Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ποιός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα?

Ξάνθη και Αστέρας ηττήθηκαν με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα αποχαιρετώντας το ευρωπαϊκό όνειρο...

Αυτό αφήνει την χώρα μας με μοναδικούς εκπρόσωπους τους : ΟΣΦΠ , ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ...





Ποιος από αυτούς είναι αξιόπιστος?  Απλά πράγματα :

Μόνο κατάντια μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την μοναδική εκπροσώπηση της χώρας μας στο Τσάμπιονς Λίγκ. Ο ''χάρτινος'' πρωταθλητής Ολυμπιακός θα είναι στους ομίλους για άλλη μια φορά. Αγοράζει και αγοράζει παίκτες ,φέρνει Σαβιόλα ,φέρνει Βάις , και πάλι τίποτα δεν κάνει. Τα αποτελέσματα είναι να τρώει τεσσάρες στα φιλικά από κάτι γερμανικές ομάδες που με το ζόρι γλύτωσαν τον υποβιβασμό. Τα αίτια της αποτυχίας? Τα ξέρουμε όλοι... Στην Ευρώπη δεν θα είναι διατητής ο Γιάχος , ο Δαλούκας και τα υπόλοιπα φιλαράκια.

Για τον συμπολίτη ,τι να πει κανείς... Στην Ευρώπη φαίνεται οι παίκτες του ξεχνάνε να κάνουν σωστό κοντρόλ (Γεωργιάδης) και ξεχνάνε πως να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα (Αθανασιάδης). Μόνο στην Ελλάδα τους βγαίνουν τα αεροπλανικά και οι τσαμπουκάδες (Ο γνωστός και αγαπητός Παβλάρας!).

Ο Ατρόμητος με τα 2.000 εισιτήρια στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια να κάνει τι ? Δεν πρόκειται να μπει στους ομίλους , αμφιβάλλω και για τον αν θα κάνει έστω και μια νίκη στην πορεία. Η Τρίπολη αποκλείστηκε αφού οι παίκτες της δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία , ομοίως και η Ξάνθη. Και οι 2 αγωνίστηκαν σε μισογεμάτο (στην καλύτερη περίπτωση) γήπεδο στα εντός έδρας. Αν δεν το πιστεύει ο κόσμος τους ,τότε πως να το πιστέψουν και οι ποδοσφαιριστές τους?

Από τους παραπάνω , πέρα από την πλάκα ,πιθανότητες έχει μόνο ο ΠΑΟΚ να κάνει κάτι καλό στο γιουρόπα. Είναι ο συνδυασμός έδρας (αν δεν υπάρχει τιμωρία) και καλού (αντικειμενικά) ρόστερ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός λόγο της νοοτροπίας ''περιμένω να σφυρίξει οφσάιντ ο διαιτητής'', την οποία και έχει τελειοποιήσει (φήμες λένε ότι έχει και διδακτορικό),  δεν έχει καμία τύχη.

Δεν εννοώ με τα παραπάνω πως δεν θέλω οι ελληνικές ομάδες να προχωρήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το αντίθετο μάλιστα , μακάρι να περάσουν ΟΛΕΣ , αφού μας συμφέρει όλους να είμαστε ψηλά στην λίστα της ΟΥΕΦΑ. Αναφέρω απλά τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι δεν θα περάσουν.

Αργά η γρήγορα και ο Άρης θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση την οποία βιώνει και θα επανέλθει εκεί που αξίζει να βρίσκεται (στα ευρωπαϊκά σαλόνια) , παραδίδοντας οπαδικά και  ποδοσφαιρικά μαθήματα...

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 10 Αυγούστου 2013 στις 5:29 μ.μ.

Οι αγαπητοί επιτελείς της ΕΠΟ και της Superleague δεν ήθελαν τον Άρη στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Είναι νωπές οι μνήμες από πορείες πρωταθλητισμού από Λάρισες - Ολ. Βόλου κ.α. ομάδες δορυφόρους.

Έπαιρναν το ευρωπαϊκό εισιτήριο ομάδες που δεν έδιναν ούτε βαθμό στην Ελλάδα, αφού αποκλείονταν από τον πρώτο αγώνα (με 2 ήττες), ή δεν έπαιζαν καν, αφού αποκλείονταν από την Uefa για εμπλοκή σε στημένα... Η απόλυτη ξεφτίλα.

Έτσι φτάσαμε να μας απειλεί η Ελβετία να μας ξεπεράσει και να κινδυνεύουμε ο πρωταθλητής να μην μπαίνει απευθείας στους ομίλους, ή να βγάζουμε μόλις 3-4 ομάδες συνολικά, (από εκεί που παλαιότερα είχαμε 3 ομάδες στο Ch. League)!!!

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τις προηγούμενες διοικησεις μας, αν εκείνες τις 2 χρονιές παίρναμε εμείς το εισιτήριο που δικαιούμασταν, αμέσως θα ήταν γύρω στα 5-7 εκ. ευρώ έσοδα. Με τέτοιους τρόπους είναι ευκολο να ξεφύγεις και σε μπάτζετ και μετά να μαζευτούν χρέη...