνέρ βρίσκονταν στην 2η ενδεκάδα στους άτυπους ''αναπληρωματικούς''.

Στα φιλικά φάνηκε να κλείνει θέση στους βασικούς αμυντικούς χαφ ο Παπαδόπουλος και δικαίως μάλιστα βάση εμφανίσεων. Από εκεί και πέρα , ως παρτενέρ του αγωνίστηκαν  κυρίως οι Τριανταφυλλάκος και Οικονομόπουλος , ενώ επίσης και ο Νταμαρλής δοκιμάστηκε εκεί για ένα διάστημα.

Όσες φορές πέρασε με αλλαγή ο Ελσνέρ , μία λέξη μπορεί να τον χαρακτηρίσει. ΑΡΓΟΣ ! Πολύ αργός. Φαίνεται ότι τρεξίματα δεν έχει. Με την μπάλα στα πόδια έδειξε ότι μπορεί πχ να την κρατήσει και να δώσει μερικές σωστές πάσες , αλλά στον τομέα του μαρκαρίσματος υστερεί αφού δεν μπορεί να προλάβει τους αντιπάλους! Στο φιλικό με την Βέροια , με ένα απλό άνοιγμα της μπάλας  τον άφηναν πίσω! Δεν μπορεί ο Παπαδόπουλος να μαρκάρει για 2 και αυτό το καταλαβαίνουμε από το γεγονός ότι ο Χατζηνικολάου προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού  στους Οικονομόπουλο ή Τριανταφυλλάκο η οποίοι τουλάχιστον έχουν τρεξίματα...

Δεν ξέρω αν είναι κουρασμένος ο παίκτης από την προετοιμασία η όχι ,αλλά μέχρι στιγμής δεν πείθει για να πάρει φανέλα βασικού. Έχει ακόμα πολλά να αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

***Το χθεσινό φιλικό με τον Πανθρακικό δεν το παρακολούθησα , οπότε δεν θα υπάρξει και σχετικό άρθρο***

3 σχόλια:

Skolix είπε... 12 Αυγούστου 2013 στις 5:50 μ.μ.

Γίνεται πολύς λόγος για τον συγκεκριμένο παίκτη. Τον έχω δει μόνο κάτι σκάρτα ημίχρονα, οπότε θα αναφερθώ με πάσα επιφύλαξη.

Δείχνει καλός με τη μπάλα, με καλή τεχνική και καλή πάσα. Ως εκεί όμως. Είναι όντως εξαιρετικά αργός. Θα μπορούσε να παίξει μόνο στην άμυνα πιστεύω, αλλά με γρήγορο παίκτη δίπλα του, όχι με Πουλίδο.

Στα χαφ, μόνο σαν σκούπα ακριβώς μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, σε συνθήκες άμυνας, δηλαδή κυρίως σε εκτός έδρας αγώνες ή δύσκολους εντός.

Θα τον κρατούσα, γιατί φαίνεται ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα χαφ. Σίγουρα πάντως ξεκινάει πίσω από Τριαντά και Οικονό για παρτενέρ του Παπ.

Αν λυθεί και βρει ρυθμό, νομίζω είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους παρτενέρ του Παπ.

VardARIS είπε... 12 Αυγούστου 2013 στις 5:56 μ.μ.

Δυστυχώς δεν έχω εικόνα από τα φιλικά οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την ταχύτητα του παίκτη. Πάντως όλοι λένε ότι είναι ιδιαίτερα αργός και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω.

Για ποιον λόγο πήγαμε σε μια μεταγραφή με ρίσκο, ενώ είχαμε τον μέτριο, αλλά δοκιμασμένο Κοέλιο?

Όλοι θα κριθούν στο τέλος της χρονιάς, μακάρι να διαψευστούμε και να βγουν όλοι οι μεταγραφές παικταράδες.

Ανώνυμος είπε... 13 Αυγούστου 2013 στις 9:55 π.μ.

ΒαρΑρη δε νομίζω να παίρνει 150 ο Elsner.
Οπότε να γιατί τον αλλάξαμε τον Coelho.

Πάντως το θέμα ''αρχική 11άδα'' είναι παρεξηγημένο,
καθώς από αγώνα σε αγώνα οι συνθήκες (ίσως και τα συστήματα) αλλάζουν.

Όσον αφορά τη ταχύτητά του, ναι είναι αργός.
Ο Faty, ένα από τα σημεία αναφοράς στα χαφ που πέρασαν απ την ομάδα μας, ήταν εξίσου αργός.

Πάντως για να γίνομαι πιο σαφής, δεν τον θεωρώ
την καλύτερη επιλογή για 4-2-3-1 αλλά εξαιρετική επιλογή
για το 4-3-3.


Περου