Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Άρης - Βέροια 0-0, σκοπιμότητα και αντιποδόσφαιρο

Στο ''φιλικο'' με την Βέροια ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση.

Αυτό βέβαια δεν γκρεμίζει την γενική εικόνα που έχει δείξει η ομάδα στα προηγούμενα φιλικά , ούτε σημαίνει ότι ''  Ο Άρης έχει πρόβλημα στην επίθεση'' όπως γράφουν μερικά σάιτ.








Η αρχική 11αδα του Άρη :


Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια παρωδία ποδοσφαίρου. Μπάλα δεν παίχτηκε καθόλου. Από πλευράς Άρη ο Χατζηνικολάου θέλησε να παίξει με αμυντικό προσανατολισμό και αυτό φάνηκε σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Πίεση στο μισό γήπεδο , παθητική άμυνα , η κατοχή για την Βέροια σε όλο το ημίχρονο.

Για να καταλάβετε λίγο το πως δούλεψε η ομάδα σε συνθήκες άμυνας δείτε εδώ:


Τσουμάνης και Ηρακλής βρίσκοταν μέσα στην περιοχή ενώ το μαρκάρισμα των πλάγιων της Βέροιας είχαν αναλάβει οι Σταυρόπουλος και Ουντόζι! Με την τριάδα Παπαδόπουλος - Ελσνέρ - Τάτος μπροστά από τους αμυντικούς σχηματίστηκε ένα αμυντικό τείχος. Επόμενο ήταν να μην απειλήσει ούτε στο ελάχιστο η Βέροια.

Τώρα για τον λόγο που εφαρμόστηκε η τακτική αυτή , μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω... Ίσως να είναι ένα δείγμα πως θα αντιμετωπίζουμε αντίπαλους εκτός έδρας ή  ίσως να θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κενούς χώρους και να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση με τα εξτρέμ (πράγμα που δεν έγινε). Μέχρι στιγμής πάντως δεν είχαμε ξαναγωνιστεί με τέτοιο τρόπο , ούτε καν με τη Ρόμα !

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 65-70 όπου ο Άρης ανοίχθηκε και προσπάθησε να επιτεθεί. Οι πολλές αλλαγές όμως αποσυντόνησαν την ομάδα και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα.

Από τα νέα πρόσωπα που αγωνίστηκαν , ο Τσουμάνης έδειξε ότι θέλει χρόνο προσαρμογής , ο Τάτος ήταν αρκετά καλός και ο υπό δοκιμή Καρανίκας έδειξε κάποια καλά στοιχεία αγωνιζόμενος για 40 περιπου λεπτά.

**Ο Ελσνέρ μου φάνηκε πολύ αργός για αμυντικό χαφ, τόσο στις αντιδράσεις του όσο και στην ταχύτητά του . Ελπίζω να βελτιωθεί σύντομα...

Λίγα λόγια για την Βέροια : 

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως θα αγωνιστούν οι αντίπαλες ομάδες (η πλειοψηφία τους) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πάσες μεταξύ αμυντικών και τερματοφύλακα , βαθιές μπαλιές προς τα εξτρέμ και από εκεί και πέρα το χάος... Επίσης πολλά σκληρά μαρκαρίσματα , θέατρο με υπέρμετρο ζήλο , τραυματισμοί και ασθενοφόρα κάθε 5 λεπτά , ψευτοτσαμπουκάδες (από έναν κάποιο Αποστολόπουλο) και πολλά άλλα. Αν μάλιστα υπάρχει και διαιτητής σαν τον σημερινό , τότε η συνταγή ολοκληρώνεται...

Συμπέρασμα

Το σημερινό παιχνίδι αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από τους 2 προπονητές. Η Βέροια εφαρμόζει την περσινή πετυχημένη συνταγή που της εξασφάλισε την σωτηρία. Ο Άρης δοκίμασε ένα νέο στυλ παιχνιδιού (ανεπιτυχώς βέβαια) και δεν απέδωσε καλά. Αυτός όμως είναι και ο σκοπός των φιλικών , να γίνονται δοκιμές... Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα χρειαστεί να παίξουμε αμυντικά και για να γίνει αυτό θα πρέπει σε κάποια φιλικά (όπως το σημερινό) να θυσιαστεί το θέαμα για χάρη της σκοπιμότητας. Αλλιώς στην μέση της χρονιάς θα καταλήξουμε να κάνουμε πειράματα που θα μας στοιχίσουν βαθμούς...

Το τι πραγματικά μπορεί να κάνει η ομάδα φαίνεται από το σύνολο των φιλικών και όχι από 1 μόνο παιχνίδι. Οπότε ούτε λόγος για συμπεράσματα του τύπου : ''επιθετική δυστοκία'' ή  ''αδυναμία στην επίθεση''...


0 σχόλια: