Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τέλος οι Βελλίδης-Καζναφέρης

Καλησπέρα σε όλους. Ο χορός των αποδεσμεύσεων άρχισε, αφού όπως ανακοινώθηκε οι Μάρκος Βελλίδης και Κώστας Καζναφέρης θα φύγουν από την ομάδα με τη λήξη του συμβολαίου τους (30 Ιουνίου).

Στο παρακάτω άρθρο, με όση όρεξη μας έχει απομείνει να μιλάμε για μπάλα, γιατί δε θα μου στερήσουν το δικαίωμα να ασχολούμαι με ποδόσφαιρο καθαρά, θα δούμε την πορεία τους με τα κιτρινόμαυρα και θα γράψουμε κάποιες απόψεις.





Μάρκος Βελλίδης

Πορεία με τον ΆΡΗ: Ήρθε το καλοκαίρι του 2010 από τον Διαγόρα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση του. Την πρώτη χρονιά (2010-2011) έκανε 4 εμφανίσεις, και οι 4 πολύ καλές. Τη δεύτερη σεζόν (2011-2012) ελέω τραυματισμού του κρητικού ανέλαβε θέση βασικού και τράβηξε κουπί σχεδόν όλη τη σεζόν, όντας από τους MVP του ΆΡΗ. Η φετινή σεζόν, ωστόσο, ήταν τραγική, ξεκινώντςα βασικός αλλά χάνοντας πανάξια σταδιακά τη θέση του από τον Διούδη.

Γνώμη μου: Πολύ ορθώς έφυγε. Δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο και φαινόταν. Είχε τραγική σεζόν και τα λάθη του μας κόστισαν αρκετές φορές. Τουλάχιστον (προς το παρόν) δεν έχει δείξει καμιά εμπάθεια με την ομάδα, όπως κάτι άλλοι. Ας ελπίσουμε να μην πράξει τίποτα περίεργο. Καλή επιτυχία να του ευχηθούμε.



Κώστας Καζναφέρης

Πορεία με τον ΆΡΗ: Επίσης ήρθε το καλοκαίρι του 2010, ως μία καλή λύση από τον πάγκο στους ήδη υπεράριθμους μεσοεπιθετικούς μας. Την πρώτη σεζόν (2010-2011) πραγματοποίησε λίγες εμφανίσεις, χωρίς να κάνει τη διαφορά, όμως κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες, ειδικά από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάλιστα από δικό του κόρνερ ξεκίνησε το γκολ του Λαζαρίδη στη Μαδρίτη!

 Τη δεύτερη σεζόν(2011-2012) έπαιξε αρκετά παιχνίδια έχοντας αρκετά καλή παρουσία στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ τη φετινή (2012-2013) που ήταν βασικός και από τους έμπειρους είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Γνώμη μου: Δεν ήθελα να φύγει, θεωρώ ότι ξέρει μπάλα απλά αδικούσε τον εαυτό του. Βέβαια σε μεγάλο ΆΡΗ δεν περνάει ούτε έξω από το Χαριλάου. Αλλά σε (άλλη) μία μεταβατική σεζόν για τον ΆΡΗ θα τον ήθελα ως μία καλή λύση πάγκου. Τέλος πάντων, δε χάλασε και ο κόσμος, καλή επιτυχία και σ'αυτόν, αφού ούτε αυτός ουδέποτε έδειξε σημάδια εμπάθειας.



Μέλλον

Με τη φυγή του Βελλίδη, το ξεκαθάρισα και στο άρθρο για το σχεδιασμό του ρόστερ, ότι είναι απλά τα πράγματα. Κρατάς με νύχια και με δόντια βασικότατο το Διούδη, 2ο τον φετινό 3ο, το παλικάρι τον Γκελή και για 3ο είτε τον Καράδαη που ήταν δανεικός φέτος είτε τον Παπαδόπουλο από την Κ20.

