Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Βαγγέλης Αγγέλου για άλλα 3 χρόνια!

Πραγματικά δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος προπονητής έμεινε για παραπάνω από μία χρονιά στον πάγκο του μπασκετικού Άρη. Δε λέω και στο ποδόσφαιρο η καρέκλα του προπονητή έχει αποδειχθεί ηλεκτρική, αλλά και στο μπάσκετ δεν είναι καλύτερα τα πράγματα, αφού κάθε χρόνο είχαμε τουλάχιστον 2 με 3 αλλαγές!!!

Την παράδοση αυτή ήρθε να σπάσει ο Βαγγέλης Αγγέλου, καθώς σήμερα είχε αίσιο τέλος το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του. Η ΚΑΕ Άρης λοιπόν γνωστοποίησε τη συμφωνία των δύο πλευρών για τα επόμενα 3 χρόνια! Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ανέφερε τα εξής: 

"Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει ότι η ιστορία, η φανέλα και η καθημερινή προσπάθεια της διοίκησης φέρνουν στην ομάδα εργασίας του Άρη τον Βαγγέλη Αγγέλου για τα επόμενα τρία χρόνια". 

Ο ίδιος ο Αγγέλου δήλωσε:
"Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ιδιαίτερη τιμή η συνεργασία μου με τον Άρη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε...".

85 υπέρ - 8 κατά
Σε σχετική ψηφοφορία που είχαμε διεξάγει στo blog ψηφίσατε υπέρ της παραμονής Αγγέλου 85 άτομα, ενώ κατά ήταν μόλις 8! Τα διαπιστευτήρια της δουλειάς που έκανε φάνηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές που η ομάδα έπαιξε σχετικά καλό μπάσκετ (λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις ειδικές συνθήκες - απουσία ξένων, χαμηλό budget, ευκαιρία σε νέα παιδιά)...

Το θετικό είναι ότι δείχνει να έχει πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες και όλοι τους τάσσονταν υπέρ της παραμονής του. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας μας έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να ανανεώσει αν παραμείνει ο Αγγέλου στην ομάδα. Μένει πλέον αυτό να φανεί και τυπικά...

Προσωπική άποψη
Εντάξει δε λέμε ότι είναι ο νέος Ομπράντοβιτς. Αναμφισβήτητα έχουν περάσει καλύτεροι προπονητές από τον πάγκο του Άρη. Στους πρώτους αγώνες η πορεία της ομάδας ήταν απογοητευτική. Η δουλειά του όμως αποδείχθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές και στα play off, και ναι μπορεί να έκανε λάθη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού (π.χ. κόλλημα με το να δίνει ευκαιρίες στον Πάσαλιτς), αλλά αλήθεια ποιος προπονητής δεν έχει τα κολλήματά του, ή δεν κάνει λάθη; Επαναλαμβάνουμε ότι δεδομένων των συνθηκών ο Αγγέλου φάνηκε να είναι μονόδρομος και η καλύτερη επιλογή.

Επιτυχία της διοίκησης
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι επιτυχία της διοίκησης το γεγονός ότι έκανε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει αυτή η νέα προσπάθεια σε μια στέρεη βάση. Ειδάλλως θα έπρεπε να βρεθεί ο νέος προπονητής (αλήθεια ποιος θα ήταν αυτός;), ενδεχομένως πολλοί παίκτες θα έφευγαν, και ξανά από την αρχή. 

Αυτό που μένει είναι πλέον να γίνει μια προσπάθεια να μείνει ο βασικός κορμός παικτών και ειδικά των ταλαντούχων πιτσιρικάδων - έμπειρων (βλ. Βεζένκοφ, Πελεκάνος, Βεργίνης, Μποχωρίδης, Μούρτος, Χαρίσης κ.α.).

Ο Αγγέλου και η διοίκηση έχουν μπροστά τους σχεδόν ένα 3μηνο προκειμένου να χτίσουν - προετοιμάσουν όσο καλύτερα την ομάδα.

Εμείς απλά θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία, ενώ υποσχόμαστε στήριξη (όπως πάντα)...

1 σχόλια:

Skolix είπε... 26 Ιουνίου 2013 στις 10:01 μ.μ.

Η καλύτερη επιλογή πιστεύω, φαίνεται να είναι δουλευταράς και να ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Δείχνει ότι τα πάει καλά και με τους πιτσιρικάδες. Αν δουλέψει καλά ο περσινός κορμός όπως είπες και εσύ, τότε η ομάδα θα πάει καλά πιστεύω.