Τη φυγή του Κάζνα δεν την περίμενα στο άρθρο, οπότε έχουμε κάποιες ανακτατάξεις, ειδικά μετά και τη σχεδόν σίγουρη φυγή του Γιαννιώτα. Θέλουμε επειγόντως ένα ή και δύο εξτρέμ. Οι 3 μεταγραφές ας είναι ένα αμυντικό χαφ, ένα στόπερ και ένα εξτρέμ, μιας και έμαθα ότι ο Τάτος δε μετράει για άνω των 24 και μπακ απ των εξτρέμ και του Τάτου (αν ξαναέρθει που το θεωρώ εφικτό) ας είναι κάτω των 24 Έλληνες. Αλλά επειγόντως εξτρέμ, και καλό, ικανό να κάνει τη διαφορά.

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 1 Ιουνίου 2013 στις 8:58 μ.μ.

Συμφωνώ με την απόψή σου και για τους 2 παίκτες Νικ.

Ο Βελλίδης δυστυχώς φέτος ήταν μια απογοήτευση. Οι εμφανίσεις του πέρυσι ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι είχαμε ένα σοβαρό τερματοφύλακα για τα επόμενα 10 χρόνια. Δυστυχώς κατάφερε και διέλυσε αυτή την εικόνα μόλις σε έναν χρόνο, καθώς τα λάθη που έκανε φέτος ήταν πολλά. Και ναι μπορεί η φετινή άμυνα να έφταιγε εν μέρει, αλλά ο Διούδης έδειξε ότι έχει να δώσει περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα θα του γινόταν οικονομική πρόταση για να μην χρειαζόταν να ψάχνουμε για 2ο τερματοφύλακα, αλλά οι καταστάσεις είναι έτσι που η αποχώρησή του είναι μονόδρομος...

Για τον Κασναφέρη, μια λύση πάγκου και τίποτα παραπάνω. Στα ρηχά νερά όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως θα έπρεπε να του γίνει μια πρόταση, χαμηλή, και αν ήθελε ας την απέρριπτε. Αλλά θα μετρούσε και σαν ανανέωση, οπότε... μάλλον στο καλό!

Τους ευχαριστούμε και τους 2, για ό,τι πρόσφεραν. Καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Unknown είπε... 1 Ιουνίου 2013 στις 9:19 μ.μ.

Οντως ο Βελλιδης μας εκανε να νομιζουμε οτι εχουμε το νεο τερματα της εθνικης. Δεν ξερω ρε γαμωτο τι επαθε φετος. Ο Καζνα οντως, ειναι μεχρι παγκιτης σε εναν ΑΡΗ κατω του μετριου.

Οχι μονο αυτους, αλλα ολους τους φετινους παικτες τους ευχαριστουμε που εδωσαν τα παντα για να μας κρατησουν ζωντανους, σε μια σεζον που δε μονο αυτοι δε φταινε για το πως ηταν.

Giorgos T. είπε... 2 Ιουνίου 2013 στις 3:04 π.μ.

αφου δν προκαλουν με την συμπεριφορα τους (βλεπε σηφαγκει και κουλοποδι), στο καλο και καλη τους επιτυχια οπου και αν πανε...

ο καζνα, νικο στο ελεγα οτι θα φυγει και μαλιστα εγραψα στα σχολια στο προηγουμενο αρθρο οτι ο ανω των 24 που πρεπει να παρουμε να ειναι εξτρεμ αν μεινει ο τατος...

το θεμα ειναι αν δεν μεινει, τι προτιμαμε, να εχουμε 1 καλο εξτρεμ η ενα καλο δεκαρι....

Unknown είπε... 2 Ιουνίου 2013 στις 11:09 π.μ.

εγω φιλε εγραψα και στην τελευταια παραγραφο οτι πρεπει να τα δωσουμε ολα για Τατο, εστω για επαναδανεισμο, μιας και δν μετραει για ανω των 24, και να παρουμε ενα καλο εξτρεμ ανω των 24.